- Ελεύθερη Σκέψη, Φιλοσοφία, και…. Πινελιές Ομορφιάς - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΨΥΧΗ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ;
Η αυθόρμητη ψυχή που αναφέρω καλη μου Καποδίστρια, είναι η ανοιχτή ψυχή… και φυσικά εκτίθεται…*(και πληγώνεται)… μέχρι να αντιληφτεί τι είναι αυτό που πληγώνεται... μέσα). Μα ακριβώς, επειδή είναι ανοιχτή, (είναι σαν την ψυχή ενός μικρου παιδιού…που κάνει ότι κάνει... θα κλαψει θα πονέσει….μα πόσο γρήγορα θα γυρίσει να γελά και να παίζει…)
quote:
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΤΑΙ;
Αμ ξέρω…
ΚΑΙ... απο ναζια ξερω...![]()
![]()
quote:
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ!!!
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΣΟ ΒΑΡΥ ΕΙΝΑΙ!!!
Την τελευταία φορά…(δεν παει πολυς καιρος)...μια κουβέντα... την έκανε να πονάει για δυο μερόνυχτα!
Μα ξέρεις πιο είναι το μυστικό μιας φιλοσοφημένης *(βαθειας) ψυχής? Όταν γίνεται αυτό…είναι δηλαδή πληγωμένη…παίρνει τον πόνο αγκαλιά….και πάει περίπατο!
Αυτό είναι….!!!!
δεν λέει… εγώ και ο Πόνος μου…εγώ και η λύπη μου….ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!!!
Γλυκιά μου φίλη, κάντο όταν μπορείς…(αγκάλιασε τον πόνο σου….και δες μέσα σου τι συμβαίνει….ζήσε μαζί του…και εδώ είμαστε πάλι να τα πούμε!(ένας ΦΙΛΟΣ…δεν είναι φίλος στο ΧΡΟΝΟ….μα είναι πάντα φίλος… ότι και να του πουν…*(ΝΤΙΝΚ ΝΤΟΝΓ!)
quote:
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ Ή ΝΟΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ,
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ!!!
ΠΟΣΟ ΣΕ ΛΥΠΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ;!!!
Όταν έχω λιγο καιρό… θα επεκταθούμε φιλη μου και στην ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ…Είναι (very high argument), μιας και στο εσωτερικά…δεν λείπουν οι εσο αψιμαχίες…
Και ο φίλος σου ο Πλάτωνας λέει….
μαθε μονη σου, για λογαριασμό σου… τι είναι παρεξήγηση….και αν τελειώσεις μεσα σου…*(δηλ δεν παρεξηγείς κανένα και τίποτα...για τιποτα στον κοσμο) τότε γλυκιά Καποδίστρια, μάζεψε όλα τα βιβλία….και βάλτα στο πατάρι.(Δεν τα χρειάζεσαι πια…)
quote:
ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ...
ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ...
ΤΟΣΟ!!!
Βλεπω μια πληγωμένη αδερφή ψυχή…(και ποιος δεν είναι… όχι μόνο στο εσωτερικά!)

quote:
μαθε μονη σου, για λογαριασμό σου… τι είναι παρεξήγηση….και αν τελειώσεις μεσα σου…*(δηλ δεν παρεξηγείς κανένα και τίποτα...για τιποτα στον κοσμο) τότε γλυκιά Καποδίστρια, μάζεψε όλα τα βιβλία….και βάλτα στο πατάρι.(Δεν τα χρειάζεσαι πια…)
ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ
ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ,ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΡΑ...
Ο "ΘΕΙΟΣ" ΚΑΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" .ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ...ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΟΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ!!!
(ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ...)
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
Εγώ θα ΄λεγα οτι εξαρταται απ' την προσπάθεια όλων.
quote:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ!!!
Δε πιστεύω οτι "εκείνοι" ήταν πιο έξυπνοι και πιο συνειδητοποιημένοι απο μας και δε θέλω να το πιστέψω. Τα λόγια αυτά και οι αλήθειες είναι μέσα σ' όλους μας. Απλά τυπώθηκαν ως υπενθύμιση. Ξέρεις γιατι μπορεί να μας αρέσει κάτι που διαβάζουμε; Γιατι υπάρχει ήδη μέσα μας. Άλλο τώρα αν διαλέγουμε να το θάβουμε.
Αν δεν τα βιώσουμε εμείς οι ίδιοι, οτι λόγια κι αν διαβάσουμε, αυτό θα μεινουν: λόγια.
Τη σοφία μέσα απ' τη ζωή μας μόνο εμείς θα την βρουμε, και μας περιμένει πάντα στο τέλος.
Γιατι εκεί θα γυρίσουμε και θα πούμε: "Αυτή είναι η ζωή μου"
Και θα είναι τα πιο σοφά λόγια. Γιατί τότε θα ξέρουμε. Θα χουμε δει στον απόλυτο καθρέφτη.
Η απόλυτη και ύστατη γνώση είναι ο θάνατος.
Και είναι η εκτίμηση της γλυκιάς προσπάθειας που λέγεται ΖΩΗ...
Η ζωή και το νόημά της είναι ΕΝΑ και το αυτό.

μια απλη παρατηρηση στην κοινωνια ,στον κοσμο ,στον εαυτο μας,στα γυρω μας και αν εχουμε τα ματια της ψυχης,της θελησης και της πιστης ανοιχτα,θα δουμε .....
θα δουμε πραγματα-καταστασεις-αληθειες στην πραξη ,που ενα η πολλα βιβλια οσο απλα και αν τα γραφουν,ισως να μην "πιασουν"ποτε την ατμοσφαιρα,την συγκινηση,το μεγαλειο των στιγμων η της στιγμης που τα βιωνουμε με ολο μας το ειναι.
αυτοματα γινομαστε και δασκαλοι και μαθητες ,δασκαλοι γιατι βιωσαμε κατι τοσο σημαντικο και μαθητες γιατι ισως να μην μπορουμε να τα εξηγησουμε ουτε με γραπτα,ουτε προφορικα ποτε.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
quote:
Ξέρεις γιατι μπορεί να μας αρέσει κάτι που διαβάζουμε; Γιατι υπάρχει ήδη μέσα μας.
ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ 1900...
ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ!!!
ΝΑΙ,ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ!!! ΟΛΑ!!!

I see trees of green........ red roses too
I see them bloom..... for me and you
And I think to myself.... what a wonderful world.
I see skies of blue..... clouds of white
Bright blessed days....dark sacred nights
And I think to myself .....what a wonderful world.
The colors of a rainbow.....so pretty ..in the sky
Are also on the faces.....of people ..going by
I see friends shaking hands.....sayin’.. how do you do
They’re really sayin’......i love you.
I hear babies cry...... I watch them grow
They’ll learn much more.....than I’ll ever know
And I think to myself .....what a wonderful world
Yes I think to myself .......what a wonderful world...
Louis Armstrong - What a Wonderful World
Edited by - 1900 on 22/11/2003 04:06:05

quote:
ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ
ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ... ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΙΩΣΗ,ΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Γλυκιά μου καποδιστρια ![]()
Η μάθηση και η συσσώρευση γνώσεων είναι ένα πράγμα, η κατανόηση του εαυτού είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση. Στην κλασσική μάθηση, συσσωρεύεις γνώσεις, εμπειρίες βιώματα, με αλλά λόγια γεμίζεις την (ψυχη/μυαλο) με κάτι...Έτσι μετά από χρόνια εκπαίδευσης έχεις ένα ικανό ΝΟΥ..*(επάγγελμα, πτυχίο…) αναγκαία φυσικά για την επιβίωση… μα αυτό δεν σημαίνει πως οι γνώσεις…σε κάνουν καλλίτερο σαν άνθρωπο, η πως γνωρίζεις τον εαυτό σου.
Έχεις μήπως την εντύπωση πως οι πολυπτυχιούχοι... oi ψυχίατροι, ψυχαναλυτες, ψυχολόγοι... γνωρίζουν τους εαυτούς τους? Δεν έχεις παρά να τους ερωτήσεις…και αν είναι ώριμοι(και τίμιοι)… θα σου απαντήσουν πως απλά γνωρίζουν ορισμένες από τις αντιδράσεις τους.
quote:
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
Με τους άλλους (συνανθρώπους μας) έρχεσαι συνεχώς σε καθημερινή επαφή. Ακόμα και εδώ στο Φόρουμ είσαι σε επαφή (σχεση) όταν γράφεις. Βέβαια όχι με όλους...
μιας και η ΠΗΓΑΔΟΠΟΙΗΣΗ είναι πια φανερή… (όχι αναπόφευκτη). Μάλλον δεν κατάλαβαν ορισμένοι (και είναι πολλοί)… πως περισσότερο από συντονιστή…υπάρχει ανάγκη ΕΣΟ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ…![]()
quote:
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ...
Σχετικό αυτό Καποδιστρια! Αν δεν αλλάξεις ΕΣΥ…(οι άλλοι), δεν θα το κάνουν…για σένα!
Π.Χ ? ![]()
Κάποιος σε βρίζει. Εσύ, η αντιδράς (αλληλοβριζοσαστε) προσεξε στο φόρουμ…υπάρχουν αρκετά παραδείγματα…η απλά δεν αντιδράς. Το να μην αντιδράσεις, δεν σημαίνει αδυναμία, δειλία η μικροψυχία…απλά (νάτην η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ) προλαβαίνει την αντίδραση….θεωρώντας την ΚΟΥΤΗ!
Η διαφορά από τις γνώσεις, εμπειρίες…είναι πως την κατανόηση/(ΣΟΦΙΑ) δεν γινεται να την ΑΠΟΧΤΥΣΕΙΣ/ΕΧΕΙΣ… όπως κανεις με το πράγματα στη ζωή….(διαφορετικά θα ευδοκιμούσε στους πλούσιους, πολιτικούς… η και επιστήμονες….πράγμα που δυστυχώς δεν παρατηρείται.)
quote:
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΡΑ...
Ο "ΘΕΙΟΣ" ΚΑΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΙΧΕ ΠΕΙ:"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" .ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ...ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΟΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!
Ο Νους σου θα τρέχει πάντα σε αυτούς….αν τους θεωρείς απαραίτητους!
Τα βιβλία μπορούν να γίνουν μια άλλη φυγή…(ποια η διάφορα από το αλκοολίκι?) όταν σε κλείνουν στη σφαίρα της περιορισμένης γνώσης?
Η γνωση όταν δεν ελευθερωνει…είναι περιορισμένη (πάντα στο χρόνο)…
Ξέρεις πόσοι πάσχουν από ξερολιαση? Ακόμα και αρκετοι επιφανείς φιλόσοφοι... δεν ξέφυγαν από το ξερολικη…Ησαν ελεύθεροι?
Ο Σωκράτης….![]()
από τους λιγους και σπάνιους….(που απεγκλωβίζει)… και συγχρόνως λέει…(ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ)….μα σαν συμβεί… (αυτό το ΦΩΣ….) νομιζεις πως θα έχει ανάγκη από άλλο ΦΩΣ?
quote:
Μην βαζεις LIMITS σε τίποτα Καποδίστρια…Κανείς δεν γεννιέται ΣΟΦΟΣ…
Τελος ο φιλος 1900 γραφει…
quote:
Η απόλυτη και ύστατη γνώση είναι ο θάνατος.
Και είναι η εκτίμηση της γλυκιάς προσπάθειας που λέγεται ΖΩΗ...
Η ζωή και το νόημά της είναι ΕΝΑ και το αυτό.
Αν θέλεις πήγαινε βαθύτερα….Είναι σοβαρό αυτό που γράφεις… και θα ήταν όμορφο να το εμβαθύνεις εσυ…μιας και το έθιξες.![]()

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/11/2003 08:45:44
quote:
Αν θέλεις πήγαινε βαθύτερα….Είναι σοβαρό αυτό που γράφεις… και θα ήταν όμορφο να το εμβαθύνεις εσυ…μιας και το έθιξες.
Φίλε Πλάτωνα,
παρεπιπτόντως ωραία η φωτο, σαν τεράστιοι λουκουμάδες είναι
Αν και πιστεύω οτι μερικα πράγματα στεκουν καλύτερα απο μόνα τους,
(ισως αν προσπαθήσεις πολύ να τα γκρεμίσεις κιολας, λεπτές ισορροποίες) παρ'όλ'αυτα θα προσπαθήσω.
Είναι σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο και αγωνιάς να φτάσεις στο τέλος
Βιάζεσαι να δεις τι θα γίνει!
Όταν όμως φτάσεις στο τέλος καταλαβαίνεις οτι όλο αυτο το όμορφο συναίσθημα που νιώθεις στο έδωσε το υπόλοιπο βιβλίο.
Όμως και το τέλος είναι μέρος του βιβλίου και αυτό ήταν που σε βοήθησε να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα. Μεχρι να φτάσεις εκει δεν το αντιλαμβάνεσαι οτι θα είναι ο καθρεφτης αυτών που διάβασες.
Κι ισως να σκεφτείς οτι βιάστηκες και δεν αφέθηκες να τ' απολάυσεις όσο θα μπορούσες.
Κι οτι δεν άφησες να σου δώσει όσα θα μπορούσες να είχες πάρει.
Κι ακόμα το οτι γίνεται να το ξαναδιαβάσεις δε σε ικανοποιεί,
γιατί ξέρεις πως δε θα 'ναι το ίδιο συναίσθημα.
Στη ζωή το πιο πιθανό είναι οτι δε θα 'χεις ούτε καν αυτη την ευκαιρία.
Κι ο θάνατος είναι ο απόλυτος καθρέφτης της ζωής μας του ίδιου μας του εαυτού, του νοήματος, που μανιωδώς προσπαθούμε να φτάσουμε,
χάνωντας έτσι ζωτικές στιγμές.
Κι αν ξέρουμε οτι εκεί θα δούμε το νόημα της ζωής μας (στο τέλος)
αυτό δε σημαίνει οτι θα βαρεθούμε και θα κλείσουμε το βιβλίο, γιατί δε ξέρουμε τι θα δούμε! Αυτό είναι το γλυκό σασπένς.
Για να εκπνεύσεις πρέπει πρώτα να εισπνεύσεις.
Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής.
Και η αναπνοή είναι ΜΙΑ μ'όλη της τη διεργασία.
Και τέλος όπως είχα γράψει και σ' ένα άλλο τοπικ:
Όσο κυνηγάς το νόημα τόσο θα το χάνεις. Άφησε το ν'αναπνευσει!
Κάνε το ταξίδι σου, ζήσε, παρατήρησε και κατέγραψε τον κόσμο σου και στο τέλος θα δεις το γιατί.
Αυτά
Και εύχομαι να 'στε όλοι καλοτάξιδοι

quote:
ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ Η ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΨΥΧΗ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ;
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΤΑΙ;
ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ!!!
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΠΛΗΓΩΜΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΣΟ ΒΑΡΥ ΕΙΝΑΙ!!!
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ Ή ΝΟΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ,
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ!!!
ΠΟΣΟ ΣΕ ΛΥΠΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ;!!!
ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ...
ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ...
ΤΟΣΟ!!!
ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...
Η ΔΥΝΑΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ !!
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ.
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.ΑΠΛΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ.
ΕΣΥ ΟΜΩΣ (ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΚΡΥΒΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΣΑΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ...... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!
Edited by - Masvidal on 22/11/2003 18:01:30
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ "ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ"!!!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!
ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΔΕΟΝΤΟΣ" ΜΥΗΜΕΝΟ ...
Ή ΟΧΙ;
ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...

ΕΠΙΣΗΣ ΟΜΟΡΦΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ...