ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Argidon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/11/2008, 09:59:13
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Το σωστό είναι όταν κάποιος έρχεται σε επαφή με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό ,να περνάει από διάφορα στάδια κατανόησης, και Γνώσης η οποία έρχεται μέσα από τα βάθη των αιώνων.

Σήμερα υπάρχουν τεράστια ποσά πληροφοριών που είναι προσιτά στον καθένα. Και δεν είναι τυχαίο αν κάποιος σκεφτεί ότι είμαστε η 7η υπό φυλή της 5η ρίζας φυλής!!!.

Παρόλα αυτά ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με γνώσεις που πολλές φορές δεν πρέπει να ξέρει .Και γιατί αυτό;

Γιατί όταν ο άνθρωπος δεν λαμβάνει μια εκπαίδευση για το πώς να εξαλείψει τα εγώ του, τότε αυτές οι γνώσεις γίνονται εργαλεία για τα εγώ και για την νοσηρή φαντασία των ανθρώπων.

Έτσι είναι που η ψυχή κατρακυλά στην άβυσσο.

Όλοι λέμε ότι έχουμε μια ψυχή ,αλλά έχουμε μια εμπειρία από αυτό;

Αν είχαμε μια εμπειρία θα ξέραμε ποιοι είμαστε .
Αυτό που ξέρουμε όμως ότι είμαστε ,είναι μια ιδέα και η ιδέα δεν είναι αυτό που είμαστε.

Κάποια από τα Ανώτερα υπαρξιακά σώματα είναι το ζωτικό το Αστρικό, το Νοητικό, το Αιτιατό και αλλά.

Αυτά τα σώματα λέει ένας φίλος μου και δάσκαλος ο Αούν , ότι είναι σεληνιακά.
Δηλ δεν είναι ενεργοποιημένα.
Για να μπορέσουν αυτά τα σώματα να γίνουν Ηλιακά πρέπει εμείς να απελευθερώσουμε την συνείδηση μας από την ταύτιση και την γοητεία.

Και αυτό γίνετε όταν εμείς μπορούμε να προκαλούμε ένα σοκ στην συνείδηση μας ώστε να έρχεται και να αυτόπαρατηρεί στο τώρα.

Μέσα από αυτή την εργασία με τον εαυτό μας είναι που πρέπει να προχωράμε.
Εξωτερικές διδασκαλίες και εμπειρία.

Αν μαζεύουμε μονό γνώση διανοητική και δανική τότε θα γίνουμε μια ωραία βιβλιοθήκη.

Αν έχουμε εμπειρίες εσωτερικές τότε καλλιεργούμε το φως μέσα μας και αυτό δεν είναι δανικό είναι ιδιότητα του Είναι μας.

Στο φυσικό κόσμο δρούμε με τα εγώ μας και θέλουμε να ικανοποιήσουμε τα πάθη μας, τα θέλω μας ,τις αδυναμίες μας . Τώρα θέλουμε να μπορούμε να επεκτείνουμε όλα αυτά και σε ένα άλλο κόσμο, τον Αστρικό.

Και ρωτώ : Τι όφελος έχουμε αν κερδίσουμε όλα τα πλούτη του κόσμου αλλά χάσουμε την Ψυχή μας.

Στα ¨σκοτάδια του εσωτερικού διαστήματος¨ διαλύονται σιγά σιγά οι πύργοι από άμμο!!.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

-Κενό-Μέλος
20/11/2008, 17:04:45
Γεια σας ... Ασχολούμαι με την Α.Π εδώ και λίγο καιρό και θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις πάνω στο θέμα .
1.
Καταρχάς η Α.Π είναι ενεργειακό ζήτημα ; Δηλαδή οποιοσδήποτε με την ανάλογη ποσότητα ενέργειας μπορεί να την πραγματοποιήσει ;

2.
Το sex καταναλώνει το είδος της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην Α.Π ? Πως μπορεί κανεις να ανεβάσει την ενέργεια του αποτελεσματικά ?
(σε αυτό το σημείο ίσως να είμαι πολύ πρακτικός,το ξέρω )
Υπάρχει τρόπος να ανεβάσει κανείς την ενέργειά του ξοδεύοντας λίγο χρόνο ?

