- Ο Οιδίπους & ο Γρίφος της Σφίγγας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Οι λίγοι, σαν εσένα, είναι που κρατούν τον κόσμο σε ισορροπία.
Τι έχομε να μοιράσουμε εδώ μέσα σε αυτό το χώρο;
Υπάρχει τόση κακία στο κόσμο, γιατί θάπρεπε να προσθέτουμε και τη δικιά μας, που στην πλειονότητά μας είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας;
Αντιγράφω κάτι από το θέμα «Ύπνος και θάνατος», κάτι που μου άρεσε:
«Κοίτα το πέταγμα των πουλιών καθώς διασχίζουν τον ουρανό, δεν αφήνουν κανένα σημάδι πίσω τους...»
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
quote:
(πολιτιμη συνταξιδιωτισσα, η "κοπελια" οταν+αν τελικα-+το ευχομαι-καταλαβει,
θα επιστρεψει εδω ...μαζι μας για να μαθει..
να αποσυμβολιζει το "ημας" + οχι το "υμας"..:))
Έως ότου επιστρέψει και έως ότου καταλάβει ό,τι καταλάβει, καλά
θα ήταν εμείς,την επόμενη φορά που θα πάμε στό
καθρέπτη μας να τον γυρίσουμε ανάποδα και να τον αφήσουμε εκεί
έτσι ανάποδα μέχρι και 40 μέρες.
Κάθε φορά που θα θέλομε να δούμε, όμως, τόν εαυτό μας, να
προσπαθούμε να τον "δούμε" χωρίς καθρέπτη. Καί να βάλουμε
τα δυνατά μας να τον δούμε τόσο ζωντανά σαν να ήταν σε καθρέπτη.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Για να ΜΗΝ πολυλογώ, μιας και τον δικό μου χρόνο δε θέλω να τον σπαταλήσω με στείρες αντιδικίες και ΕΙΔΙΚΑ με μέλη ποτυ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ούτε το που βρίσκονται, αλλά ούτε και το γιατί βρίσκονται στα forums...
Αγαπητή Αβαλλον, σου παραθέτω ένα απόσπασμα (ελαφρώς διαμορφωμένο για το παρόν θέμα) που ΗΔΗ έχω παραθέσει σε ένα άλλο θέμα που ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ πιάνεσαι απο το ΠΟΥΘΕΝΑ και καταλήγεις που αλλού, παρά στο ΠΟΥΘΕΝΑ...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
«…σπεύδω να προσθέσω ότι ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, την εποχή της "προόδου και της εξέλιξης" όλο και διαρκώς ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι πιστοί της ΑΓΝΟΙΑΣ και της ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ...
Αυτό γίνεται ΓΙΑΤΙ το σκοτάδι της άγνοιας, είναι πολύ πιο εύκολο να ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ, από το να αποκτήσει κανείς το Φώς το Αφυπνίζων τις ανθρωπίνους διανοίας, το ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ της Γνώσης...
Ολοι αυτοί οι δήθεν "φωτισμένοι" που στην ΟΥΣΙΑ δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά σαν ένα ΠΑΓΩΝΙ που κορδώνεται με τα πολύχρωμα φτερά του και που τα πόδια του (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ στην εσωτερική αφύπνιση και πορεία, είναι όχι απλά ΚΑΚΑΣΧΗΜΑ & ΑΣΤΑΘΗ, αλλά και ο ήχος της φωνής του είναι "κράξιμο" στην ΟΥΣΙΑ), όλοι αυτοί λέω όσο πιο "φωτισμένοι" είναι, τόσο πιο εύκολα υποτάσσονται και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ...--------------------------------------------------------------------------------
Ελπίζω να σε καλύπτω με αυτήν μου την απάντηση...
Και στο λέω γιατί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχω βαρεθεί να συναντώ μπροστά μου ΠΑΓΩΝΙΑ...
Εκείνα τα ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ που νομίζουν πώς με την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥΣ, μπορούν να κερδίσουν τις όποιες εντυπώσεις...
Και καλά να είναι και ΟΜΟΡΦΑ...
Είναι όμως ΚΑΚΑΣΧΗΜΑ και μάλλον κατα τη ταπεινή μου γνώμη, εχθρεύονται κάθε τι ΩΡΑΙΟ, ΜΕΓΑΛΟ & ΑΛΗΘΙΝΟ...
Και αυτό αγαπητή μου, δεν έχει να κάνει με τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ, αλλά με την Εσωτερική ομορφία της ΨΥΧΗΣ του καθενός μας...
Και επειδή ΙΣΩΣ να μην έχεις καταλάβεις ακόμα, στο υφάκι δεκάδων καρδιναλίων για θέματα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ, έχω μια "αλλεργική αντίδραση" και σου θυμίζω την ανοικτή συγκέντρωση του Esoterica.gr και την "αντίδρασή μου" στις μπαρουφολογίες κάποιων Εσωθεραπευτών ή κάτι τέτοιο...
Θα ήταν ΠΙΟ ΠΡΕΠΩΝ να ΜΗΝ ανοίγωντε οι ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ απο εκείνους που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ...
Η διαίσθησή σου ΞΕΡΕΙΣ και σου το έχω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι είναι λάθος...
Επιμένεις λοιπόν "διαισθητικά" να εγκληματής εις βάρος της ΓΝΩΣΗΣ;;;
Ζητώ συγγνώμη απο την αγαπητή Δωρίδα, αν χάλασα τη ροή της συζήτησης...
Μάλλον ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτώ την "μυητική διαδικασία" της ΣΙΩΠΗΣ...
Αλλωστε εκεί που λαλούν πολλοί κοκόροι, αργή να ξημερώσει...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
quote:
Αλλωστε εκεί που λαλούν πολλοί κοκόροι, αργή να ξημερώσει...Κέλσος ο Φιλαλήθης
![]()
![]()
![]()
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
quote:
Μετά μου γράφεις μηνυματάκι με bold κεφαλαία και τεράστια γράμματα "καλά κοπελια εχεις ερωτα με την Ατμα".
Τώρα βλέπω ότι το έσβησες... όπως και το άλλο που έλεγε να κοιτάξω στον καθρέπτη μου...(μηνύματα άσχετα και τα 2 με το θέμα και εντελώς αψυχολόγητα για τη ροή του)Η παρορμητικότητα και αστάθεια του καρκίνου μάλλον κάναν το θαύμα τους πάλι...
Γράψτε λάθος! Με τόσες επιθέσεις μπερδεύτηκα κι εγώ...
Αυτά τα υπέροχα μηνύματα "τα στολίδια του εσωτερισμού" τα έχει καταθέσει το Ράμογλου στο τόπικ η Φωλιά του Παγωνιού σε μια ΕΠΙΣΗΣ αναίτια ΚΑΙ ΕΚΕΙ επίθεση...
Ομως όλα έχουν τα όριά τους αγαπητοί μου...![]()

Edited by - Avallon on 23/07/2004 11:48:44
quote:
Η διαίσθησή σου ΞΕΡΕΙΣ και σου το έχω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι είναι λάθος...Επιμένεις λοιπόν "διαισθητικά" να εγκληματής εις βάρος της ΓΝΩΣΗΣ;;;
Mε υποτιμάς πολύ αγαπητέ Κέλσο...
ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ δεν είμαι ΠΟΤΕ λάθος και σου το έχω αποδείξει... και έχω και μάρτυρα γι'αυτό...
Θυμάσαι τότε... πριν λίγο καιρό που σου είπα για ένα σύμβολο που ανακάλυψα στη Μάλτα πάνω στη πανοπλία ενός ιππότη... Ζήτησα την γνώμη σου για τον αποσυμβολισμό της... Εσύ για να με "τεστάρεις" μου είπες να κάνω μια μαντεψιά και η απάντηση νομίζω δεν ήταν λάθος...
Δεν είναι κρίμα να αρχίζεις και συ τις προσβολλές του τύπου:
quote:
τον δικό μου χρόνο δε θέλω να τον σπαταλήσω με στείρες αντιδικίες και ΕΙΔΙΚΑ με μέλη ποτυ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ούτε το που βρίσκονται, αλλά ούτε και το γιατί βρίσκονται στα forums...
