ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παραξενες εμπειριες κατα τη διαρκεια του υπνου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παραξενες εμπειριες κατα τη διαρκεια του υπνου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

KaFriLa23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΑλεξίαΝέο Μέλος
29/09/2003, 19:40:41
quote:
Ναι ,πράγματι είναι εκπληκτική ταινία. Περιγράφει τις εμπειρίες ενός τύπου ο οποίος ενώ μολις ξύπνησε συνειδητοποιεί ότι ακόμα κοιμάται και δεν μπορεί να...ξυπνήσει.

Θα την νοικιάσω οπωσδήποτε Χείρων. Το ίδιο ακριβώς μου συνέβει πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 22/8 το πρωί.Είχα ξαπλώσει γιατί είχα πονόκοιλο και ένιωθα ζαλάδα και ο καλύτερος τρόπος για να περάσει ήταν ο ύπνος. Που να ήξερα όμως...Ονειρεύτηκα ότι ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση (ότι κοιμόμουν δηλαδή)και όταν "ξύπνησα" άκουσα κάποιο θόρυβο στο άλλο δωμάτιο (ήμουν μόνη μου στο σπίτι).Εκείνη τη στιγμή ήρθε η μητέρα μου στο δωμάτιο και παραξενεύτηκα πώς ήρθε τόσο γρήγορα απο το χωριό...παράλληλα ένιωσα μια ζεστασιά, ένα απίστευτο συναίσθημα(ίσως επειδή εκείνη τη στιγμή τη χρειαζόμουν & ήταν μακριά).Κατάλαβα όμως γρήγορα ότι ήταν όνειρο & ανασηκώθηκα, πιστεύοντας ότι έχω ξυπνήσει.Μόλις άνοιξα τα μάτια μου είδα τον αδερφό μου.Να μην τα πολυλογώ, συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση & κάθε φορά νόμιζα ότι ξυπνούσα πραγματικά. Ήταν πολύ άσχημο.Ήθελα να ξυπνήσω αλλά δεν μπορούσα. Μάλιστα ευχόμουν να χτυπήσει το τηλ. για να ξυπνήσω κανονικά.Κάποια στιγμή βέβαια τα κατάφερα.
Όταν αργότερα με ξαναπήρε ο ύπνος μπλέχτηκα πάλι στην ίδια κατάσταση.

Μια 2η εμπειρία μου & πολύ πιο σοβαρή : απο πολύ μικρή έβλεπα το ίδιο όνειρο. Όχι βέβαια πολύ συχνά αλλά απο τα 7-8 μου χρόνια μέχρι τα 15 περίπου το είχα δει αρκετές φορές.Έβλεπα ότι η αδερφή μου σκοτωνόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο (κάθε φορά το ίδιο & απαράλλαχτο σκηνικό)και ξυπνούσα κλαμμένη.Δεν το είχα πει σε κανέναν απο την οικογένειά μου (εκτός απο την κολλητή μου,& όταν πια είχε σταματήσει το όνειρο, και αυτό γιατί έτυχε να κάνουμε συζήτηση σχετική με όνειρα).Το είχα ξεχάσει εντελώς.Μετά από 6 χρόνια το ξαναθυμήθηκα (πριν απο 2,5 χρόνια δηλ.) όταν η αδερφή μου σκοτώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

WarfaceΜέλος
30/09/2003, 00:55:41
ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΝΙΟ?
ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΙΑΖΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?
ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ
ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ?

ΧΕΧΕ. ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ
ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΟΥ
ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ (Η ΠΙΘΑΝΟΝ
ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ) ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ
Η ΑΝΑΨΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ

StorM_GmAΝέο Μέλος
22/02/2006, 10:27:50
(το παρακάτω είναι copy/paste από το topic που άνοιξα χωρις να γνωρίζω την ύπαρξη αυτού!)

καλησπέρα σε όλους!

Έχω και γω μια εμπειρία να παραθέσω η οποία έχει σχεση με το sleep paralysis. Ελπίζω να βγάλετε άκρη γιατί η περιγραφικότητα δεν είναι το forte μου :D

Καθώς κοιμόμουν λοιπόν, έβλεπα ένα όνειρο το οποίο δεν νομίζω πως είναι σημαντικό να ειπωθεί. αν δούμε πως χρειάζεται, θα το πω. Ξυπνάω σε κάποια φάση και ήμουν σε sleep paralysis. Είμαι σχετικά εξοικιομένος με τέτοια φαινόμενα οπότε σκέφτηκα να ξανακοιμηθώ και θα περάσει. Βλέπω πάλι το ίδιο όνειρο και για κάποιο λόγο πανικοβάλλομαι και ξανά ξυπνάω. Πάλι όμως ήμουν σε κατάσταση sleep paralysis αλλά ήμουν τόσο πανικοβλημένος που πιέστηκα υπερβολικά πολύ για να ξεπεράσω το sleep paralysis χωρίς να πρέπει να κοιμηθώ για να φύγει με φυσιολογικό τρόπο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα κατάφερα αλλά καθώς ανασηκώθηκα για να συνέλθω, ένιωσα μια ανεκδιήγητη κούραση. Παρά της έντονες δραστηριότητες που είχα κατά καιρούς στην ζωή μου, τόσο έντονη κόπωση δεν είχα ξανανιώσει. Μπορώ να πω πως άγγιζε να όρια του πόνου. Πραγματικά δυσκολεύομαι να περιγράψω το ακριβές αίσθημα αλλά και συναίσθημα. Ίσως να είναι κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει όταν προσπαθούμε να συνέλθουμε απο sleep paralysis αλλά για μένα ηταν πρωτόγνωρη εμπειρια. Δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν. Αν είναι όντως έτσι, σίγουρα μην προσπαθήσετε να το κάνετε! Πάντως, δεν πίστευω ότι ήταν κάτι φυσιολογικό. Αν το πίστευα δεν θα άνοιγα το θέμα άλλωστε. Από την άλλη όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη εξήγηση. Σκέφτηκα το astral projection αλλά δεν μου φάνηκε να έχει καμία σχέση με αυτό. Όσοι γνωρίζουν καλύτερα το θέμα, θα έχουν μάλλον κάποια καλύτερη εξήγηση από τις εικασίες μου.

Έχω διαβάσει αρκετά για το sleep paralysis εδώ στο forum αλλά και αλλού (πέρα από τις αρκετές προσωπικές εμπειρίες μου) και ομολογώ πως τέτοια εμπειρία δεν είχα δει να περιγράφει κανείς άλλος ούτε φυσικά μου είχε ξανασυμβεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που σκέφτηκα να την μοιραστώ και να την συζητήσω μαζί σας.

sorry για τα ορθογραφικά λάθη αλλά έχω χάσει επαφή με τα ελληνικά.
Ελπίζω να έχετε κάτι να πείτε περι του θέματος! :P

Ευχαριστώ =)

...Sine Diabolo,Nullus Dominus...