- mp3 downloading, πλανόδιοι και πνευματικά δικαιώματα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζουν οι εταιρείες, τι περιμένουν όταν τα cd είναι πανάκριβα κι αξίζει στην καλύτερη το 1/3 των τραγουδιών τους; Έπειτα φωνάζει η SONY και η PHILIPS; Έχω την εντύπωση ότι ανήκουν στο ίδιο όμιλο με τις εταιρείες που παράγουν τις συσκευές. Μα τότε, αυτές δεν έβγαλαν κάποτε τα πρώτα κασσετόφωνα εγγραφής και μετά διπλής εγγραφής με γρήγορη ταχύτητα; Γιατί τα έβγαλαν; Για να γράφουμε και να αντιγράφουμε τη φωνή μας; Αυτές δεν έβγαλαν πάλι τα cd-recorder και έπειτα τα dvd-recorder; Τι θα γράφαμε και θα αντιγράφαμε στα cd; Γιατί λοιπόν φωνάζουν; Κι έπειτα αν κάποιος αγοράζει ένα cd δεν είναι δικαίωμά του να το δώσει σε όποιον θέλει ή να διαθέσει τα κομμάτια στο διαδίκτυο; Με το σκεπτικό των εταιρειών όταν αγοράζουμε μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο δε θα πρέπει να το δανείζουμε σε κανένα αλλά να του λέμε να πάει να το αγοράσει κι αυτός γιατί χάνουν οι εκδότες κι οι εργαζόμενοι.
Το θέμα σίγουρο δεν είναι απλό. Έχω την αίσθηση πως η κάθε πλευρά μπορεί να αποδείξει το δίκιο της.
Απευθύνομαι σε εσένα, αλλά η παρατήρησή μου δεν αφορά μόνο εσένα ![]()
Η κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" έχει φτιαχτεί, ώστε να φιλοξενεί και θέματα, τα οποία έχουν κάπως πιο ευρύ αντικείμενο από αυτό του ESOTERICA, με προεκτάσεις όμως σχετικές με το θεματικό πλαίσιο του site:
"Εδώ φιλοξενούνται οι Συζητήσεις που δεν σχετίζονται με την ευρύτερη θεματολογία του ESOTERICA.gr αλλά δεν είναι παντελώς "άσχετες"... και πάντα, φυσικά, συμφωνούν με τους κανονισμούς που διέπουν τις Ομάδες Συζήτησης!"
Από μόνη της αυτή η περιγραφή, μπορεί να είναι τόσο πλατιά, ώστε να χωρέσει πλήθος θεμάτων, με κοινωνικό, πολιτικό, καθημερινό, ψυχαγωγικό, κ.λπ περιεχόμενο,
σε τέτοιο βαθμό που κοντεύουμε να φτάσουμε στο σημείο, να εμφανίζονται περισσότερα θέματα σε αυτήν την υποκατηγορία, από ότι σε άλλες κατηγορίες, που είναι πιο βασικές και πιο σχετικές με το αντικείμενο που αποτελεί κύριο πλάισιο του ESOTERICA.
Σκοπός της ενότητας "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
από τότε που δημιουργήθηκε,
ήταν να λειτουργήσει ως μία ανάπαυλα μεταξύ των άλλων συζητήσεων,
με κλίμα πιο ελαφρύ.
Αλλά το μεγάλο πλήθος θεμάτων εδώ, δίνει στα forums ένα χρώμα χώρου, γενικότερης θεματολογίας, όπως θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο site.
Πιστεύω, πως θα ήταν καλύτερο να είμαστε κάπως πιο διστακτικοί, ώστε να επιλέγουμε να συζητήσουμε θέματα, που άπτονται περισσότερο του αντικειμένου του ESOTERICA.
Το θέμα αυτό, απενεργοποιείται για τον παραπάνω λόγο.
Παρόλα αυτά, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να είχε γίνει στο παρελθόν κάποια παρόμοια συζήτηση.
Μπορείς να δοκιμάσεις με την αναζήτηση ("πνευματικά δικαιώματα")
![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!