- Αγαπημένη ταινία - - Κινηματογράφος -
Περιμένω απαντήσεις με αγωνία.
Ζαβολιές δεν επιτρέπονται...πρέπει να διαλέξετε μια!
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Γιατί συνδυάζει την ποίηση με την μελλοντολογία, την ηθική με την ελευθερία.
Δύσκολη ταινία. Ή θα την λατρέψει κάποιος ή θα την βαρεθεί από τα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ CHARMED
η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη
Η δικη μου αγαπημενη ταινια,ειναι μαλλον το "π" γιατι παρουσιαζει πολυ σωστα την απιθυμια του ανθρωπου να πηγαινει πιο ψηλα,κ να μαθαινει.Πιστευω οτι ηταν μια καλη ταινια με πολυ πετυχημενες παρομοιωσεις σε καποια σημεια
Φιλικα,
Τζο
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Δεν ξέρω αν σου αρέσει αλλά σίγουρα αξίζει να το δεις. Από κάποιους θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα των ταινιών φαντασίας.
Δες μερικά πράγματα εδώ...
Και δες μερικές σκηνές...
Μου φαίνεται θα το δω για έβδομη φορά...

Η δική μου επιλογη : DONNY DARKO
Γιώργος![]()
BRAVEHEART.
HIGHLANDER
"who wants to live for ever,who dares to love for ever?"
η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη
Πάντως εγώ επιμένω...
Σίγουρα θα υπάρχει μια ταινία που την "ερωτευτήκατε"...
Φίλοι μου dimindy, Γιώργο και Αχέροντα θα σας μαλώσω!
Να μας πείτε και γιατί επιλέξατε τις ταινίες που επιλέξατε.
Αναμένουμε λοιπόν...
το μονο που θα μπορούσα να πω ειναι να πάς να την δείς την ταινία ...τιποτα αλλο...
τωρα αν θέλεις το Τοπ-10 μου θα μπορούσα να στο εξηγήσω... αλλα δεν ειναι απαραίτητα μεσα σε αυτο η ταινια που ερωτευτηκα..
Γιώργος![]()
Bladerunner
Fight Club
the Cube
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΙΜΕΝΗ ΣΟΥ.
ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ΜΟΝΟ 4 ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ 10Χ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ
Μόλις το είδα...
Άψογη μουσική. Θα τη μουρμουρίζω για καιρό από μέσα μου...
Δε ξέρω γιατί αλλά εμένα μου φάνηκε πολύ ευχάριστη και ποιητική. Το μεγαλείο της έγκειται κατ'εμέ ότι κατάφερε να αγγίξει πολλά επίκαιρα θέματα(τρομοκρατία, γραφειοκρατία, αρνητική επίδραση της τεχνολογίας στον άνθρωπο κ.α.) και να μας τα μεταφέρει στην οθόνη με χιούμορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό: Υμνεί και την αγάπη.
Πραγματικά είναι ένα έπος.
Αλλά εμένα εξακολουθεί να είναι άλλη η αγαπημένη μου ταινία.
Θα σας αφήσω λίγο ακόμα όμως σε αγωνία...
(και να ειναι καμια με ξυλο
Παντα φιλικα,
Τζο
Edited by - tzo on 17/05/2003 23:39:29
The matrix: ο κόσμος που ζείτε δεν είναι ο αληθινός...
Πιστεύω πως δεν είναι απλά και μόνο μια ταινία Επιστημονικής Φαντασίας με πρωτοποριακά εφφέ.
Επιστημονική Φαντασία είναι το άλλοθι προσέγγισης δημιουργών και θεατών, το πρώτο δηλαδή επίπεδο ανάγνωσης του έργου. Το Matrix έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ουσιώδες.

INVASION
Προκειται για μικρους μετεοριτες που πεφτουν στην γη και μεταλασουν τους ανθρωπους. Βεβαιως μαθαινουμε το λογο αργοτερα (δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα). Μια μικρη ομαδα που "πηρε χαμπαρι" τι γινεται θα προσπαθησει να τα αναστρεψει ολα...
Υπαρχουν ενα σωρο σκαμπανεβασματα, και το suspens με κρατησε σε αγωνια μεχρι το τελος ! Επισης η ταινια κραταει 4 ωρες ! Ενδιαφερον επισης και η αποψη για το τι γυρευει ο ανθρωπος πανω στη γη... Βεβαιως, ετυχε να το ξαναδω δευτερη φορα, ομως ομολογω πως δεν μου πολυαρεσε εφοσον ηξερα τι θα συμβει...
DEEP IMPACT
Ενταξει, βαζω δυο εργα, ομως αυτο ειναι εργο του Spielberg και πραγματικα αξιζει να το δειτε ! Αμα ειστε τυχεροι ισως το δειτε στο Filmnet (γι αυτους που το εχουν), το ξαναδειχνει επαναληψεις ποτε ποτε.
Προκειται και παλι για μετεοριτες, ομως αυτη τη φορα ειναι τεραστιοι και προκειται να αφανισουν την γη αν δεν γινει κατι γρηγορα. Δεν σας λεω τη συνεχεια, παντως ειναι τοσο δραματικη ταινια που ομολογω οτι με σημαδεψε (σε μερικα σημεια ημουν σχεδον ετοιμος να βαλω τα κλαματα !!).
(Συγχώρα με αλλά δεν μπορώ να αφήσω και αυτήν παραπονεμένη...):
The Lord Of The Rings είχα διαβάσει το βιβλίο και η ταινία με τα εκπληκτικά της Εφέ με τρέλανε... Αν και οι αλλαγές που έχουν κάνει (και τα μέρη που έχουν "κόψει") δεν μου άρεσαν...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...