3.Ποιος ο λόγος να πραγματοποιήσει κανείς Α.Π. ? Φαίνονται όντως να υπάρχουν πολλά ωφέλη αλλά τελικά ωφελούν ή σε τραβάνε στο σκοτάδι?

Κουράστηκα να γράφω ερωτήσεις ... Ελπίζω να μην κουράσουν και εσάς που θα τις διαβάζετε .....

eldiavoloΝέο Μέλος
05/12/2008, 03:33:55
Αντε ρε παιδια πειτε κατι...δε μπορει το πιο hot forum για αστρικη προβολη στον κοσμο να εχει τοσα λιγα post το τελευταιο καιρο!!!

Προσωπικα εχω προσμαθησει να "προβληθω" ,εντατικα κατα το παρελθον ,πριν κανα χρονο,σε περιπου 10-20 προσπαθειες η μονη που αισθανθηκα οτι εκανα κατι ηταν οταν σε καποια φαση ενιωσα να ανατριχιαζει ολο μου το σωμα,απο τον ενθουσιασμο μου μαλλον τα κατεστρεψα ολα κ η εμπειρια τελειωσε αδοξα!!!
Απο τοτε δεν εχω βρει την ψυχικη ηρεμια να ξαναπροσπαθησω κατι,ισως τωρα που γραφω για πρωτη φορα στο esoterika να με εμπνευσετε...

ΥΓ:Το σταδιο που εφτασα τοτε ηταν οντως προχωρημενο???Εαν καποτε τα καταφερω,μετα ειναι ευκολο να το επαναλαβω???

05/12/2008, 11:03:38
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Όλα είναι θέμα συνείδησης και πρακτικής. Υπάρχουν δυο τρόποι για να γίνει η Αστρική προβολή.

Ο Πρώτος και ο πιο δύσκολος, είναι να γίνει συνειδητά από το φυσικό επίπεδο στο Αστρικό.

Ο δεύτερος είναι πιο εύκολος να γίνει, γιατί αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιηθούμε την ώρα που ονειρευόμαστε.

Έχουμε 5 ψυχολογικά κέντρα διανοητικό, συναισθηματικό, κινητικό, ενστικτώδες και σεξουαλικό.

Για να πετύχουμε τον δεύτερο τρόπο πρέπει να δουλέψουμε με το κέντρο του ενστίκτου.

Μια άσκηση που είχε δώσει ο Δον Χουαν στο Καστανέτα ήταν, να προσπαθεί μέσα στην ημέρα να βλέπει της παλάμες των χεριών του και να συνειδητοποιεί αυτό το γεγονός.

Όταν κάποιος κάνει αυτή την άσκηση συνειδητά πολλές φορές μέσα στην ημέρα τότε αυτή η πράξη καταγράφετε στο ένστικτο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ώρα που εμείς κοιμόμαστε να κάνουμε ενστικτωδώς την άσκηση δηλαδή να δούμε τα ¨ονειρικά μας χέρια¨ και να συνειδητοποιηθούμε .

Από κει και πέρα έχει μεγάλη σημασία σε πιο επίπεδο ανάπτυξης βρίσκετε η συνείδηση του καθενός.

Ο Δάσκαλος Σαμαελ έχει δώσει πολλές πρακτικές για το Αστρικό ξεδίπλωμα. Και όλες έχουν να κάνουν με την αφύπνιση της συνείδησης.

Για αυτό επιμένω και θα επιμένω ότι πρέπει να αφυπνίζουμε την συνείδηση στο φυσικό επίπεδο επειδή αυτό έχει την μεγαλύτερη αξία.

