ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ET IN ARCADIA EGO... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ET IN ARCADIA EGO... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

morph2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
morphΜέλος
23/06/2003, 10:40:40
Τον πινακα αυτό του Nicolas Poussin φαντάζομαι θα τον ξέρετε αρκετοί. Τον τελευταίο καιρό διαπίστωσα (τυχαία είναι η αλήθεια) ότι αποτελεί μια ιδιοτυπη πηγή μυστηρίου τόσο όσον αφορά την μετάφραση της ρήσης et in arcadia ego όσο και για την γεωμετρία του πίνακα. Μια όχι και τόσο ενδελεχής έρευνα στο internet με απογοήτευσε γιατί οι περισσότερες σελίδες αναμασούν θεωρίες οι οποίες έχουν τη προέλευσή τους είτε στο pc game " gabriel knight 3" είτε στη σειρά κόμικς the invisibles. γνωρίζει κανείς σας τίποτε συγκεκριμένο;
εγκυκλοπαιδικά πάντως καποιες θεωρίες έχουν ως εξής:

η μετάφραση του et in arcadia ego είναι "και στην αρκαδία εγώ...". ΄μελετητές δίνουν 2 πιθανές έννοιες. η μία είναι "ακόμη και στην Αρκαδία, είμαι εκεί" και " ο θάνατος βρίσκεται ακόμη και στην Αρκαδία".(να σημειώσω εδώ ότι η Ελληνική Αρκαδία αντιπροσωπεύει την έννοια του παραδείσου). κάποιοι πάντως πιστεύουν ότι απλά η φράση είναι ημιτελής και θεωρούν πως η ανεύρεση της χαμένης λέξης (και στην αρκαδία εγώ ????????) αποτελεί τη λύση του μυστηρίου.

Επιπλέον σύμφωνα με κάποιους η γεωμετρική ανάλυση του πίνακα δίνει κατευθύνσεις για κάποιο υποτειθέμενο θησαυρό στη περιοχή rennes-le-chateau.

αυτά τα μπερδεμένα από μένα.
(θα προσπαθήσω να στείλω και τον πίνακα . δεν ξερω να θα τα καταφέρω...)

http://www.parnasse.com/etinarc.jpg

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)

morphΜέλος
23/06/2003, 10:43:58
ουπς, μολις είδα ότι υπάρχει τέτοιο τοπικ. sorry...

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)