ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΙΤΛΕΡ.... Άγιος ή Στυγνός Δολοφόνος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΙΤΛΕΡ.... Άγιος ή Στυγνός Δολοφόνος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Μορφέας5 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΜορφέαςΜέλος
11/02/2004, 23:56:36
καλησπέρα σας και πάιλι...

quote:
Με το σκεπτικό σου πάντως θα πρέπει σύντομα να δούμε και την κατάρρευση της Αμερικής.
Δυστυχώς η Κυριαρχία των Τούρκων στην Ελλάδα διήρκεσε 400 χρόνια.

Φίλε steelspring, για το πρώτο να σαι σίγουρος. Και μάλιστα θα έλεγα οτι ήδη βλέπουμε την κατάρευση της Αμερικής. Από τότε που οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν, η ίδια η Αμερική έπεσε. Τα δάνεια που χρωστάει στην παγκόσμια τράπεζα ανέρχονται σε δεκάδες τρεισεκατομμύρια δολάρια, υπεροπλλαπλάσια απο τον ετήσιο προϋπολογισμό της. Η Ευρώπη αρχίζει να σηκώνει κεφάλι επιτέλους και λέει όχι στο Ιράκ, το δολάριο έχει πέσει 30%, 700 υποκαταστήματα Mcdonalds έχουν κλείσει σε όλη την Ευρώπη, η Coca Cola είχε απώλειες παγκοσμίως στην διάρκεια του πολέμου μόνο 2.000.000.000 δολάρια. Αυτά που φαίνονται τώρα σαν λεπτομέρειες, όταν μαζεύονται όλα μαζί και κοιτάξεις λίγο μακριά καταλαβαίνεις πως η Αμερική ήδη έχει πέσει στον γκρεμό και δεν έχει γυρισμό.

Όσον αφορά για την Ελλάδα, θέλω να σου πω οτι πιστέυω πάρα πολύ στον Νόμο της ανταποδωτικής δικαιοσύνης, και όλοι μας ξέρουμε τι είχε ακολουθήσει προηγουμένως και τι κατακτήσεις έκανε η ίδια η Ελλάδα με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ιουστινιανό κ.λ.π. Ήταν κάτι λοιπόν που μάλλον το αξίζαμε για αυτά που είχαμε κάνει κι εμείς.

quote:
Παράδειγμα:Το να αφήνει μωρά γυμνά στο χιόνι,για να ελέγξει πως θα επιβιώσουν και σε πόσο χρόνο θα απεβιώσουν..Κι αυτό,επέτρεψέ μου,έχει να κάνει με τη θεία θέληση?

Αγαπητή Ελευθερία, τα πάντα έχουν σχέση με το Θείο Θέλημα, τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει απο αυτό γιατί αν το πιστεύεις αυτό, αυτόματα αναιρείς την δύναμη της Ύψιστης αυτής οντότητας. Εξάλλου ο Θεός όπως είπα και προηγουμένως έχει δείξει πολλές φορές το... άλλο πρόσωπο. Εξάλλου ποτέ δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε την... νοοτροπία του.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΜορφέαςΜέλος
12/02/2004, 01:23:57
quote:
Ξεχνάς τις τόσες πυρηνικές δοκιμές που έγιναν και ίσως και να συνεχίζονται?
Πρόσφατο αυτό και δεν έχει σχέση με τη Χιροσίμα.
Τα αθώα θύματα αυτών των δοκιμών?
Εκατοντάδες άνθρωποι που πεθαίνουν από Καρκίνο του θυροειδή ή λευχαιμία?

Οι πυρηνικές δοκιμές αυτές έγιναν ακριβώς στα πλαίσια να θυμίσουν στον άνθρωπο την δύναμη τους αλλά επίσης μην ξεχνάμε πόσο η πυρηνική ενέργεια βοηθάει και την ανθρωπότητα σε τεράστιο βαθμό. Και πάλι όμως οι θάνατοι αυτοί νομίζω έπρεπε να συμβούν. Πάλι πέφτουμε στο Θέμα του Θεού και λέω οτι δεν μπορεί ο Θεός να αφήνει κάποιον να χάνει το πολυτιμότερο πράγμα που του έχει δώσει, την ζωή γιατί απλά κάποιος άλλος άνθρωπος το θέλησε. Για τα πάντα υπάρχει δικαιοσύνη, και ο καθένας πάντα παθαίνει γιατί ήρθε η ώρα του (πιστεύω μου).

quote:
2) Παροτρύνοντας δύο μαχόμενες αντίπαλες ομάδες να επιτεθούν και να αλληλοσφαχθούν, ΔΕΝ ΕΠΩΜΙΖΕΣΑΙ το παλιό κακό τους κάρμα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, δικό σου.

Μ αυτό ακριβώς αυτό λέει αυτή η θεωρία, ότι ο Χίτλερ έκανε όλα αυτά για καθαρίσει το κάρμα των εβραίων και να το πάρει όλο ο ίδιος.
Και ο Μωυσής όταν κατέβηκε απο το όρος Σινά, δεν διέταξε οι μεν να σφάξουν τους δε????? Θέλω να πω οτι αυτά τα βλέπουμε παντού και σε άλλες θρησκείες όπως το Ισλάμ εις το όνομα του Θεού να γίνονται σφαγές.

Όσον για τον Χίτλερ, πράγματι το θέμα μπορούσε να αναδιατυπωθεί έτσι: Είχε συνείδηση ο Χίτλερ οτι εξυπηρετούσε το καλό ή όχι?

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

kynikosΜέλος
12/02/2004, 04:12:42
Φίλε Μόρφέα,
quote:
Όσον για τον Χίτλερ, πράγματι το θέμα μπορούσε να αναδιατυπωθεί έτσι:
Είχε συνείδηση ο Χίτλερ οτι εξυπηρετούσε το καλό ή όχι?

Αν το ξανατοποθετήσεις έτσι, είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, άξια συζήτησης.

Ίσως πρέπει όμως να κάνεις και κάποιες διευκρινήσεις AN εννοείς οτι υπηρέτησε το Καλό ΧΑΝΟΝΤΑΣ.

Τό λέω αυτό γιατί νομίζω οτι υπάρχουν καποιοι φίλοι εδώ στο τόπικ, που ίσως κατάλαβαν την Γαλλική θεωρία να λέει οτι:- ο Χίτλερ υπηρέτησε το Καλό, έχασε προσωρινά, αλλά το πνευμα του / φιλοσοφία του θα επανέρθει ή θα αναστηθεί για να συνεχίσει την ατελείωτη εργασία του εξαγνισμού των Εβραίων.

Για αυτό και αρχικά ειρωνευτικά, όχι την ερώτησή σου, αλλά την πιθανή εσφαλμένη ερμηνεία των Γάλλων από τους φιλο-Χιτλερικους του forum. Ελπίζω αυτό πιά να είναι κατανοητό.

Παρεπιπτόντως, θα συμφωνίσω μαζί σου οτι η ατομική ενέργεια έχει πράγματι όσες πιθανές καλές εφαρμογές, όσο και κακές.

Τώρα στο θέμα του άν μπορει κάποιος να επωμιστεί το κάρμα κάποιου άλλου, με τον τρόπο που λες, θα επιμείνω, γιατι δεν μου φαίνεται να στέκει.

quote:
Kynikos: Παροτρύνοντας δύο μαχόμενες αντίπαλες ομάδες να επιτεθούν και να αλληλοσφαχθούν, ΔΕΝ ΕΠΩΜΙΖΕΣΑΙ το παλιό κακό τους κάρμα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, δικό σου.

Μορφέας: Μ αυτό ακριβώς αυτό λέει αυτή η θεωρία, ότι ο Χίτλερ έκανε όλα αυτά για καθαρίσει το κάρμα των εβραίων και να το πάρει όλο ο ίδιος.

Δεν μου φαίνεται να λέει το ίδιο. Οτί ο Χίτλερ δημιούργησε αρνητικό κάρμα, σίγουρα, όπως και σε μικρότερο βαθμό, πολλοι απο αυτοι που τον ακολούθησαν.
Οτι αυτό κατά κάποιον τρόπο εξάγνισε το κάρμα της ανθρωπότητας, των Εβραίων. ή οποιωνδήποτε άλλον, δεν νομίζω οτι ακολούθει.
Εξ άλλου, τόσο εύκολα θα εξαγνιζόταν το κάρμα των Εβραίων;

Για να τα πω πιό απλά, αν τσακώνεσε εσυ με τον "άλφα", καί έρθω εγώ και σε βοηθήσω να τόν βαρέσεις, φτιάχνω κακό κάρμα δικό μου, αλλά με κανενέναν τρόπο δεν σε απαλλάσω εσένα, ή τον "άλφα" ααπό τις προσωπικές σας ευθύνες στό ζήτημα.

Ο οποιοσδήποτε εξαγνισμός θά είναι αποτέλεσμα του ΠΟΝΟΥ που θα υποστούν οι μαχόμενοι (εσύ και ο "αλφα", π.χ.), αλλά αυτό είναι ξέχωρο απο το κάρμα του παρακινητή(εμένα).

Για συτό, εξ άλλου είπα οτι θεωρώ την αυτήν την Γαλλική θεωρία κατα βάθος ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ, γιατί τείνει να παρουσιάζει το θέμα σαν επέμβαση του "Θεούλη", αν θές, μέσα απο τον Τιμωρό του.

Κατα την δική μου αντιλήψη, και σύμφωνα με πολλές εσωτερικές απόψεις, όταν ένα κάρμα είναι ΟΡΙΜΟ γιά να εκφράστει, βρίσκονται αυτόματα οι "παικτες", δεν χρειάζεται να σταλλούν με "Θεϊκη αποστολή".

Αυτή η διαπίστωση είναι ψυχολογικά λιγότερο "άνετη" από την <<απο μηχανής Θεό>> ερμηνεία που νομίζω οτι επιχειρούν οι Γάλλοι.

Με άλλα λόγια, είναι σαν να μην μπορούν οι άνθρωποι να αντέξουν την θέα της ΕΚΤΑΣΗΣ του Κακού, και έτσι, για να είναι λίγο πιό φορητό, λένε "δεν πειράζει, το έκανε ο Θεός γιά το καλό μας".

Κ.

Edited by - kynikos on 12/02/2004 04:27:18

ΜορφέαςΜέλος
14/02/2004, 00:19:50
Καλησπέρα

quote:
Αν το ξανατοποθετήσεις έτσι, είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, άξια συζήτησης.

Φίλε κυνικέ, ο λόγος που δεν το τοποθέτησα έτσι είναι διότι θα είχε αντιδράσεις μιας και η διατύπωση αυτή θεωρεί δεδομένο οτι ο Χίλτερ εξυπηρετούσε το καλό. Για αυό, λοιπόν προς αποφυγή παρεξηγήσεων απο διάφορους το έθεσα έτσι.

quote:
Ίσως πρέπει όμως να κάνεις και κάποιες διευκρινήσεις AN εννοείς οτι υπηρέτησε το Καλό ΧΑΝΟΝΤΑΣ.

Τό λέω αυτό γιατί νομίζω οτι υπάρχουν καποιοι φίλοι εδώ στο τόπικ, που ίσως κατάλαβαν την Γαλλική θεωρία να λέει οτι:- ο Χίτλερ υπηρέτησε το Καλό, έχασε προσωρινά, αλλά το πνευμα του / φιλοσοφία του θα επανέρθει ή θα αναστηθεί για να συνεχίσει την ατελείωτη εργασία του εξαγνισμού των Εβραίων

Χαχαχα, ωραία η διατύπωση, η αλήθεια είναι οτι δεν σκέφτηκα οτι θα το πάρει κανείς έτσι. Φυσικά αυτό είναι που εννοώ, οτι ο Χίτλερ εξυπηρέτησε το καλό Χάνοντας. Αυτό που μας μένει ως ερώτημα όμως είναι... το ήξερε ή όχι;

quote:
Για αυτό και αρχικά ειρωνευτικά, όχι την ερώτησή σου, αλλά την πιθανή εσφαλμένη ερμηνεία των Γάλλων από τους φιλο-Χιτλερικους του forum. Ελπίζω αυτό πιά να είναι κατανοητό.

Ναι, ναι κι εγώ το κατάλαβα λάθος γιατί μάλλον ήταν αυτό που φοβόμουν οτι θα με κατηγορήσουν.

quote:
Οτι αυτό κατά κάποιον τρόπο εξάγνισε το κάρμα της ανθρωπότητας, των Εβραίων. ή οποιωνδήποτε άλλον, δεν νομίζω οτι ακολούθει.
Εξ άλλου, τόσο εύκολα θα εξαγνιζόταν το κάρμα των Εβραίων;

Κοίταξε... εάν εγώ πιάσω και βασανίσω έναν άνθρωπο για ένα χρονικό διάστημα, θα έχω φορτωθεί αρνητική όψη του Κάρμα. Ο φίλος όμως που βασανίστηκε θα έχει εξαγνιστεί και. Άρα κατά κάποιον σκληρό τρόπο εγώ τον λύτρωσα εκείνη τη στιγμή απο ένα κομάτι της αρνητικής όψης του Κάρμα του, ασχε΄τως που επιβαρύνθηκα κι εγώ. Άρα και ο Χίλτερ με όλα αυτά που έκανε εξάγνισε το εβραϊκό κάρμα, άρα και το συλλογικό κάρμα σε μικρότερο βαθμό και φυσικά φορτώθηκε ο ίδιος τα πάνδεινα.
Όσο για το αν εξαγνίστηκαν... μην ξεχνάς και τα βασανιστήρια που τους έκανε. Δεν τους έδινα μια σφαίρα στο δόξα πατρεί, αλλά μέχρι σαπούνια τους έκανε βάζνοτάς τους στους φούρνους ζωντανούς. Έλεος δηλαδή, αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει ένας άνθρωπος, έστω και δικτάτορας, γι αυτό ίσως έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα φρικτά βασανιστήρια, για να καθαρίσουν τουλάχιστον μερικοί απο το κάρμα τους.

quote:
Κατα την δική μου αντιλήψη, και σύμφωνα με πολλές εσωτερικές απόψεις, όταν ένα κάρμα είναι ΟΡΙΜΟ γιά να εκφράστει, βρίσκονται αυτόματα οι "παικτες", δεν χρειάζεται να σταλλούν με "Θεϊκη αποστολή".

Μα αυτό είναι και το βαθύτερο ερώτημα του θέματος, ο Χίτλερ ήταν ένας απλός παίχτης ή ήταν ένας σταλτός παίχτης; Πραγματικά δεν πιστεύω στο καλό και στο κακό, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, του Θεού και αφού ο Θεός μας έδειξε πολλές φορές στο παρελθόν το πρόσωπο του τιμωρού, γιατί να μην το κάνει άλλη μια φορά; Εξάλλου το ερώτημα πάλι συγκλίνει στη ίδια απάντηση, οτι ο Χίτλερ ούτως η άλλως ήταν θεόσταλτος, είτε σαν παίκτης ασυνείδητος είτε σαν συνειδητός.

Απο την άλλη όμως συμβαίνουν και άλλα περίεργα με τον Αδόλφο, έσφαζε τους Εβραίους και ο ίδιος είχε μάνα εβραία, μιλούσε για άρεια φυλή και ο ίδιος δεν ανήκε σε αυτήν. Όλα αυτά μαζί με τα αδικαιολόγητα βασανιστηρια που έκανε δεν σε κάνει να σκέφτεσαι τι μπορεί να είναι πέρα απο ένας απλός παίκτης;

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

steelspringΜέλος
28/02/2004, 21:37:10
quote:
Άρα και ο Χίλτερ με όλα αυτά που έκανε εξάγνισε το εβραϊκό κάρμα, άρα και το συλλογικό κάρμα σε μικρότερο βαθμό και φυσικά φορτώθηκε ο ίδιος τα πάνδεινα.
Όσο για το αν εξαγνίστηκαν... μην ξεχνάς και τα βασανιστήρια που τους έκανε. Δεν τους έδινα μια σφαίρα στο δόξα πατρεί, αλλά μέχρι σαπούνια τους έκανε βάζνοτάς τους στους φούρνους ζωντανούς. Έλεος δηλαδή, αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει ένας άνθρωπος, έστω και δικτάτορας, γι αυτό ίσως έπρεπε να γίνουν όλα αυτά τα φρικτά βασανιστήρια, για να καθαρίσουν τουλάχιστον μερικοί απο το κάρμα τους.

Βρέ βρέ..κάτι πράγματα που ακούμε.....
Τί τάχα να σκέφτονται οι Παλαιστίνιοι που "εξαγνίζονται" καθημερινά απο τους "εξαγνισμένους" απο τον Χίτλερ Εβραίους......

quote:
Όσον αφορά για την Ελλάδα, θέλω να σου πω οτι πιστέυω πάρα πολύ στον Νόμο της ανταποδωτικής δικαιοσύνης, και όλοι μας ξέρουμε τι είχε ακολουθήσει προηγουμένως και τι κατακτήσεις έκανε η ίδια η Ελλάδα με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ιουστινιανό κ.λ.π. Ήταν κάτι λοιπόν που μάλλον το αξίζαμε για αυτά που είχαμε κάνει κι εμείς.

Ο Μέγας Αλέξανδρος όχι μόνον δεν γενοκτόνησε κανέναν, αλλά αποτελεί και αντικείμενο λατρείας στους τόπους απο όπου πέρασε.
Θα έλεγα μάλιστα ότι ο ίδιος και ο στρατός του δεινοπάθησαν στις ερήμους πολύ περισσότερο απο τους ντόπιους λαούς . Να επαναλάβω.
Ο Αλέξανδρος δεν επετέθη κατα λαού , αλλά κατα οργανωμένου στρατού.

Ο Ιουστινιανός όμως που κολλάει;
Ούτε βασιλιάς των Ελλήνων ήταν , αλλά ούτε και ο ίδιος ήταν Έλληνας.