- ανεξηγητες εμπειριες στην Πεντελη - 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:libero
Όσα χρόνια θα πηγαίνεις στην σπηλιά αλλά μην το κάνεις για μένα, αν δεν σε ενδιαφέρει μην το παρατηρείς, τι να σου πω.
φιλε libero, απο οσο γνωριζω τα σιδερα δεν σκουριαζουν γρηγορα πουθενα αλλου στο βουνο, εκτος απο συγκεκριμενα σημεια των τεχνητων τουνελ και ειδικα στο τελος του αριστερου.
αρα η προωρη γηρανση των μεταλλων δεν οφειλεται σε φυσικα αιτια που γνωριζουμε ή υποθετουμε (οπως τα φυσικα πεδια του βουνου).
κατα την γνωμη μου οφειλεται στο πειραμα με πεδια του φαινομενου Χατσισον.
διαβασε το βιβλιο μου για λεπτομερειες και φωτογραφιες.
αυτο ομως που θαπρεπε να σου κεντρισει το ενδιαφερον, ειναι η κατασταση των οργανικων υλικων σε σχεση με τα μεταλλα, οπως το ξυλο και το χαρτι που παραμενουν αναλλοιωτα διπλα στις λιωμενες λαμαρινες.
αυτο εξηγειται με οσα γνωριζουμε μεχρι σημερα απο την φυσικη και την βιολογια?
quote:
Όχι δεν έκανα ζάπινγκ και φυσικά, δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς, ποιοι είναι οι άλλοι και ποιος είναι ο Μακης Ποδωτας.
Μόνο εσένα αναγνώρισα...
οκ, αλλά σου διαφευγει οτι στα πανελ ο καθενας εκπροσωπει και εκφραζει τον εαυτο του?
αν με αναγνωρισες θα θυμασαι οτι διαφωνησα με τα οσα ειπε
quote:Δηλαδή για σένα η καταγραφή εικόνας είναι παρατήρηση ενώ η καταγραφή ήχου έρευνα?????
ποιας εικονας η καταγραφη?
εννοεις τις φωτογραφιες με τα ορμπς? ![]()
αυτες τις εβγαζα για το χιουμορ τους κι ακομη εξακολουθω να το κανω οταν βρισκω ευκαιρια, φωτογραφιζοντας φιλους
quote:Πράγματι δεν κατάλαβα.
τι μπορω να κανω γι αυτο?
quote:quote:
εσυ ομως μπορεις ελευθερα να ασχολεισαι με την κασετα καθε φορα που πας στο βουνο (εγω παω πολλες και βαριεμαι) αντι να βιωνεις την Φυση γυρω σουΚάθε φορά να πηγαίνω από την Θεσσαλονίκη στην σπηλιά, μου είναι κομματάκι δύσκολο.
εγω ειπα βουνο, δεν ειπα Πεντελη, ουτε σπηλια
δεν φυτρωνουν βουνα στα μερη σας?
quote:Αλλά και να κουβαλάω μια συσκευή μεγέθους ενός σπιρτόκουτου στην τσέπη μου για να ηχογραφεί, δεν μου στερεί την απόλαυση της φύσης, πόσο μάλλον, όταν κουβαλάω τεράστιούς φακούς και φωτογραφικές μηχανές.
ανταλλασω την τεραστια μηχανη μου με τον τεραστιο φακο, με το κασετοφωνακι κουτοσπιρτο (εμ-πι-θρι παιζει?) ![]()
αλλά πιστευεις οτι το κασετοφωνακι θα καταγραψει κατι που ο σκυλος δεν ακουει?
ή οτι οι ανεξηγητες εμπειριες συμβαινουν κατα παραγγελιαν ή προκυπτουν μεσω ερευνας?
η πλειοψηφια των αληθινων ανεξηγητων εμπειριων (γιατι παιζουν και μουφες) συνεβησαν την στιγμη που τα ατομα δεν το περιμεναν.
τωρα καταλαβες πως πλησιαζω το βουνο και καθε βουνο?
