ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

steelspring30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΓιώργοςΜέλος
31/05/2004, 04:23:47
χμ… το ότι σε μερικούς …μας αρέσουν να διαλέγουμε από τα «έτοιμα» .. δεν μετράει …?

Γιώργος.
..εναν Σωκράτη και λίγο Πλάτωνα στο 5 παρακαλώ..

steelspringΜέλος
31/05/2004, 06:59:28
Το τόπικ εξελίσεται σε κωμωδία και θα σταματήσω να συμετέχω.
Λυπάμαι πολύ αλλά εμένα το σύμπαν δεν με επέλεξε να ακούω χοντρομαλακίες(μου το είπε αυτοπροσώπως..)

Sorry Avallon.

31/05/2004, 10:19:41
Σε επέλεξε να τις κάνεις ! ( Δε στο είπε για να μη σε στεναχωρήσει )

Υ.Γ. Μην αντιδράσεις διότι πρώτος προσέβαλες με το να μιλήσεις χυδαία, φαντάσου να μη σεβόσουνα την δημιουργό του Topic !!!!!

Ο κακός λύκος

31/05/2004, 11:21:52
quote:
χμ… το ότι σε μερικούς …μας αρέσουν να διαλέγουμε από τα «έτοιμα» .. δεν μετράει …?

Av κρίνω από την προηγούμενή σου απάντηση μάλλον το αντίθετο συμβαίνει... και παρόλο που ο Ράμογλου προσπάθησε να σας υπενθυμίσει το θέμα του τόπικ κανένας δεν απάντησε...
Εχουμε λοιπόν το θάρρος να πούμε, να ομολογήσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί?

Είναι ο Ερωτας?
- η Αγάπη?
- η Αδρεναλίνη?

Ας καταθέσει ο καθένας την άποψή του και ας συζητήσουμε πάνω σε αυτό και όχι πάνω στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη...

Φίλε steelspring μείνε και δε θα χάσεις...
Κι εσύ καλή μου zezmperg χρωστάς νομίζω μιαν απάντηση...

"Τάδε έφη Avallon"
Just_A_ManΜέλος
31/05/2004, 13:47:50
Καλημέρα φιλαράκια μου,

Σήμερα για μένα είναι του Αγίου Καθαρίσματος.

Είπα μετά από πολύ καιρό να καθαρίσω την βιβλιοθήκη μου.
Πολύ χαρτί βρε παιδιά. Πολύ χαρτί.

Παρακολουθώντας την παρέα, και με ερέθισμα αυτό που μας είπε η Avallon
Θα προσθέσω μερικές σκέψείς.

quote:

Εχουμε λοιπόν το θάρρος να πούμε, να ομολογήσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντανοί?

Είναι ο Ερωτας?
- η Αγάπη?
- η Αδρεναλίνη?

Πείνα !!!! Η Πείνα της Ψυχής!!

Πείνα για το μυστήριο της Ύπαρξης!!!
Πείνα
Πείνα!!!!
Όπως η πείνα η σαρκική έτσι και η Ψυχή μας είναι σε μόνιμη Πνευματική Πείνα.
Για θυμηθείτε τη παθαίνουμε μόλις φάμε. Αμέσως πέφτουμε σε λήθαργο και δεν μας νοιάζει ποια το φαγητό. Εννοώ όταν τρώμε με μέτρο αυτή η κατάσταση είναι πάντα ευχάριστη.

Αυτή είναι η κινητήριο δύναμη!!!

Η κινητήριο δύναμη της ζωής του Συναπτός Κόσμου είναι η Αγάπη και ο Έρωτας.
Και μέσα στο DNA της Ψυχής μας υπάρχει ασταμάτητα αυτή η ανάγκη.

Ανάγκη για Τρυφερότητα
Ανάγκη για Στοργή.
Ανάγκη για Συντροφικότητα
Ανάγκη για Αποδοχή
Ανάγκη για κοσμικό Έρωτα
Και ανάγκη για Θείο Έρωτα.

Τελικά από ότι φαίνεται μόνο με το τελευταίο ξεδιψά η Ψυχή!!!!
Και όλα τα προηγούμενα εμπεριέχονται στο τελευταίο.

Καλό το διάλυμα, αλλά θα πρέπει να ξαναγυρίσω στην φασίνα.

Εύχομαι σήμερα ΟΛΟΨΥΧΑ!!!, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, μέρα Χαράς Πνεύματος, να έχουμε
Επιδημία του Αγίου Πνεύματος στις Ανθρώπινες Καρδιές

Γιατί κάθε Ψυχή που Αγαπά την Ενότητα και την Αγάπη, επιθυμεί να υπάρχει η ίδια Χαρά και Ειρήνη στις Ανθρώπινες καρδιές και όχι να την έχει κατά αποκλειστικότητα την Χαρά!!!

Με αγαθή Αγάπη,

Just Love.

31/05/2004, 14:21:44
quote:
"Cogito ergo sum"(Σκέπτομαι άρα υπάρχω)

~αλλου-νου φραση...

quote:
Ας αφήσουμε κατά μέρος ποιήματα,σκέψεις ρητά και αποφθέγματα άλλων και ας πάρουμε τη σκέψη στα χέρια μας όπως ο Just a man ή ο ryche...
Ας δημιουργήσουμε τη δική μας φιλοσοφία αντί να είμαστε φερέφωνα των άλλων...

quote:
Ας καταθέσει ο καθένας την άποψή του και ας συζητήσουμε πάνω

ας θα να../σαν προεκλογικος αγωνας μοιαζει...

απο τη μια ξεκιναει το θεμα με την αποψη ενος αλλου..
και απο την αλλη δεν πρπει να χρησιμοποιηθει η φραση αλλων...συμφωνα με την οποια ο καθενας ισως εχει βρεθει στο εναρκτηριο μονοπατι της προσψωπικης αποκαλυψης..
εστω
η προσωπικη "φιλοσοφια" δεν υπαρχει αν ξεκιναει με τη ρηση ενος αλλου.
η αβαλλον ειναι φερεφωνο αλλων και παριστανει το φερεφωνο/τι αλλο να κανει;
στηνει τη δικη της "φιλοσοφια"απο τον καναπε της χωρις να αναρωτηθει για πιο λογο θιγει εμενα αλλα και οσους κατι της εδωσαν για να φτασει ν'αναρρωτιεται τωρα!
και βεβαια να συζητησουμε σε αυτη τη βαση θα ηθελα να πιστευω πως ακομη μπορουμε αλλα δεν νομιζω πως θα εχει το θαρρος και την υπομονη να ανεχτει τον οχετο που ηδη εστειλε να λαβει παλι πισω.
εστω εγω τον στελνω επειδη αρκετα μακρυα πηγε η βαλιτσα...
να σχολιασουμε λοιπον τη φιλοσοφια του καθενα!
αυτο ειναι το θεμα !!!!!!!

κουτσομπολιο οπως ηδη γινεται εδω/τι ειπε ο ενας τι ειπε ο αλλος!..αυτο ειναι το" στοιχειο της".
βεβαια αν ηταν με βαση τον πλατωνα η τον αριστοτελη η τον θεο τοτε ουδεις ψογος επειδη πρωτον δεν ζουν και δευτερον οι αποψεις τους εχουν προπολλου περασει απο το υποκειμενικο στο αντικειμενικοτατο και δεν νομιζω πως διακρινω την ωριμοτητα να σχολιαστει η αποψη μου η του καποιου αλλου συνταξιωτη με τον ιδιο τροπο που θα μπορουσε να συμβει για καποιο γνωστο αλλα νεκρο φιλοσοφο..
so....
o ryche ειχε δικιο οπως στη θρησκεια ετσι και στη φιλοσοφια αυτο που κανει τη διαφορα δεν ειναι αν αναφερει το ονομα μου και τσιγκλαει τη ζηλια καποιων υποκειμενικων οντων/αλλα αυτο που ειναι ουσιαστικο ειναι το γεγονος οτι αναπνεει καποιος υπο αυτο που ασπαζεται ....
και διαβλεπω πως η αβαλλον και με κοπιαρει ασυστολως και βαζει τ'ονοματης με παραφρασμενο νιτσε και με κατηγορει με ανακριβιες.
αν αυτο ειναι η φιλοσοφια της ζωης σου κατινα του φορουμ τοτε κι εγω δεν ειμαι τιποτε δεν ξερω τιποτε και δεν μιλαω για τιποτε.
ετσι θα ειναι φρονιμο να κοπιαρεις καποιον αλλο να δουμε αν θα εχεις το θρασσος που ειχες και με μενα.
οσο για τα λογια που γραφω και δεν μετανοιωνω τηρωντας σιωπη συννωμοτικη και δεν θα σταματησω να υπερασπιζομαι τον εαυτο μου.

το κωνιο μου μπορω μοναχη μου να πιω /δεν χρειαζομαι φονο και μαλιστα μετα κλοπης..

~~~~~~~~~~

η δικη μου σταση ζωης... ειναι πιο απλη απο αυτο που θελει τουτη η κακοηχη αντιλλαλος να διαδωσει στο φορουμ.
βεβαια καλουμαι να μην μιλησω αλλα δεν νομιζω ν'αφησω αυτην την ασχετη να δημιουργει εντυπωσεις για μενα/και μαλιστα αναληθεις.
(διαβασε καλα αυτα που γραφω/ετσι κιαλλιως παλι θα κοπιαρεις ανοητη καντο τουλαχτιστον εντος σου και οχι απλα την ηχω...:)
ο καθενας ξεκιναει σαν αδειο βιβλιο καλειται να το γεμισει με δικες του σειρες λεξεων και δικες του ιστοριες..
αν ξεκινησει καπως σαν τουτο το τοπικ...
δηλαδη να σχολιασουμε τη φραση που ειπε ο ταδε...
τοτε μαλλον ειναι κωμωδια και ολα ειναι παλι στημενα.
η αβαλλον ενταξει απεδειξε πια ειναι εσω ..μα ας ακουσει μια φορα κατι απλο....
απο την ατμα....που δεν ανηκει και ειναι ενα τιποτα μπροστα στην κακοβουλια και το ψεμμα...που μεθοδευεται ακομη..
αμετρα ομως..

ο καθενας γραφει το δικο του βιβλιο/αν ανοιξεις τυχαια ενα αλλο ξενο και δεις πως τα λογια σαν απο μαγικο τροπο γραφτηκαν απο αλλον...και συμφωνουν με σενα...τοτε εισαι στο σωστο δρομο....
μα δεν νομιζω οτι παλι καταλαβες...

πρεπει η ζωη να σε διαπερναει σαν τον καπνο μεσα απο εναν αργιλε...
θα μου πεις δεν καπνιζεις/ουτε εγω/
γι αυτο ειναι καλο το παραδειγμα/αν καπνιζες και το εκανες λαθος αλλα δεν καπνιζα εγω απλα ηξερα ακριβως τον τροπο...θα υπηρχε μια διαφορα...
εσυ θα μπορουσες να δοκιμασεις ενω εγω οχι/στην προκυμενη καλεισαι να δοκιμασεις ν'αξιοποιησεις μια εμπειρια και να την αναγαγεις σε προσωπικη οχι επειδη την εκανε πρωτα ενας αλλος και ζηλεψες αλλα επειδη αυτοθα ειναι ο παραγων που μεσα σε δυο και μετα απο εμπειρια και των δυο...καλεισαι να καταλαβεις...
και να καταλαβει/

τι καθομαι και γραφω...
εστω...

διαβλεπω πως το τοπικ δημιουργηθηκε με δολο και αυτο αποδεικνυεται οσο περνουν οι σελιδες.-

ειχα γραψει την αποψη μου για οσα με κανουν ευτυχισμενη αλλα τα εσβησα....αλλα παλι εγραψα ....σκεφτηκα ... πρωτον δεν εχω καμμια διαθεση να τα δω γραμμενα αποτην αβαλλον πανομιοτυπα με την υπογραφη της απο κατω!./αλλα και καμμια διαθεση να με κριτικαρουν οσοι και δεν με κατανοουν αλλα και ουτε προσπαθουν/οποτε....καημενη αβαλλον θα μεινεις χωρις φιλοσοφια αφου τροφη δεν προκειται να λαβεις.

-αν καταλαβεις καποτε "θα ντραπεις πολυ" για οσα δημοσια εγραψες για μενα/-

το αγιο πνευμα επιλεγει σε πιο κεφαλι θα καθησει και δεν νομιζω να επιλεγει τα "τζουφια"..επισης δεν ειμαι εγω το αγιο πνευμα και δεν επιλεγω επισης:)(για να μην παρεξηγουμαι ως συνηθως!)

απο ετοιματζιδικα γεμισε ο τοπος/ηρθαν και οι κινεζοι εσπασε η κινηση στην αγορα...
τωρα απο φιλοσοφια να φαν και οι κοτες...εξαλλου πλεον ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.

Πλατωνα καλε μου συνταξιωτη,γιατι το κανεις αυτο;
...επηρεαζομενος φανερα απο τη μαχητικοτητα την κριαρισια,περιπεφτεις σε ενα κρισιμο διχασμο..δες παλι..εντος:)πριν κρινεις τους υδατινους...διαυγεις.
Επεστρεψε πισω στον ιχθυ - οχι αναδρομα-,περισσοτερα εχεις να πεις/
τωρα ομως..εδω ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ βλεπω..πως... ωραιοτατα θιγεις αξιοτιμους συνταξιδιωτες με τον τροπο που η "κατιναβαλον" (συ ειπας:)κανει στην ατμα...
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ..αν εδω διαπρατεται η υστατη προσπαθεια "εμπρισμου" κατα του υδατινου κοσμου(αδυνατον αυτο αλλα που να το "πιασει η γλαβα σας" )'η απλα ειναι αλλη μια τρελη ιδεα να περασουμε σε σχισμα και ανισορροπια στο επιπεδο του φαναριου με το χριστοδουλο...

που ειναι η ισορροπια που ειχαμε οταν το νερο και η φωτια ηταν αναλογικα και αρμονικα εσω....;
και ολες οι κουβεντες ηταν επικοδομητικες;
πως δυναται το νερο να εχει επαρση ενω η φωτια δεν;;;;;;
ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο στους υδατινες ψυχες οταν το μονο που κανουν ειναι να καθρεφτιζουν την φωτια;;;;;

ντροπη η φιλοσοφια ο θανατος σου η ζωη σου...ειναι ο πολεμος του κριου.
μα ουτε πολεμο θελουμε να ζησουμ ουτε και διασκεδαζουμε βλεπωντας τον ευτελισμο του φορουμ με αμετρο τροπο.

επιτελους αν ι φιλοσοφια σας ειναι να καταστρεφετε ο,τι βλαστησε σε ενα ξεροτοπο τοτε μαλλον ειστε αξιοι να ψανχετε ανευ αποτελεσματος...
τα δεντρακια οταν τα φυτευεις δεν φτανει να τα ποτιζεις.
επισης ειναι γελιο να διαδιδεις οτι το εκανες....επειδη η αξια δεν ειναι στο να το διαδωσεις!αλλα στο να το βιωσεις.

ποιος καταλαβε τελικα τι σημαινει ο τρελος στο συμβολισμο;
ποιος καταλαβαινει ποιοι παριστανουντους τετοιους επειδη βολευει;
ποιος γνωριζει πως καθε αρκανα εχει τεσσερις πλευρες και αναγαγει ο καθενας ενα αντικειμενικο- επιβαλλομενοin a way συμπερασμα ...επειδη το αρχετυπο επιδεχεται σεβασμο και οχι..χλευασμο για να κατανοηθει;

quote:
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ

ΟΝΤΩΣ.-
και το καλυτερο;
δεν το γνωριζουν,οι αλλοι που το μεθδευουν ομως ειναι οι επικινδυνοι μεχρι αποκαλυψεως.

αγιο πνευμα σημερα ευχομαι να δειτε οσα ειδα και να καταλαβετε οσα καταλαβα.
το θεμα ειναι να αντεξετε κιολας.
...επειδη καπου τεθηκε θεμα ισχυος!

just a man....εισαι σαν καθαρτηρια βροχουλα μετα απο μαχη με τη φωτια...και την καπνιλα που αφηνει σβηνοντας...

νερο στο νερο...κυλησαμε...και τη φωτια που κατεστρεψε το (πνευμονα) δασος μας νικησαμε.....

ευχαριστω σε-

ΕΠΟΧΗ ΗΛΙΘΙΩΝ

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 31/05/2004 14:47:14

zezmpergΜέλος
31/05/2004, 14:29:45
Σας χαιρετώ.
quote:

Κι εσύ καλή μου zezmperg χρωστάς νομίζω μιαν απάντηση...

"Τάδε έφη Avallon"

Σε χαιρετώ καλή μου φίλη Avallon.
Μάλιστα καλή μου φίλη....
Ξέρεις πολλές φορές υπάρχει, λειτουργεί το φαινόμενο, να έχεις την ίδια άποψη με κάποιους που έχουν ήδη πει κάποια πράγματα.
Τώρα για μένα, μια και μου πετάς το μπαλάκι, με έχει καλύψει (σαν δεύτερη θέση) η φιλοσοφική θέση του αρχαίου Πλωτίνου και την έχω καταθέσει ήδη στο topic σου. Σκέπτομαι ΕΣΩ, άρα υπάρχω...
Έτσι συμφωνώ με τα παιδιά που έγραψαν τις φιλοσοφικές απόψεις των Πλάτωνα, Σωκράτη και λοιπούς μια και τους εκφράζουν πολύ απλά.
Αλήθεια δεν υπάρχει η προσωπική μου απάντηση στο πρώτο μου post;
Σε χαιρετώ Avallon.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

31/05/2004, 15:17:41
quote:
Ξέρεις πολλές φορές υπάρχει, λειτουργεί το φαινόμενο, να έχεις την ίδια άποψη με κάποιους που έχουν ήδη πει κάποια πράγματα.

1-

quote:
Σας χαιρετώ.
Καλή μου φίλη ΑΤΜΑ σε χαιρετώ.
Αληθεια χάρηκα και πνευματικά που συνάντησα "γνώρισα" τις σκέψεις σου στα furoms του esoterica.gr.
Είναι πράγματι δύσκολο καλή μου ΑΤΜΑ, να μεταφέρουμε τις εικόνες των σκέψεων μας στο γραπτό λόγο. Ετούτες οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί απ' την μελέτη του εσωτερικού μονοπατιού και την επαφή μας με πνευματικούς ανθρώπους.

-ΤΟΠΙΚ:ΣΒΑΣΤΙΚΑ-

2-

quote:
Τώρα για μένα, μια και μου πετάς το μπαλάκι, με έχει καλύψει (σαν δεύτερη θέση) η φιλοσοφική θέση του αρχαίου Πλωτίνου

3-

quote:
Έτσι συμφωνώ με τα παιδιά που έγραψαν τις φιλοσοφικές απόψεις των Πλάτωνα, Σωκράτη και λοιπούς μια και τους εκφράζουν πολύ απλά.

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ....
"ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ..."

ΦΩΣ!

Technoshamanism
31/05/2004, 17:46:03
quote:
