- Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η απάντηση (η πρώτη που θα έδινα) είναι, ότι ο ΑΜΥΗΤΟΣ πρέπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙ...
Και αυτό σημαίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Η φύση λοιπόν του ερωτήματος, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο αυτό που ζητάς (πάλι με τη χρήση της Σοφιστικής τέχνης)...
Λές πώς :
quote:
"Με την παραπάνω λογική ο μόνος τρόπος για να διεξαχθεί διάλογος είναι η παράθεση του τελικού πορίσματος της αναζήτησης των Μυημένων πρός τους μη Μυημένους..."
Δηλαδή ΖΗΤΑΣ απο τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ να αποκαλύψουν τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ σε εκείνους που είναι ΑΜΥΗΤΟΙ!!!!!!!!
Και το "χειρότερο" δεν είναι αυτό...
Το "χειρότερο" (κατ'εμέ πάντα) είναι αυτό που λές αμέσως μετά και πραγματικά δε πίστευα στα μάτια μου:
quote:
"...και οι τελευταίοι να εξάγουν συμπεράσματα."
Μα καλά, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να λές κάτι τέτοιο;;;
Μάλλον θα σου ξέφυγε...
Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο;;;
Αυτό που ΓΙΝΕΤΑΙ είναι το ΑΝΑΠΟΔΟ...
Ο ΜΥΣΤΗΣ είναι που κάθετε και ακούει τον κάθε ΑΜΥΗΤΟ κατά το ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ την Αλήθεια με τήν ορθή χρήση του ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ (μιάς και αυτό είναι το ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟ) και ΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ότι ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΜΥΗΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΥΣΤΗΣ, τότε τον αποκόπτει απο το πλήθος και τον ΜΥΕΙ σιγά σιγά στα ΑΡΡΗΤΑ & τα ΚΡΥΦΙΑ, πάντα τηρώντας εβλαβικά το ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ...
Λές στη συνέχεια πώς :
quote:
Συμφωνώ απόλυτα ότι ως προς το ποιός
απο τους τρείς είχε κάνει το ταξίδι είναι όντως Σοφιστεία
Αλλά όσον αφορά την προέλευση δεν είναι σοφιστεία.
Μα και ΒΑΙΒΕΑ είναι Σοφιστεία φίλε μου...
Στο λέω γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ βάζεις στη σκέψη του Πυθαγόρα, το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, λέγοντας πώς:
quote:
Μπορεί να κάνανε χιλιάδες σκέψεις , αλλά ποτέ δεν θα αμφισβυτούσαν αυτο που είδαν εκεί πέρα.
Καλέ μου φίλε, δεν μίλησα για το ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΕΚΕΙ...
Αυτό που ερευνούμε είναι, ΤΟ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΕΚΕΙ...
Η συζήτηση γίνεται λοιπόν όχι για το ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΔΥΣΕΙΑ (αυτό που ΜΠΟΡΩ και διαβάζω με τη βοήθεια του Οργάνου μου), ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΜΥΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ...
Και να πώ και τη "μαύρη αλήθεια"...
Αν ο τίτλος του παρόντος θέματος, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ("Η πραγματική Οδύσσεια") μάλλον δε θα συζητούσαμε τώρα...
Με ενοχλεί βλέπεις ΚΑΘΕ ΤΙ που δείχνει ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ, μιάς και τη μόνη ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ που δέχομαι είναι εκέινη του Θείου...
Συμφωνείς λοιπόν με την αναξιότητά μου, όταν λές:
quote:
Στο παράδειγμα όμως που ανέφερε ο φίλος Kelsos , θα παρατηρήσουμε ότι οι μαθητές του Σωκράτη ηταν "πρωτοετείς" αλλοιώς δεν θα απορούσαν με την αντίδραση του Δασκάλου τους αλλά θα έφευγαν και αυτοι βαριεστημένοι απο την "κοινοτυπία" του Αναξαγόρα.
Στα αυτιά τους ακούστηκε ο λόγος του Αναξαγόρα βεβαίως αλλά δεν "είδανε" αυτό που είδε ο μυημένος ρήτορας.
Αλλα δε το "ομολογείς" φίλε μου...
Μα αυτό που σου απάντησα, τόσο σε εσένα όσο και στον καλό μου φίλο ΑvatarGr που συμφωνεί μαζί σου είναι πώς οι ΜΥΗΜΕΝΟΙ μπορούν να επικοινωνούν ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, αλλά ΟΧΙ ΟΙ ΑΜΥΗΤΟΙ και το σκεπτικό που σου ανέπτυξα προηγουμένος έχει ΚΑΙ εδώ την ΙΔΙΑ εφαρμογή...
Αλλά αναρωτιέμαι κατά ΠΟΣΟ μπορέι να προσπαθούμε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ με τους γύρο μας (αμύητους και μη);;;;
Και επιστρέφω σε αυτό που έχω αναφέρει ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΠΟΚΙΣ...
Πρέπει να ΜΑΘΟΥΜΕ να χρησημοποιούμε ΣΩΣΤΑ και ΟΡΘΑ τις λέξεις και τις έννοιες...
Αγαπητέ μου 'Απατρη...
Περιμένω να ακούσω τα ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ που είναι τα ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΥΗΣΗΣ όπως ανέφερες...
Σε ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΙΠΤΩΣΗ (όπως πολύ σωστά ανέφερες), η μία ΕΡΜΗΝΕΙΑ δε μπορεί να ΑΝΑΙΡΕΙ την άλλη, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ....
Σας ευχαριστώ για το λόγο σας...
Κέλσος ο Φιλαλήθης