- Που ,ποτε και από ποιον εμαθε ο ΟΜΗΡΟΣ Ελληνικα;;; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Γεια σε όλους! Δεν ξέρω τι να πω...με το που είδα το forum ενθουσιάστηκα, καθώς (αν και δεν τα πρόλαβα όλα στην μικρή οθόνη) τα παλιά κινούμενα σχέδια μου ασκούν μια κάποια γοητεία. Μπορώ να κάνω όμως μια ερώτηση; Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πάνω, δεν είχα χρόνο να τα διαβάσω όλα, αλλα εδώ και πολύ καιρό ψάχνω ένα παιδικό με προταγωνιστές μια ομάδα ζώων, με αρχηγό μιά αρσενική αλεπού, που είχε φίλο έναν ασβό. Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα, γιατί το είχα δει πριν από χρόνια, αλλα θυμάμαι ότι στις σκηνές της αρχής έδειχνε όλα τα ζώα μαζί να τρέχουν και να μαζεύονται μπροστά σε έναν θάμνο, ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι και σίγουρη όμως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον καταφέρει να θυμηθεί το όνομα της σειράς. Ευχαριστώ!
Iσως "The Animals of Farthing Wood"
quote:
Και...Ήταν στο juniors μια ταινία με κάτι κουκλες που στην αρχή τις εδειχνε κανονικές, αλλά μετα γινονταν κινούμενα σχεδια, και στο τέλος ξανά κανονικές. Ήταν λοιπον πρωταγωνίστρια μια κουκλα πάνινη, η αγαπημένη ενός κοριτσιού.Και στα γενέθλια αυτού του κοριτσιού της φέρανε μια άλλη πανάκριβη. Και όταν το κορίτσι εφευγε οι κουκλες ζωντάνευαν, και ένας κουκλος πειρατής εκλεψε την ακριβή κουκλα, και η αλλη, η πάνινη, με το φίλο της που ήταν κι αυτός πανινος πήγαν να τη σώσουν.Αλλά δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο που να μπορεί να με βοηθήσει να βρω κατι σχετικό.
Raggedy Ann & Andy: A Musical Adventure
http://en.wikipedia.org/wiki/Raggedy_Ann_&_Andy:_A_Musical_Adventure

quote:
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ THREAD !ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ,ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΕW CHANNEL ΤΟ 1998 ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8:00 TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
15 ΠΑΙΔΙΑ (ΑΠΟ 6-17 ΕΤΩΝ)ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ,(ΣΠΑΘΙΑ ΚΛΠ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ!ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ !
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΠΟΥ (ΣΕ VHS ΜΑΛΛΟΝ)
σε αυτη τη σελιδα εχει ολα αυτα και ακομη περισσοτερα
http://www.greek-movies.com/
η candy ειναι εδω, οπως και ο sport billy και αλλα!
http://www.greek-movies.com/animation.php
quote:
Ξερει κανενας ενα παιδικο μ'ενα ξωτικο νομιζω που το ελεγαν χομπερ ντιντικ η κατι τετοιο;
ειχα ρωτήσει κι εγω εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=33&TOPIC_ID=2721
αλλα κανεις!
quote:
Ξερει κανενας ενα παιδικο μ'ενα ξωτικο νομιζω που το ελεγαν χομπερ ντιντικ η κατι τετοιο;
ειχα ρωτήσει κι εγω εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=33&TOPIC_ID=2721
αλλα κανεις!
[/quote]
Θα ήθελα να ρωτήσω, μήπως υπάρχει κανείς που να θυμάται ένα παιδικό με μια ομάδα παιδιών που έμπαιναν σε ένα αερόστατο και εξερευνούσαν. Θυμάμαι ήταν και ένας μεγάλος μαζί τους, κάτι σα δάσκαλος και επίσης θυμάμαι και μια σαλαμάνδρα, αλλά δε θυμάμαι τι ρόλο έπαιζε η σαλαμάνδρα..
Y.Γ εχω αρκετσ παιδικα
~*ΡΙΓ*~
Θυμήμηκα και ένα άλλο παιδικό, αλλά δε θυμάμαι τον τίτλο: ήταν μια οικογένεια που είχε ένα αγοράκι(δε θυμάμαι αν είχαν άλλα παιδιά) και μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους ζούσαν κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια, την ύπαρξη των οπίων γνώριζε μόνο το παιδάκι. Όταν έφευγαν οι άλλοι απ'το σπίτι, τα ανθρωπάκια έβγαιναν και μιλούσαν με το παιδί και έκαναν διάφορα πράγματα. Το μόνο επιπλέον που θυμάμαι είναι ότι στο δωμάτιο του παιδιού χαμηλά στον τοίχο είχε μια τρύπα(σαν από εξαερισμό κάτι) και από εκεί έβγαιναν τα ανθωπάκια. Αν το θυμάται και κανένας άλλος...
Πάντως είναι φοβερό το πόσοι είμαστε που νοσταλγούμε τα παιδικά αυτά. Τα τωρινά παιδικά είναι στην πληοψηφία τους γελιότητες.
~*ΡΙΓ*~
quote:
Θυμήμηκα και ένα άλλο παιδικό, αλλά δε θυμάμαι τον τίτλο: ήταν μια οικογένεια που είχε ένα αγοράκι(δε θυμάμαι αν είχαν άλλα παιδιά) και μέσα στους τοίχους του σπιτιού τους ζούσαν κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια, την ύπαρξη των οπίων γνώριζε μόνο το παιδάκι. Όταν έφευγαν οι άλλοι απ'το σπίτι, τα ανθρωπάκια έβγαιναν και μιλούσαν με το παιδί και έκαναν διάφορα πράγματα. Το μόνο επιπλέον που θυμάμαι είναι ότι στο δωμάτιο του παιδιού χαμηλά στον τοίχο είχε μια τρύπα(σαν από εξαερισμό κάτι) και από εκεί έβγαιναν τα ανθωπάκια. Αν το θυμάται και κανένας άλλος...
Το παιδικό που λες είναι το Les Minipouss (Οι τοσοδούλιδες)

Απ' το παιδικό "Του κουτιού τα παραμύθια" υπάρχουν επεισόδια στο Internet. Εγώ είχα κατεβάσει απ' το emule κάποια.
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
ama boun ola ta kala miala mazi kita na dis ti omorfa pramata ginode....
exo dio erotisis na kano...
itan to mousiko kouti i ekpobi me mia mayromalousa koukla parousiastria, i opoia den itan marioneta, ke oles i istories pou parousiaze itan vasismenes se texnikes stop motion?
ke mipos kserete pou boro na vro episodia apo tin sira o thisayros tis vagias, dioti vrika tous titlous arxis sto youtube ke fterougise i kardia mou...
naste oloi pada kala!
KIRIE/A DIAXIRISTA
signomi gia tous latinikous xaraktires alla ime eksoteriko me ksenoglosso windows ke pliktrologio. eyxaristo gia tin ipomoni sas
mathe pedi mou grammata ...ke oti vreksi as katevasi...