απο τη μια ξεκιναει το θεμα με την αποψη ενος αλλου..
και απο την αλλη δεν πρπει να χρησιμοποιηθει η φραση αλλων...συμφωνα με την οποια ο καθενας ισως εχει βρεθει στο εναρκτηριο μονοπατι της προσψωπικης αποκαλυψης

Aν το βρίσκεις ανούσιο δεν έχεις παρά να μην συμμετάσχεις...
Το να περιφέρεις τη θλιβερή σου αναξιοπρεπή οντότητα δεξιά κι αριστερά προσβάλλοντας άλλους δε σε τιμά...

quote:
η αβαλλον ειναι φερεφωνο αλλων και παριστανει το φερεφωνο/τι αλλο να κανει;

quote:
στηνει τη δικη της "φιλοσοφια"απο τον καναπε της χωρις να αναρωτηθει για πιο λογο θιγει εμενα αλλα και οσους κατι της εδωσαν για να φτασει ν'αναρρωτιεται τωρα!

Πάλι έπαθες παράκρουση?
Ποιός έθιξε τα μέλη που συμμετείχαν?
Ισα - ισα είπα ότι το θέμα είχε φτάσει σε πολύ ενδιαφέρον σημείο...απλά ήρθε η ώρα που έπρεπε να πάρει άλλη τροπή...πιο προσωπική...απλά πράγματα

quote:
και βεβαια να συζητησουμε σε αυτη τη βαση θα ηθελα να πιστευω πως ακομη μπορουμε αλλα δεν νομιζω πως θα εχει το θαρρος και την υπομονη να ανεχτει τον οχετο που ηδη εστειλε να λαβει παλι πισω.
εστω εγω τον στελνω επειδη αρκετα μακρυα πηγε η βαλιτσα...
Αν το φευγάτο μυαλό σου είναι η βαλίτσα ...ναι πήγε μακριά πάλι και μάλιστα χωρίς λόγο...
quote:
να σχολιασουμε λοιπον τη φιλοσοφια του καθενα!
αυτο ειναι το θεμα !!!!!!!

Πάλι καλά... κάλλιο αργά παρά ποτέ...σου πήρε χρόνο αλλά το κατάλαβες...

quote:
κουτσομπολιο οπως ηδη γινεται εδω/τι ειπε ο ενας τι ειπε ο αλλος!..αυτο ειναι το" στοιχειο της".

Δε το κατάλαβα ότι είναι κουτσομπολιό να καθίσω με τους φίλους μου και να πιάσω μια τέτοια συζήτηση...πως βλέπει ο καθένας μας τη ζωή...για το κερασάκι στην τούρτα...αν κάποιος συμφωνεί ότι είναι κουτσομπολιό παρακαλώ να μου το πει τώρα...
quote:
και διαβλεπω πως η αβαλλον και με κοπιαρει ασυστολως και βαζει τ'ονοματης με παραφρασμενο νιτσε και με κατηγορει με ανακριβιες.

Που?
Πως?
Πότε?
quote:
αν αυτο ειναι η φιλοσοφια της ζωης σου κατινα του φορουμ τοτε κι εγω δεν ειμαι τιποτε δεν ξερω τιποτε και δεν μιλαω για τιποτε.
ετσι θα ειναι φρονιμο να κοπιαρεις καποιον αλλο να δουμε αν θα εχεις το θρασσος που ειχες και με μενα.

Λυπάμαι κακόμοιρο παιδί για το σημείο στο οποίο έχεις ξεπέσει...
Για μένα η λέξη "κατίνα" είναι φόρος τιμής...
Είμαι μια κατίνα που γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες, έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και παράτησε συνειδητά την καριέρα της για να αφοσιωθεί σε αυτό που δίνει νόημα στη ζωή της...στο παιδί της...
Ελπίζω να σου δοθεί και σένα η ευκαιρία να κάνεις την επιλογή αυτή...και μη φοβάσαι...εγώ δε θα πω ότι με κοπιάρεις...
quote:
η δικη μου σταση ζωης... ειναι πιο απλη απο αυτο που θελει τουτη η κακοηχη αντιλλαλος να διαδωσει στο φορουμ.βεβαια καλουμαι να μην μιλησω αλλα δεν νομιζω ν'αφησω αυτην την ασχετη να δημιουργει εντυπωσεις για μενα/και μαλιστα αναληθεις..

Η δική σου στάση ζωής είναι να είσαι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο δικτυωμένη και εγκλωβισμένη στη δική σου εικονική πραγματικότητα και να δημιουργείς ίντριγκες στέλνοντας μηνύματα και κάνοντας τηλεφωνήματα...
Γλυκειά μου τις εντυπώσεις τις δημιουργείς εσύ ...
Μόνη σου βγάζεις τα μάτια σου...
Να'ξερες τι μηνύματα μου στέλνουν καθημερινά ...
quote:
(διαβασε καλα αυτα που γραφω/ετσι κιαλλιως παλι θα κοπιαρεις ανοητη καντο τουλαχτιστον εντος σου και οχι απλα την ηχω...:)
Να γελάσω τώρα ή μετά?
quote:
διαβλεπω πως το τοπικ δημιουργηθηκε με δολο και αυτο αποδεικνυεται οσο περνουν οι σελιδες.-

Πολύ θα ήθελα να ακούσω το βαθύτερο νόημα αυτής μου της κίνησης...
Για πιο λόγο δηλαδή ανοίχτηκε αυτό το τόπικ...
Μπορεί βέβαια να μην ξέρω το δόλο για τον οποίο λες ότι δημιουργήθηκε αλλά κατάλαβα πολύ καλά το δόλο με τον οποίο προσπαθείς να το κλείσεις... όπως και τόσα άλλα...όπως για παράδειγμα τα μηνύματα που στέλνεις δεξιά κι αριστερά κατηγορώντας με...κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ για σένα...

quote:
ειχα γραψει την αποψη μου για οσα με κανουν ευτυχισμενη αλλα τα εσβησα....αλλα παλι εγραψα ....σκεφτηκα ... πρωτον δεν εχω καμμια διαθεση να τα δω γραμμενα απο την αβαλλον πανομιοτυπα με την υπογραφη της απο κατω

Μάλλον τα έσβησες όχι γιατί φοβήθηκες μη δεις την υπογραφή μου από κάτω αλλά γιατί δεν έχεις τίποτα που να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη
Καλό θα ήτανε επειδή τώρα εσύ ως κακόβουλη λες ότι σε κοπιάρω και ότι το έχω κάνει στο παρελθόν να μας αντιγράψεις ένα παράδειγμα έτσι για να δούμε...αλλιώς σώπασε κοινώς τουμπεκί όπως λέτε εκεί πάνω...

quote:
το αγιο πνευμα επιλεγει σε πιο κεφαλι θα καθησει και δεν νομιζω να επιλεγει τα "τζουφια"..

Για να το λες θα το ξέρεις φαντάζομαι από πρώτο χέρι...
quote:
Nτροπή σου να προσπαθείς να είσαι συνεχώς στη "δημοσιότητα" με κατινιές...βλέπεις άλλος έχει τ'όνομα κι άλλος τη χάρη...'οπως είπε κι ένας φίλος σου...
Η μόνη αδρεναλίνη που μ'αρέσει να "νοιώθω" καλή μου είναι όταν σανιδώνω το αμάξι μου και όταν κάνω ράφτινγκ...
quote:
επισης ειναι γελιο να διαδιδεις οτι το εκανες....επειδη η αξια δεν ειναι στο να το διαδωσεις!αλλα στο να το βιωσεις.

Αν ήτανε η ζήλια ψώρα θα είχες κολλήσει όλο το esoterica...
Για να καθαρίσω λοιπόν το τοπίο στα ψέμματά σου...ένα εκ των οποίων και αυτό για τη δεντροφύτευση... δεν ήμουν εγώ που ανέφερα ότι πήγαμε και τα φυτέψαμε ήταν ο Nταβέλης που το έκανε μέσα από το φόρουμ για να μας ευχαριστήσει για τη βοήθεια που του παρείχαμε...
Εγώ απλά ανέφερα μετά από μήνες ότι πήγαμε και τα ποτίσαμε...
Τόση σαπίλα ...
κρίμα νέα κοπέλλα...
Τόση δυσωδία ψυχής...

Κάποιοι που ζητούν το ΦΩΣ για να βγούν από το σκοτάδι τους μάλλον δε θα το βρουν όσο και αν ψάχνουν αν δεν αποβάλλουν το μίσος, το φθόνο και την μικροψυχία από μέσα τους... ...χωρίς το φως όμως - έστω κι ενός φακού - γι'αυτούς που δεν μπορούν να φτάσουν το άλλο το "εσωτερικό" δεν μπορεί να γίνει το φαινόμενο της φωτοσύνθεσης που τόσο πολύ ανάγκη έχουν τα φυτά...

quote:
Πείνα !!!! Η Πείνα της Ψυχής!!

Just a Man ... νομίζω ότι εδώ τα έδωσες όλα...
Τα λόγια σου είναι ανάσα δροσιάς μέσα στην τόση δυσωδία...
Εχεις δίκιο! Σήμερα είναι η μέρα του καθαρίσματος και του καθαρμού...

"Τάδε έφη Avallon"
31/05/2004, 18:04:30
quote:
Πλατωνα καλε μου συνταξιωτη,γιατι το κανεις αυτο;

Τι σου έκανα βρε Ατμουλα?

quote:
...επηρεαζομενος φανερα απο τη μαχητικοτητα την κριαρισια,περιπεφτεις σε ενα κρισιμο διχασμο..δες παλι..εντος:)πριν κρινεις τους υδατινους...διαυγεις.

Μα αγαπητή Ατμα, δεν υπάρχει κανένας διχασμός…στο να κρίνω τους (Υδατινους….διαυγεις κατ εσε…. ) οταν γράφουν ότι γράφουν…
Θα έπεφτα σε διχασμό αν δεν το έκανα! Όπως δεν άφησα ένα άλλο φίλο, πριν καιρό να σε κρίνει... Άδικα, το ίδιο αισθάνομαι προς τη Φιλοσοφία και τους Φιλόσοφους!
Όταν λοιπόν αρχίζουν άλλοι τα πυρρά, . ευνόητο είναι πως κάποιος θα βρεθεί να απαντήσει…. εκτός και αν υποστηρίζεις, πως αλλού πρέπει να αμυνθούμε….και εδώ…. πρέπει να τους χαϊδεύουμε!
Αντιφατικό δεν θα ηταν?
Το Εσωτερικά, μου φαίνεται ένα Ελεύθερο φόρουμ, έτσι οποίος γράφει κάτι….αναλαμβάνει και τις εύθηνες του… για τυχόν αντιδράσεις!

Δεν πιστεύω να θέλεις να γίνεται κατήχηση…
Πέρασαν τέτοιες εποχές….
Μήπως θέλεις να δεις τα αστέρια της Νόησης και Αγάπης….τι γράφανε και σκεφτόντουσαν για τις Γυναίκες?
Δεν τα ήξερα….σήμερα τα πρωτοδιάβασα σε ένα ποστ στη Θρησκεία! Τύπωσε το και διάβασε τα 5 ΦΟΡΕΣ….έτσι ίσως και εσύ καταλάβεις, πως και ο πλέον Μισογύνης Φιλόσοφος…δεν εκφράσθηκε ποτέ έτσι για την Γυναίκα!

Από Ποστ του μέλους SCWABE,

quote:
Διαβάζοντας π.χ. κανείς τον Κλήμη τον Άλεξανδρέα («Παιδαγωγός» 2:33): «Μία γυναίκα, αν λάβουμε ύπ'οδψιν ποια είναι ή φύση της, πρέπει να αίσχύνεται γι' αυτήν».
Ο Τερτυλλιανός (De Cultum Feminarum 1.1) ισχυρίζεται, πώς οi γυναίκες αποτελούν «τήν πύλη μέσα από τήν οποία έρχεται ό Διάβολος».
Ο πατέρας επίσης της Εκκλησίας επίσκοπος Κύπρου Έπιφάνειος (Ρ.Ο. 42,740) γράφει, πώς οί γυναίκες «άποπλανωνται εύκολα, είναι αδύναμες και τους λείπει ή λογική. Ό Διάβολος ξερνά το χάος του μέσα από αυτές».
Ή αποθέωση όμως της…..« χριστιανικής εξύψωσης» της γυναίκας βρίσκεται στα χέρια του Αναστάσιου Σιναϊτη, πού είναι και του λόγου του Πατέρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και στο έργο του «Ερωτήσεις καί Αποκρίσεις» στην ερώτηση: «Πάς ό έμβλέψας γυναικί», γράφει:

(Σημ: μάλλον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μικρά παιδιά!)

«Τί είναι ή γυναίκα? Ναυάγιο στην ξηρά, πηγή κακίας, δοχείο ακαθαρσίας, θανατηφόρα συνάντηση, ολίσθημα των ματιών, καταστροφή τών ψυχών, λόγχη τής καρδιάς, καταστροφή τών νέων, σκήπτρο του άδη, απόκρυφος πόθος. Τί είναι ή γυναίκα? Διαβολή τών αγίων, ανάπαυση τών ματιών, παρηγοριά του διαβόλου, απαρηγόρητος πόνος, καμίνι πού σιγο-καίει, σκανδαλισμος αυτών πού σώζονται, αθεράπευτη κακία, καθημερινή φλυαρία, ξενοδοχείο τών ασώτων, εργαστήριο τών δαιμόνων.
»Τι είναι ή γυναίκα; Κακό φίλτρο, αδιάντροπο θηρίο, ασυγκράτητη ορμή, αχαλίνωτο στόμα, θρίαμβος μυστηρίων, οδηγός σκοταδιού, δασκάλα παραπτωμάτων, πονηρή απόλαυση, ακόρεστη επιθυμία, πρόξενος αιώνιας κόλασης. Τί είναι ή γυναίκα? Γήινη επιθυμία, αιτία οκνηρίας τοϋ άνδρα, ακράτεια πού κοιμάται μαζί του, αγωνιώδης φροντίδα πού σηκώνεται μαζί του, οχιά με ενδύματα, αυθαίρετη μάχη, καθημερινή ζημιά, συμφορά του σπιτιού, ναυάγιο του άνδρα, ανήμερο θηρίο, καταγώγιο των μοιχών, όπλο του διαβόλου, επιθυμητή λύσσα, παγκόσμιος θάνατος. Δικαιολογημένα έλεγε ό Σοφός "κάθε κακία είναι μικρή συγκρινόμενη με την κακία τη γυ-ναίκας" (ΣοφίαΣειράχ25,19).
»(...) Κοίταξε με τον λογισμό σου κάτω από το δέρμα του προσώπου της, καί τότε δέν θά βρεις παρά μόνο κόκκαλα καί νεύρα καί φλέβες καί δυσωδία.
»Σκέψου την επίσης γριά, αλλοιωμένη, πεθαμένη, νά καταρρέει όλη εκείνη ή ανθηρότητα. Σκέψου, τί είναι αυτό πού θαυμάζεις καί νοιώσε ντροπή-κι αφού ντραπείς, μετανόησε!.

Φυσικό είναι να πεις, πως οι παραπάνω κύριοι…δεν εκφράζουν το Χριστό, μιας και στο

Αγαπάτε αλλήλους….όπως σας αγάπησα εγώ….

και ακόμα περισσότερο στο,

αγαπά τον πλησίον σου… Ως Εαυτόν….

δεν είπε… ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΤΑΔΕ…. και την ΤΑΔΕ!!! (Και ο Νοών….)

Ούτε ασχολήθηκε ποτέ του…. με το τι κάνουν οι….. Υδάτινοι…..και οι της Φωτιάς!

Η μηπως θέλεις να δεχτούμε τον ΦΩΣΧΥΤΟ, που…δίνει την εντύπωση… πως απευθύνεται σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ?

quote:
Επεστρεψε πισω στον ιχθυ - οχι αναδρομα-,περισσοτερα εχεις να πεις/

Για φαντάσου ένα Χριστό η Ένα Σωκράτη που απευθύνονται στην Ψυχή …, να λένε!

Είσαι Κριος…μα έχεις τον ήλιο ενάντια… και τη Σελήνη φιλη! Μα όταν ο Άρης και ο Κρόνος μπουν στους Δίδυμους….τότε ετοιμάσου….

Καυστικός θα μείνω όπως πάντα Ατμουλα! Χωρίς εξαιρέσεις! Και αν αρέσει…αν όχι, προσπεράστε…. Οπως είπε και ο Ryche ….μην διαβάζεται το μέλος Πλάτωνα! Όταν όμως γράφετε…. εν δυνάμει….… θα υπάρχει και ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

quote:
τωρα ομως..εδω ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ βλεπω..πως... ωραιοτατα θιγεις αξιοτιμους συνταξιδιωτες με τον τροπο που η "κατιναβαλον" (συ ειπας:)κανει στην ατμα...

Δεν θίγω κανένα Αγαπητή…. ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ! ….διάβασε προσεχτικά..

Οι λίγες κουβέντες που αλλάξαμε με τον 1900 έγινε προς ξεκαθαρίσει… θέσεων.! Δεν έχω τίποτα…. με ΚΑΝΕΝΑ!

quote:
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ..αν εδω διαπρατεται η υστατη προσπαθεια "εμπρισμου" κατα του υδατινου κοσμου(αδυνατον αυτο αλλα που να το "πιασει η γλαβα σας" )'η απλα ειναι αλλη μια τρελη ιδεα να περασουμε σε σχισμα και ανισορροπια στο επιπεδο του φαναριου με το χριστοδουλο...

Αν νομιζεις πως οι ΥΔΑΤΙΝΟΙ είναι οι προικισμένοι, και η δικιά μας ΓΚΛΑΒΑ δεν πιάνει τίποτα, άνοιξε ένα ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ…

Προσωπικά δεν θα γράψω απολύτως τίποτα, μιας και δεν δέχομαι τέτοιους χωρισμούς! Αν δεν το κατάλαβες ακομα Ατμα, διαβαζω τα ποστ που με ενδιαφέρουν, μπορεί να γράφουν ένα σωρό (…..….) μα κάπου όμως θα γράψουν,

πρεπει η ζωη να σε διαπερναει σαν τον καπνο μεσα απο εναν αργιλε...
και εγώ ισως πω, ακόμα πιο διάφανα….να μην κατακάθεται η νικοτίνη!

Αυτά σκέφτομαι και παρατηρώ! Εκεί είναι η ΨΥΧΗ της πνευματικής ΑΤΜΑΣ….Οσο για την ΓΚΛΑΒΑ ΜΟΥ, με το συμπαθειο.. δεν χωράνε λέξεις σαν ΚΑΤΙΝΑΒΑΛΟΝ…και παρόμοιες…ιδιως όταν επαναλαμβάνονται, κουράζουν!!!

Τι να κάνουμε? υπομονή!!!….μιας και υπέδειξα σε άλλο διαβολικό ποστ….ορισμένα…. μα κανείς δεν τα πρόσεξε!

quote:
που ειναι η ισορροπια που ειχαμε οταν το νερο και η φωτια ηταν αναλογικα και αρμονικα εσω....;
και ολες οι κουβεντες ηταν επικοδομητικες;
πως δυναται το νερο να εχει επαρση ενω η φωτια δεν;;;;;;
ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο στους υδατινες ψυχες οταν το μονο που κανουν ειναι να καθρεφτιζουν την φωτια;;;;;

Ψάξε καλύτερα την Ντροπή στα λόγια περί γυναικών…. των Χριστιανών… και άστε ήσυχη την διαύγεια και διαφάνεια…. της Φιλοσοφίας!

quote:
μα ουτε πολεμο θελουμε να ζησουμ ουτε και διασκεδαζουμε βλεπωντας τον ευτελισμο του φορουμ με αμετρο τροπο.

ΑΜΗΝ!

quote:
επιτελους αν ι φιλοσοφια σας ειναι να καταστρεφετε ο,τι βλαστησε σε ενα ξεροτοπο τοτε μαλλον ειστε αξιοι να ψανχετε ανευ αποτελεσματος...

Καταστρέφουμε ότι βλάστησε?

Όσο οι προικισμένοι… γράφουν τα παρακάτω…

quote:
Δεν υπάρχουν ερωτήσεις αν δεν υπάρχουν ανόητα πλάσματα να τις επινοούν,συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη του ryche.

Και ακούστε τον θείο λόγο που εκπορεύεται,εντός μου.

Το σύμπαν μ΄έχει επιλέξει, για να φέρω σύνγχυση,
στον τυποποιημένο κόσμο σας.

1900 Απόψε μετά απο μένα έχεις περάσει στην βασιλεία των τρελών..*(Εδώ μήπως παράφρασε.... το Χριστό στο Σταυρό?)

Βρήκαν, θα έλεγα τι…. μα σέβομαι το χώρο…

Άσε λοιπόν, να καιροφυλακτεί η Φιλοσοφία

quote:
τα δεντρακια οταν τα φυτευεις δεν φτανει να τα ποτιζεις. επισης ειναι γελιο να διαδιδεις οτι το εκανες....επειδη η αξια δεν ειναι στο να το διαδωσεις!αλλα στο να το βιωσεις.

Αυτό το γελιο, μου το εξηγείς σε παρακαλώ…μιας και γραφω…. συνηθως ότι βιώνω!

Μακια....και μια Συμβουλη σε μια ΦΙΛΗ!

Μην εισαι σιγουρη/ουτε προκαταλημενη... για τους ΑΛΛΟΥΣ... απο το Ζωοδιο τους!

quote:
Ο Αριστοτέλης τον Πλάτωνα τον ξεπέρασε, τον έβαλε στην άκρη και ακύρωσε πολλά από τα λεγόμενα του με την δική του φιλοσοφία.

....βρε τον τελη!

Σε αγωνες δρομου... ητανε?

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 31/05/2004 18:18:02