- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Χμμμμμ να μην ξεχάσω να σου στείλω ένα φανάρι, θα σου χρειαστεί αφού αποφάσισες να ζήσεις όπως ο ... Διογένης (αν δεν κάνω λάθος) ![]()

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Το φανάρι μάλλον θα μου χρειαστεί,γιά να βρίσκω το πυθάρι ή το ΡΑΝΤΖΟ μου,όταν νοσηλευτώ με το αντίστοιχο ΓΡΗΓΟΡΟΛΑΔΟ ....
Δια στόματος Γιάννη Πετρίδη, στην ΕΤ-1 ,επέτειος σήμερα για΄25 χρόνια θάνατο του Lennon
``αυτή τη στιγμή η Αμερική είναι καζάνι που βράζει ,με ένα κύμα νέων ροκ μουσικών Group που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής Μπούς & της παγκόμιας κατάστασης. Μου θυμίζει αρκετά την δεκάετία ,τηςαμφιβίτησης του `60``` …
``Αλλωστε τα είδωλα Ρουβάς,Βritney Spears κλπ είναι stars της μουσικής βιομηχανίας, φτιάχνοντας όνομα ,υποβοηθούμενα της προώθησης των media ``
Να ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΓΩ ,ΣΤΡΑΓΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ την υπόλοιπη μουσική ως ΤΕΧΝΗ?????
Παρέα στο studio ζωντανά, παρεβρίσκονταν οι ΡΟΚΑΔΕΣ (κιθαρίστας και ντράμερ σε group αντίστοιχα) στα νιάτα τους Αλογοσκούφης (Υπ.Οικονομικών) & Ευθυμίου (πρώην Υπ.Παιδείας ) …Το ερώτημα & απορία που υπέβαλαν οι τηλεθεατές ήταν ``πως γίνεται να εξάρουν την αναρχική & τους αγώνες διαμαρτυρίας κατά παντός συστήματος κατά της ελευθερίας του ατόμου``(είχε επιστρέψει και το παρασημό του διαμαρτυρόμενος, στη βασίλισσα ,για την επικουρική πολιτική της χώρας του ,στην Αμερικανική παρεμβατικότητα) φιλοσοφίας του Lennon, 2 πρόσωπα ΤΟΣΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΑ ,στα γρανάζια του συστήματος που συνθλίβει τα πάντα …..
Διαφώνησαν λέγοντας πως με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο που ζείς ,διατηρώντας τα πιστεύω σου ….
Το δικό μου ερώτημα είναι φυσικά….Στο υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό ΣΥΣΤΗΜΑ ,γιατί 25 χρόνια μετά εξακολουθούν και υπάρχουν ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ,σέρνοντας σε ΝΕΑ ΒΙΕΤΝΑΜ λαούς άλλων κρατών, και όλοι οι πολιτικοί ,πόσο ελεύθεροι είναι ,όντας ενταγμένοι σε ένα σύστημα ιεραρχίας με χορδές μαριονετών ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ , με MASTER & SLAVES???????................ Νομίζουν ότι είμαστε ``ΟΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ , ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ,ΟΜΗΡΟΙ, ΙΣΟΒΙΤΕΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ, της καθημερινότητας πλέον στο ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ``
Ρωτάω μήπως αυτό είμαστε?????????????ΤΕΛΙΚΑ…….???????????????????

Open mind for a different view....
Γράφεις "Το δικό μου ερώτημα είναι φυσικά….Στο υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό ΣΥΣΤΗΜΑ ,γιατί 25 χρόνια μετά εξακολουθούν και υπάρχουν ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ που ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ,σέρνοντας σε ΝΕΑ ΒΙΕΤΝΑΜ λαούς άλλων κρατών, και όλοι οι πολιτικοί ,πόσο ελεύθεροι είναι ,όντας ενταγμένοι σε ένα σύστημα ιεραρχίας με χορδές μαριονετών ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ , με MASTER & SLAVES???????................ Νομίζουν ότι είμαστε ``ΟΛΟΙ ΤΥΦΛΟΙ , ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ,ΟΜΗΡΟΙ, ΙΣΟΒΙΤΕΣ, ΣΚΛΑΒΟΙ, της καθημερινότητας πλέον στο ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ``
Ρωτάω μήπως αυτό είμαστε?????????????ΤΕΛΙΚΑ…….???????????????????"
Για μένα η απάντηση είναι ότι συνεχίζουν να είναι έτσι τα πράγματα, γιατί υπάρχει και πάντα θα υπάρχει μέσα μας, το καλό και το κακό. Νομίζεις ότι ζούμε σε έναν κόσμο ΙΔΑΝΙΚΟ? όχι προσπαθούμε να τα καταφέρουμε αλλάζοντας εμείς για να αλλάξουμε και τον κόσμο μετά
Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε
Πάντως αν είμασε τυφλοί, όμηροι, ισοβίτες κλπ. κλπ. όπως γράφεις, δεν φταίνε ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ... Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ... έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον ![]()

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Η ΚΙΑΜΟΣ(-Η) είναι η δηλητηρίση που προκαλείται απο΄την υπερβολική βρώση ΚΟΥΚΙΩΝ....Ναι αυτό το όσπριο που λέει το τραγούδι ΤΟ ΚΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΔΙ ,ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΑΡΧΙΝΗΣΕΙ....και τότε θα γίνουμε ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΔΕΣ, να τρώμε ΒΙΣΣΙ(-ΝΑ) και να ανάβουμε ΚΑΡΑ-ΦΩΤΙΕΣ...
Γιατί ξέρεις η παροιμία λεει ότι ΚΟΥΚΙΑ ΘΑ ΦΑΣ,ΚΟΥΚΙΑ ΘΑ ΠΙΕΙΣ,ΚΟΥΚΙΑ ΘΑ ΒΛΑΣΤΙΜΗΣΕΙΣ ....και οι ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ θα απομείνουν στη γωνιά ,τρώγοντας ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ & ΚΑΡΥΔΕΣ ΣΑ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.......και θα ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΠΑ....ΠΑ...πα & ΤΣ...ΤΣ...ΤΣ....
Γι αυτο πιστεύω ότι μόνο περνόντας το ΣΤΑΔΙΟ από ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ,ΑΓΟΥΣΤΟ,ΣΑΠΙΟ,ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ,ΒΡΩΜΙΚΟ,ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΟ ,μπορει να ΑΝΑΔΥΘΕΙ & να γεννηθεί η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ,του BRAVE NEW WORLD......
και η ιστορία να επαναλαμβάνεται χωρίς MONEY MAKE THE WORLD GO ROUND.....(μεταφραση Το ΧΡΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ).....
Αλλωστε με τη στέρηση,απώλεια,πόνο,εξαθλίωση ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΥΨΩΝΕΤΑΙ και γίνεται ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..& όχι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ..............Διάλεξτε life-style ,ξεπουλάμε γιά όλα τα γούστα, με την ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ να σκεπαστείς ,μαρμάρινη ή γρανιτένια....Ο ΛΑΚΚΟΣ όμως είναι ίδιος & κοινός....και τα μακάβρια ζωίφια στο χώμα ,δεν κάνουν επιλογές όταν πεινάνε.....ούτε ξεχωρίζουν το πόδι από τα μυαλά.....

Όσο για το Γι αυτο πιστεύω ότι μόνο περνόντας το ΣΤΑΔΙΟ από ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ,ΑΓΟΥΣΤΟ,ΣΑΠΙΟ,ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟ,ΒΡΩΜΙΚΟ,ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΟ ,μπορει να ΑΝΑΔΥΘΕΙ & να γεννηθεί η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ,του BRAVE NEW WORLD......
και η ιστορία να επαναλαμβάνεται χωρίς MONEY MAKE THE WORLD GO ROUND.....(μεταφραση Το ΧΡΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ).....
μάλλον θα με βρεις λίγο... απαισιόδοξη, αλλά δεν πιστεύω ότι στο κοντινό μέλλον θα υπάρξει ένας κόσμος, που αυτό που θα τον κάνει να γυρίζει, ΔΕΝ θα είναι το χρήμα

Ομως τον ευατό μας με ΕΣΩΤΕΡΙΚΙΣΜΟ μόνο ,σε πανάκριβες βιβλιοθήκες, και καναπέδες με λουλουδιατή ταπετσαρία,με σταυρωμένα χέρια και φραπέ,χωρίς εκστρατεία και σταυροφορία ΕΞΩΤΕΡΙΚΙΣΜΟΥ ,θα συμφωνίσετε ότι είναι μάταια και περιτή......
Και όσο καθυστερούμε η ζωή μας ΛΙΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ,ΣΑ ΤΟ ΚΕΡΙ --- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ,ΟΥΤΕ ΤΟ MAKE-UP, ΟΥΤΕ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ή Η ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΑΡΟ ,ΔΕ ΤΟ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.......
Κεριά
Του μέλλοντος η μέρες στέκοντ' εμπροστά μας
σα μια σειρά κεράκια αναμένα --
χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.
Η περασμένες μέρες πίσω μένουν,
μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων·
τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη,
κρύα κεριά, λυωμένα, και κυρτά.
Δεν θέλω να τα βλέπω· με λυπεί η μορφή των,
και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι.
Εμπρός κυττάζω τ' αναμμένα μου κεριά.
Δεν θέλω να γυρίσω να μη διώ και φρίξω
τι γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει,
τι γρήγορα που τα σβηστά κεριά πληθαίνουν.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1899) Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ........Καλή Κυριακή......
Με υγεία,ζωντάνια και ΧΑΡΑ,,ΞΕΓΕΛΑΣΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.....