Όσο πιο συνειδητός είναι κάποιος στο φυσικό, ανάλογα συνειδητός είναι και στο Αστρικό.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

-Κενό-Μέλος
09/12/2008, 14:37:40
Φίλε υπηρέτη , παρόλο του ότι νομίζω ότι καταλαβαίνω τι εννοείς μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος όσο αφορά την συνειδητοποίηση στο φυσικό επίπεδο και το πως επιτυγχάνεται ?
Υπήρξε μία περίοδος που ήμουν συνειδητοποιημένος (όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι )όταν μπορούσα ευκολότερα να επιβληθώ στον εαυτό μου και να ορίσω το προγραμμά μου και να μπορώ να θυμάμαι τι ονειρεύητκα (άντε μία στις εκατό να έχω και κανένα ζωντανό όνειρο) . Τώρα όμως τα πράγματα είναι κάπως πιο ζόρικα .... Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανα και μπορουσα να είμαι πιο χαρούμενος και πιο ήρεμος . Οπως όλοι μας ψάχνω και γω για κάτι καλύτερο ... Ίσως να μην υπάρχουν συνταγες για την επιτυχία όμως κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

Φιλικά ,

10/12/2008, 08:38:04
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Φίλε κενό

Χάρηκα παρά πολύ με την ερώτηση σου. Θα σου απαντήσω με την πρώτη ευκαιρία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

18/12/2008, 13:34:17
ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Φίλε ΚΕΝΟ

Ο Δάσκαλος Σαμαελ λέει πως ο άνθρωπος είναι ένα διανοητικό ζώο που κοιμάται. Γιατί;

Υπάρχουν 4ης καταστάσεις συνείδηση.

1. Κατάσταση συνείδησης.

Του φυσικού ύπνου. Δηλαδή όταν το φυσικό μας σώμα κοιμάται και εμείς ονειρευόμαστε.

Όταν ονειρευόμαστε η συνείδηση μας ακολουθεί το ονειρικό σενάριο σαν τρένο πάνω στις ράγες. Τα πράγματα συμβαίνουν και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Λειτουργούμε αυτοματοποιημένα σαν μηχανές.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις μερικών ανθρώπων που όταν ονειρεύονται είναι ξύπνιοι!!!

2. Κατάσταση συνείδησης.

Της εγρήγορσης. Δηλαδή όταν ξυπνάμε από τον φυσικό μας ύπνο και ζούμε μέσα στην καθημερινότητα. Αλλά και αυτό είναι ένα άλλο είδος ύπνου. Γιατί;

Υπάρχουν 2 πράγματα που μας οδηγούν στο να κοιμάται η συνείδηση μας ή να λειτουργεί μηχανικά.

1. Η ΤΑΥΤΗΣΗ.
Ταύτιση έχουμε όταν η συνειδησιακή μας προσοχή έχει προσκολληθεί κάπου

2. ΓΟΗΤΕΙΑ.
Γοητεία έχουμε όταν μετά από την προσκόλληση έχουμε πλήρης απορρόφηση της συνείδησης . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα
την ονειροπόληση, ένα διαφορετικό τύπο ύπνου.

Παράδειγμα.

Είμαστε στο δρόμο και πηγαίνουμε στην δουλειά μας ή στο σχολείο όταν βλέπουμε μια πολύ ωραία μηχανή. Τώρα η συνείδηση μας έχει αρχίσει την προσκόλληση επάνω στην θέα της μηχανής.

Σταματάμε για να την χαζέψουμε . Η προσκόλληση γίνετε μεγαλύτερη τα πάντα γύρω μας είναι σαν να αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Τώρα αρχίζουν να αναβλύζουν διάφορα συναισθήματα και επιθυμίες ως προς το αντικείμενο. Η ΓΟΗΤΕΙΑ έχει αρχίσει ,και ξεκινά η ΟΝΕΙΟΡΟΠΟΛΗΣΗ.

«Αχ να την είχα και να πήγαινα βόλτες κ.τ.λ.» φανταζόμαστε διάφορα σενάρια με πρωταγωνιστές τον εαυτό μας και έτσι ενώ είμαστε ξύπνιοι κοιμόμαστε!!!

Πόσος χρόνος πέρασε; αν θα αργήσουμε εκεί που θέλαμε να πάμε; αν εκείνη την στιγμή υπάρχουν άλλοι γύρω μας δεν έχει σημασία. Εμείς με την φαντασία μας είμαστε με καμάρι πάνω στην μηχανή μας και όλος ο κόσμος μας θαυμάζει....

Αυτό είναι κάτι που γίνετε συνέχεια όλη την ημέρα, δηλαδή ζούμε σε μια ονειροπόληση. Και φτάνουμε στην ονειροπόληση μέσα από την ΤΑΥΤΙΣΗ και την ΓΟΗΤΕΙΑ. Αλλά δεν είναι μονό αυτό.

Ο άνθρωπος είναι ένα πολυδιάστατο ον. Η γνωστική διδασκαλία λέει ότι ο άνθρωπος αποτελείτε από ΟΥΣΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και ΠΟΛΛΑ ΕΓΩ.

Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι πιο αγνό και πνευματικό έχουμε μέσα μας και έχει σχέση με την καθαρή μας ύπαρξη.

Δεν έχω χρόνο να κάνω περισσότερη ανάλυση . Για αυτό θα σου πω, πως αυτό που πραγματικά είμαστε δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ο Ψυχολογικός μας εαυτός ο οποίος έχει σχέση με την διαμορφωμένη μας Προσωπικότητα, τα Εγώ ,τις καταβολές μας, τις πεποιθήσεις μας και την εντύπωση που έχουμε για το ποιοι είμαστε.

Έτσι όταν ξυπνάμε από τον φυσικό ύπνο εισερχόμαστε στην κατάσταση της εγρήγορσης, δηλαδή σε αυτό που λέμε καθημερινότητα.

Αλλά και αυτό είναι ένας άλλος ύπνος, επειδή για να υπάρχει ύπνος σε αυτό που λέμε (πραγματικότητα), και ονειροπόληση, πρέπει να είμαστε ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ.

Είμαστε ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ με τον ψυχολογικό μας εαυτό. Αυτό μας κρατά μέσα στην Σαμσάρα δηλ. Την κοσμική πλάνη!!

Η 3η κατάσταση συνείδησης είναι αυτή της ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Πρέπει μέσα στην ημέρα να μπορούμε να από ταυτιζόμαστε από όλα ενώ είμαστε μέσα σε όλα.

Αυτό το πετυχαίνουμε με την ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ η όποια μπορεί να μας οδηγήσει στην ΑΥΤΟΕΝΘΥΜΗΣΗ, η οποία είναι μια υπαρξιακή συνειδησιακή κατάσταση διαιρεμένης προσοχής!!!

«Έχω την επίγνωση, στο βαθμό που μου επιτρέπετε κάθε φορά ,ότι ΕΙΜΑΙ». Αυτό είναι μια ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ και όχι μια ΝΟΗΤΙΚΗ λειτουργία.

Και ταυτόχρονα «μπορώ να έχω την προσοχή μου στο να παρατηρώ το οτιδήποτε».

Αυτό είναι που λέω να αφυπνίζετε κάνεις στο Φυσικό επίπεδο. Αυτή η αφύπνιση μας φέρνει σε άμεση επαφή με αυτό που πραγματικά είμαστε. Και αυτό έως ένα βαθμό.

Γιατί η ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ είναι ένα τεράστιο και πολυσύνθετο «Μεγάλο Έργο». ….

Αυτή την αφύπνιση μπορούμε να την πετυχαίνουμε μερικές φορές μέσα στην ημέρα και για λίγο χρονικό διάστημα προκαλώντας ένα σκόπιμο σοκ στην συνείδηση.
Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να αυξήσουμε αυτή την κατάσταση.

Η 4η κατάστασης συνείδησης είναι να είμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κατάσταση ΑΥΤΟΕΝΘΥΜΗΣΗΣ

Όταν δεν είμαστε σε κατάσταση ΑΥΤΟΕΝΘΥΜΗΣΗΣ τότε κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε το μεγάλο κοσμικό όνειρο.(ΣΑΜΣΑΡΑ)

Έτσι τι αξία έχει να ¨ κοιμόμαστε ¨ στο φυσικό επίπεδο και να έχουμε την δυνατότητα να ¨ξυπνήσουμε¨ στο Αστρικό, αλλά στην πραγματικότητα η συνείδηση μας να κοιμάται πάλι .

«Υπάρχουν όνειρα μέσα σε όνειρα όπως υπάρχουν διαφορετικές μορφές ύπαρξης».

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

19/12/2008, 16:29:12
Και όλα αυτά για ποιό λόγο?
Για πετυχουμε την ευτυχία?
Νομίζω οτι ο άνθρωπος εχει αναγκη να έχει ένα στόχο.
Κάτι που να τον κρατάει σε κίνηση.
Αυτο είναι η ευτυχία??

And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

19/12/2008, 18:12:12
Γεια σου φίλε Dr Jekyll Mr Hyde

Η ευτυχία είναι ένα βαθύ υπαρξιακό φαινόμενο και υπάρχει όταν ο νους απουσιάζει!

Τότε, μπορείς να ¨γευτείς¨ την ζωή επειδή όταν απουσιάζει ο νους υπάρχει αμεσότητα.

Όταν κοιτάς ένα τριαντάφυλλο δεν το βλέπεις μέσα από κανένα νοητό πρίσμα, αλλά με έναν τρόπο που θα το έλεγα συγχώνευση!!

Η αμεσότητα είναι παρών και κανένα κενό δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν που βλέπει και σε αυτό που βλέπετε.

Τότε πως είναι δυνατόν όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια βαθιά ¨ οργασμική¨ υπαρξιακή κατάσταση, να θες να πραγματοποιήσεις έναν στόχο για να αντλήσεις ευτυχία;

Όταν όμως μέσα μας είμαστε κενοί , φτωχοί, τότε καμιά ευτυχία δεν υπάρχει . Έτσι πρέπει να κινηθούμε ως προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να ζητιανέψουμε μια παροδική εξωτερική ευτυχία, που στην πραγματικότητα είναι η ικανοποίηση ενός αδηφάγου εγώ .

Όταν ικανοποιοησουμε και αυτή την επιθυμία, τότε μια άλλη επιθυμία καρφώνετε στο νου μας και η κίνηση ξανά αρχίζει.

Τότε ξοδεύουμε την ζωή μας κυνηγώντας μικρές ας το πούμε ευτυχίες.
Στο τέλος της ζωή μας τι θα έχουμε βρει από αυτό που είμαστε;

Βέβαια αυτό είναι ένα ερώτημα που πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να μπουν στο κόπο να το απαντήσουν με την εμπειρία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΗΣΤΗ

fairy-taleΝέο Μέλος
19/12/2008, 18:31:10
Γεια σας
Τον τελευταιο καιρο εμαθα καποια πραγματα για την αστρικη προβολη και το αστρικο πεδιο .Το θεμα το θεωρω ενδιαφερον.Δεν εχω προσπαθησει ακομα να κανω αστρικη προβολη και θα ηθελα να ρωτήσω αν ολοι οι ανθρωποι μπορούν να το πετύχουν.

Αγαπητε Dr Jekyll
Προσωπικα πιστευω πως τα ενδιαφεροντα του κάθε ανθρώπου ειναι διφορετίκα επομενως και η ευτυχία.Αρα για καποιον το να κανει αστρικη προβολη ή γενικα το να ασχολειται με αυτό μπορει να τον κανει ευτυχισμενο.Αυτα τα λεω αν και δεν εχω δοκιμασει ομως και μονο σαν ιδεα μου κεντρίζει το ενδιαφερον.