χωρις σκοπο!
quote:Σε ευχαριστώ πολύ, μπορείς να μου το στείλεις στην διεύθυνση Λέοντος Σοφού 11 Τ.Κ. 54626 Θεσσαλονίκη
τοστειλα! ![]()

quote:Αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον (όπως και πολλά άλλα) γι’ αυτό έλεγα να βάλετε ένα καινούργιο σίδερο για να διαπιστωθεί ποιος ο λόγος αυτής της πρόωρης σχετικά με το ξύλο, διάλυσης του σιδήρου. Κι εγώ υποψιάζομαι ότι το γρήγορο σκούριασμα μπορεί να οφείλεται στα πιθανά πειράματα των αμερικανών. Εξάλλου το ξύλο μπορεί να έχει διάφορα συντηρητικά γι’ αυτό και να μην έχει σαπίσει βλέπε κολόνες ΔΕΗ και κούνιες στις παιδικές χαρές (μάλιστα έχει κάνει και σχετική εκπομπή ο Ευαγγελάτος). Δεν ξέρω και τι υγρασία υπάρχει στην σπηλιά. Το ξύλο αν έχει υγρασία 100% μπορεί να διατηρηθεί και χωρίς συντηρητικά, πολλά χρόνια και το χαρτί αν είναι τίγκα στο χλώριο, σιγά μην αλλοιωθεί.
αυτο ομως που θαπρεπε να σου κεντρισει το ενδιαφερον, ειναι η κατασταση των οργανικων υλικων σε σχεση με τα μεταλλα, οπως το ξυλο και το χαρτι που παραμενουν αναλλοιωτα διπλα στις λιωμενες λαμαρινες.
Ένα άλλο παράξενο που άκουσα στην εκπομπή {ένας με φαλάκρα και, χοντρούλης το είπε νομίζω}είναι για τα φυτά που λύγιζαν προς την σπηλιά. Αλήθεια, εσύ το έχεις παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο? Είναι συχνό?
quote:
οκ, αλλά σου διαφευγει οτι στα πανελ ο καθενας εκπροσωπει και εκφραζει τον εαυτο του?αν με αναγνωρισες θα θυμασαι οτι διαφωνησα με τα οσα ειπε
Δεν έχω καλή μνήμη, τι να κάνω.
quote:
εννοεις τις φωτογραφιες με τα ορμπς?
Ναι…
quote:
εγω ειπα βουνο, δεν ειπα Πεντελη, ουτε σπηλιαδεν φυτρωνουν βουνα στα μερη σας?
Καλά, καλά, μη βαράς…
Φυτρώνουν, αλλά για να πάω μέχρι τα βουνά θέλω μεταφορικό μέσο, και δεν έχω.
quote:
δεν μιλησα για μουσικη που δεν ακουγε ο σκυλος, αλλά για ενα περιεργο "κρωξιμο" που δυναμωνε σαν να μας πλησιαζε και εγινε τοσο δυνατο στο τελος που αντηχουσαν τα τοιχωματα της σπηλιας...
...αλλά πιστευεις οτι το κασετοφωνακι θα καταγραψει κατι που ο σκυλος δεν ακουει?
Τελικά ακούει ή δεν ακούει ο σκύλος σου?
Τέλος πάντων δεν έχει σημασία, γιατί τα κασετοφωνάκια φτιάχτηκαν για να τα ακούνε οι άνθρωποι και να ηχογραφούν κάτι που ακούνε οι άνθρωποι και όχι οι κόπροι! Διαφορετικά γιατί να πατήσουν το rec αν δεν ακούνε τίποτα.![]()
quote:
διαβασε το βιβλιο μου για λεπτομερειες και φωτογραφιες.
Αααα, σε έπιασα κατεργάρικο...
quote:
πηγαμε για το βουνο, οχι για να πασαρουμε τα βιβλια μας

quote:libero
Εξάλλου το ξύλο μπορεί να έχει διάφορα συντηρητικά γι’ αυτό και να μην έχει σαπίσει βλέπε κολόνες ΔΕΗ και κούνιες στις παιδικές χαρές (μάλιστα έχει κάνει και σχετική εκπομπή ο Ευαγγελάτος). Δεν ξέρω και τι υγρασία υπάρχει στην σπηλιά. Το ξύλο αν έχει υγρασία 100% μπορεί να διατηρηθεί και χωρίς συντηρητικά, πολλά χρόνια και το χαρτί αν είναι τίγκα στο χλώριο, σιγά μην αλλοιωθεί.
κοιτα τις φωτογραφιες στο βιβλιο μου σου λεωωω ![]()
quote:Ένα άλλο παράξενο που άκουσα στην εκπομπή είναι για τα φυτά που λύγιζαν προς την σπηλιά. Αλήθεια, εσύ το έχεις παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο? Είναι συχνό?
εννοεις τον Τσαγκρινο - απο τους ανθρωπους που χαιρομαι να βλεπω στις εκπομπες
οντως συμβαινει - στο πρωτο τοπικ ειχα ανεβασει και φωτογραφιες
ειναι περιοδικο φαινομενο, οπως και τα περισσοτερα που συμβαινουν στην Πεντελη
quote:Φυτρώνουν, αλλά για να πάω μέχρι τα βουνά θέλω μεταφορικό μέσο, και δεν έχω.
να πηγαινεις ομως
quote:Τελικά ακούει ή δεν ακούει ο σκύλος σου?
![]()
quote:Τέλος πάντων δεν έχει σημασία, γιατί τα κασετοφωνάκια φτιάχτηκαν για να τα ακούνε οι άνθρωποι και να ηχογραφούν κάτι που ακούνε οι άνθρωποι και όχι οι κόπροι! Διαφορετικά γιατί να πατήσουν το rec αν δεν ακούνε τίποτα.
![]()
quote:quote:
διαβασε το βιβλιο μου για λεπτομερειες και φωτογραφιες.Αααα, σε έπιασα κατεργάρικο...
quote:
πηγαμε για το βουνο, οχι για να πασαρουμε τα βιβλια μας
οχι και κατεργαρικο - γρια βομβαεζα πουτανα ειμαι ![]()
ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ
![]()

την κόρη σου την παντρεύεις ??![]()
![]()
quote:άστα αυτά jbg...
την κόρη σου την παντρεύεις ??
μουκλεψε την παρασταση, μουκλεψε την δοξα, μουκλεψε την τηλεθεαση - την εχω κλειδωμενη στο κελαρι του εξοχικου μου στο Κακοσαλεσι απο την εκπομπη και μετα...
ας μιλησουμε σοβαρα τωρα για μπιζνες: ποσες καμηλες δινεις??? ![]()

quote:
μουκλεψε την παρασταση, μουκλεψε την δοξα, μουκλεψε την τηλεθεαση - την εχω κλειδωμενη στο κελαρι του εξοχικου μου στο Κακοσαλεσι απο την εκπομπη και μετα...
θελω χαρτη της τοποθεσιας του εξοχικου
κατοψη του εξοχικου και να μου πεις που θα εισαι σημερα μεταξυ 10.00 και 02.00
θα την ελευτερωσω
υ.γ. αν μπορεις ασε και τα κλειδια στην δεξια γλαστρα της εισοδου
υ.γ.2 παρε και τα σκυλια μαζι
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ήδη καταφτάνει κοντέινερ με καμήλες από αίγυπτο...
jbg,εκατό είναι εντάξει ?? (συν το οικοπεδάκι στην αλεξάνδρεια...)
ωω!! ναι ειναι αληθεια γνησιος αλεξανδρινος
οποτε εισαι πολυ πισω στην κουρσα
άσε που σε προκαλώ και σε μονομαχία![]()
quote:
Αλεξάνδρεια Ημαθίας εννοώ εγώ βρε
τοτε εχεις προβαδισμα
quote:
άσε που σε προκαλώ και σε μονομαχία
δεχομαι και διαλεγω τα οπλα
πυρηνικες κεφαλες![]()
![]()
![]()