ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια δικη ενας βοσκος και τα προβατα!!!!!!!!!!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Μια δικη ενας βοσκος και τα προβατα!!!!!!!!!!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

zinon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dryos_pesousisΜέλος
27/01/2005, 01:11:10
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΠΡΩΣΗ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ(ΦΤΟΥ ΤΗΣ) ΗΤΙΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ.(Ε, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ-).
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ ΤΟ ΛΥΚΟ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ???? ΛΕΩ ΓΩ ΤΩΡΑ...

Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι

27/01/2005, 03:24:33
quote:

Τι μπορούμε ,εμείς οι απλοί πολίτες να κάνουμε για αυτό? Απο ότι θυμάμαι Zadok πρέπει να έχεις σχέσης/επαφές με πρόσωπα που ασχολούνται με νομικά θέματα (οικογένειακοί φίλοι? Συγγενής?)

Εμείς λοιπόν ,ώς νομοταγείς πολίτες, έχουμε κάποιο ..χρέος ίσως απέναντι σε κάθε μορφής κακοδικίας και διαφυγής του νόμου? (Αν η απάντηση είναι ναί...τότε Φίλη Zadok θα ανοίξω "Την Μεγάλη Των Δίκαιων Διωκτών Σχολή" ,ναί κάτι σαν την μεγάλη των μπάτσων σχολή, γιατί θα έχουμε πάρα μα πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε κούκλα μου...)

Αγαπητέ Xotchipilli2, για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα πώς από το κείμενό μου έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ πως κάτι πρέπει να γίνει ντε και καλά.

Ναι, οικογενειακώς έχουμε κάποια σχέση με νομικά, όχι όμως εγώ προσωπικά. Σωστά θυμάσαι.

Τώρα, αν θέλεις, δες λίγο αν εγώ δε σε κατάλαβα ή εσύ παραννόησες την αρχική μου αναφορά, διότι αν απαντήσω έτσι ως έχουν τώρα τα πράγματα, ίσως ξεφύγουμε πολύ από το θέμα και άδικα.

Πάντως, είναι τεράστιο το ζήτημα της δικαιοσύνης.

Όσο αναζητώ... τόσο συνειδητοποιώ ότι ίσως είναι η υψηλότερη πνευματικά επιστήμη (με την ετυμολογική έννοια των λέξεων).

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

zinonΜέλος
27/01/2005, 10:16:16
Το προβλημα ειναι στα παραμυθια ......

Ο βοσκος οταν ηταν μικρος ακουγε παραμυθια για τον κακο λυκο που εφαγε τα κατσικακια , την κοκκινοσκουφιτσα,τα γουρουνακια κλπ
Σημερα κυκλοφορουν και αλλα παραμυθια για λυκους, τελειως διαφορετικα οπως ..ενας γλυκος γλυκος λυκος(ο οποιος το ριξε στην ζαχαρη).....ρουνι ρουνι το υπουλο κακο γουρουνι ( το οποιο κυνηγαει τα λυκακια , στο τελος γινονται φιλοι...και πολλα αλλα.

Ρε τι σου ειναι τα παραμυθια................
το προβλημα ειναι οτι οι αυριανοι βοσκοι δεν νομιζω να διαβαζουν αυτα τα παραμυθια.
και αυτο ακριβως θα επρεπε να κανουν οι καλοζωισμενοι φιλοζωοι του κολωνακιου ,να παρουν τα τζιπ να βαλουν τις φορμες του σκι , να παρουν ολες τις εκδοσεις που κυκλοφορουν με τετοια παραμυθια ,και να ανεβουν στις στανες να τα μοιραζουν για τα παιδια των βοσκων και τους ιδιους.
Υστερα απο μια τετοια κουραστικη ημερα να παρκαρουν στην παρακειμενη ταβερνα και να χλαπακιασουν τα πα ι δακια με ελαφρια συνειδηση και βαρυ στομαχι.

zinon

EκήβολοςΜέλος
27/01/2005, 12:58:40
Αντι να γράψω ''ΕΞΑΙΡΕΣΩΣ'' έγραψα ''ΕΞΕΥΡΕΣΕΩΣ''
Ζητούσα την εξαίρεσή σου κι οχι την εξεύρεσή σου.
Είμαι απαράδεκτος.

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία πάντως φίλε Ramoglou.

Τώρα όσο αφορά τον βοσκό. Συμπεριφέρθηκε όπως συμπεριφέρονται οι συντεχνήτες του χιλιάδες χρόνια τώρα.
Ναι να το στηλιτεύουμε, ναι να το καυτηριάσουμε, ναι να το απορρίψουμε.
Το να τον καταδικάσουμε σαν κοινό εγκληματία, θα έχει το ίδιο σωφρονιστικό αποτέλεσμα όσο είχε και ο σωφρονισμός που επέβαλε ο ίδιος στο λύκο.
Μέχρι να μπορέσουμε να πείσουμε αποφοίτους της Παντοίου να βόσκουν γιδοπρόβατα θα πρέπει να δείχνουμαι την σχετική ανεκτικότητα σε παρόμοια γεγονότα.
Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης.

27/01/2005, 14:46:00
quote:
το προβλημα ειναι οτι οι αυριανοι βοσκοι δεν νομιζω να διαβαζουν αυτα τα παραμυθια.
και αυτο ακριβως θα επρεπε να κανουν οι καλοζωισμενοι φιλοζωοι του κολωνακιου ,να παρουν τα τζιπ να βαλουν τις φορμες του σκι , να παρουν ολες τις εκδοσεις που κυκλοφορουν με τετοια παραμυθια ,και να ανεβουν στις στανες να τα μοιραζουν για τα παιδια των βοσκων και τους ιδιους.
Υστερα απο μια τετοια κουραστικη ημερα να παρκαρουν στην παρακειμενη ταβερνα και να χλαπακιασουν τα πα ι δακια με ελαφρια συνειδηση και βαρυ στομαχι.

Πρέπει να τραβάς μεγάλο ζόρι με το Κολωνάκι...!!!

quote:
Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης.

Πότε θα γίνουμε άνθρωποι δεν ξέρω...

.
.

3A

zinonΜέλος
27/01/2005, 15:07:23
οχι ιδιαιτερα αλλα ειναι μια εκφραση ως παραδειγμα αποφυγης.
Πλαστικουρας συνεχεια......................!!!!!!!!!

...........Πότε θα γίνουμε άνθρωποι δεν ξέρω...
το φανταζεσαι διαφορετικα το ειδος ;
Στειλε e mail στον θεο να το αλλαξει , διοτι εσυ μονη σου δεν......

zinon

27/01/2005, 16:36:12
zinon, να σε ρωτήσω, διότι δεν ξέρω εάν κατάλαβα καλά τι εννοείς με τα γραφόμενά σου:

Θεωρείς πως η σφαγή αρνιών και κατσικιών για το τραπέζι του Πάσχα είναι το ίδιο πράγμα με τον βασανισμό του λύκου, οπότε η φιλοζωϊκή που τρώει παϊδάκια φέρθηκε εκ προϊμίου με υποκρισία στην καταγγελία της;

Επίσης, σχετικά με την έκφραση "απάνθρωπα", τι πιστεύεις ότι χαρακτηρίζει; Την ιδιοσυγκρασία του δράστη, ή την πράξη την ίδια; Πιστεύεις πως είναι στη φύση του ανθρώπου να τρώει κρέας; Πιστεύεις πως είναι στη φύση του ανθρώπου να βασανίζει παραδειγματικά κάποιο ζώο;

Επ'ευκαιρίας(δεν απευθύνομαι ειδικά σε εσένα zinon σ'αυτό το σημείο), επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω η έννοια του παραδειγματισμού στην τιμωρία του λύκου, αναρρωτιέμαι εάν κατά τη διάρκεια της πράξης του βοσκού, εκτός από Ντάτσουν και βιντεοκάμερες SONY(από τον Κωτσόβολο) ήταν παρόντες και λύκοι για να παραδειγματιστούν...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

zinonΜέλος
27/01/2005, 19:01:08
Θεωρείς πως η σφαγή αρνιών και κατσικιών για το τραπέζι του Πάσχα είναι το ίδιο πράγμα με τον βασανισμό του λύκου, οπότε η φιλοζωϊκή που τρώει παϊδάκια φέρθηκε εκ προϊμίου με υποκρισία στην καταγγελία της;.......................
Το αποτελεσμα ειναι ιδιο η σφαγη μεγαλυτερη στην πρωτη περιπτωση (με πολιτισμενο τροπο)ενω κατωτερα συναισθηματα (υπαρκτα ομως σε ολους μας) ελαβαν χωρα στην δευτερη περιπτωση.
Η φιλοζωικη αν πιστευει αυτα που λεει ειναι εμφανες τοτε οτι
1.μεροληπτει υπερ καποιου ειδους
2.δεν τολμαει να τα "βαλει" με καποιον ισχυροτερο
3.χρησιμοποιει ενα ιδιορυθμο ρατσισμο,δες την φραση "δεν μπορεις να με κανεις ρεζιλι σε ολη την ευρωπη"
4.κλπ
το μισος και η εκδικητικοτητα ειναι μερος της ανθρωπινης φυσης
Και δεν βασανιζει μονο ζωα αλλα τα παντα ο ανθρωπος δυστυχως του δοθηκε αυτο το προνομοιο.
Δεν τιθεται θεμα παραδειγματισμου του λυκου θα ηταν αστειο να ισχυριστω κατι τετοιο.
λοιπον amalia ελπιζω να καλυψα τις ερωτησεις σου.
αν οχι να με φαει μαυρος λυκος ή να πεσω στα χερια καποιου βοσκου.
ασε μαλλον το πρωτο θα προτιμουσα...............

zinon

27/01/2005, 19:55:55
quote:

το φανταζεσαι διαφορετικα το ειδος ;
Στειλε e mail στον θεο να το αλλαξει , διοτι εσυ μονη σου δεν......

Ευφυέστατο!!!! Μόνος το σκέφτηκες

.
.

3A

27/01/2005, 19:59:31
quote:

επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω η έννοια του παραδειγματισμού στην τιμωρία του λύκου

Δυστυχώς το όλο θέμα πήρε την κατιούσα.

Αρκεί που μερικοί παίρνουν οικολογικά προβλήματα, αποτέλεσμα της νεοελληνικής νοοτροπίας και αντίληψης για τη Φύση, στην πλάκα.

Ποιός διάβασε το post μου παραπάνω ?

Και αν ναι, ποιός το κατάλαβε ???

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

Edited by - Vril on 27/01/2005 20:49:59

Edited by - Vril on 27/01/2005 21:14:52

zinonΜέλος
27/01/2005, 20:39:46
Ευφυέστατο!!!! Μόνος το σκέφτηκες

zadok μη θυμωνεις ,δεν μπορουσα να βρω καλλυτερο 6η δημοτικου ειμαι.

....Το αποτελεσμα ειναι ιδιο η σφαγη μεγαλυτερη στην πρωτη περιπτωση (με πολιτισμενο τροπο)ενω κατωτερα συναισθηματα (υπαρκτα ομως σε ολους μας) ελαβαν χωρα στην δευτερη περιπτωση..........
Σε αυτη την προταση χρησιμοποίησα την λεξη "κατωτερα" την αντικαθιστω με την λεξη "αντιθετα".

vrill μπορεις να γινεις λιγο ποιο συγκεκριμενος/η για την αντιληψη της πλακας ως προς την φυση ,αν αυτο που εγραψες αφορα τον Ζηνων.
Σε παρακαλω δηλαδη.

zinon