- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Ο Ζίκο ετοιμάζεται για τη «μάχη που μόλις ξεκίνησε»
Παρότι η «μάχη μόλις ξεκίνησε», ο Ζίκο παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στους «16» του Champions League, με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, πέραν του Παναθηναϊκού, συγκαταλέγει στους «μνηστήρες» του τίτλου την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, το οποίο έχει αναλάβει να επιλύσει ο Σαντ'Ανα.
Αναφερόμενος στις συνθήκες εργασίες που βρήκε στον Ολυμπιακό, τόνισε πως «βρήκα ένα κλαμπ με πολύ καλή οργάνωση και εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς».
Αναλυτικά...
«Επιθυμούμε την καλή φυσική κατάσταση των παικτών»
Ολοκλήρωσα τον τέταρτο αγώνα μου στο σύλλογο και τότε δεχθήκαμε την πρώτη μας ήττα στο Champions League. Η δουλειά, πάντως, μόλις αρχίζει. Όπως έχω πει και προηγουμένως, βρήκα ένα κλαμπ με πολύ καλή οργάνωση και εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς.
Ωστόσο, αυτό που επιθυμούμε, είναι η καλή φυσική κατάσταση των παικτών. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, πριν από δύο εβδομάδες, παρατήρησα πως είχαμε μείνει από δυνάμεις στα 15 τελευταία λεπτά. Κόντρα στην Αρσεναλ, αυτό έκανε τη διαφορά, αφού τότε δεχτήκαμε τα δύο γκολ», τόνισε αρχικά ο Ζίκο και συνέχισε.
«Έχουμε σταματήσει εδώ και μία εβδομάδα λόγω των προκριματικών. Πέντε ματς σε 16 ημέρες. Στη Σούπερ Λίγκα είμαστε πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα.
»Στο Champions League είμαστε δεύτεροι πίσω από την Αρσεναλ και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε. Πρέπει να κερδίσουμε τη Σταντάρ και ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και η Αρσεναλ κόντρα στην Αλκμααρ».
«Πέντε ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα»
Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, δήλωσε ο Ζίκο. «Η Σούπερ Λίγκα είναι κάτι διαφορετικό. Το πρωτάθλημα μόλις άρχισε και έχουμε καταλάβει πως πέντε ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο.
»Είμαστε οι πρωταθλητές και οι άλλοι έχουν ενισχυθεί. Πέραν από εμάς και τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ που δεν πάει τόσο καλά, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν για τον τίτλο. Βασικά, είναι μια διαμάχη ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».
«Θα παλέψουμε για τίτλο και πρόκριση»
Στην συνέχεια, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στην πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο, αλλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League. Η προσπάθεια, πάντως, δεν θα είναι εύκολη. Έχουμε τρεις παίκτες τραυματίες και τους χρειαζόμαστε.
Ο Μοράσι Σαντ'Ανα είναι εδώ, έχει αναλάβει δυνατά και γνωρίζουμε πόσο υπεύθυνος είναι. Συν τοις άλλοις, οι παίκτες τα πηγαίνουν καλά. Ελπίζω να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα αποτελέσματα που θα έχουμε.
»Είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος, παρά τα προβλήματα. Και πάντα υπολογίζω στη δύναμη του κοινού. Ας προχωρήσουμε, η μάχη μόλις ξεκίνησε», είπε ο Ζίκο.
- «Παράθυρο» για Αντριάνο
- Όλα καλά με Λεονάρντο
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Ενισχύονται οι ανεπιβεβαίωτες... τάσεις φυγής του Ρέμου από την ΠΑΕ Ηρακλής
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και θα καθορίσουν το διοικητικό καθεστώς στη ΠΑΕ Ηρακλής! Όσο, βέβαια, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, τα σενάρια περισσεύουν. Τα περισσότερα πηγάζουν από την εκφρασμένη πρόθεση του προέδρου, Αντώνη Ρέμου, να αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας.
Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού είχε εκδηλώσει την πρόθεση αποχώρησης, αρκεί να διασφαλιστεί αξιόλογη και βιώσιμη λύση για τον σύλλογο.
Γι' αυτόν τον λόγο, δέχθηκε να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με επιχειρηματίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβουν το management της εταιρίας ή ακόμη και να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.
