ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελλάδα - "Εικόνα" των ξένων & αυτοκριτική - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ελλάδα - "Εικόνα" των ξένων & αυτοκριτική - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Kaizer23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/09/2004, 21:49:07

quote:
Έχει όμως μεγάλη διαφορά, να μιλώ εγώ οτι όταν μιλάμε για Ελλάδα και Αλβανία μιλάμε για τελείως ανόμοια πράγματα, που δεν συγκρίνονται.

Τώρα μιλάς σωστά. Εξάλου, δεν ήμουν εγώ που άρχισα την συζήτηση. Άλλοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να εξισώσουν Ελλάδα και Αλβανία.

quote:

Όλοι αυτοί οι <<διεθνιστοκουλτουριάρηδες>> της πεντάρας μπορούν να μιλούν όσο θέλουν, αλλά είναι άλλοι που το βράδυ δεν κοιμούνται και στέκονται με ένα όπλο στη σκοπιά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για να μην μπει ο UCK στη χώρα μας και τους πάρει τα κεφάλια.

Τώρα μιλάς εσύ σωστά!
Με ενοχλεί αφάνταστα, επειδή φύλαξα και εγώ κάποτε σκοπιά και με ¨συμβατικό¨ όπλο (αλλά και με άλλα πράγματα, χε χε χε )
να τολμούν μερικοί εδώ μέσα να με αποκαλλούν ανθέλληνα, για τελείως δικούς τους και καυαρά χαλκευμένους λόγους.

quote:

Άλλοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν να εξισώσουν Ελλάδα και Αλβανία.

Δεν νομίζω οτι είπαν ακριβώς αυτό και ακριβώς΄έτσι.
Και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Ναι, υπάρχουν και αυτοί που εκπίπτουν σε προσβλητικές ή απειλητικές συμπεριφορές έναντι της Ελλάδας. Αυτούς όμως τους μαζεύουν ένστολοι, εντεταλμένοι, η αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχτώ, προτροπές για λυντσάρισμα ή ¨πάρτε τα όπλα στα χέρια¨.

Έχουμε συνταγματική δημοκρατία, οφείλουμε να τη σεβόμαστε και δεν είμαστε τίποτα καουμπόιηδες να κρεμάμε στα δέντρα όποιον παραβαίνει κάποιον νόμο ή όποιον δε γουστάρουμε.

Έχουμε θεσμοθετημένες Αρχές και αυτές ακολουθούμε.

quote:

Οπότε, αν είναι δυνατόν, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας...

Το θέμα μας είναι η εικόνα που έχουν οι ξένοι για εμάς.
Όχι οτι είναι και αυτοί, οι όποιοι ξένοι, αλάθητοι ή αμερόληπτοι.
Σε γενικές γραμμές όμως οι ξένοι έχουν άλλη εικόνα για μές, απότι εμείς για εμάς.
Σε πολλά σημεία ο ath έχει προσεγγίσει σωστά το θέμα. Το θέμα είναι να κάνουμε μαι αυτοκριτική. Κανεις, και ΕΓΩ ειδικά δεν είπα να διαλύσουμε το κράτος μας ή να περειπέσουμε σε μαρασμό, ίσως επειδή με την αυτοκριτική ανακαλύπτουμε οτι δεν διεκδικούμε την τελειότητα.
Μια ματιά γύρω μας στην απλή καθημερινότητα φέρνει πολλά προβλήματα στο προσκήνιο.
Σε καμία περίπτωση, αυτά που βλέπω γύρω μου, είτε καλά είτε κακά, δεν παραλληλίζονται, συγκρίνονται ή ταυτοποιούνται ΕΙΔΙΚΑ με την καθημερινότητα της Αλβανίας.

* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *

KaizerΜέλος
19/09/2004, 22:15:22
quote:
Δεν νομίζω οτι είπαν ακριβώς αυτό και ακριβώς΄έτσι.
Και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Ναι, υπάρχουν και αυτοί που εκπίπτουν σε προσβλητικές ή απειλητικές συμπεριφορές έναντι της Ελλάδας. Αυτούς όμως τους μαζεύουν ένστολοι, εντεταλμένοι, η αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχτώ, προτροπές για λυντσάρισμα ή ¨πάρτε τα όπλα στα χέρια¨.

Όχι, δυστηχώς δεν είναι έτσι. Σαφώς και έχουν δικαίωμα να ζήσουν, αλλά το ίδιο και οι χιλιάδες Έλληνες άνεργοι.
Όσο για τις προοπτικές μιας ένοπλης σύραξης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, πιστεύω οτι θα είχαμε κάθε δίκιο να την επιδιώξουμε. Κατέχουν τη Βόρεια Ήπειρο, και το χειρότερο, κακομεταχειρίζονται τους συμπατριώτες μας εκεί πέρα.
Ποτέ μου δεν έχω ξαναδεί τόσο αχάριστο λαό.
Αυτό που με στεναχωρεί κυρίως είναι η κατάσταση του Ελληνικού Στρατού. Πέρα απο τα θλιβερά γεγονότα που είδαμε στις τηλεοράσεις, με στεναχωρεί ιδιαίτερα το έμψυχο δυναμικό.
Κάθε μέρα βλέπω άντρες μαλθακούς και καλοζωισμένους, που δεν βλέπουν την ώρα να τελειώνουν με το Στρατό και να την κοπανήσουν για τα ζεστά τους σπιτάκια.
Αυτά, σε συνδιασμό με την μείωση της στρατιωτικής θητείας, νομίζω πως υποσκάπτουν καίρια τον ΕΣ.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

19/09/2004, 22:50:33
quote:

Aυτό που με στεναχωρεί κυρίως είναι η κατάσταση του Ελληνικού Στρατού. ... Κάθε μέρα βλέπω άντρες μαλθακούς και καλοζωισμένους, που δεν βλέπουν την ώρα να τελειώνουν με το Στρατό και να την κοπανήσουν για τα ζεστά τους σπιτάκια.

Ποιά μάνα σήμερα θυμάται σήμερα, αυτό που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες, όταν έδιναν την ασπίδα και το δόρυ ;

Όταν πάει ο μπουλουκάκος κληρωτός, νάσου τα τηλέφωνα στα υπουργεία, μην τυχών και πάει το θρεφταράκι μακριά απ το σπιτάκι... σε καννένα σύνορο .. !
Αχ, θάναι μακριά το παιδί !!! και τι θα τρώει και που θα κοιμάται....

Βέβαια, τελείως αντίστροφα πράγματα συμβαίνουν, οταν το θρεφταράκι θα πάει για σπουδές στην Αγγλία.
Καλό είναι και οι ¨σπουδές¨ να κοστίζουν και καμμιά 20 εκατομμύρια, τα 17 για ενοίκιο και τα υπόλοιπα για διδακτορικό τύπου ¨οι παρανέργεις των κινητών τηλεφώνων στην σεξουαλική ζωή της ισλανδικής πέρκας¨

Τελοσπάντων, Kaizer, όπως βλέπεις δεν είναι όλα τα δάκτυλα στο χέρι ίδια.

Γεμίσαμε και εδώ ¨πτυχιούχους¨ και δεν ξέρουμε που να τους πρωτοδιορίσουμε.
Και κοντά στο σπιτάκι τους.

* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *