- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
συγνωμη για την εξαφανιση μου αλλα δεν εφταιγα εγω αλλα ο ΟΤΕ
πρεπει να πω οτι εριξε πολυ χιονι στην παρνηθα
μα παρα πολυ αν και υπηρχαν χρονιες με πιο πολυ χιονι ομως μεχρι τον μαρτιο εχουμε καιρο ακομα
την πρωτη μερα που εριξε χιονακι με βρηκε πανω στο βουνο και φυσικα απροετοιμαστο
το εστρωσε σε λιγα λεπτα οι νιφαδες του χιονιου ηταν πελωριες
μεχρι να βαλω μπροστα την μηχανη το χιονι εφτασε τους δυο ποντους
ομως ηταν πολυ ωραια αν ταλαιπωρηθηκα αρκετα για να κατεβω
γιατι οι μοτοσυκλετες δεν παιρνουν αλυσιδες αλλα το κατσικακι μου με εβγαλε για αλλη μια φορα ασπροπροσωπο στην κυριολεξια αφου μεχρι να κατεβω ειχα γινει χιονανθρωπος
το ωραιοτερο θεαμα ομως εμφανιστηκε της επομενες μερες πανω στα δεντρα γιατι το χιονι που ελιωνε σχηματιζε σταλακτιτες απο παγο πολυ μεγαλους και το καθε δεντρο ηταν στολισμενο με δεκαδες τετοια παγωμενα στολιδια ηταν υπεροχα
σαν χριστουγεννιατικα δεντρακια ηταν
ποιο μεγαλη εντυπωση μου εκανε ο αριθμος των σταλακτιτων που ειχε το καθε δεντρακι επανω του ηταν απειροι
στο απαλο χιονι εβλεπα παντου ιχνη απο ελαφια και πατηματα απο αγνωστα ζωα μερικα μαλιστα ηταν πολυ μυστηρια και μικροσκοπικα αν και καποια μυστηριωδη μικροσκοπικα ιχνη μου αποκαλυψαν το μυστικο τους ηταν απο γατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν μπορω να καταλαβω πως βρεθηκε εκει η γατα
το μονο ασχημο στην ολη ιστορια ηταν κατι που ειχαμε συζητησει πριν λιγο καιρο με τον Oannes
ηταν καποιοι τυποι με τζιπακια που εκαναν επιδειξη και δεν σεβοντουσαν τιποτα
ενταξει ρε μαγκα το βλεπουμε οτι εχεις οχημα 4χ4 και οτι πηγαινεις μεσα στα χιονια αλλα σεβασου και τα παιδακια που παιζουν πιο περα σεβασου το δασος και εγω εχω οχημα που δεν ειναι 4χ4 αλλα σκαρφαλωνει οπου θελω δεν το κανω ομως σεβομαι μερικα πραγματα γιατι αν κανω και εγω φιγουρα θα καταλαβεις οτι το οχηματακι που το χρυσοπληρωσες δεν κανει ουτε τα μισα απο το δικο μου αλλα τι θα κανουμε τωρα? κοντριλικια?
τουλαχιστον αρκετοι χρησιμοποιησαν το τζιπακι τους μονο για να καταφερουν να φτασουν στο βουνο με ασφαλεια και ανετα
και μια παρατηρηση
ολοι εφτιαχναν χιονανθρωπους πανω στα αυτοκινητα τους και μερικοι απο αυτους ηταν πελωριοι και μειωναν την ορατοτητα του οδηγου γιατι αραγε? δεν το κατακρινω αυτο απλα προσεξτε στις στροφες γιατι πεφτουν και μπορει να προκαλεσετε εκπληξεις
γιατι πριν λιγο καιρο που κατεβαινα ο δρομος ηταν στεγνος και τοτε πανω σε ενα "πεταλο" ειδα εναν πρωην χιονανθρωπο ξαπλωμενο να εχει απλωθει και ουτε και εγω δεν ξερω πως καταφερα να μην τον πατησω γιατι τωρα θα σας εγραφα απο το ΚΑΤ γιατι τα χιλιομετρα που εγραφε το κοντερ μου δεν ηταν για παγο και χιονι και μαλιστα με την κλιση που ειχα πανω στην στροφη η καταστροφη θα ηταν σιγουρη αν τον πατουσα
γιαυτο μην ξεχνατε οτι ανεβαινουν και δικυκλα πανω στην παρνηθα απο μεγαλες μοτοσυκλετες μεχρι παπακια
ειδα ομως και δυο χιονανθρωπους πολυ μεγαλους οι οποιοι ηταν στερεωμενοι στο χωμα και αρκετα καλοφτιαγμενοι ειναι λιγο πριν το τελεφερικ στα δεξια του δρομου και οι μοναδικοι που ειδα οι οποιοι δεν τους αρεσαν τα αυτοκινητα
τους προτιμω αυτους τους δυο γιατι μετα την φρικη που ενοιωσα πανω στην στροφη μου φανηκαν υπεροχοι οπως στεκοντουσαν εκει διπλα στον δρομο
προσοχη στα χιονισμενα τοπια ειναι ωραια και θαυμασια αλλα κρυβουν πολλες παγιδες
αυτα προς το παρων

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
Παραλίγο και θα κοβόσουν από τις πολλές απουσίες!
Φίλοι μου έλαβα το παρακάτω μήνυμα και επειδή θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο άσχημο με το θέμα σας το παραθέτω. Δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορώ να σας το προωθήσω... (δείξτε κατανόηση εσείς που δεν πήρατε απάντηση στα μηνύματά σας...)
From: "www.dasosygrou.gr"
>To:
>Subject: Βοηθείστε να μαζέψομε κι άλλες υπογραφές για δάσωση!
>Date: Tue, 27 Jan 2004 10:51:28 +0200
>
>
>Αγαπητέ φίλε/φίλη,
>Τα δενδράκια και μεις ευχαριστούμε που προσθέσατε το όνομά σας στις
>υπογραφές των 5.800 και πλέον συμπολιτών μας που ζητούν περισσότερα
>δένδρα στο Δάσος Συγγρού, το τελευταίο εναπομείναν δάσος του ταλαίπωρου
>λεκανοπεδίου μας.
>Επειδή βρισκόμαστε εν μέσω φυτευτικής περιόδου και επειδή πρέπει ΤΩΡΑ να
>πιέσομε να φυτευθούν δένδρα, γι' αυτό παρακαλούμε θερμώς στείλτε αυτό το
>μήνυμα σε όποιους ή όποιες φίλους, συγγενείς, συναδέλφους ή απλούς
>γνωστούς σας, προτείνοντάς τους να συνυπογράψουν την έκκλησή μας.
>Όταν η φωνή των πολιτών πολλαπλασιάζεται, ακούγεται. Ας κάνομε κι εμείς
>κάτι.
>
>Εάν δεν έχετε υπογράψτε για δάσωση μέχρι τώρα, υπογράψτε on-line
>πατώντας εδώ !
>Τυπώστε την σελίδα συλλογής χειρογράφων υπογραφών πατώντας εδώ
>
>Δείτε πληροφορίες για το Δάσος Συγγρού και τους κινδύνους που το
>απειλούν στο www .dasosygrou.gr
>
>Ευχαριστούμε προκαταβολικώς για την συμπαράστασή σας,
>Α. Δεληγιάννη
>Από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού
>
Ελπίζω βεβαίως να σπεύσετε όλοι να υπογράψετε το μήνυμα αυτό...γιατί έχει ιδιαίτερο βάρος λόγω εκλογών...![]()

Καλώς μας ήρθες πάλι φίλε Endorama.
Πιστεύω, πως όταν έχεις χρόνο, θα βάλεις και κάποια καταπληκτική φωτο από εκείνες τις μαγικής Πάρνηθας.
Σε ευχαριστώ.
Σας χαιρετώ.
Υ.Κ.
Καλή μου Avallon υπέγραψα και για το δάσος του Συγγρού.
Να είσαι πάντα καλά.
Σε χαιρετώ φιλικά.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ!
-Ποιά Πάρνηθα, έλα καημένε.
-Την Πάρνηθα, που 500 στρέμματα μέσα στον Εθνικό Δρυμό....
-Αηδίες τώρα, το πήρε ο άνθρωπος και τρώνε ψωμάκι τόσοι άνθρωποι! Σας
πιάσανε ξαφνικά οι οικολογικοί πόνοι. Αφήστε τα για τους οικολόγους αυτά, που πασχίζουν να μπουν στη Βουλή. Αν θα μπουν.
-Νύκτα την κάνατε και αυτή την τροπολογία...
-Αγαπητέ δεν ήταν νύκτα, μα τώρα για τροπολογίες θα λέμε... Στο κάτω-κάτω ποιο άλλο βουνό έχει πράσσινο στην Αττική;
Καλοί μου φίλοι ευτυχώς, κατέγραψα μερικές τέτοιες συζητήσεις γύρω από το ξεπούλημα της Πάρνηθας για το μέλλον. Και μένω στην τελευταία φράση του υποψήφιου βουλευτή, <<ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΠΙΟ ΑΛΛΟ ΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΣΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;>>
Και μια εμείς δεν το χρειαζόμαστε το πράσσινο και μιας και μας χαλάει δηλαδή, ας το πουλήσουμε για να καλοπεράσουν οι Εθνοπατέρες και όχι το Έθνος.
Ντροπή σε αυτούς, ντροπή και σε μας.
Σε λίγο δεν θα υπάρχει η αγνή φύση της μαγικής Πάρνηθας και θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι!!!
Τώρα θα μου πείτε λίγο σας νοιάζει. Για μας προέχει η εσωτερική διαδρομή, η ψυχή μας, το πνεύμα μας. Μα φίλοι μου είτε το θέλετε είτε όχι περισσότερο κοντά στον εσωτερισμό είναι η φύση παρά τα πι σι μας...
Σας χαιρετώ.
Σήμερα ερχόμενη από το εξοχικό, την παράκληση και την βολτούλα μας την κάναμε πάνω στην Μαγική Πάρνηθα. Και ήταν όντως τόσο όμορφα, εκεί στην μεγάλη πηγή της Φυλής!!!
Ανεβήκαμε από την Μαγούλα για τα Δερβενοχώρια και μετά δεξιά για την Χασιά. Όπου κάνανε τρεις ΄ψρες την βόλτα μας κοντά στο Κλημέντι.
Σας χαιρετώ φιλικά.
και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:
Περίπου το 1994 ο Νίκος Γιοβανίδης μας έιχε πάει από ένα μονοπάτι που αρχίζει από Θρακομακεδόνες και καταλήγει στο Φλαμπούρι(2 ώρες πεζοπορία). Το μονοπάτι περνάει από την σπηλιά του Δράκου. Δυστυχως όμως πάνε πολλά χρόνια και έχω ξεχάσει το μονοπάτι,μήπως μπορεί κανείς να μου δώσει πληροφορίες; Ευχαριστώ.και οταν φτασουμε στην ψηλότερη κορυφή θα δούμε άλλες να μας χαιρετούν.
Σε καλωσορίζω στην παρέα μας Archontia.
Λοιπόν καλή μου, υπάρχουν δύο μονοπάτια που ξεκινούν από τους Θρακομακεδόνες, μα κανένα δεν περνά από την σπηλιά του Δράκου(;) Ειλικρινά δεν γνωρίζω κανένα σπήλαιο στην Πάρνηθα με τούτο τό όνομα. Ίσως και να λες το σπήλαιο Κιούση που βρίσκετε λίγο δεξιά της διαδρομής: Θρακομακεδόνες 2η - Καταφύγιο Φλαμπούρι.
Ετούτη την διαδρομή ήδη την έχω περιγράψει και εάν θα ψάξεις λίγο στις προηγούμενες σελίδες του topic, θα την βρεις για να την συγκρίνεις με τις αναμνήσεις σου από εκείνο το μονοπάτι που ανέβηκες στο Φλαμπούρι το 1994 και είναι πράγματι μια πολύ ωραία διαδρομή με όμορφη θέα.
Σε χαιρετώ Archontia φιλικά.
Σας χαιρετώ.
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας που τόσο έκδηλη για το όμορφο βουνό με βοήθησε να δώ, μέσα από τα μάτια σας, το μεγαλείο του, και να μου θυμίσει ότι είναι εκεί, μας περιμένει να το γνωρίσουμε με ΣΕΒΑΣΜΟ . Όχι ότι δεν έχω ανέβει ποτέ , όχι πως δεν το αγαπούσα αλλά δεν το έβλεπα έτσι .
Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ενεργοποιηθώ αγόρασα χάρτες (εκείνος της Ανάβασης είναι καταπληκτικός κατά την γνώμη μου), έχω σώσει όλες τις περιγραφές των μονοπατιών από το topic αυτό (ειδικά θερμές ευχαριστίες στην zezmperg).Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου . Την κυριακή ήμουνα στο κτήμα του τέως , την προπροηγούμενη έκανα το μονοπάτι από Μηλιά σε Αγιο Γιώργη όπου το GPS αποδείχτηκε πολύτιμο. Συγχωρείστε μου την πολυλογία αλλά εσείς μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου .
Edited by - εμβιος on 24/02/2004 02:52:38
quote:
Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας που τόσο έκδηλη για το όμορφο βουνό με βοήθησε να δώ, μέσα από τα μάτια σας, το μεγαλείο του, και να μου θυμίσει ότι είναι εκεί, μας περιμένει να το γνωρίσουμε με ΣΕΒΑΣΜΟ . Όχι ότι δεν έχω ανέβει ποτέ , όχι πως δεν το αγαπούσα αλλά δεν το έβλεπα έτσι .
Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ενεργοποιηθώ αγόρασα χάρτες (εκείνος της Ανάβασης είναι καταπληκτικός κατά την γνώμη μου), έχω σώσει όλες τις περιγραφές των μονοπατιών από το topic αυτό (ειδικά θερμές ευχαριστίες στην zezmperg).Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου . Την κυριακή ήμουνα στο κτήμα του τέως , την προπροηγούμενη έκανα το μονοπάτι από Μηλιά σε Αγιο Γιώργη όπου το GPS αποδείχτηκε πολύτιμο. Συγχωρείστε μου την πολυλογία αλλά εσείς μπορείτε να καταλάβετε τη χαρά μου .Edited by - εμβιος on 24/02/2004 02:52:38
Σε χαιρετώ έμβιε και είναι πάνω απ'όλα, δική μας η χαρά που υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...
Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε έμβιε και σε ευχαριστώ προσωπικά για τα καλά σου λόγια.
Να προσέχεις όμως ετούτο τον καιρό, που ακόμα το βουνό έχει χιόνια, διότι και τα μονοπάτια δεν καλοφαίνονται αλλά και γίνετε επικίνδυνη η ανάβαση επάνω. Πάντως τώρα που ανοίγει ο καιρός, θα κάνω κάποιες ημερίσιες αναβάσεις και θα καλέσω φίλους του topic για να γνωρίσουν τις ομορφιές της μαγικής Πάρνηθας, φυσικά θα είσαι μέσα στην παρέα μας.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
quote:
Φόρτωσα τον χάρτη που έφτιαξα με πολύ κόπο (συντεταγμένες μονοπατιών του ορειβατικού και ψηφιοποιημένους χάρτες) στο gps μου και δειλά δειλά προσπαθώ να σταθώ στο βουνό ξεχνώντας τα χρονάκια μου και την απειρία μου .
Οντως φίλε έμβιε το GPS αποδεικνύεται ανεκτιμητο σε τέτοιες περιπτώσεις...
Καλώς ήλθες στην παρέα μας![]()