Κατά πόσο ενισχύθηκε στις σκέψεις του Αντώνη Ρέμου η πρόθεση παραίτησης είτε από την πορεία του αγωνιστικού τμήματος είτε από τις (ξεκάθαρα) κακές σχέσεις που χαρακτηρίζουν (το τελευταίο διάστημα) τις σχέσεις τους με τους οργανωμένους οπαδούς, είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
Το βέβαιο είναι ότι ο Ρέμος είναι θετικός - και ενδεχομένως να έχει ξεκινήσει - στις συζητήσεις για την εύρεση της διάδοχης κατάστασης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, όπου αναλόγως θα διαμορφωθεί και η διοικητική σύνθεση της ΠΑΕ.

Όλα εντάξει με τον Λεονάρντο, θεραπεία για Ντιόγκο, έξι μήνες έξω ο Βασιλόγιαννης
Παρά το πρόβλημα οσφυαλγίας που του παρουσιάστηκε την Τετάρτη, η κατάστασή του βελτιώθηκε και ο Λεονάρντο κατάφερε να ακολουθήσει μέρος της προπόνησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέντη. Ως εκ τούτου, αναμένεται να είναι πανέτοιμος για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (17/10).
Ο έτερος Bραζιλιάνος, ο Ντιόγκο, έκανε θεραπεία και ασκήσεις στην πισίνα, ενώ ο Ματ Ντάρμπισιρ που ταλαιπωρείται από ίωση, παρέμεινε στο σπίτι του και του χορηγήθηκε από τον γιατρό της ομάδας φαρμακευτική αγωγή.
Ο Ζεβλάκοφ ακολούθησε μόνο το πρώτο μέρος της προπόνησης της ομάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές.
Οι «ερυθρόλευκοι», που με το πρόγραμμα του Σαντ'Ανα επιδιώκουν την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, θα συνεχίσουν την Παρασκευή με διπλή προπόνηση (πρωί στις 11:00 και απόγευμα στις 18:00).
«Η ευκαιρία του Τοροσίδη»
Με κολακευτικά λόγια για τον Βασίλη Τοροσίδη αναφέρθηκε το «goal.com», σε αφιέρωμα που έκανε για τους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
«Ο 24χρονος αμυντικός οδήγησε μόνος του τον Ολυμπιακό σε τρεις σημαντικές νίκες στη σεζόν σε τοπικά ντέρμπι και στο Champions League, δείχνοντας πως είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Ήταν στόχος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων και πιθανότατα δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει στο Μουντιάλ», ανέφερε το άρθρο.
Χειρουργήθηκε ο Βασιλόγιαννης και μένει έξι μήνες έξω
Με επιτυχία χειρουργήθηκε ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, Λάκη Νικολάου.
Ο άτυχος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σοβαρά στον γόνατο, σε αγώνα της ομάδας Νέων με την αντίστοιχη της Αρσεναλ, θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Ανδρέας Νινιάδης και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την Πορτογαλία, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.
*Φιλικό παιχνίδι μεταξύ της πρώτης ομάδας και της ομάδας Νέων θα διεξαχθεί την Τρίτη 13/10. Ο αγώνας θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και θα αρχίσει στις 18:00.

Η Ξάνθη προηγήθηκε 2-0, αλλά έχασε 4-2 σε φιλικό από την Αϊντραχτ
Την ήττα με 4-2 γνώρισε η Ξάνθη από την Aϊντραχτ Φρανκφούρτης, στο φιλικό που διεξήχθη στα Πηγάδια.
Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με 2-0, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε μεγάλα αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί και έφτασαν στην ολική ανατροπή.
Ο Φαμπιανέζι με πέναλτι στο 48' και ο Μαρσελίνιο στο 51' πέτυχαν τα γκολ της ακριτικής ομάδας, ενώ για την Αϊντραχτ σκόραραν οι Μάιερ (63'), Λυμπερόπουλος (69'), Φένιν (74') και Κόλερ (81').
Στο φιλικό έπαιξε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος κατά την αποχώρησή του, χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο «Λύμπε» έκανε δηλώσεις αναφέροντας τα εξής:
«Είναι πολύ όμορφο να γυρίζεις σε ένα γήπεδο ως αντίπαλος και να σε χειροκροτούν. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ για αυτό. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, τίποτα δεν αποκλείεται.
»Είμαι πολύ χαρούμενος εκεί που είμαι και δε σκέφτομαι σε καμία περίπτωση να φύγω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα.
»Μακάρι να πάρει η Εθνική μας και τα δύο παιχνίδια, ή καλύτερα και τα τέσσερα παιχνίδια, για να μπορέσει να προκριθεί στο Μουντιάλ. Είναι ευχή όλων των Ελλήνων να συμβεί αυτό και φυσικά και δική μου».
Ματζουράκης: «Ευχαριστημένος μέχρι την... κατάρρευση»
Αφού ευχαρίστησε την Αϊντραχτ που δέχτηκε να αγωνιστεί με την Ξάνθη, ο Ματζουράκης δήλωσε ευχαριστημένος με τους παίκτες του, μέχρι το σημείο που κατέρρευσαν: «Ευχαριστούμε την Αϊντραχτ για την τιμή που μας έκανε να έρθει να αγωνιστεί σήμερα μαζί μας.
»Γνωρίζαμε από την αρχή την ποιότητα του αντιπάλου μας -την οποία, άλλωστε, απέδειξε περίτρανα στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού.
»Εμείς είχαμε ένα σχετικά καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και γενικά μέχρι το 55', μπορώ να πω ότι ήμουν ευχαριστημένος από την ομάδα μου.
»Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, όμως, άρχισε η 'κατάρρευση' για μας -η οποία νομίζω ότι οφείλεται περισσότερο στο ότι τα παιδιά, παρόλο που προσπάθησαν, δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια μαζί. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, σκέφτομαι να καθιερώσω ένα φιλικό παιχνίδι κάθε Δευτέρα, στο οποίο θα αγωνίζονται όσοι δεν παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια'.
Σκίμπε: «Σαν στο σπίτι μας»
Ο Μίχαελ Σκίμπε, από την πλευρά του, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή μας έκαναν οι άνθρωποι εδώ να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Έγινε ένα ωραίο και γρήγορο παιχνίδι σήμερα, με την αντίπαλο μας να έχει ένα φοβερό δεκαπεντάλεπτο στην αρχή του β' ημιχρόνου. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου -ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, όταν και σημειώσαμε και τα τέσσερα γκολ μας».
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος (74' Γκσπούρνινγκ), Κομεσίδης (74' Μπέρτος), Τζιωρτζιόπουλος (86' Φερνάντες), Σταθάκης, Κωστούλας, Αμπένα (56' Κιντάνα), Μαρσελίνιο (86' Κόλμπας), Φαμπιανέσι (74' Παπαδόπουλος), Σουάνης (69' Λουτσιάνο), Στιβάρ (69' Βακουφτσής), Πόι (46' Λιαπάκης).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Φέρμαν, Οκς (80' Μαχνταβίκια), Πέτκοβιτς (83' Τσόμου), Φραντς (46' Τέμπερ), Λυμπερόπουλος (83' Αλβαρεζ), Κορκμάζ (63' Κέλερ), Σταϊνχόφερ, Μάιερ (63' Κόλερ), Φένιν (80' Τόσκι), Ρους, Τιτς Ριβέιρο.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχάριστα νέα για τον Ρεχάγκελ, καθώς προπονήθηκε ο Παπασταθόπουλος
Τέλος στην αγωνία του Ρεχάγκελ, με ευτυχή κατάληξη, έδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός της Τζένοα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη και θα βρίσκεται στην διάθεση του Γερμανού τεχνικού για την κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου με την Λετονία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στην σημερινή, τελευταία δυνατή προπόνηση πριν τον αγώνα θα μπορούσε το ιατρικό επιτελείο να μιλήσει με σιγουριά αναφορικά με την συμμετοχή του Παπασταθόπουλου.
Τελικά τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς ο 'Πάπα' έβγαλε χωρίς προβλήματα το ομαδικό πρόγραμμα, έκανε σπριντ, ενώ συμμετείχε και στο οικογενειακό δίτερμα.
Ετσι, λύνονται τα χέρια του Ρεχάγκελ σχετικά με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μόρα.
Δεξιά τους αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Σεϊταρίδης, ενώ στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ο Τοροσίδης.
Στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Κατσουράνης, Πατσατζόγλου και Καραγκούνης.
Στην κορυφή της επίθεσης θα τοποθετηθεί ο Γκέκας, με τον Σαλπιγγίδη στο δεξί φτερό και τον Αμανατίδη στο αριστερό.
Οσον αφορά την θέση του τερματοφύλακα, ο Χαλκιάς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, χωρίς όμως να αποκλείεται η συμμετοχή του Τζόρβα.

Ο Ζαγοράκης υπέκυψε σε... ανώτερες δυνάμεις και παραιτήθηκε από την προεδρία του ΠΑΟΚ
Μπορεί να πέρασε αρκετές φορές από το μυαλό του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΠΑΟΚ, αλλά πλέον η παραίτησή του είναι γεγονός και ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποτελεί παρελθόν από τα διοικητικά του «Δικεφάλου»! Ο Ζαγοράκης τόνισε, μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου πως παραιτείται για προσωπικούς λόγους και σύντομα θα δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η ανακοίνωση: «Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτησή μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
»Σύντομα και συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια - ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθεια μας για εξυγίανση και αναγέννηση - τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου.
»Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή».
Η είδηση είχε διαρρεύσει λίγες ώρες νωρίτερα σε μορφή φήμης μέσω ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διάδοχός του θα είναι ο Ζήσης Βρύζας, καθώς ο ίδιος ο Ζαγοράκης τον πρότεινε και την Παρασκευή θα αποφασιστεί από το έκτακτο Δ.Σ.

Με δικό του γκολ θέλει νίκη στο Καραϊσκάκη ο Λέτο
Μέσα σε τέσσερις μήνες κατάφερε να δεθεί και να αγαπήσει τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, από ότι σε έναν χρόνο τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του. Κατάφερε να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ στους «πράσινους» από τους «ερυθρόλευκους», να βελτιωθεί ποδοσφαιρικά και να βρεθεί με τις εμφανίσεις του στον προθάλαμο της Εθνικής Αργεντινής!
Ο Σεμπάστιαν Λέτο, περί ου ο λόγος, παραχώρησε συνένευξη στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στους «πράσινους», χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ως μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, τόνισε ότι τα πράγματα για εκείνον είναι πολύ καλύτερα από ότι στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως θέλει πολύ το νταμπλ, που να συνδυαστεί με νίκη στο «Καραϊσκάκη» με δικό του γκολ!
Διαβάστε απόσπασμα απ' όσα είπε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:
- Το ποδόσφαιρο ως επάγγελμα το ακολούθησες μόνο λόγω ταλέντου ή και για βιοποριστικούς λόγους;
«Το ποδόσφαιρο μου άρεσε πάντα. Με παρακίνησαν να ξεκινήσω ο πατέρας μου και ο μεγαλύτερος αδελφός μου και όταν είδα ότι μπορώ να προχωρήσω, το έκανα».
- Η οικογένεια σου ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση;
«Όχι ιδιαίτερα. Ήμασταν μια μέτρια οικονομικά φαμίλια, πιο κοντά στη φτώχεια παρά στον πλούτο».
- Ποια ομάδα υποστήριζες σαν παιδάκι;
«Α, αυτή η ιστορία έχει πλάκα. Ο πατέρας μου και ο αδελφός μου υποστηρίζουν φανατικά την Ρίβερ Πλέιτ. Εγώ συνέπραξα με τη μαμά μου και ήμουν οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς. Μεγαλώνοντας πάντως άλλαξα. Ανδρώθηκα στη Λανούς και την αγάπησα πολύ. Αυτή είναι πλέον η ομάδα μου».
- Ποιος ήταν το είδωλό σου όταν ξεκίνησες;
«Εντάξει, για όλους τους Αργεντινούς αιώνιο είδωλο είναι ο Μαραντόνα. Εμένα μου άρεσε πολύ ο Σαντιάγο Σολάρι. Έπαιζε και στη θέση μου και τον θαύμαζα…».
- Με τι όνειρα άρχισες την καριέρα σου;
«Ως παιδάκι, το όνειρό μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής και να βοηθήσω την οικογένειά μου. Ως ποδοσφαιριστής ονειρεύομαι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια στην καριέρα μου».
-- Η Λίβερπουλ σε έδωσε δανεικό και βρέθηκες από το αγγλικό στο ελληνικό λιμάνι. Πως νιώθει ένας παίκτης που είναι μεταξύ δύο συλλόγων;
«Περίεργα, αν μη τι άλλο. Δεν γνώριζα αν στην επόμενη μετεγγραφική περίοδο θα έπαιζα στη Λίβερπουλ, τον Ολυμπιακό ή κάπου αλλού. Αυτή η κατάσταση δεν αφήνει έναν ποδοσφαιριστή να αφοσιωθεί στην δουλειά του. Εγώ δεν είχα μόνο το πρόβλημα της αβεβαιότητας αλλά και αγωνιστικό αφού είχα διαφορετικές απόψεις με τον προπονητή και γενικά δεν αισθανόμουν καλά στην ομάδα αυτή».
- Στον Παναθηναϊκό πως νιώθεις;
«Υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος θα έλεγα. Όλοι μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο και νιώθω μέλος μιας οικογένειας».
