ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια ταινία που δε γυρίστηκε ποτέ! - - Κινηματογράφος -

- Μια ταινία που δε γυρίστηκε ποτέ! - - Κινηματογράφος -

190010 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
19/12/2004, 23:43:55

"Lost In La Mancha"

Ενα ντοκυμαντέρ για μια παρολιγο ταινία.

O Terry Gilliam (Monty Python, Fear and Loathing in Las Vegas, Brazil...) για πολλά χρόνια, ονειρο του ήταν να φτιαξει μια ταινία για τον "Δον Κιχώτη". Η ταινία ήταν ήδη έτοιμη στο μυαλό του μεχρι τελευταίας λεπτομερειας. Οταν επιτέλους βρήκε χρηματοδότες, παραγωγούς και ηθοποιούς ένιωσε οτι ήταν έτοιμος να ξεκινήσει. Πρωταγωνιστές του θα ήταν ο Jean Rochefort (Δον Κιχώτης), Johny Depp (μια διαφορετική εκδοχή του Σαντσο Πάντσα). Τιτλος της ταινίας: "Ο Ανθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη"

Απο την πρωτη κιολας όμως μέρα της παραγωγής φάνηκαν σύννεφα στον ορίζοντα. Κυριολεκτικά! Αφου ενώ έχουν αρχίσει τα γυρίσματα με ήλιο και καθαρό ουρανό, ξαφνικά μαυρίλα! Ξεσπάει μια γερή μπορα με χαλάζι και χαλάει τα πάντα και περισσότερο το τοπίο, το οποίο, χωματένιο καθως ήταν, γίνεται λάσπη και αλλάζει κατα πολύ απ' αυτο στο οποίο αρχικα είχαν γυρίσει.

Για να μην τα πολυλογώ η μια καταστροφή φέρνει την άλλη. Ο πρωταγωνιστής (Δον Κιχώτης) παθαίνει δισκοκύλη (ή κατι τέτοιο) και γυρίζει στη χώρα του (Γαλλία) για να τον δουν οι γιατροί του, οι χώροι που κλείσαν για γυρίσματα δεν ήταν αυτό που νόμιζαν(μαυρα χάλια), οι παραγωγοί και οι χρηματοδότες ν' απειλουν οτι θα πατήσουν το "off" στην όλη υπόθεση, ο καιρός χάλια, αεροπλάνα να περνάνε την ώρα των γυρισμάτων, τα λεφτά να λιγοστεύουν χωρις να 'χει γίνει ουσιαστικά τίποτα, ο χρόνος το ίδιο, δηλαδή...γης μαδιάμ

Κι ο Terry Gilliam σαν τον Δον Κιχώτη κι αυτός να μην θέλει να δει την πραγματικότητα, ενω όλοι οι συνεργάτες του να 'χουν χάσει κάθε όρεξη και να 'χουν πέσει σε μαύρη απογοήτευση. Και σαν τον Δον Κιχώτη που στο τελος παραδέχτηκε την πραγματικότητα και πέθανε, έτσι πέθανε και η υπέροχη (σιγουρα) τουτη ταινία πριν ακομα γεννηθεί.

Ο νόμος του Μερφυ σ' όλο του το μεγαλείο

Ελπίζω πάντως να ξαναπροσπαθήσει, γιατι σίγουρα θα 'ναι αριστούργημα

SAUDiΜέλος
20/12/2004, 22:33:19
Μαλλον τον καταραστηκαν τον φουκαρα το σκηνοθετη:P

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-

21/12/2004, 14:40:51
O Terry Gilliam πάντα εκτος mainstream
μια κατάρα τον ακολουθεί

31/03/2005, 21:20:38
Κρίμα....

έχω δεί αρκετές ταινίες που έχει γράψει, σκηνοθετήσει.. και μου άρεσαν αρκετά... το Brazil για παράδειγμα είναι από τις αγαπημένες μου...

Κρίμα γιατί είναι ένα θέμα που θα μου άρεσε πολύ .... Εύχομαι να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα κάποια στιγμή... με όλη μου την καρδιά ..

Υ.Γ. έχω την εντύπωση πως δεν θα το βάλει κάτω.. όνειρο τόσων χρόνων είναι αυτό..

Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

ksenitiaΜέλος
05/04/2005, 03:06:49
Εισαι σιγουρos οτι δεν την εχει γυρισει την ταινια??????? Γιατι πριν 2 μερες την ειχε στην τηλεοραση (στην Ισπανια)!!!! Ακριβως τον ιδιο τιτλο!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

05/04/2005, 05:48:13
quote:
Εισαι σιγουρos οτι δεν την εχει γυρισει την ταινια??????? Γιατι πριν 2 μερες την ειχε στην τηλεοραση (στην Ισπανια)!!!! Ακριβως τον ιδιο τιτλο!

Τουλάχιστον ήταν καλή αυτή που είδες φίλη Ξενιτιά?
Μπορείς να βρεις ποιός ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας ψάχνοντας σε κάποιο περιοδικό της ισπανικης τηλεόρασης? Εκτός και εάν έρθει ο φίλος 1900 και μας τα ανατρέψει όλα...

Ευχαριστώ .. Φιλικά

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

05/04/2005, 15:13:52
Καλημέρα πέρα για πέρα!

quote:
Εκτός και εάν έρθει ο φίλος 1900 και μας τα ανατρέψει όλα...
Να 'μαι λοιπόν

quote:
Ω ναι! Είμαι σίγουρος. Ο τίτλος που θα είδες, μάλλον είναι το "Lost In La Mancha" που όμως (όπως προανέφερα) είναι ο τίτλος ενός ντοκυμαντερ το οποίο μιλάει για μια ταινία που δε γυρίστηκε ποτέ. Διηγείται δηλαδη την ιστορία μια ταινίας που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και έληξε άδοξα με τις χειρότερες απογοητεύσεις.
Ο πιθανός τίτλος αυτης της ταινίας που δε γυρίστηκε ποτέ (όπως προανέφερα) θα ήταν: "Ο Ανθρωπος που σκότωσε τον Δον Κιχώτη"

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

ksenitiaΜέλος
05/04/2005, 23:27:22
Οπααααααα 1900, ναι, εχεις δικιο! Οντως, το "Lost in La Mancha" ειχε η τηλεοραση. Και μαλιστα δεν το ειδα, γιατι δεν εχω συνδρομητικο καναλι. Απλως ειχα δει στις διαφημησεις το τραιλερ, οτι θα το εχει το βραδυ. Δεν ειχα διαβασει προσεκτικα το μηνυμα σου και νομισα οτι αναφεροσουν στην ταινια κι οχι σε ντοκυμαντερ.
Οσο για τον σκηνοθετη, Simori, λιγουλακι δυσκολο να το βρω τωρα, γιατι δεν παιρνω περιοδικα που εχουν το προγραμμα.... Συγνωμη!

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

06/04/2005, 13:15:40
Δεν πειράζει φίλη Κσενιτιά.. η ανατροπή έγινε... και ο φίλος 1900 μας έδωσε την απάντηση...

Φιλικά .........

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

DVX100Νέο Μέλος
05/07/2005, 12:29:42
Και για να συμπληρώσω (για όσους ενδιαφέρει το τεχνικό μερος) το documentary αυτό έχει γυριστεί με SONY PD150. Καλή καμερούλα στην κατηγορία prosumer, σε αρκετά οικονομική τιμή.

DVX100 Video Freak