- Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Με τον αγαπητό steelspring δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση που να μας οδηγεί σε τσακωμό.
Έχουμε μια δημιουργική αντιπαράθεση η οποία διέπεται από το νόμο του σεβασμού.
Και εγώ και εκείνος μιλάμε καθαρά ( αν και ωμά μερικές φορές ), χωρίς υπονοούμενα ή άλλες βρώμικες τακτικές.
Δε στήνουμε παγίδες, απλά διατυπώνουμε άποψη.
Αποδέχομαι λοιπόν την όμορφη εικόνα σου ως ένδειξη κάλους, κάτι ανάλογο με το κάλος που παράγετε μέσα από τον καθαρό διάλογο ανεξαρτήτως συμφωνιών ή διαφωνιών.
steelspring αν και με κάλυψες ( δεν περίμενα κάτι άλλο ) θα σε παρακαλούσα να μου αναγνωρίσεις το δικαίωμα να αντιτάσσομαι στη λάσπη και στην μικροπρέπεια με όποιον τρόπο θεωρώ σωστό.
Ο κακός λύκος
quote:
steelspring αν και με κάλυψες ( δεν περίμενα κάτι άλλο ) θα σε παρακαλούσα να μου αναγνωρίσεις το δικαίωμα να αντιτάσσομαι στη λάσπη και στην μικροπρέπεια με όποιον τρόπο θεωρώ σωστό.
Αντιτάξου εσύ στη μικροπρέπεια και μή λογαριάζεις εμένα.
quote:
Έχουμε μια δημιουργική αντιπαράθεση η οποία διέπεται από το νόμο του σεβασμού.
Δεν υπάρχει κανένας νόμος αγαπητέ Ράμογλου που να στηρίζεται στον τρόπο γραφής ...............
Τον Νόμο θα τον δημιουργήσει η Θέση.
Όχι η "αντιπαράθεση" ή η "κριτική".
Είδα να εξοβελίζεται ένα άκρως "επικοινωνιακό" μέλος, που ακούει στο όνομα Avallon.
Κατα τη γνώμη μου δίκαια , διότι ποτέ δεν εξέφρασε Θέση.
Κατάλαβα ότι η "επικοινωνία" δεν είναι αρκετή.
Καταλαβαίνω επίσης ότι σε 45άρηδες είναι απαραίτητο να ξέρουν ότι σε κάθε ενόχληση στο στήθος θα υπάρχει ένας γιατρός με την σωτήρια ένεση..
Αλλά είμαι απόλυτα ενάντιος σ`αυτό, έστω κι`αν είναι και 2 παιδιά απο πίσω...
Κατάντησε πλέον να είναι αναγκαιότητα να γίνουμε (...) επειδή φοβηθήκαμε.
Τωρα ποιές φωλιές Παγωνιών και μπούρδες ψάχνουμε;;;
quote:
Δεν υπάρχει κανένας νόμος αγαπητέ Ράμογλου που να στηρίζεται στον τρόπο γραφής ...............
Τον Νόμο θα τον δημιουργήσει η Θέση.
Όχι η "αντιπαράθεση" ή η "κριτική".
OK Θα το έχω υπό την υποψία μου αυτό ….
quote:
Είδα να εξοβελίζεται ένα άκρως "επικοινωνιακό" μέλος, που ακούει στο όνομα Avallon.
Κατα τη γνώμη μου δίκαια , διότι ποτέ δεν εξέφρασε Θέση.
Κατάλαβα ότι η "επικοινωνία" δεν είναι αρκετή.
Δεν νομίζω κανένας να εξοβέλισε κανέναν, μη ξεχνάμε πως είναι και περίοδος διακοπών, όσο για το ότι δεν εξέφρασε γνώμη τι το ήθελες ;
Μάλλον θέλεις και εσύ να μπεις στο στόχαστρο !
Ποιου είδους επικοινωνία ;
Για ποιο σκοπό ;
Με τι όφελος ;
quote:
Καταλαβαίνω επίσης ότι σε 45άρηδες είναι απαραίτητο να ξέρουν ότι σε κάθε ενόχληση στο στήθος θα υπάρχει ένας γιατρός με την σωτήρια ένεση..
Αλλά είμαι απόλυτα ενάντιος σ`αυτό, έστω κι`αν είναι και 2 παιδιά απο πίσω...
Κατάντησε πλέον να είναι αναγκαιότητα να γίνουμε (...) επειδή φοβηθήκαμε.
Εδώ θέλω μετάφραση διότι δεν κατάλαβα.
Ίσως να φταίει ο πυρετός που με βασανίζει 2 μέρες τώρα.
quote:
Τωρα ποιές φωλιές Παγωνιών και μπούρδες ψάχνουμε;;;
Έλα ντε !
Αυτό δεν αναρωτηθήκαμε όλοι ; Αλλά απάντηση δε πήραμε !
Ή μάλλον καλύτερα μετά από χίλιες δύο διαμάχες κλπ κλπ μας κατέδειξαν το ότι η δημιουργία του Topic ήταν για να μπορέσουν να ταυτίσουν το όλο αυτό νοητικό οικοδόμημα με την Μασονία.
Αλλά τελικά ούτε αυτό κατάφεραν να κάνουν.
Και έτσι πήγαν διακοπές !
Ο κακός λύκος
quote:
Ή μάλλον καλύτερα μετά από χίλιες δύο διαμάχες κλπ κλπ μας κατέδειξαν το ότι η δημιουργία του Topic ήταν για να μπορέσουν να ταυτίσουν το όλο αυτό νοητικό οικοδόμημα με την Μασονία
Μετά σου λέει να μήν εκνευρίζεσαι.
Τόσο φλέρτ με τα μασονικά σύμβολα , και στο τέλος όταν καλείς έναν μασόνο να σου το εξηγήσει απο πρώτο χέρι , δεν εμφανίζεται κανείς.
Μας αρέσει αυτό το φλέρτ;
Αν ναί , πάω πάσο.
quote:
Μάλλον θέλεις και εσύ να μπεις στο στόχαστρο !
Μου αρέσει το χιούμορ Ράμογλου.
Θα ήταν εξαιρετική μου απόλαυση να μπώ στο "στόχαστρο".
Όποιο βέβαια είναι το "στόχαστρο" που εννοείς..............
quote:
Τόσο φλέρτ με τα μασονικά σύμβολα , και στο τέλος όταν καλείς έναν μασόνο να σου το εξηγήσει απο πρώτο χέρι , δεν εμφανίζεται κανείς.
Μας αρέσει αυτό το φλέρτ;
Ρώτα αυτούς/ες που άνοιξαν και υποστήριξαν το θέμα, αν είναι μασόνοι και αν ξέρουν να σου απαντήσουν γιατί έκαναν όλο αυτό.
Ο κακός λύκος
quote:
γνωριζετε κατι για το παναρχαιο συστημα "πνευματικης" ζωης με την ονομασια: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΝΙΟΥ;
αρκετες φορες υπαρχουν αναφορες σε διαφορα βιβλια μα δεν μπορω να βρω μια ακρη
παρακαλω καποια ,η, καποιων που γνωριζει ας ανταλλαξουμε αποψεις.
Afma , ποιά είναι η πνευματική ζωή ή άποψη που θα έπρεπε να απασχολήσει τους συνομηλητές;
Ποιά είναι η αρχική σου αντιμετώπιση;
Υπάρχει κάποιος τρόπος ζωής που μπορεί να αναπτυχθεί βάσει της φωλιάς του Παγωνιού;
Σαν βιολογικό όν , το Παγώνι είναι ο χειρότερος γονιός.
Το μήνυμα σε βιολογικό επίπεδο είναι το χειρότερο.
Σε άλλο επίπεδο τί είναι; Το καλύτερο;
Αμα θέλετε μιλάμε σε βάση.
quote:
Zadok.
Ποιά είναι η αρχική σου αντιμετώπιση;
Υπάρχει κάποιος τρόπος ζωής που μπορεί να αναπτυχθεί βάσει της φωλιάς του Παγωνιού;
Σαν βιολογικό όν , το Παγώνι είναι ο χειρότερος γονιός.