- Είπες ότι βρήκες τα πράγματα καλύτερα απ’ ότι τα περίμενες. Δηλαδή;
«Είναι πολύ διαφορετικά να βλέπεις μια ομάδα απ’ έξω, όπως συνέβαινε πέρσι, και εντελώς διαφορετικό να τη ζεις από μέσα. Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση η οργάνωση της ομάδας. Όλοι όσοι δουλεύουν στο σύλλογο κάνουν πολύ καλή δουλειά. Οι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί και ο κόσμος πάντα μαζί μας. Ειλικρινά σας λέω πριν γνωρίσω τα πράγματα από μέσα νόμιζα ότι -βάσει της βαθμολογίας- ο Παναθηναϊκός ήταν σαν σύλλογος πιο κάτω από την προηγούμενη ομάδα μου. Διαπίστωσα όμως ότι είναι πολύ πιο πάνω και ανήκει στις πραγματικά μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».
- Ατομικά, νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις κάτι;
«Θέλω πάνω απ’ όλα να στεφθώ πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Σε προσωπικό επίπεδο ελπίζω να βελτιωθώ και άλλο».
- Ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση…
'Ναι, το είδα και πέρσι όταν έφτασε κοντά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μη νομίζετε ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι εύκολη διοργάνωση. Συμμετέχουν πολλές καλές ομάδες και πολύ καλοί παίκτες. Αρχικά πρέπει να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων -και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Μετά τα πράγματα θα δυσκολέψουν αλλά μπορούμε να φτάσουμε μακριά».
- Πέρσι έλεγαν ότι δεν μπαίνεις περιοχή και δεν σκοράρεις. Φέτος –ευτυχώς- τους διαψεύδεις…
«Ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες τότε. Πριν έρθω εδώ, κατ’ αρχήν, είχα σχεδόν έξι μήνες να παίξω. Φέτος είμαι πολύ πιο ήρεμος και αυτό μετράει. Επίσης νομίζω ότι έχω καλύτερους συμπαίκτες. Σίγουρα δεν είμαι σέντερ φορ, δεν είναι το φόρτε μου το σκοράρισμα αλλά τα δύο γκολ που έβαλα πέρσι ήταν πολύ λίγα. Το κλίμα και ο τρόπος παιχνιδιού με βοηθούν να έχω πιο καλή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή».
- Σκέφτεσαι να κερδίσει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι με δικό σου γκολ;
«Ναι. Θα ήταν πολύ ωραίο αυτό. Αλλά το σημαντικό είναι να κερδίσουμε, όχι να βάλω γκολ εγώ. Αν τώρα υπάρξει συνδυασμός, θα είναι το τέλειο».
- Αναφέρθηκες πριν στον κόσμο, με τον οποίο έχεις ήδη μεγάλο δέσιμο…
«Αυτή η σχέση με κάνει πολύ χαρούμενο. Όταν ήρθα στην ομάδα ήξεραν μεν ποιος είμαι, αλλά εγώ είχα μεγάλη αγωνία για το πως θα με υποδέχονταν. Ο τρόπος τους με έκανε να νιώσω υπέροχα και είμαι αληθινά ευτυχισμένος για την αγάπη που μου δείχνουν. Τους υπόσχομαι ότι θα δώσω πολλά περισσότερα ώστε να τους «επιστρέψω» την αγάπη που μου δείχνουν».
- Το σύνθημα που λένε για σένα το καταλαβαίνεις;
«Όχι ακριβώς, αλλά ρώτησα το Νίνη και μου μετέφρασε τι λέει. Καλό είναι (γέλια…)».
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Τα πάντα για τον τίτλο, δήλωσε ο Κατσουράνης
Από τους MVP του φετινού Παναθηναϊκού είναι δίχως αμφιβολία ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε φορώντας την πράσινη φανέλα και μεγάλος του στόχος, όπως άλλωστε και των συμπαικτών του είναι η κατάκτηση του τίτλου.
Ο «Κατσούρ» παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για αρκετά ενδιαφέρονται πράγματα, αλλά κυρίως κατέδειξε τον πόθο που υπάρχει στους 'πράσινους' για την κατάκτηση του τίτλου...
Αποσπάσματα απο τη συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στην «Εξέδρα»:
- Σε ένα από τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού οι οπαδοί είχαν αναρτήσει ένα πανό που έγραφε 'το πρωτάθλημα δεν είναι στόχος, είναι αυτοσκοπός'. Συμφωνείς;
«Για μένα δεν είναι έτσι. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Μπορεί ο αντίπαλος να κάνει 30 στα 30».
