- ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ! - ΕΙΚΟΝΕΣ
Edited by - DREAMGIRL on 20/08/2007 14:10:13
Αυτά για εισαγωγή :) Η μνήμη μου ώρες ώρες είναι φοβερή. Θυμάμαι κινούμενα σχέδια και παιδικά προγράμματα πριν από 16 χρόνια, από τη μουσική μέχρι και τον τελευταίο χαρακτήρα. Το πρόβλημα όλων μας είναι ότι ως παιδιά δε μας ενδιέφερε να μάθουμε τον τίτλο και ειδικά τον επίσημο ξενόγλωσσο τίτλο του κινουμένου σχεδίου. Ψάχνω λοιπόν αυτά:
-Ένα το οποίο έδειχνε στην Κύπρο υποτιτλισμένο(στα αγγλικά ήταν ο ήχος) με κάτι μικρά ανθρωπάκια που έμιαζαν με ποντίκια. Ένας τεράστιος δράκος-τέρας ζούσε σε μια σπηλιά και μιλούσε με μια χοντρή φωνή. Αυτός λοιπόν διέταζε 1 συνεργάτη του που τον φοβόταν τρομερά, να του φέρνει κάθε μέρα από το χωριό των πρώτων, γεύμα που δεν ήταν άλλο από τα ζωάκια αυτά. Τα έπαιρνε λοιπόν με το νύχι του και τα έριχνε στο στομάχι του. Σε κάποια φάση τω ζωάκια αποφασίζουν να επαναστατήσουν. Ήταν πολύ καλό!
-Ένα καρτούν με τον Elvis junior σε διάφορες περιπέτειες αν θυμάμαι καλά! Κι αυτό απίστευτα καλό και υπερ-επιτυχημένο.
-Ένα καρτούν που μια όμορφη κοπέλα με κοντά μαλλιά, νομίζω Σίσι το όνομά της, κρατούσε κάτι σαν γλειφιτζούρι και μεταμορφωνόταν σε άλλες κοπέλες ανάλογα της περίστασης για να βοηθήσει ανθρώπους. Μάλλον ήταν anime και η μεταγλώτισση μιάζει με αυτή της Κάντι..Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτά τα είδους anime είναι μια υπάρχουσα κατηγορία στον κόσμο των ανιμέ όμως σε σχετικό site στο wikipedia δεν κατάφερα να βρω ποιο από όλα είναι. Επίσης καταπληκτική ομοιότητα της μεταμόρφωσής της Σίσι με αυτήν στη Sailor Moon δεν πρέπει να'ναι τυχαία.
-Μια παιδική σειρά όπου δυο αδέρφια είχαν μια κορδέλα-νομίζω-με την οποία μπορούσαν να εξασκήσουν μαγεία. Μια κακιά μάγισσα πείθει το αγόρι και πάει να μείνει μαζί του παίρνοντας μαζί του την κορδέλα κι έτσι ξεκινούν πόλεμο με την αδελφή του. Η μάγισσα παρακολουθεί μέσω μιας κρυστάλλινης σφαίρας την αδερφή του. Πολλές φορές η οθόνη μοιράζεται στα δύο, στο ένα η μάγισσα με τον αδερφό και στην άλλη μισή η αδερφή. Πολύ πρωτότυπη σειρά, πήγαινε για αρκετό καιρό. Από τη γλώσσα μου φαίνεται πως ήταν αγγλική σειρά...
-Μια παιδική σειρά της ΕΡΤ στις αρχές των 90ς, πασίγνωστη. Ξεκινούσε σε μια γειτονιά της Αθήνας, κάτι σαν οικοτροφείο. Πρωταγωνιστές διάφορα παιδιά που πήγαιναν ωδείο, έκαναν κατασκευές αλλά είχαν και έρωτες και αντιζηλίες κ.λ.π. Στην έναρξη έδειχνε τη γειτονιά από μπαλκόνι σε μπαλκόνι με τα παιδιά να τραγουδούν..Νομίζω έπαιζε κι η Ρίκα Βαγιάννη κι ο Σοφιανός, δεν είμαι βέβαιος.
-Μια ακόμα παιδική σειρά της ΕΡΤ νομίζω του 93'. Τα "Φιλαράκια" λεγόταν. Μια παρέα 2 κοριτσιών και 3 αγοριών γύρω στα 10-12 ετών περνούν από διάφορες περιπέτειες. Καλές ερμηνείες, άψογο σενάριο απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Θυμάμαι πως τη μια κοπέλα την έλεγαν Έλσα κι εγώ την ερωτεύτηκα παράφορα :)
-Εξαιρετική σειρά και οι Moomins όπως και το Orson et Olivia. Πολύ καλή παιδική σειρά και η αυστραλιανή φαντασίας "The girl of tomorrow" με την Κινέζα που ήρθε από το μέλλον αυτές τις γιρλάντες που ένγαζαν μπλε ακτίνες..
Ξέρετε ότι η Sailor Moon έγινε σε σειρά στην Ιαπωνία? Κατέβασα το 10 επεισόδιο με αγγλικούς υποτίτλους και μπορώ να πως πως είναι αρκετά καλύτερη απ'ότι περίμενα..
Τέλος σας προτείνω να αρχειοθετήσουμε και να φτιάξουμε μια σελίδα με ΟΛΑ τα cartoons που προβλάθηκαν στην Ελλάδα, με πληροφορίες, φωτογραφίες και ότι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τους επισκέπτες..Έτσι θα λυθούν οι απορίες όλων..Νομίζω πως αυτό το topic είναι ιστορικό κι αξίζει να αξιοποιηθεί ως πηγή αλλά κι ως εφαλτήριο γι'αυτό που πρότεινα..
Ευχαριστώ, συγγνώμη αν σας κούρασα!

Ποιο; το space 1999!!!

In anticipation of my resurrection...

In anticipation of my resurrection...