ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Reo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/04/2003, 11:51:27
Αν δεν κοιτάξεις τα πάντα, αν δε δεις την αρμονία που προσφέρει το πάντρεμα πολιτισμών και γνώσεων, πως θα μάθεις ;
Στο ιερό της σκέψεως αναζητείς το Φως το Αιώνιο Φως το περιέχον το Παν προς το οποίο το Παν τείνει.

O Αναζητών
Apostolos

HeliosΜέλος
09/04/2003, 23:44:06
ΝΟΜΙΖΩΟΤΙΗΚΥΡΙΑΠΗΓΗΕΞΕΛΙΞΗΣΤΗΣΔΥΣΗΣΗΤΑΝΤΟΤΑΓΜΑΤΩΝΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝΚΑΙΤΑΕΛΕΥΣΙΝΙΑΜΥΣΤΗΡΙΑ.
ΑΠΟΑΥΤΑΚΑΙΤΟΤΙΓΙΝΟΤΑΝΣΤΙΣΤΕΛΕΤΕΣΔΕΝΕΧΕΙΔΙΑΣΩΘΕΙΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑΤΙΠΟΤΕ.
ΕΤΣΙΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣΦΤΙΑΧΤΗΚΕΑΠΟΣΥΝΟΛΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝΕΒΡΑΙΚΩΝΔΟΓΜΑΤΩΝΚΑΙΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ.
ΓΙΑΥΤΟΚΑΙΣΤΑΜΑΤΗΣΕΝΑΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙΓΙΑΤΙΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕΣΕΕΒΡΑΙΚΑΚΥΡΙΩΣΔΟΓΜΑΤΑ.
ΤΟΠΟΥΛΙΠΕΤΑΞΕΚΑΙΤΩΡΑΠΑΙΖΕΙΤΟΠΑΙΧΝΙΔΙΤΩΝΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.
ΚΑΤΙΟΜΩΣΦΑΙΝΕΤΑΙΣΙΓΑΣΙΓΑΤΗΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑΔΕΚΑΕΤΙΑ.ΘΑΔΟΥΜΕ.

10/04/2003, 00:29:36
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε Helios;

Γιατί βρε παιδί μου το έκανες αυτό;
Εγώ που δεν είμαι ούτε σιωνίστρια, ούτε εβραιομασσώνα, ούτε οτιδήποτε άλλο που θεωρείται
κακό-μη τζιζ , τι φταίω λοιπόν η κακο΄μοίρα και οι υπόλοιποι κακόμοιροι που δεν έχουν συνδεσει το
PC τους με HOME CINEMA ,
να πρέπει να γυρίζουν τη μπάρα στη βάση της οθόνης για να διαβάσουν τρεις λέξεις;
Δεν μπορούσες να αφήσει κάποιο κενάκι;
Ασφαλώς δεν θα πίστευα με τίποτα ότι το έκανες επίτηδες, το λέω για να μην παρεξηγηθώ, έτσι;

αυτή...που τα κατάφερε!

Edited by - amalia on 10/04/2003 00:31:37

Edited by - amalia on 10/04/2003 00:33:01

10/04/2003, 12:16:55
quote:

ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑΣΙΓΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Τι εννοείς φίλε Helios?

"Τάδε έφη Avallon"
EoNΜέλος
10/04/2003, 14:42:55
Εγώ πιστεύω οτι θα διαλυθεί "εξ ων συνετέθει..." όπως και για πολλά άλλα συστήματα...

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "

Knight MIXAILΜέλος
11/04/2003, 00:48:22
Αγαπητοι Φιλοι,

Αν ο τεκτονισμος δινει την μεθοδο για να κατελθει καποιος
στα βαθη της συνειδησης του,

Αν δινει τα εργαλεια για να το πετυχει,

γιατι ενοχλουν οι μυθοι που χρησιμοποιει προς τον σκοπο αυτο ??

Βεβαια , νομιζω, πως η κατανοηση των συμβολων του, διευκολυνεται παρα πολυ, αν δεν ταυτιζουμε τον θεσμο με οποιδηποτε προσωπο.

Αν πραγματικα, ο τεκτονισμος,εχει επιτελεσει το εργο του, με την μορφη που εχει σημερα,
Αν ηδη ετοιμαζεται 'ο νεος οινος των μυστηριων', τοτε σιγουρα χρειαζεται νεο βαρελι.

Δεν ειναι κατι καινουργιο. Εδω μεσα ολοι μας γνωριζουμε εσωτερικες ομαδες που δημιουργησαν ταγματα. Γνωριζουμε ταγματα που εμφανιστηκαν απο το 'πουθενα' αλλα με τεραστιες ομοιοτητες με αλλα περασμενα
ταγματα.

Στους κανονες των Ροδοσταυρων , για παραδειγμα , υπαρχει αναφορα για μια μακρα περιοδο δρασης αλλα και μια αντιστοιχη εξωτερικης αδρανειας. Κατα την τελευταια το ταγμα φαινοταν ως διαλυμενο. Αλλα....

Ας μην ξεχναμε οτι για την αναζητηση του Φωτος
πρεπει πρωτα να ευρεθει το GRAAL
Ομως ουτε αυτο εχει σημασια αν δεν γνωριζουμε την χρησιμοτητα του.

Knight ΜΙΧΑΗΛ

11/04/2003, 04:51:11
Όταν αφορίζω ότι δεν έχω βιώσει .
Όταν στο άκουσμα κάποιων λέξεων μου προκαλείται ταραχή .
Όταν αρνούμαι να δω το δάσος και κοιτάω το δέντρο ή ακόμα χειρότερα το δάχτυλο .
Όταν δέχομαι άκριτα ότι μου λένε και τα κάνω σημαία του πιστεύω και του λόγου μου .
Όταν δεν αναζητώ για να μάθω αλλά μόνο για να βρω συμφωνούντες προς τη δική μου θεωρεία .
Όταν οι προλήψεις και οι προκαταλήψεις με ποδηγετούν .
Όταν δεν έχω κάνει κτήμα μου την κατανόηση και την αγάπη προς τον πλησίον μου ως εαυτόν .
Όταν ο φόβος της άγνοιας φωλιάζει μέσα μου .
Όταν δεν αισθάνομαι μαθητής στη ζωή μου αλλά έχω την έπαρση του γνώστη .
Όταν δεν ακούω το λόγο του άλλου με ηρεμία και σωφροσύνη .

Τότε δε θα μάθω ποτέ, θα μείνω απλά στο σκοτάδι της άγνοιας μου ταμπουρωμένος μέσα στα δικά μου νοητικά οικοδομήματα και θα χαμογελάω μόνο όταν κάποιος συμφωνεί με αυτά .
Οι άλλοι θα είναι αόρατοι εχθροί σε ένα αγώνα να μην καταστραφεί αυτό που εγώ πιστεύω ως αλήθεια μόνη και αναλλοίωτη .
Αν κάποια στιγμή μου φανερωθεί ο εχθρός και δω ότι δεν είναι το τρομακτικό αυτό τέρας που είχε πλάσει η νόηση μου, αν δω λίγο Φως παραπάνω απ όσο συνήθισαν τα μάτια μου να βλέπουν, τότε μάλλον θα νοιώσω σα μικρό παιδί που ανακαλύπτει σιγά – σιγά τον κόσμο .

Αναζητώ γιατί μ αρέσει να μαθαίνω, να βιώνω, να νιώθω.
Κάθε τι έχει τη δική του δόνηση και αυτή ψάχνω .
Δε φοβάμαι το φως γιατί είμαι τέκνο του .
Ο δρόμος είναι μοναχικός και δύσκολος, ακαταλαβίστικος σε πολλούς, μα ο πόλεμος είναι εντός μου με τα δικά μου πιστεύω, με τα δικά μου πρέπει, με τις δικές μου φοβίες.
Πως θα χαράξω εγώ την πορεία του άλλου ;
Πως θα του βάλω φραγμούς, εμπόδια, ταμπέλες ;
Τον κοιτάω απλά από απέναντι και του χαμογελώ φιλικά και ανθρώπινα , στα χείλη φτάνει μια ευχή και κοιτώντας τον κατάματα του φωνάζω

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΕ ……….

Υ.Γ. Σας παρακαλώ μην σχολιάσετε το μήνυμα μου αυτό απλά κρατήστε ότι εκφράζει και εσάς από τα παραπάνω. Ότι δε σας αρέσει προσπεράστε το σαν να μην το είδατε ποτέ. Ευχαριστώ

O αναζητών
Apostolos

EoNΜέλος
11/04/2003, 09:01:36
Αν το "θα διαλυθεί εξ ών συνετέθει" αφήνει ερωτηματικά και απορίες
θα ήθελα να διασαφηνίσω πως το ίδιο πιστεύω για όλα τα φιλοσοφικά συστήματα και όλες τις θρησκείες.
Αν κοιτάξουμε για λίγο την ανθρώπινη πορεία θα δούμε οτι όλη η γνωστή μας Ιστορία δεν είναι παρά μια στιγμή.
Τα πάντα έρχονται και παρέρχονται... και οι θρησκείες και τα συστήματα και τα έθνη και οι φυλές...
Τα πάντα.
Αυτό που πιστεύω και βλέπω για το μέλλον είναι η εκδήλωση της αλήθειας κατευθείαν μέσα απο τον ανθρώπινο νού.Οταν λέω μέλλον δεν εννοώ αύριο ή σε 100 χρόνια... Εννοώ το Μέλλον...
Η θρησκείες και τα συστήματα κατα τη γνώμη μου χρειάζονται για την περίοδο που τώρα διανύουμε ... κάποτε θα είναι αχρείαστα όλα αυτά γιατι ο άνθρωπος αφού θα έχει αφυπνίσει τις "παρακαταθήκες" του θα μπορεί να τελετουργήσει και να επικοινωνίσει κατευθείαν με την πηγή χωρίς να χρειάζεται να ονομάσει τα πράγματα ή να τα προσωποποιήση.
Αυτά.

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "

11/04/2003, 11:40:15
quote:

... κάποτε θα είναι αχρείαστα όλα αυτά γιατι ο άνθρωπος αφού θα έχει αφυπνίσει τις "παρακαταθήκες" του θα μπορεί να τελετουργήσει και να επικοινωνίσει κατευθείαν με την πηγή χωρίς να χρειάζεται να ονομάσει τα πράγματα ή να τα προσωποποιήση.

Πιθανόν....
ένα μόνο θα πω:
Mακάρι να γίνουν έτσι τα πράγματα...

"Τάδε έφη Avallon"
thothΙδρυτικό Μέλος
11/04/2003, 12:43:55
Ο παραπάνω διάλογος και η παράθεση μηνυμάτων είναι μια αχτίδα φωτός σε αυτό το πολύπαθο topic. Να ευχαριστήσω τους Ράμογλου, ΕΟΝ και Avallon για τις σκέψεις τους.

Οι εκκλησίες, οι οργανώσεις, είναι το "Νηπιαγωγείο" των ψυχών. Όλοι ίσως χρειαστεί να πρέπει να περάσουμε από νηπιαγωγείο, σχολείο, πανεπιστήμιο αλλά με σκοπό να απελευθερωθούμε και να ζήσουμε ως ψυχές. Ποιος θέλει να είναι συνέχεια στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο;

Σας δίνω ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που μεταφράζω. Νομίζω ότι είναι στο πνεύμα του τελευταίου προβληματισμού:

Υπήρχαν καιροί σε παλιότερες εποχές όταν οι προφήτες ήταν πολλοί σε κάθε κοινωνία. Ο χρόνος όπου οι προφήτες θα περπατούν μέσα από κάθε δρόμο σε κάθε πόλη του κόσμου πλησιάζει. Σε παλιότερους καιρούς, συγκεκριμένα, ιδιαίτερα άτομα επιλέχθηκαν από τις λειτουργίες των νόμων της κοινωνίας για να γίνουν προφήτες. Ο καιρός έρχεται όπου θα κατανοήσουμε ότι το να γίνεις θρησκευόμενος σημαίνει να γίνεις προφήτης, ότι κανένας δεν μπορεί να γίνει θρησκευόμενος μέχρις ότου αυτός ή αυτή γίνει προφήτης. Θα κατανοήσουμε ότι το μυστικό της θρησκείας δεν είναι να είσαι ικανός να σκεφτείς και να πεις όλες εκείνες τις σκέψεις, αλλά να τις πραγματώσεις, να πραγματώσεις νεώτερες και μεγαλύτερες από αυτές που ήδη υπάρχουν, να τις ανακαλύψεις, να τις φέρεις στην κοινωνία, και η μελέτη της θρησκείας θα είναι η εξάσκηση να κάνεις προφήτες. Τα σχολεία και τα κολέγια θα εξασκούν γενιές προφητών. Ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει προφήτες και μέχρι ένας άνθρωπος να γίνει προφήτης, η θρησκεία είναι μια παρωδία και ρητά για αυτόν. Πρέπει να δούμε θρησκεία, να την αισθανθούμε, να την πραγματώσουμε με χιλιάδες φορές πιο ισχυρή ένταση αίσθησης από αυτήν που μας κάνει και βλέπουμε το τοίχο.

Αλλά υπάρχει μια αρχή η οποία υπόκειται σε όλες αυτές τις διάφορες εκδηλώσεις της θρησκείας και η οποία έχει ήδη καθοριστεί για εμάς. Κάθε επιστήμη πρέπει να τελειώσει όπου βρει μια ενότητα, διότι δεν μπορούμε να πάμε πιο πέρα. Όταν προσεγγιστεί μια τέλεια ενότητα, εκείνη η επιστήμη δεν έχει τίποτε περισσότερο από αρχές να μας πει. Όλη η εργασία που πρέπει να κάνουν οι θρησκείες είναι να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες. Πάρτε οποιαδήποτε επιστήμη, για παράδειγμα την χημεία. Υποθέστε ότι μπορούμε να βρούμε ένα στοιχείο από το οποίο μπορούμε να κατασκευάσουμε όλα τα άλλα στοιχεία. Τότε η χημεία, ως επιστήμη, θα έχει γίνει τέλεια. Ό,τι απομένει για εμάς είναι να ανακαλύψουμε κάθε ημέρα νέους συνδυασμούς από αυτό το ένα υλικό και την εφαρμογή εκείνων των συνδυασμών για τους σκοπούς της ζωής. Έτσι και με την θρησκεία. Οι γιγαντιαίες αρχές, η πρόθεση, το σχέδιο της θρησκείας ανακαλύφθηκαν αιώνες πριν όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε τις τελευταίες λέξεις, όπως λέγονται στις Βέδες - "Εγώ είμαι Αυτός" - ότι υπάρχει εκείνο το Ένα στο οποίο αυτό ολόκληρο το σύμπαν της ύλης και του νου βρίσκει την ενότητά του, τον οποίον αποκαλούν Θεό, ή Βραχμάν, ή Αλλάχ, ή Ιεχωβά, ή με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Δεν μπορούμε να πάμε πέρα από αυτό. Η μεγάλη αρχή έχει ήδη διατυπωθεί για εμάς. Το έργο μας είναι στο να την γεμίσουμε, να εργαστούμε σε αυτήν, να την εφαρμόσουμε σε κάθε μέρος της ζωής μας. Πρέπει να εργαστούμε τώρα έτσι ώστε κάθε ένας θα γίνει ένας προφήτης. Υπάρχει πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"