ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το βιβλίο του Ενώχ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Το βιβλίο του Ενώχ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Uriel ο ΕωσφόροςΝέο Μέλος
27/05/2003, 03:30:03
Ψάχνοντας καλά το internet ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρείς... Γι αυτό, όσοι θέλουν μία καλή μετάφραση του Βιλίου του Ένωχ στα ελληνικά (καθαρεύουσα) ας επισκευθεί την διεύθηνση

http://esotericathesixth.tripod.com/esotericathesixth/BookEnoch.GrkText.htm

Και αν υπάρχουν άτομα που ενδιαφέρονται για τα γραφόμενα του Ένωχ ή ότι άλλο έχει να κάνει με τους Αγγέλους, μπορούν να επικοινονίσουν μαζί μου, για ανταλαγή απόψεων.

photonios@hotmail.com

Archangel Uriel
Warrior of Chaos
High Knight of the Brotherhood of the Dragon

Υ.Γ. Κάπου έχω και το Εθοιοπικό κείμενο... Μόλις το βρώ θα σας ενημερώσω...

Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.

*Γνώθι σαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*

27/05/2003, 04:29:04
Σπάζοντας για λίγο τη σιωπή μου απλά θα ήθελα να πω ότι το βιβλίο το οποίο προτείνει ο φίλος Κέλσος είναι πολύ καλό και αξίζει της προσοχής .
Μου το προμήθευσε πριν ένα μήνα και το διάβασα αλλά θα το ξαναδιαβάσω για μια καλύτερη εμπέδωση .

Κέλσο μου σ’ ευχαριστώ

Ο σιωπών
Απόστολος

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
27/05/2003, 05:14:41
Φίλη Avallon, πραγματικά δεν γνώριζα ότι στο Απόκρυφο "Βιλίο του Ενώχ"(το οποίο έχω διαβάσει μόνον αποσπασματικά) υπάρχει αυτό που αναφέρεις:

quote:
οι Αγγελοι κατέβηκαν από τους ουρανούς και απέκτησαν παιδιά με τις κόρες των ανθρώπων...

αλλά σίγουρα μπορώ να πληροφορήσω τους φίλους αυτής της Συζήτησης ότι αυτή η "πληροφορία" περιέχεται στην "Αποδεκτή" Παλαιά Διαθήκη από την Εκκλησία της Ελλάδος, στην απόδοσή της "Κατά τους Εβδομήκοντα":

ΓΕΝΕΣΙΣ, Κεφ. ΣΤ', 1-4
"Και εγένετο ηνίκα ήρξαντο οι άνθρωποι πολλοί γίνεσθαι επί της γης, και θυγατέρες εγεννήθησαν αυτοίς. ιδόντες δε οι υιοί του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαί εισιν, έλαβον εαυτοίς γυναίκας από πασών, ων εξελέξαντο.
και είπε Κύριος ο Θεός: ου μη καταμείνη το πνεύμα μου εν τοις ανθρώποις τούτοις εις τον αιώναν, δια το είναι αυτούς σάρκας, έκσονται δε αι ημέραι αυτών εκατόν είκοσι έτη. οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέραις εκείναις, και μετ'εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί του Θεού προς τας θυγατέρας των ανθρώπων, και εγεννώσαν εαυτοίς. εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ'αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί."

Αυτά περί της απόδοσης του Συγκεκριμένου σημείου της (πανάρχαιας) "Γέννεσης" από τους "Εβδομήκοντα" των οποίων η εργασία, είναι και φανερό από το κείμενο, υπήρξε και πρόχειρη και "ημιμαθής"...

Για την Νεο-ελληνική εκκλησιαστική ερμηνεία θα επιφυλαχθώ, καθώς δεν την έχω πρόχειρη... Όμως, όπως μπορώ να θυμηθώ, είναι τουλάχιστον "φαιδρή"...

Κατά τ'άλλα με συγχωρείτε για την παράλειψη μεγάλου μέρους των σημείων στίξεως(δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα του πολυτονικού κειμένου). Όποιος επιθυμεί μπορεί να διαβάσει το κείμενο καθαυτό από μία έκδοση της Αγίας Γραφής!!

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

27/05/2003, 09:13:09
quote:

Φίλη Avallon, πραγματικά δεν γνώριζα ότι στο Απόκρυφο "Βιλίο του Ενώχ"(το οποίο έχω διαβάσει μόνον αποσπασματικά) υπάρχει αυτό που αναφέρεις:

οι Αγγελοι κατέβηκαν από τους ουρανούς και απέκτησαν παιδιά με τις κόρες των ανθρώπων...

και όμως...

