ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- NECRONOMICON - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- NECRONOMICON - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

locus31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/12/2010, 11:12:38
quote:

κοιτα... μην ξεχναμε και καποιες "κρυπτες" κατω απο το Βατικανο... εκει κρυβονται σιγουρα πολλα μυστικα

Οι κρύπτες από τις οποίες διέφευγε ο Πάπας για να καλύψει τις ερωτικές ανάγκες του?

18/12/2010, 11:18:19
quote:

Πήγε πέρυσι η τάξη μου εκδρομή στο Βατικανό, αλλά εγώ η χαζή δεν πήγα, γιατί έδινα εξετάσεις για πτυχίο...

Τέλος πάντων, ελπίζω να το επισκεφτώ κι εγώ.

κοιταξε... αξιζει να επισκεφθεις τον Αγιο Πετρο, καθαρα απο την αποψη του κτιριου... τα υπολοιπα του Βατικανο, ειναι κυριως χρονοβωρα (να περιμενεις ενα 3ωρο μονο και μονο για μερικες αιθουσες δεν "λεει")

quote:
Οι κρύπτες από τις οποίες διέφευγε ο Πάπας για να καλύψει τις ερωτικές ανάγκες του?

αυτο θα σου το απαντησουν οι καρδηναλιοι (λεεεεμε τωρα.... )

seirios12aΜέλος
19/12/2010, 12:18:08
quote:

Νεκρονομικόν, η μεγάλη αλήθεια πίσω από τον Μύθο

Περίπου για έναν αιώνα το βιβλίο αυτό χρησιμοποιήθηκε πειραματικά με πολύ τρομακτικά αποτελέσματα ώσπου απαγορεύτηκε και κάηκε με διαταγή του Πατριάρχη Μιχαήλ μαζί με πολλά άλλα μαγικά βιβλία. Μετά από αυτό η διάδοση του «Νεκρονομικόν» σταματάει και γίνεται μυστική ώσπου ο Olaus Wormius ( 1228 ) αργότερα στον Μεσαίωνα το μεταφράζει στα Λατινικά, κυκλοφόρησαν δύο αντίγραφα, ένα τον 15ο αιώνα (κατά πάσα πιθανότητα στα Γερμανικά) με μεγάλη μυστικότητα και ένα τον 17ο αιώνα (πιθανών στα Ισπανικά). Και οι δύο εκδόσεις δεν είχαν κανένα επίσημο τυπογραφικό χαρακτηριστικό και τις συσχετίζουμε χρονικά μόνο από την τυπογραφική εξέταση και τον δύο η οποία ταυτίζεται.

Το έργο αυτό, τόσο η Ελληνική όσο και η Λατινική μετάφραση αφορίσθηκαν από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΧ το 1232, λίγο μετά την κυκλοφορία της Λατινικής έκδοσης η οποία είχε προκαλέσει το αρνητικό του ενδιαφέρον.
Το Αραβικό πρωτότυπο χάθηκε από την εποχή του Wormius όπως μαθαίνουμε από τις προκαταρτικές σημειώσεις του (παρόλα αυτά υπήρξε μία ακαθόριστη ποσότητα μυστικών αντιτύπων που βρέθηκε στο San Francisco κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα η οποία κάηκε στην πυρά). Κανένα ίχνος από το Ελληνικό αντίτυπο -το οποίο τυπώθηκε στην Ιταλία ανάμεσα στο 1500 και 1550- δεν αναφέρθηκε από την στιγμή που κάηκε η βιβλιοθήκη του Salem το 1692.

Που βασίζεις το γεγονός πως χρησιμοιήθηκε πειραματικά το νεκρονομικόν και μάλιστα με τρομακτικά αποτελέσματα. Ποιές είναι οι πηγές που το αναφέρουν και τι ακριβώς έγινε δηλαδή ? Γράφτηκε ένα βιβλίο μισοακαταλαβίστικο , με ωραίο τίτλο και γίνεται νταβαντούρι. Και άν απλά ο συγγραφέας του ήταν απλά ένας τρελλος και καμμία βάση δεν έχουν τα γραφόμενά του ? Εξ ου και το ακαταλαβίστικο, γιατί ένας μη σόφρων δεν έχει ροή και συνέχεια του λόγου του , είτε γραπτώς είτε προφορικώς.

Προσωπικά εκεί έχω καταλήξει εδώ και 20 χρόνια πριν που το διάβασα.

Επίσης το γεγονός πως η εκκλησία αφορίζει ένα βιβλίο, δεν έχει να κάνει μιας και το έχει ψωμοτύρι, βλέπε από Καζαντζάκη μέχρι τον Ανδρουλάκη. Έλειψη Σοφίας και Γνώσης , είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης εκκλησίας με τα γνωστά αποτελέσματα της κατάντιας της.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

20/12/2010, 13:24:35
Όπως και να έχει... είτε το Νεκρονομικόν αποτελεί βιβλίο υπαρκτό και γραμμένο από τον συγκεκριμένο τρελό Άραβα, είτε αποτελεί προιόν της φαντασία του Lovecraft, και μόνο η φήμη που φέρει ως βιβλίο νεκρομαντείας το καθιστά ποθητό από κάποιους... ανεγκέφαλους που δεν έχουν πρόβλημα να το εφαρμόσουν και στην πράξη...!!

Πώς νομίζεις ότι γεννήθηκε ο σατανισμός? Από μια φήμη...που κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν πράξη.

Εγώ το πιστεύω ότι υπάρχουν τρελοί, ικανοί να εφαρμόσουν τις τελετουργίες που περιγράφονται στο βιβλίο.

Edited by - Narkissa555 on 20/12/2010 13:27:50

ArithanisΜέλος
27/12/2010, 01:11:30
Κάνοντας μία βόλτα στην παλειά γειτονιά του forum έπεσα πάνω στο ενδιαφέρον αυτό θέμα και μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω:

Το λοιπόν και μόνο το γεγονός της φήμης του βιβλίου που επισημαίνεται λίγο πιο πάνω το καθιστά εν δυνάμει έργο που έχει αποκτήσει πλέον εντελώς την δική του αυτονομία. Άλλωστε για όλα τα δημιουργήματα λίγο ή πολύ ισχύει αυτό που είπε ο Παυλάκης για τα τραγούδια του :"Ένα τραγούδι, όταν φεύγει από τα χέρια του δημιουργού του αποκτά την δική του ταυτότητα και προσωπικότητα... η οποία δίνει αναφαίρετο δικαίωμα στο έργο να χαράξει αυτόνομη καριέρα, η οποία δε σταματάει εν ονόματι καμίας πατρότητας".

Αδιάφορο το λοιπόν, αν το έχει γράψει ο τρελός Άραβας ή o Dee ή ο Osama Bin Laden και ταλιμπάν. Το πολύ απλό που συμβαίνει στην περίπτωση όσον αφορά την άποψη ή ιδέα για το βιβλίο και δεν μπορούμε να παραδεχτούμε με την μία (λόγω της αιτιοκρατικής σκέψης μας)... είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί σίγουρα το ριζικό φαντασιακό και του 100 πιθήκου - για να μιλήσω καστοριαδικά αφού μιλήσαμε για αυτονομία - (βλέπε επίσης φαινόμενο 100 πιθήκου), ... και πλέον έχει σχηματιστεί ένα αρχέτυπο στο κοινωνικό φαντασιακό. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλά από τα τυπικά που εμφανίζονται να έχουν έρθει απο το βιβλίο ... λένε ότι δουλεύουν, επειδή εμείς τα δίνουμε σημασία... Να πόσο μαγιαβική είναι η πραγματηκότις.

27/12/2010, 02:56:23
Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε Arithanis.. και κίτρινα και κόκκινα και μπλε.
Με απογοητεύει όμως που απ' όοολα τα θέματα των φόρουμ, αυτό εδώ σου έκανε περισσότερο εντύπωση.. που είναι ουσιαστικά και ανούσιο και άχρηστο αφού τίποτα δε προσφέρει στη πράξη. Ίσως μαύρισαν και τα δικά σου μάτια Αλλά nevertheless χαιρόμαστε που σε ξαναβλέπουμε, αφού είσαι και από τους Μεγάλους Παλαιούς των φόρουμ (όπως και εγώ).

Ευελπιστούμε λοιπόν σε ένα μεγάλο σου coming back

Welcome back!

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/12/2010 02:58:06

ArithanisΜέλος
27/12/2010, 14:01:27
Μη μπορδουκλώνεσαι ρε ντόκτορα και μην βιάζεσαι για σιέστες και επιστροφές Ακατανόμαστων ωσαν Έρποντες και λοιπές κτηνωδίες! Εγώ μίλησα απλώς για ενδιαφέρον θέμα και ουχί θρεντάκιον... όπως θα μπορούσα να μιλήσω για πίθηκες και τριπήθηκες, πρόβατα και Αρθούρους, Ηρακλείδες και ταλιμπάν ...

Αυτό. Τίποτις παραπάνω και τίποτις παρακάτω. Κι έπειτα άγνωσται αι βουλαί των κυρίων, αγαπητέ... οπότες αδίκως κόπτεσαι για την ουσιαστικότητα της ανουσιότητας...

Nevertheless... όπως είπες κι εσύ... ευχαριστώ για την υποδοχή σου...

*PS Tο coming back στο οποίο αναφέρεσαι θα γίνει από το 11...απλά επειδής ο λόγος θα είναι ίσως πιο κάπως... πιθανώς να μην εξυπηρετεί ο χώρος αυτός...

Chears...

ΠολυδάμναΝέο Μέλος
27/12/2010, 14:27:15
Τι είναι ο μεγάλος Κθούλου;

27/12/2010, 14:33:10
Χρόνια Πολλά! σε όλους τους συμφόρους, συμφερόμενους και συμφοροφερόμενους! Χαρούμενο 2011(προκαταβολικά) και ευελπιστούμε σε μία νέα έκδοση του Νεκρονόμικον με υπογραφή και από τον συγγραφέα.
Ευελπιστούμε επίσης να ανοίξουν κάποια στιγμή οι δρόμοι και εδώ στην Αθήνα και παντού γιατί έχουμε και δουλειές να κάνουμε... σαν "σκληροί" εργαζόμενοι και εμείς. Γιατί τέτοια καθεστώτα είναι που οδηγούν σς πανλαϊκές εξεργέσεις Όχι βέβαια πώς θα συμβεί ποτέ τίποτα τέτοιο στο μικρό πλανήτη μας
Nevertheless όμως merry christmas σε όλους μας και ειδικά εδώ, στο πιο ζωντανό φόρουμ της Ελλάδας..

quote:
Τι είναι ο μεγάλος Κθούλου;
Ρε παιδί μου, δε λέμε μικρή και ΜΕΓΑΛΗ άρκτος; Κάτι τέτοιο. Ε αυτός είναι η μεγάλη, και άμα λάχει, σε τρώει κιόλας
Ο Μέγας Κθούλου λοιπόν είναι ένα φανταστικό όν που δημιούργησε ένας λογοτέχνης ο Λαβκραφτ, τον 20ο αιώνα. Ζει κάτω απ' τη θάλασσα και δεν τρέφεται με πλανκτόν. Ή μπορεί και να τρέφεται δε ξέρω. Αυτός λοιπόν ο κύριος, ο Κθούλου, το τέρας της θαλάσσης, έχει τους υπηρέτες του πάνω στη, τους γνωστούς βατραχανθρώπους αλλά χωρίς τα πέδιλα(για τη μάσκα δε ξέρω, αλλά λέγεται ότι μπορούν να κάνουν shapeshift). Με τους οποίους θέλει να κάνει τι άλλο;; World Domination.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/12/2010 14:35:49

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 27/12/2010 14:40:52

ΠολυδάμναΝέο Μέλος
27/12/2010, 14:37:57
Ααα! οκ. Θνξ για την απάντηση.

erzebet_bathoryΜέλος
22/01/2011, 21:41:28
πιστευω οτι υπαρχει το necronomicon. μαλιστα το ειχα δει πριν μηνες να πωλειται στο metropolis. δεν το εχω διαβασει ως τωρα αλλα καποια στιγμη πιστευω οτι θα το κανω. καθαρα απο περιεργεια οπως εκανα κ με τη σολομωνικη.