- ''ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ'' - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
KAI ''MISTIKI AKROPOLI'' EKDOSIS ESOPTRON. EXEI ASXOLITHEI KENENAS APO
ESAS ME TO THEMA?EMENA PANTOS ME ENTHOUSIASE KAI ARHIZW SIGA SIGA
NA ''EREUNW''....
AAAAAAAAA PALI MONOS MOU EIMAI!!

PIRAMATA ME EIKONA(AFOU EIMAI MONOS MOU!)
Προσωπικά δεν έχω διαβάσει τα συγκεκριμένα βιβλία αλλά έχω διαβάσει/ακούσει/συζητήσει διάφορα περί των θεμάτων που αναφέρεις.
Μην αμφιβάλεις στο ότι πολλά από τα Μέλη των Forums έχουν διαβάσει το Θέμα που έθεσες (και σίγουρα δεν είσαι "μόνος" σου) αλλά θα πρέπει ο ίδιος να το ξεκινήσεις πραγματικά. Θέλω να πω, δώσε μας περισσότερα στοιχεία από την έρευνά σου, πες μας τι σε εντυπωσίασε από αυτό το συγκεκριμένο πεδίο έρευνας, ενθουσίασε κι εμάς όπως και ο ίδιος ενθουσιάστηκες...
Περιμένω, όπως και άλλοι φαντάζομαι, περισσότερα στοιχεία από την έως τώρα μελέτη σου. ![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
O KIRIOS IOANNIS GIANNOPOULOS STO BIBLIO TOU MYSTIKI ATHINA ANAFERETE
SE PROSOPIKES TOU EMBIRIES ''EREVNES KAI ODIPORIKA''SE YPOGIOUS KAI
PARAXENOUS FENOMENIKA XOROUS STIN EURITERI PERIOHI TON ATHINON.
VEVEA AUTO POU ME ERETHIZEI PERISOTERO EINAI H VARITITA POU DINEI
STIN YPOGIA ATHINA.ANAFEREI DEKADES STOES KAI AGNOSTOUS XOROUS
OPOU AKOMA YPARHOUN ARCHEOI NAOI (ANEPAFOI APO TON XRONO KAI TON
ANTHROPO)APOSA LEGEI OLES AUTES OI STOES DEN EINAI TIHEES ALA EKSIPIRE-
TOUSAN (EXIPIRETOUN?) KAPION MISTIKO SKOPO.POLOI APO AUTOUS TOUS
MISTIKOUS YPOGIOUS (XORIS ZWH?) KOSMOUS,EXOUN TIS EISODOUS TOUS
SE KEDRIKOTATA SIMIA TIS ATHINAS,OPOS STO SINTAGMA,TIN BOULI,TIN KESARGIANI,TON LIKAVITO,TIN PERIOHI TIS AKROPOLIS(PARTHENON,STIN ODO
FILELLINON,KAI SE POLA ALA SIMIA POU EINAI ADINATON TETIAN ORA NA
THIMITHW.TO VASIKO KAI EKPLIKTIKO TIS YPOTHESIS EINAI TO OTI OLES
MA OLES OI PROSVASEIS GIA TIS STOES EINAI ''APAGOREUMENES''GIA DIAFOROUS ILITHIOUS LOGOUS EK MEROUS TOU KRATOUS!ALES EHOUN SFRAGISTEI,ALES EXOUN FILAKES...???KAI KAPIES ALES ONTAS FENOMENIKA
ANIPARKTES DIATHETOUN MEHRI KAI PAROHI REUMATOS GIA KAPIES MISTIKES
ERGASIES(ALITHEVEI TO GEGONOS OTI SE KAPIA EISODO STO KENTRO AKOU-
GONTE TROMAHTIKOI THORIVOI APO MICHANIMATA SE POLI MEGALO VATHOS
KATO APO TIN GH,ALA TO KRATOS PALI DIAPSEUDEI OTI GINONTE KAPIA
ERGA,....TOTE TI?)EGW SAS SIMBOULEBW NA PARETE TO BIBLIO...PISTEPSTE
ME,THA SAS KRATISEI XAGRIPNOUS POLA VRADIA!!!
PROS TO PARON THA SAS AFISW,ALA THA EPANELTHW...DEN THA GLITOSETE
EUKOLA APO EMENA!!

"Τι είσαι;" ρώτησε η αλατένια κούκλα.
"Έλα μέσα και δες μόνη σου" απάντησε η θάλασσα με ένα χαμόγελο.
Έτσι, η αλατένια κούκλα προχώρησε τσαλαπατώντας προς τα μέσα. Όσο πιο βαθιά προχωρούσε τόσο περισσότερο διαλυόταν μέχρι που έμεινε ένα μικρό κομματάκι από αυτή. Πριν διαλυθεί και το τελευταίο μέρος της η κούκλα αναφώνησε με θαυμασμό.
"Τώρα ξέρω τι είμαι εγώ "
Διέλυσε το ego σου που δεν είναι τίποτε άλλο από τις αξίες σου, την εκπαίδευσή σου, τα "πρέπει" σου και τα "δεν πρέπει" σου, την ηθική σου, την έτσι ονομαζόμενη Θρησκεία σου, την αναζήτηση της ευχαρίστησης και την αποφυγή της θλίψης, τα σχέδιά σου για το μέλλον, το άγχος σου να φτάσεις κάπου, και ανακάλυψε την ουσία η οποία βρισκόταν πάντα εκεί και που είναι όλα όσα αληθινά είχες ποτέ.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
Είπε το κοράκι: "έχασα το κρέας και κέρδισα τον γαλήνιο ουρανό
Είπε ο Δάσκαλος: "όταν το σπίτι μου καταστρέφεται από τη φωτιά, έχω το φεγγάρι τη νύχτα."

Ήρθε κάποτε καιρός να πραγματοποιήσει τον όρκο του. Δεν ήθελε, όμως, να χαρίσει τόσα πολλά λεφτά. Σκέφτηκε λοιπόν , ένα τρόπο να ξεφύγει. Είπε ότι πουλάει το σπίτι για ένα ασημένιο νόμισμα. Μαζί με το σπίτι, όμως, ήταν και μια γάτα. Τα λεφτά που ζητούσε γι' αυτό το ζώο ήταν δέκα χιλιάδες ασημένια νομίσματα.
Βρέθηκε, λοιπόν κάποιος που αγόρασε το σπίτι, μαζί και τη γάτα. Ο άνθρωπος που είχε πάρει τον όρκο έδωσε το ένα ασημένιο νόμισμα στους φτωχούς κι έβαλε στην τσέπη τα δέκα χιλιάδες νομίσματα.
Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται έτσι. Αποφασίζουν ν' ακολουθήσουν κάποια διδασκαλία. Τη φέρνουν, όμως στα μέτρα τους για να ΄ναι προς όφελός τους. Κι ώσπου να ξεπεράσουν αυτή την τάση τους, δεν μπορούν να μάθουν τίποτα.

![]()

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
καποτε οι αθηναιοι μαζευτηκαν για να βγαλουν μια αποφαση σχετικα με ενα προβλημα που τους βασανιζε ομως δεν εβρισκαν μια λυση και αρχισαν της φωνες και τους τσακωμους
τοτε καποιος τους ζητησε να κανουν ησυχια για να τους πει κατι και αφου ηρεμησαν ολοι αρχισε να τους λεει μια ιστορια
καποτε η θεα Δημητρα,ενας βατραχος και ενα χελιδονι περπατουσαν μαζι τοτε εφτασαν σε ενα ρυακι,ο βατραχος βουτηξε στο ρυακι και το χελιδονι πεταξε μακρυα και λεγοντας αυτα σωπασε
μετα απο λιγες στιγμες απολυτης ησυχιας αρχισαν ολοι να ρωτουν "και η θεα Δημητρα?"
και εκεινος τους απαντησε "σας σιχαθηκε ολους που αφηνετε τα προβληματα του κρατους για να ακουσετε ιστοριουλες"
from us
Μόνο που τώρα δεν έχουμε Αθηναίους...
"Ενας ανθρωπος λιποθυμησε μεσα σε ενα αρωματοπωλειο.Προσπαθησαν ολοι να τον συνεφερουν,με τα καλυτερα αρωματα.Τιποτα...Ξαφνικα καποιος που τον γνωρισε ειπε
-Ειμαι σκουπιδιαρης και αυτος ειναι συναδελφος μου.Αν μυρισει κατι οικειο,θα συνελθει.
Ετσι βρηκε κατι βρωμικο που μυριζε ασχημα,το εφερε στη μυτη του λιποθυμου συναδελφου ,ο οποιος αμεσως συνηλθε!"
Ευχαριστω!!
<<Ποιός είσαι;>> Ακούστηκε από μέσα μία φωνη
<<Εγώ.>> Λέει ο μαθητής.
<<Φύγε δεν σε γνωρίζω, δεν ξέρω κακέναν Εγώ!>> Του λέει ο διδάσκαλος.
Όντως ο μαθητής έφυγε για να πάει τον άλλο χρόνο και πάλη.
Πάλη κτύπησε την πόρτα.
<<Ποιός είναι;>> Ο διδάσκαλος.
<<Εγώ.>> Ο μαθητής.
<<Φύγε δεν ξέρω κανέναν εγώ.>> Ο διδάσκαλος.
Τον τρίτο χρόνο ξαναπάει ο μαθητής και κτυπά την πόρτα.
<<Ποιος είναι;>> Ο διδάσκαλος.
<<Εσύ.>> Λέει τώρα ο μαθητής.
Και η πόρτα άνοιξε....
Έτσι και εμείς θα πρέπει να γίνουμε ένα με την γνώση.
Από τον μεγάλο Τζαλαλουντίν Ρούμ(ι) ή ο Τζαλαλουντίν ο Έλληνας.
Σας χαιρετώ.
Έπειτα γύριζε και πάλι πίσω στη θάλασσα και ζούσε όπως και τα άλλα δελφίνια, κάνοντας ό,τι κάνουν και τα άλλα δελφίνια.
Αυτό συνεχιζόταν για κάπου ένα μήνα και κάποια φορά, όταν αυτό το δελφίνι επέστρεψε και πάλι πίσω στο νερό, ο αρχηγός της αγέλης το ρώτησε που εξαφανίζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Έπειτα απο λίγων δευτερολέπτων σιγή, το δελφίνι απάντησε
-...Δε μπορώ να σου πώ, δε θα καταλάβαινες...
Το δελφίνι αρχηγός έμεινε λίγο σκεφτικός και μετά απομακρύνθηκε.
Το άλλο δελφίνι όπως κάθε μέρα έτσι και την επόμενη μέρα,
άφησε τη θάλασσα για να πάει στο δάσος.
Αυτό συνεχίστηκε για άλλον ένα μήνα.
Μέσα σ' αυτό το διάστημα ακούστηκαν πολλά σχόλια για τις παράξενες συνήθειες αυτού του δελφινιού...
Άλλα δελφίνια έλεγαν οτι είναι κατάσκοπος άλλου κοπαδιού δελφινιών,
άλλα έλεγαν οτι συνωμοτεί εναντίον του κοπαδιού του και προσπαθεί να το κρατήσει μυστικό...έλεγαν και έλεγαν μέχρι εκεί που έφτανε και δεν έφτανε η φαντασία τους...
Κάποια στιγμή αποφασίστηκε απο το ανώτατο συμβούλιο του κοπαδιού ΑVC324556, να παρακολουθήσουν το δελφίνι για να δούν που πηγαίνει.
Έτσι και έγινε λοιπόν, κάποια μέρα το δελφίνι της ιστορίας, απομακρύνθηκε απο το κοπάδι του.
Σε μικρή απόσταση όμως βρισκόταν άλλα 3 δελφίνια που το ακολούθησαν.
Το δελφίνι της ιστορίας, πήγαινε και πήγαινε στον ατελείωτο ωκεανό και κάποια στιγμή έπειτα απο κάποια ώρα, έφτασε στη στεριά.
Τότε με ένα σάλτο βγήκε έξω και κατευθύνθηκε προς το δάσος που ήταν λίγο πιο πέρα.
Τα άλλα 3 δελφίνια, προσπαθούσαν να κοιτάξουν κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας αλλά η κίνηση και διάθλαση του νερού έδινε διαφορετικές και αλλοπρόσαλες πληροφορίες στο καθένα...
Έπειτα προσπάθησαν να πηδήξουν ψηλά αλλά ο ήλιος χτυπούσε κόντρα και τα τύφλωνε.
Έπειτα απο λίγο, αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στο κοπάδι.
Ο αρχηγός αποφάσισε να κάνει κάτι που δε τους είχε ανακοινώσει προηγουμένως.
Έπαιρνε ένα-ένα τα δελφίνια για να του πούν τι είδανε.
Καλεί λοιπόν το πρώτο δελφίνι να του πεί τι είδε και αυτό αρχίζει.
-Βγαίνει έξω απο τα σύνορα και συναναστρέφεται περίεργα όντα, μοιάζουν με καρχαρίες.
Ο αρχηγός ευχαρίστησε το δελφίνι και φώναξε το δεύτερο τώρα.
-Βγαίνει έξω απο τα σύνορα και μάλλον ετοιμάζει κάτι άσχημο...
Πρέπει να συνομιλεί με άλλα δελφίνια απο το κοπάδι BGL123859!
Και πάλι, ο αρχηγός ευχαριστεί και το δεύτερο δελφίνι και φωνάζει τώρα το τρίτο.
-Είναι αυτός που περιμέναμε...η μορφή του παλλόταν περίεργα και Θε'ι'κά...Είναι το μόνο που μπορεί και αφήνει τα σύνορα...καθόταν ακίνητο ανάμεσα σε κάτι ψηλά καφέ κυλινδρικά αντικείμενα, με κάτι πράσινα φουντωτά πάνω τους που κουνιόταν απο τον αέρα...πρέπει να μιλούσε μαζί τους...
...
Αρχηγέ!...με όλο το σεβασμό...είναι Αυτός...είναι...ο Μεσσίας...
'
Δικό μου