"Τάδε έφη Avallon"
27/05/2003, 15:27:39
Την καλησπέρα μου σε όλους...

Φίλε Ράμογλου, έκανα αυτό που εσύ απλά ζήτησες...
Τα υπόλοιπα τα "χρωστάς" στον Εαυτό σου...

Τώρα για το συγκεκριμένο σημείο ΚΑΙ απο την Γέννεσις ΚΑΙ απο το Βιλίο του Ενώχ, αυτό που πιστεύω είναι ότι εδώ κρύβεται ένα ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ που η ανακάλυψη του και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ η κατανόηση του, μπορεί να αμς οδηγήσει σε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ και ακόμα πιό ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΣΜΑΤΑ για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....

Ερευνάτε τας ΓΡΑΦΑΣ (όλες τις γρεφές, απο όλο τον κόσμο)

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Φίλε μου Αρζούνα γιατί χαρακτήρισες την απόδοση των Ο' (εβδομήκοντα): πρόχειρη και "ημιμαθής"...;;;

LoucasΜέλος
27/05/2003, 19:05:19
Να μιλησω και εγω για το βιβλιο αυτο που ειχα και εγω την τυχη να αποκτησω εδω στην κυπρο μεσο του φιλου κελσου που τον ευχαριστω πολυ.
πραγματι ειναι ενα τρομερο βιβλιο.Ισως το καλυτερο βιβλιο που εχω διαβασει.Ο τροπος που λεει την ιστορια του ιωσηφ στην ερημο και γενικως την ζωη του ειναι μοναδικος και δεν ειναι μονο το σημειο το οποιο αναφερατε ποιο πανω για τισ γηινεσ και τα παιδια του θεου που ειναι δυνατο σημειο αλλα περιεχει και αλλα πολλα σημεια που πρεπει να τουσ δωθει ιδιαιτερη σημασια.Ειναι πραγματικα ενα αποκρυφο βιβλιο που τα πραγματικα μυνηματα ειναι κρυμενα και πρεπει ο ιδιοσ να ανακαλυψεις.

Ενα βιβλιο αριστουργημα που το συνιστω σε οποιον δεν το εχει διαβασει ανεπιφυλαχτα.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
28/05/2003, 05:14:34
quote:
Υ.Γ Φίλε μου Αρζούνα γιατί χαρακτήρισες την απόδοση των Ο' (εβδομήκοντα): πρόχειρη και "ημιμαθής"...;;;

Φίλε Κέλσο, μάλλον θα ρωτάς πιστεύω για να δώσεις έμφαση... καθώς νομίζω ότι κι εσύ ξέρεις πολλά γι'αυτό το θέμα!

Η "ελληνική" απόδοση των Εβδομήκοντα, της Παλαιάς Διαθήκης(κατά βάση) της οποίας τα διάφορα κείμενα ήταν αρχικά γραμμένα στην Αραμαϊκή και στην Εβραϊκή γλώσσα κυρίως, είναι κατά γενική ομολογία πρόχειρη όσον αφορά την εκφορά και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Τα βιβλικά ελληνικά έχουν πάμπολα λάθη καταρχάς, και δεν ταυτίζονται ούτε με τα αρχαία ελληνικά αλλά ούτε και με τα Αλεξανδρινά/Ελληνιστικά ελληνικά. Νομίζω πως χαρακτηρίζουν γενικώς αυτήν την ιδιότυπη γλώσσα ως "Εκκλησιαστική Ελληνική" (ή κατί παρόμοιο τέλος πάντων...). Η γλώσσα δεν είναι σωστά ελληνικά λοιπόν, και είναι προφανές αυτό για οποιονδήποτε διαβάσει τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης και έχει κάποια καλή αντίληψη της ελληνιστικής διαλέκτου.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι η "ελληνιστική" αυτή απόδοση (της Π. Διαθήκης... γιατί η Καινή Διαθήκη στο μεγαλύτερο μέρος γράφτηκε στα ελληνικά) έγινε "κατά παραγγελία" για να μπορούν να την αναγνώσουν οι Εβραίοι της Ελληνιστικής Επικράτειας που είχαν πλέον ξεχάσει... τα εβραϊκά τους!! Απ'ότι θυμάμαι ήταν κάτι σαν πράξη "πρόνοιας" του Επάρχου της Αλεξάνδρειας προς τους Εβραίους εκείνης της περιοχής.
Ξέρω, ακούγεται κάπως ακραίο, αλλά οι Εβραίοι εκείνων των αιώνων είχαν οικιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό την ελληνική παιδεία και μόρφωση...

Με συγχωρείτε, πιο συγκεκριμένα στοιχεία δεν μπορώ να δώσω αυτήν τη στιγμή... μου λείπει ο χρόνος. Όμως είμαι σίγουρος πως πολλοί φίλοι μας κάτι μπορούν να προσθέσουν όσον αφορά την τεκμηρίωση!

Όσον αφορά την "ημιμάθεια" τώρα, εκτός από την κακή γνώση της ελληνικής(αλλά και της Αραμαϊκής) των μεταφραστών, σίγουρο είναι ότι τα κείμενα της Γένεσης(κυρίως) και αρκετών άλλων βιβλίων της Π. Διαθήκης έχουν μία χιλιόχρονη ιστορία πίσω τους πριν γίνουν ιερά κείμενα των Εβραίων και μετά των Χριστιανών.
Γενικά η Γένεσις θεωρείται ως μία απόδοση πολύ αρχαιότερων "Χαλδαϊκών" κειμένων! Βέβαια αυτοί οι χαρακτηρισμοί που σχετίζονται με τους "Χαλδαίους" έχουν κατά πολύ ανασκευαστεί στην εποχή μας, μετά τις πολύ σημαντικές ανακαλύψεις και συμβολολογικές εντρυφύσεις σχετικά με τους Πολιτισμούς της περιοχής της Μεσοποταμίας (αν εξαιρέσουμε το εφιαλτικό πισωγύρισμα με την καταστροφή στο Μουσείο της Βαγδάτης, ένα ουσιαστικό έγκλημα πολέμου)! Καλύτερα να τα ονομάσουμε προϊόντα της παράδοσης της Μεσοποταμίας (Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Ασύριοι κ.λπ.) καθώς το "Χαλδαίοι" αποτελούσε πριν μία γενική περιγραφική ονομασία που κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό την άγνοιά μας γι'αυτήν την περιοχή που είναι μία από τις Μεγάλες Κοιτίδες του Πολιτισμού της Φυλής μας!

Οι συμβολισμοί λοιπόν και οι υψηλές φιλοσοφικές έννοιες και γνώσεις έβριθαν σε αυτά τα κείμενα που έδωσαν γέννηση στην... "Γένεση" και από αυτά οι "Εβδομήκοντα" πολύ λίγα γνώριζαν, ή και αν τα γνώριζαν δεν θα ήθελαν να τα μεταφέρουν, οπότε δύσκολα θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα νοήματα και το πνεύμα των κειμένων αυτών στην μετάφραση/απόδοσή τους.

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

old tigerΜέλος
28/05/2003, 08:59:30
Kάτι άσχετο με το θέμα,

Φίλε Arzuna,
δες τι ώρα έχεις βάλει τα δύο τελευταία σου post it....

7 seconds...διαφορά το ένα από το άλλο...και μία ημέρα βέβαια

Πολύ με το MATRIX ασχολείσαι τώρα τελευταία και έχει αρχίσει να σε επηρεάζει

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
29/05/2003, 05:22:25
Φίλε old tiger,

είναι όντως εκπληκτικό!!

Μοιάζει λίγο σαν ψηφιακό "Deja vu"... μου φαίνεται !

Και αυτά τα 7 δεύτερα διαφορά... τι να σημαίνουν άραγε;

Πάντως, μία εξήγηση θα ήταν ότι το "φαινόμενο" είναι εντελώς τυχαίο ή εξηγήσιμο με λογικούς κανόνες.

Τέλος πάντων, μία άλλη προέκταση είναι: το "πώς συνέβει και το πρόσεξες;"

Μήπως κι εσύ βρίσκεσαι βαθιά μπλεγμένος μέσα στο MATRIX τελικά;

Σε μένα πάντως δεν συνέβει πρόσφατα... Είναι καιρός τώρα !!

old tigerΜέλος
29/05/2003, 13:27:07
Φίλε Arzuna....χμ....

Εχω μία ανακοίνωση προς όλα τα μέλη του Forum...

YΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ARZUNES...ΕΝΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ MATRIX...ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ...

Πως το πρόσεξα; καλή ερώτηση...
Ανήκω σε ένα από τα πληρώματα των σκαφών, που παρατηρούν τις οθόνες με τους αλγόριθμους, προσέχοντας ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο matrix

Eκεί πρόσεξα ότι υπάρχει αυτή η ανωμαλία. Μάλλον παρέμβαση από τον Αρχιτέκτωνα θα ήταν

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

STRIKERΝέο Μέλος
22/07/2003, 13:47:59
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Αναφορικά με το βιβλίο του Ενώχ ελέξτε τις εκδόσεις "ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

Παραμένω στην διάθεσή σας