ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βησσαριων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Βησσαριων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Τσακμακόπετρας8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
06/11/2006, 20:36:09
Ένας νεος άγιος η αλλη μια νεα απάτη?

Αιχμηρες Σκεψεις

stanfromgreeceΜέλος
06/11/2006, 20:43:46
Φίλε Τσακμακόπετρα (ή Flintstone) μήπως αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει με το παράξενο?
mandaΝέο Μέλος
06/11/2006, 21:23:20
Το αν είναι άγιος κάποιος χριστιανός ασκητής δεν εξαρτάται απο την κατάσταση του σώματός του μετά θάνατον.Εξαρτάται αποκλειστικά απο την ποιότητα του βίου του.Υπάρχουν μεγάλοι άγιοι των οποίων τα σώματα αποσυντέθηκαν φυσιολογικά και άλλοι για τους οποίους δεν υπάρχει καμμία ένδειξη για την τύχη των λείψάνων τους.
06/11/2006, 21:45:14
Θα συμφωνησω με το Σταματη... Μηπως το Θεμα δεν εχει σχεση με την Θεματολογια του Παραξενου?

Μαντα καλως ορισες στην παρεα μας

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

Edited by - PREDATOR on 06/11/2006 21:47:41

06/11/2006, 21:59:52
αγαπητη manda δηλαδη αν η ποιοτητα του βιου μου ειναι καλη θα γινω αγιος? Δεν νομιζω. Τι ακριβως ενοεις ποιοτητα?

φιλε predator ισως επρεπε να θεσω το θεμα στο foroum θρησκεια
οκ

Αιχμηρες Σκεψεις

mandaΝέο Μέλος
06/11/2006, 23:02:21

Εννοώ το ποιόν του χριστιανικού του βίου,το αν εφαρμόζει στην πράξη ο ίδιος τις χριστιανικές διδασκαλίες και αρχές που κηρύτει στο ποίμνιό του και αναφέρομαι βέβαια σε ιερέα και μοναχό και όχι σε λαίκό.Και νομίζω οτι απλώς και μόνο η συμφωνία πράξεων και έργων δεν κρίνεται επαρκής απο την εκκλησία προκειμένου να αγιοποιήσει κάποιον.Είναι μόνο το αναγκαίο θεμέλιο.Χρειάζονται και μαρτυρίες πιστών σχετικά με την εξαιρετική χριστιανική-ποιμαντική αρετή του,τυχόν θαύματα(αν υπάρχουν-εδώ είναι ενα ακόμη υπερφυσικό στοιχείο πλην της μεταθανάτιας σωματικής αφθαρσίας)και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.Σε κάθε περίπτωση πάντως, μόνον η εκδήλωση κάποιου υπερφυσικού συμβάντος δεν είναι αρκετός λόγος για σκέψεις αγιοποίησης,ειναι μία επισφαλής ένδειξη και όχι απόδειξη.Προηγείται χρονικά και ουσιαστικά η επιβεβαίωση του όχι απλώς καλού αλλά εξαιρετικού χριστιανικού του ήθους.Και ενα τελευταίο νέο,πριν δύο ώρες περίπου στις ειδήσεις ειπώθηκε οτι η σήψη του σώματος του έχει ξεκινήσει....

07/11/2006, 00:15:10
Δηλαδη manda αγιος γινεται καποιος μονο ακλουθωντας τον χριστιανικο βιο?
Δεν καταλαβαινω γιατι ολα αυτα πρεπει να τα κανει ο ανθρωπος με βαση τις θρησκειες? μετα λες θαυματα. Εισαι σιγουρη οτι υπαρχουν ?
Εγω δεν εχω δει κανενα. Ο θεος ειναι μια ανωτερη δυναμη που διεπει τα παντα. Οι θεωριες για τον θεο απο χωρα σε χωρα ποικιλουν.
Ζουμε στη γη και η γη αιωρειται σε αχανες συμπαν.Τωρα αυτος που τα εφτιαξε..

Αιχμηρες Σκεψεις

07/11/2006, 00:40:03
Αγαπητέ Τσακμακόπετρα, υπάρχει ήδη κάποιο θέμα στις Συζητήσεις μας αφιερωμένο στον Βησσαρίωνα και την πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με ένα θαύμα ή όχι.

Οπότε η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εκεί καθώς αυτό το θέμα δεν θα δεχθεί άλλες απαντήσεις (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ?

In anticipation of my resurrection...