- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το συγκεκριμενο εγινε πριν απο 3 μηνες! αμα ειναι να "αναψουν" τα "αιματα" μετα απο 3 μηνες...τοτε κατι δεν παει καλα!
Επισης...οι Τουρκικες Δυναμεις Στρατου-αεροποριας εχουν παρει το πρασινο φως για επιθεση στους Κουρδους ανταρτες και στις περιοχες τους, πριν απο 2 βδομαδες! Και ακομα δεν καναν τιποτα! μονο καποια "τυφλα" χτυπηματα! Ομως επεμβαση δεν εγινε!
Τι φοβουνται? το αυτονοητο... οτι θα εχουν μεγαλες απωλειες, που θα πληξουν το "γοητρο" τους!
Αρα, στην συγκεκριμενη περιοδο, δεν σκεφτονται καν το ενδεχομενο "στρατηγικου" πληγματος στην Ελλαδα, γιατι τοτε ειναι που θα χασουν περισσοτερα!
Αρα...μπαινουμε ηδη στο 2008, χωρις μεχρι τωρα να εχει γινει κατι...(για οσους λεγανε Νοεμβριο............) ![]()
![]()
![]()
![]()

Καλό Δεκέμβρη να έχουμε...
Μητσάκοοοοοο, Δεκέμβρης μήνας.....
Πήραμε παράτηαση και παίζουμε τις καθυστερήσεις;;;;
Να μιλήσω χρυσό μου, να μιλήσω;;;;
"ελεγε" για το 2008 στην αρχη, μετα ομως διαβαζοντας καποιες προφητειες, νομιζε οτι "εννοουσαν" το 2007... αλλα παντα η αποψη του ηταν για το 2008 (!)...
[...] (ξερετε τι σημαινει αυτο..., δεν χρειαζεται να το αναλυσω)

Πριν από λίγες μέρες ήμουνα στο Όρος. Στην σκήτη της Αγίας Άννης μας μίλησε κάποιος γέροντας (σχετικά νέος γύρω στα 45) για διάφορα πνευματικά θέματα. Σε ερώτηση λαϊκού περί των προφητειών που ακούγονται τώρα τελευταία (Λιακόπουλοι, Μάξιμοι, γέροντες) αναφέρθηκε στο εξής :
1) Να κοιτάτε την πνευματική ζωή και να αφήσετε τις προφητείες.
2) Ο π. Μάξιμος έχει πέσει σε πλάνη. Μην ασχολείστε.
3) Ο Λιακόπουλος πουλάει βιβλία και προφανώς δεν μπορεί κάποιος να τον εμπιστεύεται.
4) Αν ζούσε ο πατήρ Παϊσιος θα αφόριζε πολλούς που ασχολούνται με το όνομά του κινδυνολογώντας.
4) Ημερομηνίες δεν μας είπε αλλά διαβεβαίωσε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Φαινόταν σιγουρότατος και πως ήξερε παραπάνω από αυτά που μας έλεγε. Τον ενδιέφερε περισσότερο όμως να κατανοήσουμε τα πνευματικά που μας είχε πει παρά να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτά. Μας μιλούσε 3μιση ώρες. Για τις προφητείες ασχολήθηκε 15 λεπτά.
Πολύ ωραίο προσκύνημα. Είδα το άφθαρτο πέλμα της Θεοπρομήτορος Άννης, που είναι το πιο παλιό ιερό λείψανο της πίστεως μας (για όσους πιστεύουν).
Ξέρω ότι δεν θα πιστέψει τον γέροντα η πλειοψηφία εδώ αλλά εγώ τα αναφέρω έστω και για τον έναν που θα αναρωτηθεί. Κέρδος θα είναι. Προσωπική μου άποψη ότι ο γέροντας έχει πολύ μεγάλο δίκαιο. Ας γνωρίζουμε τις γνήσιες προφητείες και τότε θα δούμε καθαρά ότι όντως είμαστε στην τελική ευθεία. Πόση θα είναι αυτή? Κύριος οίδεν.
Πνευματικός αγώνας μας χρειάζεται ώστε όταν θα έρθουν - και θα έρθουν - να είμαστε έτοιμοι. Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα του Αγίου Όρους πάνω στο θέμα του topic. Να είστε καλά
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
quote:
οχι φιλε OANNHSEA να μην "αδικουμε" τον Μητσακο...
"ελεγε" για το 2008 στην αρχη, μετα ομως διαβαζοντας καποιες προφητειες, νομιζε οτι "εννοουσαν" το 2007... αλλα παντα η αποψη του ηταν για το 2008 (!)...
Δεν είναι έτσι ακριβώς...
Διαβάζοντας τις προφητείες δεν μπορούσα να έχω ξεκάθαρο το πότε ακριβώς αλλά το περίπου, το οποίο είναι «τώρα» σύμφωνα με αυτά που πιστεύω και βλέπουν τα μάτια μου. (μέχρι το 2008)
Το 2008 το έλεγα γιατί είναι ο θρύλος των 555 χρόνων αλλά και τα λόγια του πρώτου μοναχού που έλεγε για 2,5 χρόνια μετά το Σεπτέμβριο του 2005, αλλά έτσι καταλαβαίνω απο τους λογαριασμούς που κάνω απο τις προφητείες.
Τα έχω αναφέρει και πιο πάνω.
Όταν άκουσα για αυτά που είπαν οι άλλοι δύο μοναχοί άλλαξα πιστεύονας τους.
Μόνο που φάνηκε πως πλάνη μπορούν να έχουν και αυτοί.
Προσωπικά μετά απο καιρό δεν με ενδιαφέρει να πίσω κανέναν πλέον γιατί δεν έχει νόημα μιας και δεν καλυτερεύει ο άνθρωπος απο το να ξέρει το μέλλον, το οποιοδηποτε μέλλον.
Μόνο οι περιστάσεις μιας συγκεκριμένης στιγμής υπο ορισμένα συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις και δεν είμαι εγώ που θα τις δημιουργήσει.
λεει πολλα...και ειναι σωστα!

Τον μοναχό που λέει τον ξέρω μάλλον μιας και εγώ πρώτος είχα παραπέμψει σε αυτόν.
Ένας εύσωμος είναι, αν είναι αυτός.
Ότι λέει σωστά είναι, ειδικά για τον Μάξιμο.
Είπε ότι είμαστε στην τελική ευθεία...
Εγώ πάντως δεν ασχολούμε πλέον, ότι ήξερα ειπα.
Είπεν άφρων εν καρδία αυτού, ουκ έστι Θεός.
Ουκ έστιν εν τω θανάτω ο μνημονεύων σου. Εν δε τω άδη τις εξομολογήσεταί σοι;
Αν και νέο μέλος στο φόρουμ, θα ήθελα να προτείνω να μετονομαστεί το θέμα σε "Ελληνο-τουρκικές σχέσεις και μεταφυσική" ούτως ώστε να περιλαμβάνεται και η παράμετρος της συζήτησης των Ελληνο-τουρκικών σχέσεων καθεαυτή, ξέχωρα από την μεταφυσική. Βλέπω ότι το θέμα των προφητειών έχει εξαντληθεί στις 50 σελίδες που προηγήθηκαν και απλά αναλωνόμαστε σε επαναλήψεις ημερομηνιών που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.Ελπίζω η πρότασή μου να μην είναι εκτός θεματολογίας του φόρουμ..Αν είναι συγχωρέστε με αλλά δεν γνωρίζω και πολλά από τα φόρουμς και την λειτουργία τους...
εχεις δικαιο οτι εχουν εξαντληθει οι συζητησεις των προφητειων, γιατι ουσιαστικα επαναλαμβανονται για το καινουριο ετος (οπως ειχε γινει αντιστοιχα το 2004, το 2005, το 2006 και το 2007)... Τα λογια των Γεροντων μενουν, εμεις ομως το "κουραζουμε" και επαναλαμβανομαστε....
αδικως φυσικα γινεται ολο αυτο, γιατι ειπαμε οτι δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο το οποιο να μας δειχνουν οι προφητειες (συγκεκριμενο απο την αποψη ημερομηνιων)... αλλα στο οτι θα γινουν...
τελικα, οντως το θεμα θα μπορουσε να μετονομαστει σε Ελληνο-τουρκικες σχεσεις, καθως βασιζεται πανω σε αυτο...γιατι οντως γραφουμε για τις Ελληνο-τουρκικες σχεσεις περισσοτερο