ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διαφορά Ψυχής- Πνεύματος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Διαφορά Ψυχής- Πνεύματος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΔΩΡΙΔΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/02/2004, 02:11:58
Δεν ξέρω αν σε έχω καταλάβει καλά, πάντως όταν οι κοινοί άνθρωποι λέμε "διαίσθηση", γι' αυτούς που την έχουν είναι μία πραγματική αίσθηση.

quote:
Όταν μαθαίνεται η σιωπή…. δεν είναι σιωπή…

Αν εννοείς ότι εννοώ, δε διαφωνούμε... Πάντως και η κανονική σιωπή παίζει το ρόλο της...

quote:
Αν πάλι θεωρείς την αλήθεια θέμα κανόνων και ικανοτήτων….

Αυτό σίγουρα δεν το κατάλαβα. Μία είναι η αλήθεια, καλέ μου. Τώρα το θέμα των κανόνων και των ικανοτήτων δεν ξέρω πώς "κόλλησε". Πάντως ζούμε σ' ένα σύστημα και όλοι υποκείμεθα σε κανόνες. Κανείς δεν εξαιρείται, ακόμα κι ο Θεός!

Δεν ξέρω αν είμαστε σε "άλλα καράβια" (το καράβι δεν το παντρεύτηκα, δανεικό για το ταξείδι μου είναι), πάντως η ιεραρχία καμία σχέση με το δογματισμό δεν έχει. Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα.

Μ' αρέσει... μ' αρέσει το "ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ"!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

05/02/2004, 02:22:22
Αρχικά συμφωνώ με Avallon, (ήρθες στα λόγια μου Κριαρίνα)
Κατα δεύτερον, Zadok μίλησες για Πυθαγόρα ο οποίος έβλεπε σε βάθος ετών μπρός, πίσω, πλάγια, πλαγιομετωπικά...
Και ο Χριστιανός (όχι εγώ-εγώ δεν ανήκω κάπου) θα σου απαντήσει για τα του Χριστιανισμού.
Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τόσο λεπτές έννοιες και να μπαίνουμε πίσω απο στρατόπεδα!!!
Είναι τόσο κουτό, δε το βλέπετε πως η αλήθεια και η ουσιαστική γνώση (ξέρεις φίλε Πλάτωνα για ποια γνώση μιλώ-δράση στο τώρα) δε μπορεί να ανήκει σε κάποιο στρατόπεδο?...
Εκεί που στοχεύουμε όλοι να φτάσουμε, δεν υπάρχει παρα μόνο στο δραστικό παρών και το να χρησιμοποιούμε λόγια και μεταφερόμενη γνώση φιλοσόφων και σοφιστών και θρησκειών και φιλοσοφικών συστηματων μας πάει τόσο πίσω 'όσο ποτέ δε θα μπορέσουμε να δούμε αν δεν απαγγιστρωθούμε απο όλα αυτά τα πέπλα μέσα μας...
Ελευθερία!...για να δώ!!! για να δεις!!!

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

Edited by - reptilesalonica on 05/02/2004 02:24:04

05/02/2004, 02:41:40
quote:
Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τόσο λεπτές έννοιες και να μπαίνουμε πίσω απο στρατόπεδα!!!

Πού τα είδες τα στρατόπεδα;;; Ένα παράδειγμα φέραμε, θα μας πετροβολήσετε κιόλας;;;

Ήμαρτον!!!

Αυτά που λες εσύ "ελευθερία", εγώ τα λέω "αναρχία"!

Δηλαδή κατ' εσέ πρέπει να διαγράψουμε την ιστορία, τη φιλοσοφία κι όλα τα εις -ία, για να μη θεωρήσεις ότι ανήκουμε σε στρατόπεδα;;; Έτσι απαγγιστρώνεσαι εσύ απ' τα πέπλα;;;
Παράξενο τρόπο έχεις, δε λέω...

Ξανά: Ήμαρτον!!!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

05/02/2004, 02:48:10
quote:
Δηλαδή κατ' εσέ πρέπει να διαγράψουμε την ιστορία, τη φιλοσοφία κι όλα τα εις -ία, για να μη θεωρήσεις ότι ανήκουμε σε στρατόπεδα;;; Έτσι απαγγιστρώνεσαι εσύ απ' τα πέπλα;;;
Παράξενο τρόπο έχεις, δε λέω...

Ησύχασε δε θα σε πετροβολήσει κανείς...τουλάχιστον όχι εγώ (μάλον κάποιοι αναρχικοί).
Ελευθρία ξέρεις τι σημαίνει? Να είσαι παρούσα στην κενότητα του άγραφου εαυτού σου και όχι δέσμια όλων αυτών των γνώσεων που κλωθογυρνάνε στο κεφάλι σου.
Προσωπικά σου το εύχομαι...

05/02/2004, 03:09:25
Ένα σύνολο λέξεων "ατάκτως ερριμένων" και να ένας ορισμός! Τον δέχομαι ως τη δική σου αλήθεια... απλά με συγχωρείς που δε μ' αρέσουν τα βαρύγδουπα λόγια.

Κάποιος άλλος το 'χε πει πιο απλά:

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, ειμαι λέφτερος!

Ευχαριστώ για την ευχή, τουλάχιστον με τον τρόπο που την εννοείς...

Το αν είμαι ελεύθερη ή θα πραγματοποιηθεί η ευχή σου πάντως, δε νομίζω να μπορείς να το ξέρεις, οπότε ας είμαστε καλά να συζητάμε...

Edited by - Zadok on 05/02/2004 03:15:04

05/02/2004, 03:14:54
Οι λέξεις ποτέ δε με εξέφραζαν...δεν ανήκω στην αυτοκρατορια των λεξεων, ανήκω στην παντοκρατορία του ΦΩΤΩΣ.
Οδηγός μου και σκοπός μου η ελευθερία, η απελευθέρωση προς το ΦΩΣ...
Δεν επιτυγχάνεται μέσω λέξεων-δεν έχω ανάγκη τις συζητήσεις, μπορείς να γεμίζεις περισσότερο το κεφαλάκι σου με περισσότερη γνώση για να νοιώθεις μια καθωσπρέπει συζητήτρια-εσωτερίστρια.
Μπορώ να αδειάζω τον Νού μου και να γεμίζω την καρδιά μου καθώς εισχωρώ στην Παντοκρατορία Του Πατέρα μου...ταπεινός.

05/02/2004, 03:17:10
Chill out baby!!!

Στο Φόρουμ αλήθεια τί κάνεις;;; Δε συζητάς;;;

05/02/2004, 03:19:30
I am always chilled...είδες κεφαλαία ή bold?...
Τι κάνω? Οδηγώ

05/02/2004, 03:27:46
...και με σκέφτεσαι!!!

Καθώς "θα σταματάς σε βενζινάδικο" για να γεμίσεις την καρδιά σου, δες τους άλλους γύρω σου με άλλο μάτι...

Δεν είναι οπλισμένοι και σε στρατόπεδα.

Μην πέφτεις τόσο στην παγίδα των λέξεων, αφού δε σε εκφράζουν! Κρίμα κι είσ' ωραίο παλληκάρι...

05/02/2004, 03:39:24
quote:
Καθώς "θα σταματάς σε βενζινάδικο" για να γεμίσεις την καρδιά σου, δες τους άλλους γύρω σου με άλλο μάτι...

Δε μπορώ να..."βιάσω" την καρδιά τους...αν μου την ανοίξουν θα της φερθώ όπως αρμόζει σε μια ευαίσθητη καρδιά να της φερθείς...μα...μου προτείνουν το μυαλό τους, το κλειδωμένο σε στρατόπεδα...
Τι να το κάνω...είναι πλάνη...κάποτε ίσως με θυμηθείς...
Καλή σου μέρα.