ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- χριστος αντιγραφεας του βουδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- χριστος αντιγραφεας του βουδα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
YHVHΜέλος
06/01/2004, 16:25:15
quote:
Jesus never said he was the “only way”

Aυτό που δεν καταλαβαίνει ο γηγενής είναι πως άλλο θρησκεία και άλλο εκκλησία. Μάλιστα, πιστεύω ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετα!
Ο Χριστός είπε "κάνατε τον ναό του πατέρα μου καταφύγιο ληστών".

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
kynikosΜέλος
09/01/2004, 19:38:32
Αγαπητοι φίλοι

quote:

Γνωρίζει κανέις γιατί ο Βουδισμός θεωρήται ΑΙΡΕΣΗ του ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΥ.. ?

Πολύπλοκο θέμα, όπως πάντα όταν ανταγωνίζονται οι θρησκείες...
Κοντολογής, απο ο'τι εχω καταλαβει, στην Ινδουιστική δοξασία τον καίρο
του Βούδδα είχαν μεγαλη σημασία οι τελετές και οι τελετουργίες (γιάγκνα)
σαν μέσον σωτηριάς, αλλα και σαν μέσο καθημερινης υλικής επιτυχίας.

Το μονοπόλιο επι των τελετών αυτών το είχε η τάξη των Βραχμάνων,
ήτοι το παπαδαριό της εποχης.
Ο Βούδδας δεν εδίδαξε τίποτα αντίθετα με τις αρχές του Ινδουισμού, γιατί, βασικά, δεν υπήρχαν διαφορές δόγματος.

Αυτό που δίδαξε ηταν οτι ο άνθρωπος φτάνει στην λύτρωση μεσα απο την
δική του εντεταμένη προσπάθεια, μέσα από έναν ορθό τρόπο ζώης.
Ούτε λέξη πέρι τελετουργιών.

Οταν η ακτινοβολία του Βούδδα προσέλκισε μεγάλες μάζες Ινδών,
οι Βραχμάνοι παρέβηκαν σε σύσκεψη για το πως θα σώσουν το μαγαζί.

Τελικά βρήκαν σαν πιό καλή λύση να τόν κάνουν "δικο τους".
Τον κύρηξαν λοιπόν Θεική Ενσάρκωση (Αβατάρ) της Δεύτερης Όψης της Θεότητας, του Βίσνου, μιά και ο Βίσνου ειχε κανα-δυό περίσσες ενσαρκώσεις σύμφωνα με τις προφητείες, και θα'ταν κρίμα να παν τζάμπα.

Έτσι μπήκε ο Βούδδας στο Πάνθεο των Ινδουιστών,
οχι ακριβώς αίρεση, μάλλον παράρτημα.
Και τελικά, ποιός ξέρει, ίσως είχαν δίκιο οι Βραχμάνοι, και ο Βούδδας ηταν όντως Θεική Ενσάρκωση της 2ας όψης, όπως πιστεύουν ουκ ολίγοι εσωτεριστές. Ίσως κι'αυτό να συνεισφέρει κάπου στις συγγρισεις με Χριστό.

Αργότερα, ο Βουδδισμος εξελήχθηκε και σε αλλες μορφές,
π.χ. Θιβετανικος Βουδδισμός, Ζεν, κ.α. που δεν θεωρούνται γενικά σαν Ινδουιστικές αιρέσεις.

ΜΦΧ

Κ.

Edited by - kynikos on 12/01/2004 22:11:42

09/01/2004, 19:41:16
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ
11/01/2004, 20:51:54
στην ερωτιση που εχω κανει γιατι λεγεστε χριστιανοι και οχι βουδιστες δεν βλεπω απαντηση

τωρα αν μπερδευω την εκκλησια με τον χριστο αυτο δεν το κανω εγω αλλα οι πιστοι αφου οτι ξερουν για τον χριστο ειναι απο τα βιβλια που εχουν δεχτει ως ιερα οι ιερεις οποια αλλη αναφορα γινετε στο ονομα του και δεν το εγρινει η εκκλησια τοτε δεν το δεχοντε ουτε οι πιστοι
τοσες ερεσεις που υπαρχουν ειναι απο μερικους που δεν δεχτηκαν αυτα που ελεγε η εκκλησια

εχουμε τους
ορθοδοξους,καθολικους,προτεσταντες,πεντικοστιανους,χιλιαστες,μορμονους,διαμαρτιρομενους,παλιοημερολογιτες....... μονο στην αμερικη οι ερεσεις φτανουν σε 2300

για να μην ξεφευουμε πητε μου γιατι λεγεστε χριστιανοι και οχι βουδιστες

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

YHVHΜέλος
12/01/2004, 15:56:28
quote:

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.
Δηλαδή γιατί να είμαστε βουδιστές και όχι χριστιανοί???

