ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

katia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
_Μέλος
23/02/2004, 23:58:06
quote:

ο σκυλος εχει ενστικτα ,συμπεριφορες (απο εκπαιδευση και απο το περιβαλον ) και δουλευει κατα 80% με ενστικτο και κατα 20% με εμπειριες.

Δεν είχα ποτέ μου σκύλο, όταν ήμουν μικρός είχα γατάκια, είμαι παντελώς άσχετος στο θέμα, και φυσικά ότι λες εσύ φίλε drumx13 το εκλαμβάνω ως σωστό, μιας και από του λόγου σου δείχνεις πως ξέρεις πολλά.

Αγαπάω πολύ τα ζώα, αλλά διαβάζοντας όλα αυτά που είπες με κάνουν και τα φαντάζομε σαν απλά χαριτωμένα ρομποτάκια, δηλαδή δεν είναι τίποτα παραπάνω εκτός από κάποιες μηχανικές αντιδράσεις, τώρα θα μου πεις μα και εμείς τι είμαστε?

quote:

σε κοιτουνστα ματια και σε μετρανε και τελικα ενα ωραιο πρωι
σε τρωνε..

Και τώρα η απορία που μου δημιουργήθηκε

Ας υποθέσουμε ότι κάποτε αποκτάω ένα σκυλάκι, και του δίνω όλη μου την αγάπη (αλλιώς δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω) το αποτέλεσμα θα είναι.

1) Να παριστάνει ότι με αγαπάει γιατί αυτό το θεωρεί ως έναν τρόπο να αποκτήσει την τροφή του και την άνεση.
2) Να με φάει.

Αυτό αποκόμισα διαβάζοντας την παραπάνω συζήτηση, ελπίζω να σφάλω.

Κάτω Πάυλας

KRySTaΜέλος
24/02/2004, 00:07:48
εμενα πάλι μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν πολυσυμπαθεις αυτά τα ζώα...

24/02/2004, 00:38:30
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αγαπά αυτά τα ζώα KRySTa .Απλά δεν είχε ιδιάίτερες επαφές μαζί τους(Ουφ !! Βρε Κάτω παύλας κι εσύ,μίλα για πιθηκομπανάνες που είναι και το στοιχείο σου)
Παιδιά όταν ο φίλος drumx λέει <να σε φάει> εννοεί φαντάζομαι κατά πρώτον κάποιες ράτσες μεγαλόσωμες,κάπως παράξενες,όπως τα Ροντβάιλερ ή τα ντόμπερμαν.
quote:
1) Να παριστάνει ότι με αγαπάει γιατί αυτό το θεωρεί ως έναν τρόπο να αποκτήσει την τροφή του και την άνεση.
2) Να με φάει.

Μα με τον τρόπο που ανεφέρει δεν παριστάνει το ζώο ότι σε αγαπάει.
Απλά προσπαθεί να κερδίσει έδαφος.Όσο αφήνουμε χώρο,τόσο θα το κάνει.
Είναι από τη φύση τους έτσι.
Ξέρετε πόσες φορές κόντεψα να φάω τα μούτρα μου επειδή η σκυλίτσα μου έτρεχε να περάσει πρώτη,και έμπαινε μέσα στα πόδια μου?
Πόσες φορές ακόμα,με το που της έβαζα φαγητό γαύγιζε με επιθετική διάθεση στον γιο μου,που τοτε ήταν 3 ετών?
Όμως...ποτέ δεν του έκανε κακό.Κάποια φορά,έπαιζαν μαζί στην αυλή του σπιτιού.
Ο μικρός είχε πάρει ένα ξύλο και την πέιραζε.Την ενοχλούσε ώρα.Την έκανε να πονάει.Όταν πια δεν άντεχε άλλο,πήδηξε πάνω του,τον έριξε κάτω ανέβηκε από πάνω του και άρχισε να του τραβάει τα μαλλιά με τα δόντια της.Δεν τον δάγκωσε.Απλά ανταπέδωσε με το ίδιο νόμισμα.
Σίγουρα χρειάζονται πειθαρχία.
Όταν έχεις σκύλο είναι απαραίτητη.
Η δική μου δεν καταλαβαίνει τίποτα όταν τη μαλώνω.Και ας τη κοιτάω(μα καλά,τυφλό είναι?).Την μαλώνω και κοιτάζει με καμάρι το γιο μου,νομίζοντας ότι μαλώνω εκείνον.
Αλλά πιάνει άλλη τιμωρία.Το δέσιμο.Όχι τώρα πια.Είναι κάπου 10 ετών.Και έχει μάθει πολλά.Ή το χτύπημα με εφημερίδα.
quote:
Ας υποθέσουμε ότι κάποτε αποκτάω ένα σκυλάκι, και του δίνω όλη μου την αγάπη (αλλιώς δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω) το αποτέλεσμα θα είναι.

2) Να με φάει.

Αυτό αποκόμισα διαβάζοντας την παραπάνω συζήτηση, ελπίζω να σφάλω.

Ναι, σφάλεις Κάτω Παύλα,και δεν πάω αυτή τη φορά κόντρα στην πιθηκομπανανοθεωρία
Αυτά τα ζώα είναι πιστά,πανέξυπνα,αφοσιωμένα για πάντα στο αφεντικό τους.'Οταν ΄νιώθω κουρασμένη ψυχικά,απογοητευμένη από τους ανθρώπους,έρχεται και με κοιτά στα μάτια.Μερικές φορές κλαψουρίζει,δεν φεύγει από δίπλα μου αν δεν αλλάξει η διαθεσή μου.
Και ακόμη παρόλα τα γηρατειά της,κάθε βράδυ,μας προσέχει αφού συνεχίζει να πηγαινοέρχεται από δωμάτιο σε δωμάτιο,να μας κοιτά καθώς κοιμόμαστε και να φεύγει.
Ωρες ώρες νιώθω ότι είναι το μοναδικό πλάσμα που με αγαπά αγνά,χωρίς ιδιοτέλεια,δίχως να περιμένει κάτι.
Βέβαια υπάρχουν κάποιες ράτσες,κάπως επικίνδυνες.
Θα μας πει ο φίλος drumx γι'αυτές,ως ειδικός.
Και επίσης ας με διορθώσει αν κάπου έγραψα κάτι που είναι λανθασμένο.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

Edited by - Ελευθερία on 24/02/2004 00:41:57

_Μέλος
24/02/2004, 01:03:00
Μάλιστα, είπα και εγώ, ευχαριστώ για την επεξήγηση επειδή είχα μπερδευτεί.

Όχι Κrystal, άνθρωπο ίσως να μπορούσα να βλάψω, αλλά με τα ζώα έχω αδυναμία, αφού όποτε πάω σε σπίτι φίλου που έχει ζώο ποιο πολύ με το ζώο του θα ασχολούμαι παρά με αυτόν.

Κάτω Πάυλας

MagicalDogΜέλος
24/02/2004, 08:06:03
ola einai 8ema swsths epiloghs skilou!!!
protou pareis enan skilo kalo einai na deis poia ratsa einai sinvari me thn zwh k twn xarakthra sou

SIMONAΜέλος
24/02/2004, 10:43:38

quote:
Παιδιά όταν ο φίλος drumx λέει <να σε φάει> εννοεί φαντάζομαι κατά πρώτον κάποιες ράτσες μεγαλόσωμες,κάπως παράξενες,όπως τα Ροντβάιλερ ή τα ντόμπερμαν.

Καλημερα σε ολους!!
εγω θα διαφωνησω εδω μαζι σου οσων αφορα τις ρατσες που αναφερεις γιατι και εγω ντοπερμαν εχω και θα ηθελα να αναφερω πωσ ειναι πολυ παρεξηγημενη ρατσα. Τον εχω περιπου 2,5 χρονια και δεν μου εχει δειξει δειγματα επιθετικοτητας.Κατα την ταπεινη μου παντα γνωμη ολα ξεκινανε απο το περιβαλλον που ζει το ζωο..η ανηψια μου ειναι 2 χρονων ακριβωσ και αν δειτε πως παιζει μαζι τησ, λες κα ιξερει οτι ειναι ευαισθητη και την σπρωχνει σιγα για να μην πεσει!! Τωρα αν καποιοι εχουν αυτα τα ζωα για κυνομαχιες ή οτιδηποτε αλλο αρρωστημενο εχουν στο μυαλο τους, δεν σημαινει οτι αυτα τα ζωα ειναι ''παραξενα''.

MagicalDogΜέλος
24/02/2004, 13:05:52
simona o drum anefere paradeigma profanws apo kapoia statistika pou exei diavash

SIMONAΜέλος
24/02/2004, 13:23:46
ναι φιλε μου
δεν διαφωνω ουτε εχω επιθετικες διαθεσεις και γω (οπως λετε για τα ντοπερμαν ) απλα εκανα μια παρενθεσει στα οσα λεγονται για τισ διαφορες ρατσες.
Το οτι ειναι μεγαλοσωμα φυσικα και τα κανει να ειναι πιο δυνατα απο αλλα σκυλια αλλα οχι και οτι ειναι ''παραξενα'' ή επιθετικα.
Σας εδωσα ενα απλο παραδειγμα του δικου μου ντοπερμαν με την ανηψια μου...Και δεν ειναι μονο το δικο μου.
Πριν τις γιορτες (οποιος ειναι απο θεσ/νικη σιγουρα θα το ακουσε)εγινε ενα περιστατιο στν κεντρικη αγορα της πολης(καπανι) με ενα ντοπερμαν.Ηταν μια μανα με το παιδακι της και το παιδακι γκρινιαζε συνεχως με αποτελεσμα να εκνευρισει την μανα. Εκεινη αρχισε να του φωναζει και να το ταρακουναει με νευρα το μωρο της..Λιγο πιο περα ηταν ενα ντοπερμαν που μολις ειδε το περιστατικο αρχισε να σηκωνει τριχα (οταν παιρνουν θεση για επιθεση συνηθως σηκωνουν τριχα). Ξαφνικα η μανα πηγε να χτυπησει το παιδακι της και βλεποντας αυτη την κινηση το ντοπερμαν εφυγε τρεχοντας πανω στην μανα,την αρπαξε το χερι (με αποτελεσμα να πεσει κατω η μανα) και εμεινε πανω της και την αγριευε συνεχως. Το αφεντικο του σκυλιου με το ζορι το πηρε πανω απο την μανα.....
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

MagicalDogΜέλος
24/02/2004, 14:24:49
den simeni epidi ormhkse to ekane gia na prostatepsi to paidaki isws enoxli8ike apo ths fwnes k ths apotomes kinisis,kserw pws einai ta ntoperman giati eixa filoksenish gia 5 mhnes ena sto spiti mou k episi to ena mou skili einai pinscer (mhkrografia ntoperman)

KRySTaΜέλος
24/02/2004, 20:12:50
το σχόλιο μου ήτανε για τον drumx