- Atma in a dreamland...with Boris Vallejo - ΕΙΚΟΝΕΣ
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
- "η πρωτη γυναικα" + οχι το γνωστο μας μελος-
στο θεμα μας....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Προσεγγίζω καλλιτεχνικά το θέμα επειδή μόνο έτσι μπορώ να το κατανοήσω.
Οι συν-ουσίες είναι για τους...συν-ουσιαστές

Καλή συνέχεια ΑΤΜΑ, πραγματικά είναι σπουδαίοι καλλιτέχνες!
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Αναρωτιεμαι αν οτι συμβαινει στον κοσμο δεν ειναι απλα τυχαιο και αν υπαρχει θεικο σχεδιο.
Επισης και για αυτα που περναει η καθε οικογενεια.
Τι πιστευεται εσεις?
Εγω θελω να πιστευω οτι υπαρχει θεος η καποιος δημιουργος ολων αλλα μου ειναι πιο ευκολο να δεχτω οτι απλα αποκτησαμε συνειδηση και μολις πεθανουμε παυουμε να υπαρχουμε και οτι ολα ειναι τυχαια,η ζωη,τα παντα.
Βασικα αυτος ειναι και ο χειροτερος μου φοβος,οτι δεν υπαρχει θεος και οτι ολα ειναι τυχαια και κατα λαθος υπαρχουμε ολοι μας
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Εκτίμησή μου είναι, πως, όντως υπάρχει Θείο σχέδιο πίσω απο αυτό το τεράστιο οικοδόμημα.
Ή αυτός πάντως που αποφασίζει για το τι θα γίνει την επόμενη στιγμή δεν είναι η τύχη, αλλά ο τεράστιος και ασύλληπτος οργανισμός (σύμπαν*) του οποίου αποτελούμε μικρό τμήμα (όπως προείπα).
Εαν ήτανε όλα στην τύχη, πως εξηγείς το γεγονός πως, ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι τώρα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, έχει επαληθευθεί?
Ή ακόμα και σε άλλες Προφητείες -ας μην απομονώσουμε το θέμα σε καθαρά θρησκευτική βάση.
*σύμφωνα με νεότερες μελέτες και ανακαλύψεις, θεωρείται οτι το σύμπαν πλέον δεν είναι πεπερασμένο και υπάρχουν (έστω και ασύλληπτο για τη δική μας νόηση) όρια.

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 12/01/2004 11:51:27
Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι οτι περναει ο καθενας μας (δοκιμασιες,δυσκολιες,αρωστιες) γινονται για καποιο λογο και οχι τυχαια? Θα θελα να μου απαντησεις σε αυτο σε παρακαλω.
Επισης υπαρχει περιπτωση ο δημιουργος να ηταν μια πολυ ανωτερη διανοια και να μας εχει αφησει,να μας εχει ξεχασει?
Θελω να πιστευω στον θεο και στην πραγματικοτητα πιστευω στον χριστο αλλα παντα υπαρχει η σκεψη στο μυαλο μου και αν ολα αυατα ειναι ψεματα? Δηλαδη δεν υπηρχε χριστος η κι αν υπηρχε δεν αναστηθηκε και δεν μας περιμενει η βασιλεια του ουρανου.
Ενοω οτι που ξερουμε αν ειναι οντως αληθεια αφου ανθρωποι τα γραψανε.
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου φιλε μου.
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
Edited by - Κωστας on 12/01/2004 12:04:11
Είχα πει και σε άλλο topik ότι όλοι μας είμαστε ....γρανάζια ενός
αυτοκινήτου , που το καθ'ένα έχει και μια δουλειά να κάνει!
Βέβαια το γρανάζι ...είναι ελέυθερο : ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ Ή
ΝΑ ...ΧΑΛΑΣΕΙ!!
Ότι και να κάνει όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ..ΣΚΟΠΟ που είναι
Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ του αυτοκινήτου.
Όπως αντιλαμβάνεσθε ...Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ..ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ (αφού αποτελούμε τα εξαρτήματά του).
Ο θάνατός μας δεν μας εξαφανίζει.Απλά,ολοκληρώσαμε τον κύκλο της ζωής μας και αντικατασταθήκαμε με ένα άλλο γρανάζι,ώστε η ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
Εμείς ή συνεχίζουμε ΣΑΝ ΝΕΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ή ..μπαίνουμε
στο πορτ-μπαγκάζ και ακολουθούμε το ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ!!!!
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
Αγαπητέ Κώστα, το έχω πει και παλαιότερα ας το ξαναναφέρω για τους πιο καινούργιους.
Δεν πιστεύω-ανήκω σε καμμία οργάνωση, ούτε εξυπηρετώ τα συμφέροντα κάποιας.
Σέβομαι όμως και (προσπαθώ να) τιμώ, Φωτεινά πνεύματα-καθοδηγητές-απελευθερωτές τους οποίους, ανθρώπινα και πάλι συμφέροντα έμελε να τοποθετήσουν σε μαντριά πίστεως-κάτι ασύλληπτα ασυγχώρητο.
Μετά απο όλη αυτή την παρένθεση-επεξήγηση, συνεχίζω στο θέμα.
Δε μας στέλνει ο Θεός αρρώστιες ή μας τιμωρεί.
Φαντάζομαι τον Δημιουργό σαν τον Admin (πω!πω!Admin Θεό σ' έκανα
Εκτιμώ πως αυτά που παθαίνουμε είναι απόρροια δικών μας επιλογών-ένα αυτό.
Το άλλο είναι πως υπάρχουν και μεγαλύτερες-βαρυτικότερες επιδράσεις απ' ότι η δική μας-φαντάσου το σαν μαγνητισμός πλανητών.
Αν υποθέσουμε πως μια επιλογή μου με οδηγεί σε ένα άλφα αποτέλεσμα.
Η ίδια επιλογή με την παρουσία κάποιας μεγαλύτερης ενέργειας (αυτό εννοούσα με το προηγούμενο παράδειγμα) αλλάζει ροή είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο-ανάλογα με την πρωταρχική ρόττα εκείνης της ανώτερης-δυνατότερης επιρροής.
Η ανώτερη λοιπόν απο όλες αυτές τις ενέργειες (και η οποία τελικά επικρατεί όταν αυτή το θελήσει) είναι η ενέργεια του Δημιουργού...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 13/01/2004 06:11:55