ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΓΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΑΓΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
06/01/2012, 01:23:14
quote:
Εσύ πιστεύεις ότι έχουμε αβίαστη πρόσβαση?Έχουμε δικαίωματα?
Έχουμε πολλά δικαιώματα πάνω σε πράγματα που δεν μας ανήκουν.. Όταν λες πρόσβαση; Προσβαση σε τι;
quote:
το ότι΄υπάρχει ένας δρόμος και είναι ο εαυτός μας και μόνο.
Ισχύει ότι πρέπει να έχουμε επαφή με τον εαυτό μας... Επαφή με τον Ον θα έλεγα...
quote:
Άυτός μας ανήκει, αυτό είμαστε και οφείλουμε να γνωρίσουμε και να εξελίξουμε.. τα άλλα μονοπάτια νομίζω ότι αντί να εξαλείφουν το ''εγώ'' , το φουσκώνουν..
Σίγουρα το σωστό μονοπάτι διαλύει το Εγώ, και σίγουρα το λάθος το φουσκώνει. Το θέμα είναι, έχουμε βιωματική εμπειρία του τι είμαστε;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 06/01/2012 01:26:22

who knowsΜέλος
06/01/2012, 23:34:12
Καλησπέρα..
ΑΒΙΑΣΤΗ πρόσβαση σε αυτόν τον ''κόσμο των πνευμάτων''..
Προφανώς γνωρίζεις πολλά περισσότερα και μου αναφέρεις τη βιωματική εμπειρία, που πιστεύω δεν έχω.. θα ήθελες να πεις κάτι παραπάνω για αυτό?

never say never **

07/01/2012, 00:30:46
quote:
Καλησπέρα..
ΑΒΙΑΣΤΗ πρόσβαση σε αυτόν τον ''κόσμο των πνευμάτων''..
Χμμ... αβίαστη δεν θα την έλεγα. Ούτε και απαγορευμένη εξαρτάται και τι εννοούμε λίγοντας "κόσμο των πνευμάτων"
quote:
Προφανώς γνωρίζεις πολλά περισσότερα και μου αναφέρεις τη βιωματική εμπειρία, που πιστεύω δεν έχω.. θα ήθελες να πεις κάτι παραπάνω για αυτό?
Μμμ... για τη βιωματική εμπειρία, ανάλογα βέβαια και με το ποια είναι η εμπειρία που θέλουμε να αποκτήσουμε, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα, παρα μόνο υποδείξεις σχετικά με το πώς μπορείς να αποκτήσεις μια ορισμένη εμπειρία. Εσύ τι εμπειρία θες να αποκτήσεις; (δεν εγγυόμαι ότι θα έχω την απάντηση)
Εμπειρία σχετικά με τον "εαυτό", μπορείς να έχεις μέσω της βαθιάς αυτοπαρατήρησης. Τότε θα δεις όχι έναν.. πολλούς εαυτούς! χαχα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/01/2012 00:33:27

who knowsΜέλος
07/01/2012, 13:09:02
Καλημέρα..
Σωστά, όπως λέει και ο Ουσπένσκυ (κ πολλοί άλλοι βέβαια) είμαστε μια μηχανή γεμάτη εγώ τα οποία πρέπει να αποβάλλουμε ένα ένα...
Είναι ένας τρόπος όμως η μαγεία?Η επαφή με πνεύματα? Ενας τρόπος τόσο σωστός όσο ο διαλογισμός πχ? Αυτό αναρωτιέμαι..
Ο δικός μου στόχος είναι να μάθω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είναι κ η εμπειρία μου έχει να κάνει με διάβασμα ορισμένων βιβλίων φιλοσοφίας κ ψυχολογίας κ ψάξιμο μέσα μου..
Η δική σου?

never say never **

07/01/2012, 14:59:02
quote:
Καλημέρα..
Σωστά, όπως λέει και ο Ουσπένσκυ (κ πολλοί άλλοι βέβαια) είμαστε μια μηχανή γεμάτη εγώ τα οποία πρέπει να αποβάλλουμε ένα ένα...
Ααα διαβάζεις Ουσπένσκη, μπράβο φίλε μου καλή επιλογή
quote:
Είναι ένας τρόπος όμως η μαγεία?Η επαφή με πνεύματα? Ενας τρόπος τόσο σωστός όσο ο διαλογισμός πχ? Αυτό αναρωτιέμαι..

Κοίτα.. είναι άλλο πράγμα ο πνευματισμός, το να καλείς/επικαλείς πνεύματα κλπ, και άλλο πράγμα η διάλυση του Εγώ.

Κάποιος μπορεί να είναι πολύ καλός πνευματιστής, αλλά να μην διαλύει το Εγώ.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να ψάχνουμε εξωτερικούς τρόπους να διαλύσουμε το Εγώ. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί και να αποβεί επικίνδυνο. Έχω γνωρίσει κάποιους ανθρώπους, πνευματιστές, που θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ σπουδαίους και που επικοινωνούν με τα πνεύματα και θεωρούν ότι αυτά τους φώτισαν και ότι έχουν βρει την αλήθεια.
Όμως είναι εμφανές ότι δεν δουλεύουν με το Εγώ τους, και μπορείς να τους δεις να στρέφονται με πολύ φανατισμό εναντίον κάποιας θρησκείας, κάποιας ιδεολογίας, κάποιων ανθρώπων κοκ.

Είναι εύκολο για κάποιον αδαή να παραπλανηθεί από τα "πνεύματα", αυτά ξέρουν πολύ καλά πώς να προκαλούν υπερβατικές εμπειρίες και εμπειρίες "φώτισης".
Υπάρχουν πνεύματα και πνεύματα και ακόμα και όταν καλείς ένα καλό πνεύμα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις άθελά σου καλέσει ένα σκοτεινό, γιατί δεν αρκεί να ξέρεις πώς να το καλείς, αλλά πρέπει να 'χεις και μια σχετική αγνότητα καρδιάς. Αν βέβαια παίρνεις γενικά τις σωστές προφυλάξεις, και είσαι σωστά προετοιμασμένος, ζεις γενικά μια πνευματική ζωή, μπορείς να έχεις θετικά αποτελέσματα στη άσκηση μαγείας (δεν λέω επικλήσεων, λέω γενικά μαγείας, με την καλή ας πούμε έννοια).
Οι Ορθόδοξοι σωστά λένε, ότι δεν κάνουν επικλήσεις, αλλά παρακλήσεις.
Ουσιαστικά αυτή είναι η σωστή μέθοδος, γιατί το να αναγκάσεις κάποιο πνεύμα να έρθει προς εσένα, είναι μαύρη μαγεία.
Επομένως με καθαρή καρδία, και βρισκόμενος σε μια πνευματική κατάσταση, καλείς κάποιο πνεύμα εφόσον πιστεύεις ότι αυτό μπορεί κάπως να σε βοηθήσει. Αλλά πρέπει να ξέρεις και τι πνεύμα είναι αυτό.

Το πνεύμα δεν μπορεί να κάνει τον θάνατο του Εγώ αντί για σένα - τουλάχιστον όχι απ' όσο γνωρίζω.

Εσύ πρέπει να κατανοήσεις το Εγώ, και με προσευχή στην Θεϊκή σου Μητέρα (την Παναγία για τους ορθόδοξους) ή/και τον Χριστό, να το διαλύσεις. Ζητάς δηλαδή να σου εξαλείψουν αυτό το εγώ.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/01/2012 15:08:12

07/01/2012, 15:02:51
Ο διαλογισμός είναι ένας απ' τους τρόπους να κατανοήσεις το Εγώ. Μέσα στον κενό νου, στην "οθόνη" του νου, κρατάς μόνο το Εγώ που θες να αναλύσεις. Στο κενό νου μπορεί να σου έρθουν διάφορες εικόνες/πληροφορίες σχετικές με το Εγώ αυτό, εικόνες από την παιδική σου ηλικία κοκ. Αναλύεις λοιπόν το Εγώ, το κατανοείς, και ζητάς από την Θεϊκή σου Μητέρα να στο εξαλείψει. Μπορείς επίσης την ώρα της εξάλειψης να στείλεις σεξουαλική ενέργεια πρός το Εγώ με στόχο να το διαλύσεις, αν είσαι βέβαια κάπως εξοικιωμένος με ζητήματα "ενέργειας".

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/01/2012 15:10:55

ΓιώργοςΜέλος
07/01/2012, 23:03:28
O Θείος Crowley είχε πει οτι μαγεία είναι η επιστήμη αλλα και η τέχνη του να προκαλείς αλλαγές σύμφωνα με την θέληση σου.

Αλλά θα πρέπει να δώσεις σημασία.. πρώτα... στα πραγματα για να θέλεις να τα αλλάξεις ἠ να τα βιὠσεις (....να μυηθείς)

Αρα θα μπορούσαμε να πούμε να πούμε οτι μαγεία είναι το να δίνεις σημασία στα πραγματα γύρω σου..

να δώσεις σημασία .. στα όμορφα μάτια μια κοπέλας .. στο χαμόγελο ενός παιδιού... στα ξόρκια ..στην γνώση .. στην οικονομία .. στο χρηματιστήριο κλπ

για να δώσεις όμως σημασία σε κάτι... θα πρέπει να το παρατηρείς πρώτα ....

Να γίνεις Παρατηρητής ... να το θεάσεις .. να γίνεις θεός ...

῾Οι θεοί γεννούν και δημιουργούν με την θέαση῾ .... Πλωτίνος

Γιώργος
και τότε ο καλοντυμένος και καλοζωισμένος μυημένος Βορείων Προαστίων .. είπε πιάνοντας το μαγουλο της ελαφρά ... { Η θεότητα που λατρευω αγαπητή μου... .. είναι η θεά του Πολέμου και της Πορνείας .. τον πόλεμο ..τον έχετε χάσει... . για τα υπόλοιπα ? ..... θα τα βρούμε ... }

08/01/2012, 12:00:50
Ωραίος ο George ...
who knowsΜέλος
08/01/2012, 13:53:48
George Πολύ ωραίος... ένα κείμενο 8 σειρών που κρύβει πολλά..
Dr.. είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο με φοβερές γνώσεις και να μου δώσει μια λίστα βιβλίων για βαθυα μελέτη..μέσα κ ο Ουσπένσκυ
Δεν έχω διαβασει πολλά περι μαγείας και πόσες έννοιες κ τρόπους μπορεί να περιλαμβάνει αλλά με κάλυψες με το θέμα πνευμάτων και τη διαφορά μεταξύ επίκλησης και παράκλησης που έιπες.
Ο διαλογισμός αν και το δοκίμασα πολύ δεν τα κατάφερα όπως μου είχαν πει ότι θα γίνει και το άφησα να το ξαναπιάσω αργότερα..έχεις κανένα βιβλίο να προτείνεις ή κατι να ψάξω?
Η φίλΗ who knows

never say never **

08/01/2012, 14:54:41
Ναι, έχω φίλΗ Who Knows (ευτυχώς οι γυναίκες δεν έχετε κόμπελξ με το φύλο ) αλλά θα σου στείλω στο ιμέλ.

Σχετικά με τον Διαλογισμό.

Ο διαλογισμός είναι ένα καθ'όλα πρακτικό εργαλείο.
Ο διαλογισμός δεν πρέπει να σταματάει σε μια ωρίτσα που μπορεί κάποιος να κάνει πριν τον ύπνο. Ο διαλογισμός είναι κάτι που πρέπει να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Διαλογισμός ουσιαστικά πάει να πει ένα πράγμα: Απουσία σκέψεων.
Όταν δεν έχουμε σκέψεις, δεν εκφράζεται και άρα δεν τρέφεται το Εγώ.
Επίσης έτσι δεν δημιουργούνται καινούρια Εγώ.
Τέλος, η απουσία σκέψεων είναι απαραίτητη για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα σε κάθε εσωτεριστική πρακτική και πρακτική "μαγείας". Επίσης κάνει καλύτερο το σεξ(είτε αρνητικό είτε θετικό).
Τον διαλογισμό λοιπόν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν μια κατάσταση συνεχής και όχι σαν μια πρακτική που κάνουμε μία φορά τη βδομάδα επείδή π.χ. δεν έχει τίποτα η τηλεόραση (η οποία κοιμίζει την συνείδηση του ανθρώπου και τον φέρνει προς την αδράνεια και όχι προς την ενεργητική κατάσταση που θέλει να έχει ένας εσωτεριστής).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/01/2012 15:13:33

03/04/2004, 03:11:57

"Nocturne"

"Scherzo"
-Alexander Spivak-

03/04/2004, 03:16:31

"Moon #2"

"Self Portrait #3"

-Motohiko Tokuta-

03/04/2004, 03:22:41

"The cigarette break with apples, unveiled"

"The Narrowing of Stagefright"