ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

pegiannis23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
KrisnnaΜέλος
05/12/2004, 11:02:35
Φίλε Mercury!
Πιστεύω οτι Κανένας Φανατικός Χριστιανός δέν υπάρχει Σήμερα μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το Νομικό Πλαίσιο το οποίο δίνει εξουσίες στην συγκεκριμένη Θρησκεία! Ο Νόμος ακόμη και ο Σημερινός άσχετα με το Ποιά βαπτίζει σάν επίσημη Θρησκεία της Ελλάδας κατά βάθος επιτρέπει την Ανεξιθρησκεία και ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις Αιρέσεις!
Διότι άν επέβαλλε σάν Μοναδική θρησκεία τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό θα καταργούσε τόσο τους Καθολικούς (περιοχή Κυκλάδων), όσο και τους Μουσουλμάνους της Θράκης!
Ο Φανατισμός έχει σχέση μόνο με ότι γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζήσαμε και διδαχθήκαμε απο τους γονείς και τους δασκάλους!
Και άν κάποιο καινούργιο Νομικό πλαίσιο αφαιρέσει εξουσίες απο την Εκκλησία περισσότερο πιθανό βλέπω τους Φανατικούς Ορθόδοξους να ξεχυθούν στους δρόμους με διαδηλώσεις και απειλές παρά να εμφανιστούν επικύνδυνες Αιρέσεις. Εκτός και άν έρθουν ξενόφερτες απο τις Η.Π.Α.!
Απλούστατα αυτήν την στιγμή στους Έλληνες δέν υπάρχουν κύματα Αιρέσεων, γιατί η Εσωτερική μας πίστη δέν μπορεί να διαμορφωθεί ούτε να αλλάξει απο την μιά στιγμή στην άλλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

giwrgos_1Νέο Μέλος
05/12/2004, 11:23:48
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ...!!!
ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ===ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...!!!

G.D

pegiannisΜέλος
07/12/2004, 17:15:32
Επειδή δε θέλω να πάει η συζήτηση προς τα μοναστήρια,που πραγματικά κάνουν παιδομάζωμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο μεν,αλλά άλλο θέμα, θάθελα να δω απόψεις-προτάσεις, για το πώς μπορούν οι σκεπτόμενοι να "αντιδράσουν" σ΄ αυτήν την ψυχική αφαίμαξη των αγνών πεπλανημένων πιστών...

Βέβαια δε θέλω να χαρακτηριστώ επαναστάτης, ούτε ότι προσπαθω να ξεσηκώσω ανθρώπους ενάντια στην εκκλησία, κάτι που δεν είμαι ικανός να κάνω άλλωστε.

Απλά αναφέρομαι σε καθαρά ατομικό επίπεδο (διότι πιστεύω οτι είναι προσωπική ευθύνη) και σε τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος που βλέπει ότι εμπαίζεται και στην κυριολεξία πληρώνει, την φρούδα ελπίδα του υποτιθέμενου παράδεισου και την αποφυγή της αιώνιας κόλασης.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