- Ταοισμός - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Να καταφέρνει ένας να αφυπνίζει την αγάπη που βρισκέται εντός όλων των ανθρώπων,είναι έργο σπουδαίο και θεϊκό,όπως θεϊκή μπορεί να είναι και η προέλευση τέτοιων συναισθημάτων.
Τους ανθρώπους με την ικανότητα αυτή ,που ποτέ όμως δεν μπόρεσαν να εναρμονιστούν με την εποχή τους,τριγυρνούν τώρα πια χαμένοι στους δρόμους,εγκλωβισμένοι από την ίδια τους τη δύναμη,σαν ένα όμορφο κομμένο λουλούδι σε ένα βάζο...
αυτούς τους ανθρώπους περιέργως από μικρή τους ονόμαζα "παγκόσμιους".
Ισως γιατι εν δυνάμει είχαν μέσα τους το σπόρο...
Καλημερίζω σας.
Edited by - ΤΑΟ on 09/07/2004 09:41:44
Είθε το Φως του καλοκαιριού να σας λούσει με Γαλήνη και Αγάπη!
Ομορφες σκέψεις από θάλασσες και στεριές,να γεμίζουν το νου σας.
Οσο για εμένα...

..ανανεώνω το ραντεβού μας για την 1η του Σεπτέμβρη με,
ΝΕΑ ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία για τον Ταοϊσμό! ![]()
Σας χαιρετώ γλυκά.
Edited by - ΤΑΟ on 10/07/2004 00:28:37
Χαίρε καλή μου Ταό.
Λάου Τζε:
Το Τάο ανώνυμο είναι και αιώνιο,
ένα μέρος παρθένο και ανέγγιχτο,
κι όμως μπορεί ν'αγκαλιάσει τον κόσμο.
Αν οι Κυβερνήτες χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του για το καλο,
όλοι οι άνθρωποι θα τους είχαν εμπιστοσύνη
κι η φύση θα χάριζε τη γλυκιά δροσιά της.
Είναι σοφία το να γνωρίζεις και να καταλαβαίνεις τους άλλους
και φώτιση το να γνωρίζεις τον εαυτό σου.
Ο Κυριαρχος των ανθρώπων είναι ισχυρός,
Ο Κύριος του εαυτού του είναι πανίσχυρος.
Χαίρε καλή μου Ταό.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.
Γειά & Συγχαρητήρια για το θέμα το οποίο υπεκίνησες προς συζήτηση!!
Δέν χρειάζεται να αναφέρω οτι είμαι Απόλυτα Σύμφωνος στον Ταοισμό & σε αυτό το οποίο πρεσβεύει,
αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!
Κατ'αρχήν Χαιρετίσματα στον Τρισμέγιστο με τον οποίο είχαμε συναντηθεί σε άλλο site των Forums!!
Στην συνέχεια να επανέλθω στο θέμα μας!! Ο Ταοισμός δέν είναι δημιουργία του Λάου Τσέ το 600 ή
700 π.χ. Ο Λάου Τσέ ίσως να ήταν κάποιος επιφανής ιερέας του Ταοισμού, ο οποίος προυπήρχε
Χιλιετίες πρίν!! Εγώ βλέπω στον Ταοισμό αρχέγονες, προκατακλυσμιαίες Αλήθειες οι οποίες έρχουν
ερμηνευθεί ανάλογα απο τον Κινέζικο Λαό!! Ο Ταοισμός, με τους Ινδουισμό-Ορφική Διδασκαλία-Αρχαία
Αιγυπτιακή Θρησκεία, είναι παραπλήσιες Θρησκείες!!
Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία Πατέρας & Προπάτορας ΟΛΩΝ των Θεών είναι ο Ουρανός(Yang
του Ταοισμού), Μητέρα η ΓΗ(Yin του Ταοισμού)!!! Απο την διασταύρωση του Ουρανού & της Γής
προήλθαν οι πάντες(12 Θεοί, Τιτάνες, Κύκλωπες, Γίγαντες ,Ημίθεοι , Άνθρωποι...).
Η λατρεία της Μητέρας Γής είναι αναμφισβήτητα στον Ελληνικό Χώρο αρχαιότερη απο την λατρεία του
Διός & το 12Θεο!! Ο Μινωικός Πολιτισμός , ο οποίος κυριάρχησε για 1000τίες στον Κόσμο (5000 -
1500 π.χ.) είχε για Ανώτατη - Θεότητα την ΜΗΤΕΡΑ - ΓΗ!! Προς τιμή της Ύψιστης - Θεάς η Μινωική
Κοινωνία ήταν γυναικοκρατούμενη διότι είχε παραμεληθεί ο Σύζυγος της Ουρανός!!
Πέρα απο τους τύπους τα συγκεκριμένα δίδυμα (Yang - Yin, Ουρανός - Γή) αντιπροσωπεύουν μιά Μεγάλη
Αλήθεια!! Η Γή είναι το ΕΔΑΦΟΣ, ο Ουρανός είναι η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!! Η Γή έχει σάν ΜΑΝΑ δημιουργήσει
στον Πλανήτη κάθε Ζωντανό & μή Οργανισμό, Οργανικό ή Ανόργανο, Ζώο ή Φυτό αλλά ΠΩΣ;;;
Δέν χρειάστηκε η γονιμοποιός επίδραση του Ουρανού( Βροχές, Ακτίνες Ήλιου, Οξυγόνο Ατμόσφαιρας);;;
Oπωσδήποτε η Ζωή & η Δημιουργία πάντα απαιτεί Ύπαρξη 2 Δυνάμεων (του Γονιμοποιητή ή Αρσενικού ή
Yang & του Αποδέκτη - Γεννήτορα ή Θυληκού ή Yin)!!!
Το ΤΑΟ διδάσκει την τάση της Ανθρώπινης ψυχής (Άνιμους), να υπερβεί την Συνειδητότητα της
Ατομικότητας της & να ενωθεί με το Παγκόσμιο ΕΝΑ!! Το ίδιο διδάσκουν τόσο ο Πανάρχαιος
Ινδουισμός, όσο & η Αιγυπτιακή Θρησκεία & ο Ορφισμός!! Για να μπορέσει η Ψυχή να ξεφύγει απο τα
χαμερπή Γίηνα επίπεδα , να ανέλθει, & να Θεωθεί πρέπει να συνδυάσει 2 δυνάμεις:
Το Yang δηλαδή την Γίηνη Ζωή του, το Άνιμους, την εμφάνιση του με σάρκα & Οστά σαν τέλεια
Υλικο-Πνευματική Ύπαρξη, με το Yin δηλαδή το ΤΑΟ , την ικανότητα του Ανθρώπου να απαλύψει το ΕΓΩ
του, στο ΕΜΕΙΣ & ΤΟ ΕΣΥ!! Να γίνει το ΕΣΥ ----> ΕΓΩ, να εξαλειφθεί η Συνείδηση της Ατομικότητας
του!! Αυτό πρέπει να γίνει μόνο όταν ο Άνθρωπος βρίσκεται εν ζωή μέσα στην Ύλη, είναι δηλαδή
συνδυασμός των 2 καταστάσεων!! Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί την Ψυχή στην Ένωση με το ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΑ (Η
σταγόνα να ενωθεί με τον Ωκεανό), & στην Θέωση!!
quote:
Κατ'αρχήν Χαιρετίσματα στον Τρισμέγιστο με τον οποίο είχαμε συναντηθεί σε άλλο site των Forums!!
Ευχαριστώ Demo και ανταποδίδω. ![]()
Η ΤΑΟ από ότι έγραψε θα λείπει όλον αυτόν τον μήνα αλλά σίγουρα θα μείνει ικακοποιημένη για τις ευχαριστίες σου προς αυτήν και την προσπάθεια που κάνει αυτή (όπως και οι άλλοι φίλοι μας) να ενημερωθούμε και οι άλλοι καλύτερα για αυτό το μεγάλο αρχαίο ρεύμα μυστικισμού της Κίνας.

Demo,τις καθυστερημένες ευχαριστίες μου (merci thoth ..).Οπως θα πρέπει να έχεις καταλάβει είμαι σύμφωνη με ό,τι κι εσύ παρατηρείς.
Χαιρετώ προς το παρόν μονάχα ,καθώς η επιστροφή ..έχει και τις δυσκολίες της.
Να'στε όλοι καλά.
Μόνο θέλω να σου υπενθυμίσω οτι η μεγάλη δυσκολία μου είναι οτι δέν τα πάω καθόλου καλά με την Κινέζικη Γλώσσα & τα Κινέζικα Ονόματα!!
Θα τα ξαναπούμε σε λίγες ημέρες. Φεύγω, πάω στα μέρη του "παππού" μου του πρώτου Τρισμέγιστου, να βυθιστώ στα μυστήρια της αρχαίας μου πατρίδας. Ελπίζω να βρω τα σημάδια του για να με βοηθήσουν να τον ακολουθήσω, εκεί που ζει μαζί με την Θεά της Αλήθειας, την ΜΑΑΤ.
Καλή σας συνέχεια...

Σου εύχομαι καλή συνέχεια
και καλή προσαρμογή στους διαφορετικούς πλέον ρυθμούς της καθημερινότητας!
Φίλε "Thoth"
Δεν είσαι ο μόνος!!!!!
Σε δύο ημέρες θα βρίσκομαι κι εγώ στην Αίγυπτο!!!!!
Σε ποια Πυραμίδα θέλεις να συναντηθούμε; ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά
Φάνης!