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 01/11/2003 05:57:10
quote:
δεν ξερω αν ειναι ασχετο αλλα τουλαχιστον ειναι παντα επικαιροκαποτε οι αθηναιοι μαζευτηκαν για να βγαλουν μια αποφαση σχετικα με ενα προβλημα που τους βασανιζε ομως δεν εβρισκαν μια λυση και αρχισαν της φωνες και τους τσακωμους
τοτε καποιος τους ζητησε να κανουν ησυχια για να τους πει κατι και αφου ηρεμησαν ολοι αρχισε να τους λεει μια ιστορια
καποτε η θεα Δημητρα,ενας βατραχος και ενα χελιδονι περπατουσαν μαζι τοτε εφτασαν σε ενα ρυακι,ο βατραχος βουτηξε στο ρυακι και το χελιδονι πεταξε μακρυα και λεγοντας αυτα σωπασε
μετα απο λιγες στιγμες απολυτης ησυχιας αρχισαν ολοι να ρωτουν "και η θεα Δημητρα?"
και εκεινος τους απαντησε "σας σιχαθηκε ολους που αφηνετε τα προβληματα του κρατους για να ακουσετε ιστοριουλες"
from us
endorama τελειο!

- Δάσκαλε, τι θα έλεγες, αν έβλεπες ότι έπεσα;
- Θα έλεγα, σήκω!
- Αν έπεφτα, άλλη μια φορά;
- Ξανά, σηκώσου!
- Τι, πάντα πρέπει να σηκωθείς;
- Ναι, πάντα όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς, γιατί εκείνος που έπεσε και δεν σηκώθηκε, είναι νεκρός.
Ο κυβερνήτης μιας πολιτείας έδωσε την διαταγή να ρίχνουν στη φυλακή έναν σούφι. Οι μαθητές του ήρθαν στη φυλακή να δουν τον δάσκαλό τους. Έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τον δάσκαλό τους που καθόλου δεν άλλαξε και με χαρά τους υποδέχτηκε σαν να τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του.
- Δάσκαλε, τι είναι αυτό που σας παρηγορεί μέσα σ' αυτό το σπίτι της θλίψης;
- Τα τέσσερα γνωμικά. Αυτό είναι το πρώτο: "Το κακό δε μπορείς να το αποφύγεις, γιατί όλα είναι προκαθορισμένα από τη μοίρα". Το δεύτερο "Τι απομένει στον άνθρωπο τον οποίον χτύπησε η συμφορά εκτός να υποφέρει με υπομονή; Αφού στον κόσμο δεν είσαι ο μόνος που περνάει παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις". Το τρίτο "Να ευγνωμονείς τη μοίρα σου αφού δεν έπαθες κάτι χειρότερο, που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή". Και στο τέλος, λέω στον εαυτό μου "Η απελευθέρωση μπορεί να είναι πολύ κοντά, αλλά εσύ δεν το γνωρίζεις".
Eκείνη τη στιγμή ήρθαν οι φύλακες κ είπαν ότι είναι ελεύθερος, και ότι τον φυλακίσαν κατά λάθος.

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου