- Αρχαίος κόσμος και Σύμπαν. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:ΕΧΩ ΑΠΟ-ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ… ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Χ, ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ, ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΗ ΕΙΠΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΣΟΚΑΡΙΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑ-ΚΑΛΥΨΑ, ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ… ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ. ΔΙΟΤΙ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΔΗ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΟ ‘ΔΟΧΕΙΟ’ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΨΩ, ΟΜΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΕΔΩ, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΙ ΕΣΥ. ΟΥΤΟΣΙ ΑΛΛΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
ΑΝΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΠΧ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ’, ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
quote:
Αυτό που έγραψες <ΑΖΩΕΛ> το κρατώ.
«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΑΘΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ!!![]()
gh
ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ?....
quote:
ΒΡΕ ΑΖΩΕΛ ΚΑΙ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑΣ?ΚΑΤΑΛΗΞΑΤΕ?
ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ?....
Καλως τον τρεισαγαπητο tpt...αν καταληξαμε...μονο εμεις οι δυο το απαρτιζουμε?
Εγω παντως δεν κατεληξα πουθενα...τωρα ο καθενας καταληγει οπου θελει....
Απο την αλλη παλι εσυ...εχεις καταληξει σε tpt που θα μπορουσε να βοηθησει?

ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΡΜΗ;
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
Ειναι παντα καλυτερο να αρχιζουμε απο την ετυμολογια ενος ορου.
Ο ποιο ακριβεις λοιπον ορισμος για τη φορα της σβαστικας και των μονοπατιων που εκφραζει μια τετοια ιδεολογια, ειναι.
1}Δεξια ροη...(Left hand path, το συνανταμε σε Ταντρικα συμβολα και ιδεολογιες μοναχισμου).
-Καθε ροη καθοριζει τη πορεια προς ενα στοχο... "η Εσωτερικη αποκαλυψη" Πατρικ Λεμπελ.
Προς αυτο λοιπον το στοχο, η δεξια ροη ειναι ο δρομος της μοναχικης ασκησης, της πληρους εξαφανισης της σεξουαλικης ενεργειας, ειτε στον ανδρα ειτε στη γυναικα.
2}Αριστερη ροη...(Right hand path, >> >> >> , πληρεξουσια ιδεολογια του ταντρισμου.).
-Η πραγματοποιηση μιας ειδικης ερωτικης εντασης, με οντοτητες αντιθετων φιλων...σκοπος, παλι η ανυψωση...και η αποκαλυψη του ανθρωπου.
Δεν μπορω να γινω ειδικοτερος και ποιο σαφης, γιατι δεν μου το επιτρεπει ο χωρος...ελπιζω παντως να σου εδειξα εστω και στο ελαχιστο κατι σημαντικο...Γενικοτερα κοιτα Ταντρισμο...θα δεις πολλα. ![]()

Ξέρω βέβαια ότι όλα είναι αλληλενδετα και κάποια σχέση έχουν μεταξύ τους τα πράγματα,αλλά θα ήθελα να καταλάβω τον αποσυμβολισμό της σβάστικας σταυρού όπως κι αν το λέτε.
«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»
quote:
Με συγχωρείτε αλλά αν και δεν με θεωρώ ανόητη με έχετε μπερδέψει.Μιλάμε για ενέργειες και δυνάμεις ή για κάτι άλλο;Μπορείτε με μερικές λέξεις να με οδηγήσετε σε κάτι πιο προσιτό που να μπορώ να το αρπαξω από κάπου;Μιλάμε για κινήσεις γαλαξιών ή και για κάτι άλλο;
Ξέρω βέβαια ότι όλα είναι αλληλενδετα και κάποια σχέση έχουν μεταξύ τους τα πράγματα,αλλά θα ήθελα να καταλάβω τον αποσυμβολισμό της σβάστικας σταυρού όπως κι αν το λέτε.
Ολα στον καιρο τους αγαπητη...
Διαβαζε γενικα πραγματα ακομα και φαινομενικα "αστεια", και ρουφηξε απο καθε πηγη γνωσης μοναχα τη σοφια και τη λογικη σκεψη.
Η απαντηση στο ερωτημα σου, δεν προκειται να ειναι ευκολη για τα πιστευω σου...(προσωπικη μου συμβουλη).
Παρ 'ολα αυτα ομως, ο συσχετισμος που εκανες ηταν επιτυχης...Τα συμβολα ειναι ο εικονισμος των ιδεολογιων...μην κοιτας την προελευση της ιδεας αλλα την συσχετηση της και τη ομοιοτητα.

ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΟΥ 'ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ', ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΛΕΟΝ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ.
ΨΑΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΚΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.
(ΠΧ. ΤΥΦΩΝ!)
ΚΑΤ ΕΜΕ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ-ΑΝΤΙΡΡΟΠΕΣ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΥΛΗΣ ΑΝΤΙΥΛΗΣ.
ΜΜΜ……
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ-ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΠΩΣ Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΡΙΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ.
(ΞΕΡΩ! ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ!)
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."
Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,βασισμένη στην μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας.Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής χρονολόγησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος". Η χρονολόγηση κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίσθηκε στο 2720 π.χ. .Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν , οτι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) .
Μολονότι τα πυραμοειδή οικοδομήματα της Αργολίδας παρουσιάζουν από την φύση τους μεγάλο ενδιαφέρον, οι βιβλιογραφικές αναφορές σε αυτά είναι πολύ περιορισμένες
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αιώνας) στην Περιήγησή του (“Κορινθιακά” 2, 25, 7) θεωρεί την Πυραμίδα του Ελληνικού ως πολυάνδριο δηλαδή ως ομαδικό τάφο κατοίκων του Άργους.
Συγκεκριμένα για την πυραμίδα του Ελληνικού αναφέρει : “ΕΡΧΟΜΕΝΟΙΣ ΔΕ ΕΞ’ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΝ ΕΣΤΙΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΝ ΔΕΞΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΚΑΣΜΕΝΟΝ, ΕΧΕΙ ΔΕ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΧΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑΣ ΕΠΕΙΡΓΑΣΜΕΝΑΣ” και συνεχίζει : “ΕΝΤΑΥΘΑ ΠΡΟΙΤΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΙΣΙΟΝ ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝ ΙΣΩ ΤΩ ΑΓΩΝΙ ΣΥΜΒΗΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙ ΚΑΙ ΑΠΑΥΤΟΥ ΔΙΑΛΛΑΓΑΣ ΥΣΤΕΡΟΝ, ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΡΑΤΕΙΝ ΕΔΥΝΑΝΤΟ ΣΥΜΒΑΛΕΙΝ ΔΕ ΣΦΑΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΑΣΠΙΣΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΩΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ . ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΕΣΟΥΣΙΝ ΑΦΕΚΑΤΕΡΩΝ (ΠΟΛΙΤΑΙ ΓΑΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΣΑΝ) ΕΠΟΙΗΘΗ ΜΝΗΜΑ ΕΝ ΚΟΙΝΩ”. "Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς. έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών").
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Παυσανία ότι η συγκεκριμένη μάχη ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες, αναφορά που δείχνει την παλαιότητα του συγκεκριμένου οικοδομήματος
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
Στο βιβλίο του Ιωάννη Λυριτζή ΤΟ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΩΝ" εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ από όπου προέρχεται και το κείμενο των Ιστορικών αναφορών.
Στο βιβλίο του Χρήστου Λάζου "ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ .
Στο περιοδικό "ΔΑΥΛΟΣ" τεύχη 156 (σελ.9214-9236),172 (σελ.10417-10420) απο όπου προήλθε το σχόλιο της φωτογραφίας

1.Θεωρώ τον Χριστιανισμό αιτία κακού για την Ελλάδα,και αυτό γίνεται κατανοητό με μία αναδρομή στην Ιστορία της Ελλάδας,παρατηρείστε που ήταν η Ελλάδα επί Δωδεκάθεου και που είναι τώρα,τότε ήταν κυρίαρχος του κόσμου,σήμερα είναι ένα πραγματικό μηδέν,δεν μετράμε πουθενά και σε αυτό φταίει και η πολιτεία που δεν φροντίζει τα παιδιά να μαθαίνουν επιτέλους την Ιστορία της χώρας μας,αλλά κάθονται και ασχολούνται με Τατιάνες και λοιπούς,δεν λέω καλοί αυτοί αλλά μάθε απο πού είσαι και τι έκαναν οι πρόγονοι σου για να βλέπεις σήμερα εσύ όλα αυτά τα εκτρώματα στη τηλεόραση.
Χαίρομαι που βρήκα ανθρώπους που έχουν την ίδια γνώμη μαζί μου,ευτυχώς δεν κοιμούνται όλοι οι Έλληνες ακόμα,θα ήθελα να προσθέσω στη γνώμη μου για τον Χριστιανισμό οτι αυτό που ο ίδιος διδάσκει δεν το τηρεί...Διδάσκει αγάπη,αλλά που είναι η αγάπη;Έχουν γίνει οι μεγαλύτερες σφαγές της ανθρωπότητας επι Χριστιανισμού,αναρωτιέμαι πολλές φορές αν άξιζε να κατέβει ο Χριστός να σώσει τον Άνθρωπο,η κατάσταση έχει χειροτερεύσει σε ρυθμό ανυπέρβλητο.Αισθάνομαι περίεργα που λέω την άποψη μου,δεν ξέρω 100% αν είναι σωστή για τους άλλους,αλλά για μένα αυτή είναι η άποψη μου.
2.Για την "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι μόνο η αρχή του κακού,έχω την εντύπωση οτι θα διεκδικήσουν και εδάφη οι Σλάβοι βέβαια με τα καθάρματα απο πίσω(Η.Π.Α),ελπίζω να μάθατε πώς λένε οτί ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πρόγονος τους,και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής...Έχει βρεθει κάποιο αντικείμενο απο εκείνη την εποχή γραμμένο στη Σλαβική γλώσσα;Όχι είναι η απάντηση.Με τους Τούρκους θα βρεθούμε ένα κλίκ πρίν τον πόλεμο πολύ σύντομα,θα το δείτε...
Τέλος θα ήθελα να πώ πώς καλό θα ήταν να έχετε την δική σας άποψη και να μην σας επηρρεάζουν οι άλλοι στο θέμα της Θρησκείας,οι πιο πολλοί εθελοτυφλούν και λένε ότι τους συμφέρει με πρώτη πρώτη την Εκκλησία...
ΥΓ Ήμουν και εγώ ένας Χριστιανός μέχρι που πήρα την απόφαση να εξωτερικεύσω τα αισθήματα μου,κατέβασα την εικόνα πάνω απο το τοίχο,έβγαλα τον Σταυρό μου,και στην θέση τους μπήκε μία αφίσσα του Μέγα Αλέξανδρου,μακάρι να έβρισκα και του Αχιλλέα,γειά σας και συγνώμη για την κούραση.
NK
Σου εύχομαι καλή αναζήτηση στο esoterica για αρχή.
Πρέπει να σου πω οτι με τα περισσότερα απ΄όσα γράφεις συμφωνώ κι εγώ αλλά η στάση σου πιστεύω πως δεν είναι σωστή. Μη γίνεσαι μηδενιστής, η Ελλάδα σήμερα δεν είναι υπερδύναμη αλλά δεν είναι και μηδενικό όπως ισχυρίζεσαι. Έχει μεγάλη δύναμη, ανάξιους όμως ηγέτες. Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση. Μην ξεχνάς τις διδαχές περί χρυσής τομής και μεσότητας του Αριστοτέλη!
Ούτε ο χριστιανισμός είναι απαραίτητα και δογματικά κακός αν και δεν είναι η πατρώα θρησκεία μας. Ο τρόπος με τον οποίο τον αντιλαμβάνοντε και τον χρησιμοποίησαν στο παρελθόν κάποιοι άνθρωποι είναι κακός. Μη ξεχνάς τα κρυφά σχολεία της επανάστασης. Ο χριστιανισμός βεβαίως έκανε κακό στον ελληνισμό, μη ξεχνάς πως οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τη λέξη Έλληνας ως κάτι το υποτιμητικό ,που δήλωνε πως κάποιος είναι ειδωλολάτρης. Αυτά επί Βυζαντίου όμως. Απο τότε πέρασαν αιώνες και ο χριστιανισμός έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού (δυστυχώς ή ευτυχώς). Δυστυχώς για μένα.
Μήν ανησυχείς για την Ελλάδα δεν χάθηκε και δεν θα χαθεί ποτέ.
Μόνο που πρέπει να προσέχουμε εμείς οι Έλληνες να ψηφίζουμε πραγματικούς Έλληνες και να μην βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε κάποιους φασίστες επειδή νοίαζοντε και αγαπούν τη Χώρα τους!
Όσο για την τοποθέτηση Του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τοίχο σου, Έυγε μακάρι να το έκαναν περισσότεροι. Είναι ο μέγιστος των Ελλήνων και φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Να βάλεις και τον Αχιλλέα που ήταν το πρότυπο του Αλεξάνδρου.
Αυτά τα ολίγα πρός το παρών. ![]()
EΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ,ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ,ΙΣΤΟΡΙΑ....!!!
ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ....ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ,
ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ...!ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΕΙΔΑΛΩΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ........!!!!
G.D
Ομως φίλε Νίκο έπρεπε να ξερεις πως ο ισοσκελής σταυρός εχει σχέση και με τον Δία.
ΚΑι δεν φταίει μονο ο χριστιανισμός.
Φταιμε και εμεις οι ανθρώποι που ειμαστε αρνιά και κανουμε οτι μας πουν και τους ακολουθούμε.
Κάτι τέτοιο που εχεις κανει εσύ το έχω κανει και εγώ προπολλού.
Όποιος μελετήσει λιγο και δει τη πραγματικά συμβαίνει ειναι φυσικό επακόλουθω να το΄κάνει.
ΕΡΡΩΣΘΕ
ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.