ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νήμα επαφής μεταξύ μας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Νήμα επαφής μεταξύ μας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

AitheroVamon61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
18/06/2004, 00:34:10
Μέλος gigenis .

Το Ιερατείο διαμορφώνει το δόγμα όπως το συμφέρει, έτσι ούτως ώστε να έχει υπό τον έλεγχο του τους πιστούς.
Τώρα εγώ σαν ερευνητής, σαν άνθρωπος με αναζητήσεις και με απορίες αν κάτσω να διαβάσω τα βιβλία θα βρω αντιφάσεις και θα προσπαθήσω να καταλάβω τι πραγματικά είπε ο Ιησούς π.χ. ή ο όποιος δημιουργός μιας Θρησκείας.
Κατόπιν θα θελήσω να δω αν υπάρχουν κοινά και στις διδασκαλίες και των άλλων θρησκειών, αν τα κοινά αυτά με οδηγούν στο να τεκμηριώσω την σκέψη μου για το αν υπάρχει Θεός ή όχι κλπ κλπ.
Όλα λοιπόν είναι αλληλένδετα και όπως λέει ο Πλωτίνος πολύ σωστά ….. «Το πρόβλημα του «κακού» είναι ένα σοβαρό θεολογικό πρόβλημα και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα βαθιά, έχοντας γνώσεις θεολογικές που δεν περιορίζονται στον Γιαχβε και στο δωδεκάθεο. » ….. εκεί είναι και η δική μου αντίδραση στην κατηγορία της όποιας θρησκείας.

quote:
αν ο θεος υπηρχε και ηταν ενας τοτε δεν θα ειχε τοσα ονοματα
ουτε τοσες θρησκειες θα υπηρχαν

Ξέχασε να πάρει το copyright !!!

quote:
……τον χριστο τον <<μονογενη>>…

Στα Ελληνικά αυτό σημαίνει «αυτός που γεννήθηκε από ένα ΓΕΝΟΣ» και όχι τον μοναχογιό όπως υπονοείς, μην γνωρίζοντας απ’ ότι καταλαβαίνω την έννοια της λέξεως, ελπίζω την έννοια γένος να την ξέρεις.

Ο κακός λύκος