Το μήνυμα σε βιολογικό επίπεδο είναι το χειρότερο.
Σε άλλο επίπεδο τί είναι; Το καλύτερο;
Αμα θέλετε μιλάμε σε βάση.
Η αρχική μου αντιμετώπιση είναι ότι κάποιοι εδώ μέσα μπουρδολογούν.
Αν περιμένεις, λοιπόν, από εμένα στοιχεία επί του θέματος, απευθύνεσαι σε λάθος άτομο, διότι ουδέποτε το υποστήριξα ή δεν γνωρίζω να το υποστηρίξω.
Περιμένω κι εγώ να μάθω, από όσους διατείνονται ότι γνωρίζουν, αλλά δεν το βλέπω...
Μακάρι να διαψευστώ.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Η αρχική μου αντιμετώπιση είναι ότι κάποιοι εδώ μέσα μπουρδολογούν.
Αν περιμένεις, λοιπόν, από εμένα στοιχεία επί του θέματος, απευθύνεσαι σε λάθος άτομο, διότι ουδέποτε το υποστήριξα ή δεν γνωρίζω να το υποστηρίξω.
Ποιοί Μπουρδολογούν καλή μου Zadok; όσοι το στηρίζουν χωρίς να ξέρουν. ή όσοι το κατηγορούν ως τιθέμενο χωρίς κανείς να μπορεί να το υποστηρίξει ως κάτι άξιο λόγου;
Όλοι μας έχουμε ένα πεδίο που θεωρούμαστε σωστοί.
Ποιό είναι αυτό;
Εξαρτάται απο το σύστημα αξιών που έχει θέσει ο καθένας μας.
Σε καμμιά περίπτωση δεν εξαρτάται απο το σύστημα αμφιβολιών που ο πάσα ένας θέτει σαν αντικείμενο για τις ανησυχίες του .
Δικαιολογημένες , ή μή.
quote:
Ποιοί Μπουρδολογούν καλή μου Zadok; όσοι το στηρίζουν χωρίς να ξέρουν. ή όσοι το κατηγορούν ως τιθέμενο χωρίς κανείς να μπορεί να το υποστηρίξει ως κάτι άξιο λόγου;
Μου ζήτησες την άποψή μου και την κατέγραψα, όπως την είχα εκφράσει και στις προηγούμενες σελίδες. Τα υπόλοιπα άπτονται της δικής σου κρίσεως.
Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τί με ρωτάς, όπως το διατυπώνεις, αλλά οι τοποθετήσεις μου είναι σαφείς έως τώρα περί του ποιός μπουρδολογεί και ποιός απλώς υπερασπίζεται την κοινή λογική.
quote:
Zadok, το ποιό είναι το λάθος άτομο , εξαρτάται απο το τί μπορείς να περιμένεις απο ένα άτομο όταν εσύ θεωρείσαι ο σωστός.
Όλοι μας έχουμε ένα πεδίο που θεωρούμαστε σωστοί.
Ποιό είναι αυτό;
Εξαρτάται απο το σύστημα αξιών που έχει θέσει ο καθένας μας.
Σε καμμιά περίπτωση δεν εξαρτάται απο το σύστημα αμφιβολιών που ο πάσα ένας θέτει σαν αντικείμενο για τις ανησυχίες του .
Δικαιολογημένες , ή μή.
Ας μην το κουράζουμε. Ήμουν σαφής: το θέμα έτσι όπως τέθηκε από τον/η δημιουργό και όσους το υποστήριξαν, έχει τεθεί, εσκεμμένα ή από αγνοια δεν γνωρίζω, λάθος και πρόκειται περί μίας τεραστίας κοτσάνας. Υπάρχουν επιχειρήματα για τις κοτσάνες; Δε νομίζω.
Αν είμαι λάθος, ας μου το δείξουν...

Προσωπικά ρώτησα να μου πουν υπάρχει σύνδεση «Της Φωλιάς του Παγωνιού» με τον Τεκτονισμό και απάντηση δεν έλαβα.
Ρώτησα σε ποια βιβλία αναφέρετε αυτή η περίφημη «φωλιά» αλλά και πάλι απάντηση δεν πήρα.
Όταν ο kelsos παρέθεσε τον αποσυμβολισμό του Παγωνιού ( όχι της φωλιάς αλλά του παγωνιού ) του είπαν ότι λέει …………….. και ότι δε μιλάμε για το παγώνι αλλά για τη «φωλιά του Παγωνιού».
Τελικός το μόνο το οποίο μας παρέθεσαν ήταν το γνωστό copy-paste απόσπασμα από το γνωστό site.
Το οποίο ΕΙΚΑΖΕ κλπ.
Ε δε νομίζω ούτε σύνδεση της φωλιάς να μπορεί να γίνει με τον Τεκτονισμό ούτε όμως και κουβέντα για «πανάρχαιο» σύστημα "πνευματικής" ζωής.
Ίσως η μόνη σύνδεση που μπορεί να γίνει είναι, αν θεωρήσουμε το Παγώνι ως σύμβολο της αριστερής ατραπού άρα «θηρίο» τότε στην αγγλική η φωλιά του θηρίου ονομάζετε lodge.
Όμως Lodge ονομάζονται και οι Τεκτονικές στοές.
Άρα με την έννοια «Φωλιά του Παγωνιού» δηλαδή Lodge εννοούμε όλες τις Τεκτονικές Στοές.
Ελπίζω να με βρήκατε αρκούντως καλό στον συνδυασμό που έκανα.
Αν δε σας κάνει ο παραπάνω συνδυασμός έχω κάνει άλλο ένα «Pagon de Gravate».
Τελευταίο αφήνω τον εξής συνδυασμό :
Pigeon – Pagan – Pagans από την παραφθορά της λέξης «παγώνι» στα αγγλικά.
Ούφ κάνει και ζέστη !
Ο κακός λύκος
quote:
...στην αγγλική η φωλιά του θηρίου ονομάζετε lodge.
Αγαπητέ Ramoglou,
συμβουλεύθηκα δύο λεξικά Αγγλικής, τα οποία και παραθέτω:
lodge
ουσ. ανεξάρτητο οίκημα στην είσοδο κήπου ή πάρκου / κυνηγετικό περίπτερο / θυρωρείο / τεκτονική στοά / τοπικός κλάδος Ελευθεροτεκτόνων / φωλιά κάστορα / αντίσκηνο Ινδιάνων
Μήπως θα μπορούσες να μας φωτίσεις πώς προκύπτει η ερμηνεία, την οποία μας παρέθεσες;

Όταν βάλεις την λέξη "φωλιά" βγάζει μόνο το "nest".
Όμως απο κάτω βγάζει και άλλες "φωλιές" όπως την "φωλιά θηρίου" όπου και δείνει τις επεξηγήσεις
Α) couch
Β) den
Γ) lodge
Στην έννοια "lodge" βέβαια αποδίδει πολλά.
Ο κακός λύκος
Τα λεξικά τα οποία συμβουλεύθηκα εγώ και δε συμφωνούν με το Polylexiko, είναι τα:
Oxford dictionary, Translatum.gr, Systran plus, GWord for Windows (τα δύο τελευταία τα κοίταξα μόλις τώρα).

quote:
Pigeon – Pagan – Pagans από την παραφθορά της λέξης «παγώνι» στα αγγλικά.
Δεν εχώ δεί ποτέ συνδιασμό μεταξύ των λέξεων pigeon και pagan. Πέρα απο το ότι υπάρχει ένα "p" και ένα "g" και στις 2 λέξεις, θα με ενδιέφερε όμως να ακούσω πως συσχετίζονται.
Και μία μικρή παρατήρηση αν μου επιτρέπετε...στα αγγλικά το παγώνι είναι peacock και όχι pigeon (περιστέρι) ![]()
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
quote:
Και μία μικρή παρατήρηση αν μου επιτρέπετε...στα αγγλικά το παγώνι είναι peacock και όχι pigeon (περιστέρι)
A...... ναι !
Πολλές φορες θα δούμε στη ζωή μας το ox να μεταφράζεται σαν box.
και κυρίως απο την αγαπητή μας Zadok..................