Edited by - judas priest on 11/12/2005 03:00:31
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ Nemesi ΚΑΙ ΤΟΥ judas priest ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΟΣ.
Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΞΗ-ΧΑΟΣ-ΤΑΞΗ.
ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΞΗ-ΧΑΟΣ-ΤΑΞΗ.ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μα αυτό είναι το ζητούμενο καλέ μου φίλε AVATARGR, να χαλάσουμε και να ξαναχτίσουμε... όλη μας η προσπάθεια, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, είναι αυτή. Να χαλάσω (αποβάλω) ότι νομίζω πως δεν με βοηθάει στην αναζήτησή μου και να ξαναχτίσω (υιοθετήσω) αυτό που νομίζω ότι με βάζει στο σωστό, κατά την άποψή μου, μονοπάτι, ώστε να βρω αυτό που ψάχνω ![]()
Καλή σας μέρα

ΝΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ judas priest ΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Kαλημέρα σας,
Φίλε Avatargr θεωρώ ότι στο ΤΡΕΛΟ, ΑΔΥΣΟΠΙΤΟ ΚΟΣΜΟ που ζούμε ,πρέπει να εκφραζόμαστε άλλοτε σκληρά άλλοτε ΑΚΡΑΙΑ….Γιατί τα αφαλο κομμένα πρόβατα γύρω μου αυξάνουν επικυνδύνως διαρκώς… και αυτό που λέει γλαφυρά ο Καβάφης, είναι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ…..
``Oι σημερινές ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ δεν ξεκινούν πια από τους δρόμους, αλλά από τον ίδιο μας τον εαυτό…``
Roger Waters – ιδρυτής των Pink Floyd από το ΒΗΜΑ της Κυριακής συνεχίζει λέγοντας
``Κανένα κράτος και κανένα έθνος δε θα βελτιωθεί αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν μάθουμε να παίρνουμε καθημερινές μικρές αποφάσεις που μας κάνουν περισσότερο ανθρώπινους .Κάθε μικρή μας πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση είναι μια μικρή προσωπική επανάσταση του ΕΑΥΤΟΥ μας…``
Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, που ΣΗΜΑΔΕΨΕ τον 20ο αιώνα με τα ΕΠΟΣ του ``The wall`` παρουσιάζοντας το ζωντανά ,μαζί με πλειάδα καλλιτεχνών (Scorpions,B.Adams,M.Faithfull,C.Loper,O`Conor κλπ) γκρέμιζοντας το ΤΟΙΧΟΣ του αίσχους στο Βερολίνο, όπου τυπικά έλαβε τέλος ,ο ψυχρός πόλεμος…
Σε πείσμα των καιρών μας γράφει επί 16 χρόνια την ΟΠΕΡΑ εμπνευσμένο από τη Γαλλική Επανάσταση ``Ca ira`` όπου μετά τη πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στη Ρώμη, ελπίζουμε το καλοκαίρι να πραγματοποιηθεί η επιθυμία , που εξέφρασε στο BBC, να το παιχτεί και στην Επίδαυρο .
Ο συμβολισμός του έργου είναι στη συνέντευξη:
1) η όπερα έως αρχές 20ου αιώνα αποτελούσε το μοναδικό μέσο διασκέδασης ελλείψει TV,των ευρύτερων κοινωνικών μαζών …
2) Τα ζητήματα της φτώχειας, πείνας των λιγότερο προνομιούχων πληθυσμών από το 1789 έως σήμερα η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο ελάχιστο….εφόσον Αφρική, Ασία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα ……
``Θυμήσου όταν ήσουν νέος και έλαμπες σαν τον ήλιο
Shine on you crazy diamond``.....H ΤΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΥΛΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΗ
``Change yourself & the WORLD NOW``