ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/09/2005, 11:52:55
Οταν τα χείλη του ηφαιστείου φτύνουν αίμα,
ταράζουνε την γη,
καίνε τα δάση,
τσουρουφλίζουν τα πουλιά,
καταβροχδίζουνε τον ήλιο,

Δεν φοβούμαι,

Φοβούμαι μόνο όταν τα χείλη σου σωπαίνουν.

ΙΒΑΝ ΓΚΟΛ

01/09/2005, 12:02:58
Απο την ώρα που με γνώρισες
γνωρίζω πιά κι' εγώ τον εαυτό μου.

Πρίν το κορκί μου ήτανε πιο ξένο
κι'απο το μακρινότερο νησί.

Ανατολή απο νότο δεν ξεχώριζα.

Ο ωμος μου απόκρημνος
και μητερός σαν βράχος.

Ξαφνου το χέρι σου σοφό
μου δίδαξε ποιά είμαι.

Το πόδι μου ανακάλυψε το βήμα του
και η καρδιά μου βρήκε το ρυθμό της.

Τώρα και εγώ αγαπώ τον εαυτό μου
ετσι όπως κι' εσυ τον αγαπάς.
ΙΒΑΝ ΓΚΟΛ.

Υ.Γ Εψαχνα πολύ καιρό για να' βρω το σωστό, οπως το ήθελα...
Δικό σου και thanks again.
lorenzoΜέλος
01/09/2005, 15:23:47

Αυτότροφος θάνατος

Κάποτε σε μια σκοπιά
Και γύρω χιόνι
Μοιραίο πρωτοπρόσωπο χιόνι

Διεκδικώ το είναι μου
στο παρηλλαγμένο παρόν

Ακμάζει η απόστροφος στις λέξεις κι η αποστροφή γι' αυτό. Σκοπός άνευ σκοπού διόλου άκοπα θαρρώ.

Ράβε εμπειρίες, ξήλωνε όνειρα

Μέγας τόκος οι θυσίες στο Μορφέα. Ανεξόφλητο του πόθου μου το γέννημα καθώς αστράφτει η λόγχη. Σκόρπιες νότες στο νοτιά, εκβαρβαρισμένη μοναξιά που παίρνει χρώμα απ' το χάδι του σύννεφου. Χολή να είσαι αφέντης τού εαυτού σου υπό αυστηρή δοσολογία.

Της μνήμης μου Μήδεια
πληρώνω με κύτταρα
και μειδιώ

Θα ξημερώσω τον αυτότροφο θάνατο εξημερώνοντας το τρυφερό πένθος. Απέναντι, ένα μέλλον ύαινα και δίπλα, διαρκής ενεστώς ο Νέστος. Βορά βορρά.

φυτεύω το νεκρό μου μέλος
θητεύω στο ζωντανό μου τέλος
απογεμίζω το αίμα μου
γιατί σκάνδαλο η σκανδάλη
η σκουριά φλέβα αγκαλιάζει
το εγώ σε νήφοντες λοφίσκους
παρακμάζει

Για ν' ανθίσουν χείλη πρέπει να φτάσεις στο χείλος. Ταγμένος στο φως, κάθε που ανατέλλει το επίχαρμον, να εξαργυρώνεις επιταγές λύπης.

Επί χάρτου, αρμ!

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius

01/09/2005, 15:33:59
nst
quote:
Αν οι θεοί κατοικούν στον παράδεισο τότε την λένε ΦΛΟΓΑ.

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ...ΒΑΒΕΛ.

quote:
Γιατί η ονομασία είναι μέρος της ιδιότητας?
Εγώ έχω ένα όνομα, θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο.
Θα άλλαζα εγώ σε κάτι?

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.

ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ...ΓΙΑ ΜΑΣ ΦΛΟΓΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ.
ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΨΗΦΑ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ...ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ...ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ.
ΛΥΚΟΜΟΡΦΗ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ...Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙΕΙ.
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΣΑ ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ...ΠΑΡΑΞΕΝΟ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

ΣΕ ΛΕΝΕ NST KAI ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ FORUM...ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΣΤΑΧΤΗ Η ΣΙΩΠΗΛΗ.