- Με την Εθνική έχεις φτάσει στην απόλυτη διάκριση. Στην Ελλάδα πρωτάθλημα δεν έχεις πάρει. Γύρισες και γι’ αυτό;
«'Οχι. Δεν το σκέφτηκα γιατί δεν με νοιάζει καθόλου. Οπως είχα πει και στην προετοιμασία, αν ήμουν μόνος μου και ήταν ατομικό άθλημα, θα με ένοιαζε. Θεωρώ ότι και στην Εθνική, και στην ΑΕΚ, και στην Μπενφίκα, και τώρα στον Παναθηναϊκό έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Αρα ή εγώ είμαι ένας μέτριος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να συμβαίνει αυτό, ή φταίνε πολλά πράγματα μαζί. Το 2004-05 με την ΑΕΚ ήμασταν ηθικοί πρωταθλητές. Ηταν ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να πάρουμε και χωρίς αξιόλογο ρόστερ. Προσπάθησα πάρα πολύ όπου κι αν ήμουν. Είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου. Αν είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου, είναι καλά. Το ίδιο θα κάνω στον Παναθηναϊκό. Θα τα δώσω όλα. Εννοείται ότι θέλω το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό παίζω. Ολοι το θέλουμε. Ξεκινάμε την προετοιμασία και σκεφτόμαστε αυτό. Είναι κάποιες ομάδες που οι φανέλες τους είναι για να παίρνουν το πρωτάθλημα».
- Εχει γίνει πολλή κουβέντα στον Παναθηναϊκό από πέρυσι για το «Hummer»…
«Ναι, το ξέρω. Θεωρώ ότι είναι λανθασμένη άποψη. Ειδικά στην Ελλάδα δεν χρειάζεσαι κανένα 'Hummer' για να παίξεις καλή άμυνα. Πρέπει να δουλεύει όλη η ομάδα στην άμυνα. Αν κάνουν άμυνα μόνο οι στόπερ, τότε και 'Hummer' να έχεις δεν γίνεται δουλειά. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα το δίνει η επίθεση, όχι η άμυνα. Και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τριών ταχυτήτων συμβαίνει το ίδιο. Και ένα γκολ να δεχθείς, αν έχεις καλή επίθεση θα βάλεις τρία».
- Πέρυσι ο Γιώργος Καραγκούνης είχε πει 'πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε 1-0'. Πιστεύεις ότι αυτή είναι σωστή προσέγγιση;
«Πρέπει να ξέρεις να κερδίζεις με 1-0. Στο ποδόσφαιρο θα γίνει και αυτό. Μπορεί να είσαι κουρασμένος και να μην μπορείς περισσότερο. Ο,τι και να λέμε εμείς, η εικόνα κάθε αγώνα είναι διαφορετική. Πρέπει να μάθεις να νικάς και με 1-0, ειδικά στο πρωτάθλημα. Κάποιες φορές θα είσαι κουρασμένος, μπορεί ο αντίπαλος να σε πιέσει. Χρειάζεται και το 1-0».
- Ο Παναθηναϊκός είχε χρόνια να κάνει τέτοιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τι βλέπεις να έχει αλλάξει φέτος;
«Ετσι όπως έβλεπα πέρυσι, απ' έξω, τον Παναθηναϊκό, είχε καλό ρόστερ, αλλά δεν έγινε πολύ καλή διαχείρισή του. Φέτος νομίζω ότι έχουν γίνει βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Ο προπονητής διαχειρίζεται το ρόστερ. Αυτό δεν είναι αιχμή, γιατί μόνο στην Ελλάδα είναι έτσι. Είναι λογικό ένας προπονητής που έρχεται από μια ξένη χώρα να θέλει χρόνο. Δεν μπορεί να έρθει σε μια ομάδα και να φανούν από την αρχή αυτά που θέλει. Γενικότερα πρέπει να στηρίζουμε τους προπονητές, να τους κρατάμε αρκετά χρόνια, για να μπορούμε να τους κρίνουμε στο τέλος. Δεν μπορεί ποτέ σε έναν χρόνο να παρουσιάσουν έργο».
- Αρα θεωρείς σωστή την απόφαση της διοίκησης να κρατήσει τον Τεν Κάτε και τη φετινή σεζόν.
«Σίγουρα. Και κακός να είναι ο προπονητής, θα πρέπει να τον κρατήσεις, όχι δύο, αλλά τρία χρόνια. Ετσι δουλεύουν οι περισσότεροι σύλλογοι στην Ευρώπη».
- Παρά την πίεση που υπάρχει;
«Πίεση υπάρχει και στην Ευρώπη. Οπου και αν απομακρύνουν τον προπονητή γρήγορα είναι λάθος. Οι ομάδες που τολμούν και τον κρατάνε τελικά δικαιώνονται. Είναι λάθος να φεύγει νωρίς».
- Την υποδοχή που είχες από τους οπαδούς της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την περίμενες καλύτερη ή χειρότερη;
«Η υποδοχή ήταν αναμενόμενη, έτσι όπως το αντιλήφθηκα».
- Σε κατηγορούν για τους χειρισμούς σου στο θέμα της ρήτρας. Οτι έστησες αυτή την ιστορία για να μείνεις ελεύθερος από την Μπενφίκα και να μην πάρει λεφτά η ΑΕΚ...
«Γιατί έβαλα ρήτρα στην Μπενφίκα; Για τον Ντέμη; Και πού ήξερα ότι θα είναι ο Ντέμης στην ΑΕΚ; Και πώς την ντρίμπλαρα; Η ΑΕΚ, αν ήθελε, μπορούσε να μη γίνει ποτέ η μεταγραφή. Αν ζητούσε τα 5 εκατ. ευρώ, δεν θα γινόταν η μεταγραφή. Δεν είχα δικαίωμα να κάνω τίποτα. Η Μπενφίκα δεν θα με άφηνε ελεύθερο. Ούτε θα έπαιρνε λεφτά κάτω από το τραπέζι. Δεν είναι Ελλάδα εκεί. Και πάλι, αν το κυνηγούσε η ΑΕΚ, θα είχε κυρώσεις η Μπενφίκα. Η ΑΕΚ δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο. Από τη στιγμή που είχα βάλει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ ήταν σαν να λέω ότι τον πρώτο λόγο, εάν γύριζα στην Ελλάδα, θα τον είχε η ΑΕΚ».
- Σε ενδιαφέρει να έχεις καθαρή την εικόνα σου στους οπαδούς της ΑΕΚ;
«Την έχω. Με ενδιαφέρει, γιατί ήμουν τέσσερα χρόνια εκεί. Με την ομάδα αυτή δέθηκα, ήταν η πρώτη μου μεγάλη ομάδα».
- Η τρέλα του κόσμου του Παναθηναϊκού για τον τίτλο είναι δεδομένη. Την έχεις ζήσει και στην ΑΕΚ. Με ένα πρωτάθλημα αλλάζει;
«Μπορεί να αρκεί. Εξαρτάται για ποιον κόσμο μιλάμε. Υπάρχουν τρελοί που ένας τίτλος τούς αρκεί. Οι πιο πολλοί νομίζω ότι θέλουν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η εντύπωσή μου από την επαφή μου με τον κόσμο. Είναι λίγοι οι φανατισμένοι οπαδοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Μάλιστα θεωρώ ότι ο καλός κόσμος δεν έρχεται καν στο γήπεδο. Θα σου πω τι πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Ο κόσμος δεν έχει δική του άποψη, αλλά διαμορφώνει άποψη μέσω των εφημερίδων, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Δεν θέλω να χάσουν τη δουλειά τους άνθρωποι. Αυτή είναι μία από τις διαφορές μας με το εξωτερικό. Δεν μπορεί ο οπαδός να αναλύσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να αντιληφθεί τι είδε. Υπάρχουν πολλές εφημερίδες και χιλιάδες εκπομπές που διαμορφώνουν άποψη. Οπότε ένας τίτλος θα δώσει χαρά μόνο σε λίγους. Οι πολλοί δεν έρχονται στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρό μας δεν θα αναστηθεί. Παραμένει κλινήρες, πάντα άρρωστο, όσο υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Το οδηγούν εκεί. Και τους ποδοσφαιριστές μαζί. Οχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά και κάποιοι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο. Θέλουν ο ποδοσφαιριστής να πηγαίνει στην προπόνηση, στον αγώνα και να έχει ένα φόβο μέσα του».
- Τους διαιτητές πώς τους βλέπεις; Διαμαρτύρεστε όλοι…
«Εγώ δεν φωνάζω. Εχω σταματήσει. Το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου είναι αυτό. Και πέναλτι να μου δώσουν έξω από την περιοχή, δεν θα διαμαρτυρηθώ έντονα. Και να φωνάξω, τι θα γίνει; Μεγάλωσα και βλέπω αλλιώς τα πράγματα. Με βοήθησε πολύ το εξωτερικό. Είμαι πιο ήρεμος και πιο χαρούμενος την ώρα που αγωνίζομαι».
- Η Εθνική έχει μπροστά της δύο τελικούς ώστε να πάει στα μπαράζ και να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα τα καταφέρει;
«Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να πετύχουμε τον στόχο που μας έχει απομείνει. Ολοι στην ομάδα θέλουμε πολύ να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι παιδικό μας όνειρο. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε προκριθεί ήδη, αλλά πληρώσαμε τα δικά μας λάθη. Πρέπει, για τον εαυτό μας και μόνο, αφού μας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε και να πάμε στο Μουντιάλ».
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

«Πράσινο» φως του ΣτΕ για Βοτανικό, όχι στο εμπορικό
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3059/2009 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματική η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, όπως συνταγματική είναι και η ανέγερση μικροεμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ).
Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η ανέγερση «πολυλειτουργικού δημοτικού κτηρίου» (Μέγαρο του δήμου Αθηναίων) και εμπορικού κέντρου από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός.
Ειδικότερα, κρίθηκε ότι η ανέγερση του γηπέδου, των εμπορικών καταστημάτων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του νέου γηπέδου και του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων στον κοινόχρηστό χώρο πρασίνου του Βοτανικού, δεν αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος, παρά το γεγονός της μείωσης των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, «ενόψει του τελικού οφέλους που προκύπτει για την πόλη των Αθηνών από την απόδοση σε κοινή χρήση πρασίνου 16 στρεμμάτων στην συνοικία Κουντουριώτικα» (Λ. Αλεξάνδρας), λόγω της διπλής ανάπλασης.
Παράλληλα, στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι η ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου και του εμπορικού κέντρου, επιφέρει μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου για την μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που καθιστά τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος.
Τέλος, με την απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκαν, ως αντισυνταγματικές, οι σχετικές πράξεις της πολιτείας που επιτρέπουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου και του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι, λόγω της αντισυνταγματικότητας, δεν είναι εφαρμοστέες οι νομοθετικές διατάξεις, που προβλέπουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου κ.λπ. με συντελεστή δόμησης 1,6.
Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας»
Μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλαμε μέχρι σήμερα, και ξεκαθαρίζει μία για πάντα το νομικό πλαίσιο γύρω από την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.
»Προσβλέπουμε στην αρωγή - για την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων - της νέας κυβέρνησης και του δήμου Αθηναίων».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διέψευσε τα σενάρια παραίτησης ο Μαραντόνα
Ο προπονητής της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του ματς με το Περού το Σάββατο (10/10), ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ή να φύγει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο 'Ντιεγκίτο' επεσήμανε ότι εάν κάποια στιγμή πάρει μία τέτοια απόφαση, θα το ανακοινώσει ο ίδιος σε όλους, ενώ τόνισε ότι υπάρχει παρερμηνεία των γεγονότων, η οποία οδήγησε σε αυτές τις φήμες.
«Δεν παραιτούμαι, ούτε φεύγω, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό σε όλους. Πρέπει να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα και εάν όλα πάνε καλά, τότε θα συνεχίσω. Εάν όχι, τότε θα δούμε. Δεν μίλησα για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κάρλος Μπιλάρδο, ούτε για κανέναν άλλον.
Δεν πρέπει ο κόσμος να ερμηνεύει τέτοια πράγματα, όπως θέλει. Δεν πρέπει να ψάχνει κάτι, το οποίο δεν είναι εκεί. Την ημέρα που θα αποφασίσω να φύγω, θα το πω σε όλους», δήλωσε αρχικά ο Μαραντόνα.
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα δύο τελευταία και πολύ κρίσιμα παιχνίδια της Αργεντινής στα προκριματικά του Μουντιάλ, που θα κρίνουν την πρόκριση της στην τελική φάση, τονίζοντας ότι οι παίκτες του δεν έχουν δεχτεί κάποιο οικονομικό μπόνους, προκειμένου να έχουν έξτρα κίνητρο.
«Αυτό το θέμα με τα κίνητρα τελειώνει, όταν οι παίκτες μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Η δόξα δεν μπορεί να αποκτηθεί με λεφτά, γιατί όταν βρίσκονται στο γήπεδο και είναι έντεκα εναντίον έντεκα, κανείς δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα.
Αισθάνομαι καλά και τώρα πρέπει να παίξουμε καλά εναντίον του Περού το Σάββατο (10/10) και να κερδίσουμε και μετά να πάμε στην Ουρουγουάη με τον ίδιο στόχο. Είναι τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια στην προπονητική μου καριέρα και είμαι αισιόδοξος».