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
AnounakisΜέλος
12/01/2004, 18:48:03
quote:

στην ερωτιση που εχω κανει γιατι λεγεστε χριστιανοι και οχι βουδιστες δεν βλεπω απαντηση

τωρα αν μπερδευω την εκκλησια με τον χριστο αυτο δεν το κανω εγω αλλα οι πιστοι αφου οτι ξερουν για τον χριστο ειναι απο τα βιβλια που εχουν δεχτει ως ιερα οι ιερεις οποια αλλη αναφορα γινετε στο ονομα του και δεν το εγρινει η εκκλησια τοτε δεν το δεχοντε ουτε οι πιστοι
τοσες ερεσεις που υπαρχουν ειναι απο μερικους που δεν δεχτηκαν αυτα που ελεγε η εκκλησια

εχουμε τους
ορθοδοξους,καθολικους,προτεσταντες,πεντικοστιανους,χιλιαστες,μορμονους,διαμαρτιρομενους,παλιοημερολογιτες....... μονο στην αμερικη οι ερεσεις φτανουν σε 2300

Αυτό λέω και εγώ... http://homepages.pathfinder.gr/anounakis/page6.html

ουυυυ...
12/01/2004, 23:09:35
αφου βρε YHVH στα προηγουμενα σου μηνυματα λες οτι δεν ηπαρχει ενας μυστης αλλα πολλοι και ο βουδας ειναι ενας απο αυτους
ΑΦΟΥ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΥΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ?????

αν δεν το καταλαβες ακομα να σου πω ενα παραδειγμα

εχεις εστιατοριο και φτιαχνεις κοτοπουλο με μπυρα μετα απο χρονια ερχομαι ανοιγω εστιατοριο και φτιαχνω και εγω κοτοπουλο με μπυρα (η συνταγη ειναι δικη σου ασχετο πως την πηρα)
καποιοι πελατες μου,λενε στην πιατσα οτι φτιαχνω καταπληκτικο κοτοπουλο
καποια μερα ενας απο τους πελατες μου ερχετε και δοκιμαζει το δικο σου και βλεπει πως δεν εχει καμια διαφορα μαθαινει οτι εσυ το πρωτοεφτιαξες τι θα υποθεσει???

τωρα καταλαβες την ερωτηση??????

YHVHΜέλος
13/01/2004, 17:29:05
Θα σου απαντήσω κι εγώ με ένα παράδειγμα, έτσι ίσως να συννενοηθούμε καλύτερα:
ο χι(βουδισμός) έχει το πρώτο εστιατόριο και ο ψι (χριστιανισμός) το καινούριο.
Για καιρό, πολύ καιρό τρώω στου ψι. Το απολαμβάνω, κάθε φορά βρίσκω κάτι καινούριο ή βλέπω πράγματα τα οποία παλιά απεχθανόμουν (πχ θαύματα) με εντελώς διαφορετικό μάτι. Δεν με ενδιαφέρουν τα περίεργα πιάτα όπως δεν με ενδιαφέρει η εκκλησία και ΚΑΠΟΙΟΙ (πολλοί όμως)παπάδες, αφού έχω τη δυνατότητα να μην τους παραγγείλω. Στο κάτω-κάτω, έχω συνηθίσει τις καρέκλες και έχω πιάσει φιλίες με το σερβιτόρο.
Κάποια στιγμή συνειδητοποιώ πως ο χι έχει εξίσου καλό κοτόπουλο, αν και αυτός το έφτιαξε πρώτος. Το κοτόπουλο του χι δεν είναι καλύτερο από του ψι, αλλά το ίδιο. Όμως οι καρέκλες έχουν άλλο design, το γκαρσόνι δε μιλάει ελληνικά και δεν είναι τόσο φιλικό, ο φωτισμός είναι άσχετος με τα γούστα μου. Το κοτόπουλο όμως το ίδιο, όχι καλύτερο.
Ε λοιπόν, προτιμώ τον παλιό καλό ψι!

Κατάλαβες???

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
15/01/2004, 00:13:49
αυτο που μου λες ειναι οτι γαλουχιθηκες με το ψ σου αρεσει ετσι που ειναι και δεν θες να αλλαξεις ,δεν ψαχνεις την αληθεια αλλα οτι σε συμφερει για να μην αλαξεις τις συνηθειες σου παραδεχεσε οτι το χ εστιατοριο ηταν αυτο που εκανε πρωτο το κοτοπουλο αλλα δεν τρως εκει γιατι εχεις πιασει φιλιες με τον σερβιτορο

σε παραμιθιαζει οτι σου δινει το καλυτερο κοματι και εσυ τον πιστευεις
ενω στο εστιατοριο χ πρεπει παλι να κουραστεις για να πιασεις φιλιες με τον σερβιτορο δεν θες να ξεβολεψεις τα μαλακα σου μορια απο τις καρεκλες που εχουν συνιθησει

στην τελικη δεν θες να απολαυσεις το γνησιο κοτοπουλο αλλα αυτο που σου σερβιρουν στα μετρα σου(μετρα τα οποια ο σερβιτορος στα εθεσε χωρις να το καταλαβεις)

grecoRaelianΜέλος
15/01/2004, 13:38:11
loipon, Allh mia poly eukolh erwthsh gia mena pou xerw thn alhtheia!

www.rael.org (H alhtheia)

O Xristos kai o Budas kai o Mwyshs kai o Moameth kai o ...
htan apestalmenoi oloi tou idiou "theou"
Twn ELOHIM(ALLAH(aravikh profora)=ELOH=ELOHIM) (=exwghinwn dhmiourgwn mas)

Euxaristw pou sas fwtisa!
RAEL sta Arxaia Evraica = O anthrwpos pou fernei to fws.

grecoRaelian

YHVHΜέλος
15/01/2004, 15:56:08
quote:
αυτο που μου λες ειναι οτι γαλουχιθηκες με το ψ σου αρεσει ετσι που ειναι και δεν θες να αλλαξεις ,δεν ψαχνεις την αληθεια αλλα οτι σε συμφερει για να μην αλαξεις τις συνηθειες σου παραδεχεσε οτι το χ εστιατοριο ηταν αυτο που εκανε πρωτο το κοτοπουλο αλλα δεν τρως εκει γιατι εχεις πιασει φιλιες με τον σερβιτορο

σε παραμιθιαζει οτι σου δινει το καλυτερο κοματι και εσυ τον πιστευεις
ενω στο εστιατοριο χ πρεπει παλι να κουραστεις για να πιασεις φιλιες με τον σερβιτορο δεν θες να ξεβολεψεις τα μαλακα σου μορια απο τις καρεκλες που εχουν συνιθησει

στην τελικη δεν θες να απολαυσεις το γνησιο κοτοπουλο αλλα αυτο που σου σερβιρουν στα μετρα σου(μετρα τα οποια ο σερβιτορος στα εθεσε χωρις να το καταλαβεις)

Ποιο γνήσιο κοτόπουλο, αφού πρόκειται για το ΙΔΙΟ κοτόπουλο!
Τα καρυκεύματα στου χ άλλωστε μου αρέσουν περισσότερο, γιατί σ'αυτά ταιριάζω. Τί να το κάνω το γνήσιο αν έχει πάνω καυτερό κάρι που δεν το αντέχει ο λαιμός μου!

Αφού δεν μας έσωσαν ούτε τα κοτόπουλα, δε βρίσκω λόγο να συνεχίσω να συζητώ με επιχειρήματα με κάποιον που δεν παίρνει απ' αυτά τα.

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
makia85Νέο Μέλος
26/09/2009, 16:50:47
paidia kalhspera!

eimai kainoyrio sto forum kai den ksero polla pragmata.exo omos mia adynamia stis neraides kai apofasisa na asxoleitho me aytes...opoios kserei kati h exei akoysei h exei zhsei kapoia empeireia parakalo as epikoinonhsei mazi mou!

04/10/2009, 13:55:42
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ neraides ΣΕ Νεράϊδες.

=======================================================

Αγαπητέ/ή makia85, καλώς ήλθες στις Συζητήσεις του Esoterica.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Εάν χρησιμοποιήσεις την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην οθόνη), υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει και κλικάρεις στην επιλογή Αναζήτησε!, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.

Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορείς να συνεχίσεις σ' αυτήν ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.

Ενδεικτικά, μπορώ να σου αναφέρω ένα θέμα το οποίο μπορεί να καλύψει κάποιες απορίες σου και στο οποίο φυσικά μπορείς να καταθέσεις τις απόψεις σου (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΊ΄ΔΕΣ

Το θέμα απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο.

In anticipation of my resurrection...