..

lorenzoΜέλος
01/09/2005, 15:37:42

Αυτός ήταν που θέλησε με λόγο μισόφωτο τούτο το κρύο δωμάτιο, το δίχως γωνίες, με το κάδρο. Ακρη το μάτι να μη βρίσκει, ν’ αποτελειώσει την ύπαρξή του αυτεπίστροφα. Ετριξε η πόρτα, γεύθηκε το παρελθόν κι έζησε πάλι το αδιέξοδο. Ο υγρός τοίχος δεν αντιστεκόταν στα φτερουγίσματα των πόθων, μελώδημα από μακριά το χάνι ονείρων.

Θηλυκό σπάραγμα μνήμης που ζήτησε απλά να σταθεί δίπλα και μακριά γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει αύριο δίχως χθες, πως είναι οξύμωρη τούτη η ζωή, ν’ ακραγγίξει μόνο λίγο παρελθόν που φιλοξένησε συλλείτουργο κορμιών στην πλέξη της ματιάς.

Πόνταρε στο μάλλον το μέλλον, θεμελίωσε στο τι και στο ποτέ τη σαρκαστική διωδία τού τίποτε. Ενιωσε κερδισμένος γιατί τίποτε δεν του έμεινε. Μόνο εκείνο το αλφάβητο, η δυσπέλαστη ακολουθία πεζών που σαπίζει εις βάθος στο άκουσμα ενός ωστόσο και πάει θαρρετά για την ανατολή ενός πάλι. Ενας σκευοφύλακας του παρελθόντος που ήθελε να χαϊδέψει το κεύθος της ψυχής.

Ηταν πολύ αδύνατος στη γλώσσα. Αλλού αυτός, αλλού οι τελείες. Στίξη παράταιρη, λαθεμένο θαυμαστικό κι ερωτηματικό που λάθεψε, πτώσεις δίχως αύριο για ένα αύριο δίχως πτώσεις. Γιατί πώς να πεις, πώς να συναρμόσεις λεξάκια σε αποκαρωμένους κομπάρσους ανθρωπιάς να επιστρέψουν στο Ασπιλο Δημοτικό όταν το ιδιότυπο μώλυ δεν έχει τελειωμό;

Δεν είχε συναίσθηση των χρόνων. Ζούσε τον αόριστο και στο χθεσινό ενεστώτα ανακάλυπτε τη βρωτή διάσταση κάθε του εαυτού. Τον ζούσε ο αχός της οξείας μωρίας του. Αλλιώς πώς να εξηγήσεις ότι αντί να χαθεί στον ίδιο του τον Καιάδα, γευόταν με χαρά παιδιού τούτο το εσώτατο φύρδην-μίγδην;

Το κάδρο των συμπυκνωμένων πόθων ήταν το μόνο που μαστίγωνε το χρόνο. Σήκωνε τα μάτια του να ζήσει το μούχρωμα, το χαρτί, το μολύβι, το κοχύλι που το βάφτισε θαλασσένια, τις ρυτίδες τού ποτέ. Μια ακόμα προσπάθεια να παντρέψει τις πτώσεις. Βάδισε ν’ αρθρώσει, μόνο στ’ ότι ζούσε κατά λάθος δεν έσφαλλε. Πήρε να κλίνει τ’ όνομα και το ξεθεμέλιωνε. Οπως οι ψεφηνοί δε γνωρίζουν από κανόνες ευποιίας έτσι κι η κλητική του έρωτα από κανόνες γραμματικής.

Πώς τα φέρνει έτσι τα ουσιαστικά η ζωή. Ακατάσχετη ροή εξάπλωσης έμπυων κλίσεων στο σώμα της γλώσσας, νόσημα γλωσσικό. Κι αφού γλώσσα σημαίνει σκέψη, μήπως ενορχηστρώνεται σκέψη αρρωστημένη; Ανυπότακτα νοός κελεύσματα νοός ανυπότακτου.

Είχε αποφασίσει ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος του θάνατος. Ξεκρέμασε το κάδρο, παρήγγειλε την πλάκα του με τη φράση πονάμε όταν γράφουμε, δάγκωσε αγκάθια κι επέστρεψε εις Χουν.

--Confucius

lorenzoΜέλος
01/09/2005, 15:45:08

Ντύθηκαν μαβιά τα όνειρα
μάτια βιτρώ γαντζώθηκαν
στα κρύσταλλα του πένθους
λέξεις θυσίες ασμίλευτες
με ειλικρίνεια μακελάρη
καθώς δικάζει σύννεφα
στον αρνητήριο καμβά της

Σπάζει τα πλήκτρα της απουσίας της
όσο θάλασσα άμμο δακρύζει
και σκαρώνει οχτάωρα χαμόγελα
για ταίναρα κινδύνου

Ήρθε να θάψει άγονα καλοκαίρια
που τόλμησαν κι αντάρτεψαν παίζοντας
με γύπες επόπτες απρεπών λιτανευτών
κι εκεί που απρόσμενες ψυχές
ραμφίζουν ρόγχο ακοίμητο
μικραίνει βάναυσα

Ανασκαλεύει γράμματα αλφαβήττας
κραδαίνει δειλές βεβαιότητες
και σέρνει ξαρμάτωτος πια
τα αισθύματά του
γυρνώντας σε ανώφελα στάδια
αδικαίωτης οργής
να κλείσει το στόμα ελιάς πικρής
Νέρωνες αψηφώντας

Δίκοποι έρωτες
Άκοπο νήμα

--Confucius

02/09/2005, 01:56:48

quote:
ΣΕ ΛΕΝΕ NST KAI ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ FORUM...ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Pixeldream δεν βλέπω κανένα '' μπέρδεμα'' . Η αποψή μου είναι οτι είμαι πολλά μαζί όπως και εσύ και όλοι μας. Εχω ενα ρόλο εδώ και ενα άλλο ρόλο ''εξω και κάποιο άλλο στην δουλειά μου κλπ και είμαι όλα αυτά μαζί.
Οταν μιλάμε είτε εδώ, ειτε με κάποιον στο τηλέφωνο ή ή ή ...
επιδρούμε ο ενας στόν άλλον με αυτά που λέμε.
Με βάζεις σε κάποια σκέψη, και πιθανώς να σε βάλω και εγώ κάποια στιγμή.
Για μένα αυτό είναι το ζητούμενο. Μέσα απο αυτή την ''ανώδυνη'' διαδικασία ίσως μάθουμε ...
για τον εαυτό μας
για τούς άλλους
για την ζωή ή οτι άλλο...
Το ίδιο κανουμε και όταν εκφραζόμαστε χωρίς διάλογο πολλές φορές.
Αυτό βέβαια για να έχει, ενα κάποιο αποτέλεσμα προυποθέτει ΄να είσαι και οχι να φαίνεσαι.

quote:
ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω εδώ.
Η ουσία παραμένει η ίδια άσχετα του τι πιστεύει ο καθένας.
Η φωτιά είτε την πεις φωτιά, είτε την πεις φλόγα, είτε οτι άλλο θέλεις αν την ''πιάσεις '' θα σε κάψει. Είτε το νομίσεις, είτε όχι.

Η αλλαγή αναφέρεται στους άλλους, ο καθένας βλέπει οτι θέλει να δεί ή οτι μπορεί να καταλάβει, απο εμάς.
Εμεις όμως παραμένουμε οι ίδιοι, αρα δεν αλλάζω ΕΓΩ η ΕΣΥ και δεν θα μας ''κατασκευάσει'' η άποψη των άλλων. Αυτή είναι για εκείνους.

Εσύ τι νομίζεις και πόσο σε απασχολεί η κοινή γνώμη?

Πάντα φιλικά και διάφανα.

02/09/2005, 02:12:57
Κατάθεσις σκέψεως
Μερικά ''λόγια'' είναι μαγικά, σαν τα σύμβολα και τις επικλήσεις.
Δεν τα καταλαβαίνεις, με τη γνώση, δεν μπορείς να τα μεταφράσεις,
όμως έχουν μια δυναμική επίδραση.
Επιτελούν τον προορισμό τους. Μαγεύουν.
Διαβάζεις το συναίσθημα χωρίς να κατανοείς το νόημα, μεταφυσική προσέγγιση?
Αγνοώ.
02/09/2005, 11:43:34
nst
quote:
Η αποψή μου είναι οτι είμαι πολλά μαζί όπως και εσύ και όλοι μας. Εχω ενα ρόλο εδώ και ενα άλλο ρόλο ''εξω και κάποιο άλλο στην δουλειά μου κλπ και είμαι όλα αυτά μαζί.

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΡΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

quote:
Με βάζεις σε κάποια σκέψη, και πιθανώς να σε βάλω και εγώ κάποια στιγμή.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.

quote:
Η ουσία παραμένει η ίδια άσχετα του τι πιστεύει ο καθένας.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Η ΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FORUM ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ; ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ;
(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ)
ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ;

quote:
Η φωτιά είτε την πεις φωτιά, είτε την πεις φλόγα, είτε οτι άλλο θέλεις αν την ''πιάσεις '' θα σε κάψει. Είτε το νομίσεις, είτε όχι.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ "ΠΙΑΣΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΕΙΣ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ.

quote:
Εσύ τι νομίζεις και πόσο σε απασχολεί η κοινή γνώμη?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ;

ΚΟΙΝΟ = ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ;
ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;
ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.

..

02/09/2005, 12:47:29
quote:
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Γειά σου Pixeldream.
Ετσι είναι όπως το λές.Από την ώρα που ''αρχίζει'' η ανάλυση του εαυτού μας και η κατανόηση των πράξεων μας, αρχίζει και η σύγκρουση να γίνεται συνειδητή.
Παρ' οτι όμως είναι ''σκληρό'' κάποιες φορές να ξεσκεπάζεται κανείς, το βρίσκω ωφέλιμο.
Ισως έτσι μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αναπτύξουμε τα καλώς.

quote:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.

Ο βασικότερος λόγος, για μένα, συμμετοχής σε ομάδες συζήτησης.

quote:
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Η ΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

Εγώ νομίζω, οτι αυτό που επηρεάζεται απο την αντίληψη των άλλων είναι η συμπεριφορά μας και ο τρόπος σκέψεως μας στην περίπτωση που
αντιληφθούμε οτι κάτι που κάνουμε είναι λάθος.
Το βάθος όμως παραμένει το ίδιο, αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το μετατρέψουμε, με δική μας επιθυμία, στήν προσπάθεια να βελτιωθούμε.
Δεν νομίζω οτι γίνεται απ'εξω.

quote:
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ FORUM ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Τώρα αν ΟΛΟΙ πούν κάτι, το ίδιο, μήπως τελικά ισχύει?
Αν πάλι δεν ισχύει, μάλλον θα φταίω εγώ που δημιούργησα σύγχιση.
Η αντίληψή μου για μένα, δεν θα αλλάξει απο αυτό, θα προσπαθούσα όμως να επανατοποθετηθώ αφού ίσως άφησα να φανεί κάτι ''άλλο''.

quote:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ;

Η αντίληψή τους για την εικόνα πού τούς έχουμε παρουσιάσει.
Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αγνοηθεί όσο και να μήν μας ενδιαφέρει.
Εγώ πιστεύω οτι πάντα μας ενδιαφέρει αν οχι γιά όλους, τουλάγχιστον για αυτούς που ΜΑΣ ενδιαφέρουν.

quote:
ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΤΑΙ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Ευτυχώς.
==================

Συνεχίζω να σκέφτομαι...