ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- θρησκος αθρησκος αθεος νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- θρησκος αθρησκος αθεος νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
scar_faceΜέλος
01/06/2006, 11:51:51
quote:

εσυ εχεις διαλεξει καποιον απο τους χιλιαδες θεους που σου πρωτεινουν;
πιθανον ναι
αυτον τον θεο η θεους πως τον διαλεξες;
μετα απο καποιες διαδικασιες φιλτραρισματος που απεριπτες τους αλλους θεους κατελιξες σε μια θεοτητα που περναγε το τεστ που ειχες βαλει
(θελω να ελπιζω πως αυτο που πιστευεις το εχεις ψαξει και δεν το πιστευεις γιατι γενιθηκες σε μια οικογενεια που πιστευε σε αυτο)

παρομιες διαδικασιες με τις δικες σουακολουθησα αλλα κατελιξα στο συμπερασμα οτι οι τωρινες μας γνωσεις μας διχνουν οτι δεν υπαρχει νοημον μορφη κατασκευης και αστυνομευσης του συμπαντος

ιδιαιτερα παραλογη ειναι η αποψη μιας δυναμης εξωσυμπαντικης αυλης

Αγαπητέ gigenis, δεν πιστεύω πως ενδιαφέρει κανέναν για ποιον λόγο πιστεύω αυτό που πιστεύω.
Αλλά εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πως κατέληξες στο δικό σου συμπέρασμα μιας και το κοινοποίησες.
Ας πούμε όμως ότι έτσι μου έμαθαν.
Και αυτό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας, αν θέλεις φυσικά.
Είμαι διαλλεκτικός τύπος και πιστεύω πως μέσω ενός διαλόγου επιτυγχάνονται τα πάντα.
Δεν θα προσπαθησω να σε πείσω για τίποτα, απλά θέλω να μάθω.
Και πραγματικά θέλω να μάθω πως κατέληξες στο συμπέρασμά σου.
Ευχαριστώ.

The love is like a ball. Ul c
.|.
01/06/2006, 11:56:40
quote:
πώς ακριβώς το εννοείς, ότι "μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει νοήμων
μορφή κατασκευής του σύμπαντος";

αναλογα με το τι δεχεσε εσυ ως νοημον

τι θελω να πω
γνωριζουμε η για να σου ειναι ποιο αρεστο εχουμε μια πολυ καλη υποθεση του πως δημιουργητε ενα ηλιακο συστημα

θεωρεις οτι καποια νοημοσινη επεμβαινει για να δωσει την αναλογη μαζα στον ηλιο ουτο σωστε να δωθουν προηποθεσεις που να μπορεσει σε συγκεκριμενο πλανητη του ηλιακου συστηματος να δημιουργηθει ζωη;

η θεωρεις οτι η δημιουργια η οχι ζωης στο ηλιακο συστημα που δημιουργητε θα εξαρτηθει απο την αρχικη μαζα που θα<<εγκλοβιστει>>;

θεωρεις οτι καποια νοημον υπαρξη δινει το οκ σε καποιο αστρο ωστε να γινει σουπερ νοβα;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

01/06/2006, 12:02:32
quote:

Αγαπητέ gigenis, δεν πιστεύω πως ενδιαφέρει κανέναν για ποιον λόγο πιστεύω αυτό που πιστεύω.
Αλλά εμένα με ενδιαφέρει να μάθω πως κατέληξες στο δικό σου συμπέρασμα μιας και το κοινοποίησες.
Ας πούμε όμως ότι έτσι μου έμαθαν.
Και αυτό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας, αν θέλεις φυσικά.
Είμαι διαλλεκτικός τύπος και πιστεύω πως μέσω ενός διαλόγου επιτυγχάνονται τα πάντα.
Δεν θα προσπαθησω να σε πείσω για τίποτα, απλά θέλω να μάθω.
Και πραγματικά θέλω να μάθω πως κατέληξες στο συμπέρασμά σου.
Ευχαριστώ.

αν δεχτικες εναν θεο που σου ειπαν και δεν κατεληξες εκει μετα απο ψαξιμο τοτε δεν μπορεις να καταλαβεςι τι λεω

το ολο ερωτημα του αν πιστευεις σε καποιον θεο εγινε γιατι ειχα την λαθασμενη εντυπωση οτι ειχες καταλιξει εκει μετα απο δικη σου αναζητηση

δεν εγινε για να μου πεις ποιον θεο πιστευεις

scar_faceΜέλος
01/06/2006, 12:08:14
Αγαπητέ gigenis, πριν σου είπα έμμεσα και τώρα άμεσα πως δεν θέλω να σου πως πως κατέληξα να πιστεύω αυτό που πιστεύω.
Αλλα θέλω να μάθω εσύ πως κατέληξες εκεί που κατέληξες.
Αν δεν θέλεις να μου πεις, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά θα μπορούσε να μου πεις το όχι σου.
Ευχαριστώ.

.|.
01/06/2006, 18:39:46
quote:
λίλιθ

Διαβάζοντας ένα πολύ σχετικό βιβλίο, (σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και
μάλιστα διαβάζοντάς το παλαιότερα σκεπτόμουν να ανοίξω ένα παρόμοιο
θέμα εδώ), "Κρ. Σαμπανί: Υπάρχει Θεός; Όχι απαντούν",
κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι επιστήμονες, που
καταθέτουν την αθεϊστική άποψή τους στο βιβλίο, εκλάμβαναν τη λέξη
Θεός ως κάτι το εντελώς ανθρωπομορφικό, κάποιοι μάλιστα δε μπορούσαν
να κάνουν το διαχωρισμό μεταξύ του Θεού της θρησκείας από έναν
γενικότερο "Θεό".
Τελικά όμως, όλοι έφταναν στο σημείο να παραδεχτούν είτε ότι
υπάρχει μια ανώτερη δύναμη, που μας υπερβαίνει, είτε ότι για αυτό
που μας υπερβαίνει δεν ασχολούνται.

Το πιο πάνω αφιερωμένο ειδικά στο Σβάμπε, γιατί πριν αρκετό καιρό ισχυριζόταν το αντίθετο.
Μας μίλησε και για μια έρευνα που είχε γίνει στις ΗΠΑ το 40 περίπου (αν θυμάμαι καλά), και ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας έλεγαν αυτό που λες εσύ τώρα ακριβώς λίλιθ, ο Σβάμπε ισχυριζόταν το αντίθετο.

Σ' ευχαριστώ για την έμμεση απάντηση που δίνεις και εσύ στο φίλο μου Σβάμπε!

******Ωραίο θέμα, ας ελπίσουμε να μην πάρει και αυτό την κατρακύλα!

Edited by - Ψηλός on 01/06/2006 19:13:28

01/06/2006, 19:17:33
quote:
******Ωραίο θέμα, ας ελπίσουμε να μην πάρει και αυτό την κατρακύλα!

Στο χέρι μας είναι, Ψηλέ...

In anticipation of my resurrection...

01/06/2006, 19:20:20
quote:
Αγαπητέ gigenis, πριν σου είπα έμμεσα και τώρα άμεσα πως δεν θέλω να σου πως πως κατέληξα να πιστεύω αυτό που πιστεύω.
Αλλα θέλω να μάθω εσύ πως κατέληξες εκεί που κατέληξες.
Αν δεν θέλεις να μου πεις, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου, αλλά θα μπορούσε να μου πεις το όχι σου.
Ευχαριστώ.

οπως ειπα και πριν αν αυτο που πιστευεις δεν το εψαξες και απλα το δεχτικες γιατι ετσι σου ειπαν τοτε δε νμπορεις να καταλαβεις πως κατεληξα εκει που κατεληξα

αν απο την αλλη εκει που εισαι εισαι μετα απο ψαξιμο τοτε μεσα απο τις απαντησεις που εχω δωσει ως τωρα θα καταλαβεις πως εφτασα εδω

01/06/2006, 19:29:12
Γηγενή,
αν δεν σου φαίνεται αδιάκριτη η ερώτηση, μου λες ποια είναι η φύση της δουλειάς σου;;

Ευχαριστώ.

01/06/2006, 19:50:48
quote:
Γηγενή,
αν δεν σου φαίνεται αδιάκριτη η ερώτηση, μου λες ποια είναι η φύση της δουλειάς σου;;

αδιακριτη δεν ειναι ασχετη ομως ειναι

μεχρι να μου πεις τονλογ οπου ρωτας θα σου δωσω μερικες κωμικες απαντησεις

1)βοηθαω τον πατερα μου,ειναι συνταξιουχος
2)ξυλοκοπος στην ερημο σαχαρα
3)κομωτης χελωνων
4)κυνηγος δεινοσαυρων
5)παρατηρητης πετοσαυρων
6)συντηρητης του ηλιου
7)τροχονομος διαγαλαξιακης κυκλοφοριας

Edited by - gigenis on 01/06/2006 19:51:23

scar_faceΜέλος
01/06/2006, 21:01:53
Ωραία αγαπητέ gigenis, αφού δεν θέλεις να απαντήσεις, ας κάνουμε διάλογο με τους δικούς σου όρους.

Και αν εγώ πίστεψα σε αυτόν τον θεό που πιστεύω, γιατί τον ένιωσα δίπλα μου πολλές φορές στην μέχρι τώρα ζωή μου, αρωγό στην προσπάθειά μου να ζήσω, τότε θα πρέπει να συμπεράνω πως εσύ επειδή δεν τον έχεις νιώσει, έφτασες, στο ότι δεν υπάρχει θεός?

Διότι μέσα από τις απαντήσεις που έδωσες μιλάς μόνο για κάποιες διαδικασίες φιλτραρίσματος απόρριψης των άλλων θεών, ώστε να καταλήξω στον ένα που πιστεύω.

Και λές πως μέσα από αυτές τις διαδικασίες, εσύ έφτασε να πιστεύεις πως δεν υπάρχει.

Αυτές τις διαδικασίες ρωτώ αν είναι εύκολο να μου πεις.

Μπορείς να απαντήσεις απλά με ένα οχι και να σταματήσει εδώ η κουβέντα αλλά θα στεναχωρηθώ γιατί πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε έναν καλό διάλογο.

Φιλικά scar_face

Υ.γ. Θα κάνω και μια αλλαγή στην κατηγοριοποίηση που έκανα νωρίτερα.

· Θρήσκος : αυτός που πιστεύει σε μια θρησκεία επειδή έτσι του είπαν ή επειδή το αντιλήφθηκε ή επειδή έτσι νιώθει καλύτερα.

· Αθρησκος : αυτός που πιστεύει σε κάποια υπέρτατη δύναμη αλλά όχι σε κάποιο γνωστό δόγμα, επειδή έτσι του είπαν ή επειδή το αντιλήφθηκε ή επειδή δεν θέλει να είναι σε κανένα μαντρί.

· Αθεος : αυτός που πιστεύει πως δεν υπάρχει θεός ή κάποια υπέρτατη δύναμη επειδή έτσι του είπαν ή επειδή το αντιλήφθηκε ή επειδή έτσι θέλει ή επειδή δεν το αντιλήφθηκε πως υπάρχει.

.|.

Edited by - scar_face on 01/06/2006 21:04:14

Edited by - scar_face on 01/06/2006 21:07:43

01/06/2006, 21:12:35
Ναι θα σου πω γιαί σε ρωτώ.

Από τον τρόπο με τον οποίο μιλάς για κάποια πράγματα, είναι σαν να έχεις ασχοληθεί πολύ με το "αντικείμενο" και έχεις καταλήξει σε απόψεις που τις θεωρείς παγιωμένες.

Λες για παράδειγμα:

«σαν αθρησκο εχω ορισει το ατομο που δεχετε την υπαρξη δημιουργου

................................
ο αθεος και μιλαω απο προσωπικη αποψη εχει καταληξει σε αυτη την αποψη γιατι εχει διαβασει και εχει αποριψει μετα απο αρκετο ψαξιμο
ολους τους θεους που εχουν κατασκευασει κατα καιρους οι ανθρωποι
................................................
παρομιες διαδικασιες με τις δικες σουακολουθησα αλλα κατελιξα στο συμπερασμα οτι οι τωρινες μας γνωσεις μας διχνουν οτι δεν υπαρχει νοημον μορφη κατασκευης και αστυνομευσης του συμπαντος
ιδιαιτερα παραλογη ειναι η αποψη μιας δυναμης εξωσυμπαντικης αυλης»

Αναρωτήθηκα λοιπόν τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο σίγουρο στις απόψεις σου. Υπέθεσα πως είτε ασχολείσαι επαγγελματικά και έχεις πείρα ή έχεις διαβάσει πολύ.

Δεν σε ρώτησα να μου πεις που δουλεύεις αλλά τη φύση της δουλειάς.
Αν θες μου λες, αν όχι, έχει καλώς!