Nα αντιδικίσεις με μένα για ποιό λόγο?
Εχω διαφωνήσει κάπου μαζί σου και δεν το ξέρω?
Η σα συμπαράσταση στη στάση του κολλητού σου του Ράμογλου?
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ...

Ο κακός λύκος
Κάτι επί του θέματος, για το οποίο τόσο κόπτεσαι, δεν έχεις να γράψεις;
Εδώ άλλες κάνανε ολόκληρες "ανακαλύψεις" και διαισθητικά βρήκαν τις απαντήσεις, εσύ τίποτα;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 23/07/2004 14:00:41
Μόλις έλαβα αυτό το μήνυμα από ένα μέλος...
"Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων...
Στόχος να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου.
Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν.
Ο αγώνας άρχισε...
Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό
να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου
και το μόνο που άκουγες ήταν :
«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν...»
Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους
Ο κόσμος συνέχιζε
«Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν...»
Και οι βάτραχοι, ο ένας μετά τον άλλο, παραδέχονταν την ήττα τους,
εκτός από έναν, που συνέχισε να σκαρφαλώνει.
Στο τέλος, μόνο αυτός, και μετά από τρομερή προσπάθεια, κατόρθωσε να φθάσει στην κορυφή!
Ένας από τους χαμένους βατράχους, πλησίασε να τον ρωτήσει
πώς τα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή.
Τότε συνειδητοποίησε ότι
ο βάτραχος αυτός ήταν κουφός!!! "
Ευχαριστώ φίλε μου...
Οσοι δεν καταλάβατε το νόημα για τον αποπροσανατολισμό εεε συγνώμη για τον αποσυμβολισμό εννοώ απευθυνθείτε στη Zadok...

Αγαπητή μου Αβαλλον...
ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ ατυχές το παράδειγμά σου σχετικά με τη πανοπλία, τους ιππότες και τους δράκους του παραμυθιού...
Ο λόγος, σου ΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...
Το πρόσωπο αυτό το οποίο ΚΑΙ σέβομαι ΚΑΙ εκτιμώ τα μάλα (αποδεδειγμένο ΚΑΙ αυτό νομίζω) ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ σου έδειξε 'ότι ΚΑΙ διαίσθηση ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ...
Γιατί η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ, δε σε αφήνει να ΔΕΙΣ όχι διαισθητικά, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ με τα φυσικά ματάκια...
Αυτός άλλωστε είναι ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ που λές τόσα για την αναξιότητά μου, ένα "φτωχό και μόνο κάου μπόϋ", σχετικά με το φίλο μου Κο Ράμογλου...
Μα καλά, μετά απ'όσα σου έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ στα forumsο Κος Ράμογλου, πιστεύεις ότι έχει ανάγκη της πενιχρής βοήθειάς μου;;;
ΑΠΑΤΑΣΑΙ αν:
Α) το νομίζεις και αν
Β) το πιστεύεις για μένα....
Σχετικά με τη διαφωνία, ανέτρεξε στα προηγούμενά σου post, διάβασέ τι έγραψα και τι έγραψε και διέκρινε ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ σε τι διαφωνούμε...
Το e-mail που σου έχω στείλει εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, αν το διάβασες ΤΩΡΑ, δε φταίω εγώ...
ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ίσως να μην αισθανόσουντόσο άσχημα όπως τώρα...
Ξαναδιάβασε την ιστορία και ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΤΗΝ...
Οχι διασθητικά...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
Αγαπητή Ζαντόκ...
Κάτι που ΙΣΩΣ δεν έχεις γνωρίσει ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, είναι πως ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ forums είναι μια κριτική επιτροπή...
Μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΤΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που ΟΦΕΙΛΕΙ να κρίνει τα όσα διαβάζει...
Η αγαπητή Δωρίδα θεωρώ απο την προσωπική και υποκειμενική σκοπιά, ότι απλά ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης