- Μια δικη ενας βοσκος και τα προβατα!!!!!!!!!!!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
zadok μη θυμωνεις ,δεν μπορουσα να βρω καλλυτερο 6η δημοτικου ειμαι.
Όχι, αγαπητό μας παιδί, δε θυμώνω.
Βέβαια, εγώ ρωτάω αν το σκέφτηκες μόνος κι εσύ απαντάς τί τάξη πας.
"Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα."
Μην στεναχωρεθείς, αλλά δεν το ξαναρχίζεις το Δημοτικό καλλίτερα;
quote:
Αρκεί που μερικοί παίρνουν οικολογικά προβλήματα, αποτέλεσμα της νεοελληνικής νοοτροπίας και αντίληψης για τη Φύση, στην πλάκα.
Πού να την αποκτήσουν την ευαισθησία και την αντίληψη, αγαπητέ;
Τον εγκέφαλο τον έχουν για να κρατά ισορροπία στο κρανίο...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 27/01/2005 21:56:20
Ζηνων (1η ταξη δημοτικου)
zinon
quote:
quote:
Αρκεί που μερικοί παίρνουν οικολογικά προβλήματα, αποτέλεσμα της νεοελληνικής νοοτροπίας και αντίληψης για τη Φύση, στην πλάκα.Πού να την αποκτήσουν την ευαισθησία και την αντίληψη, αγαπητέ;
Τον εγκέφαλο τον έχουν για να κρατά ισορροπία στο κρανίο...
όχι μόνο !
Τον χρησιμοποιούν και για να τιμωρήσον παραδειγματικά το λύκο.
Μου θυμίζει εκείνον τον Πέρση Σατράπη, που όταν δεν υπέταξε τη Φύση στις επιταγές του, έδωσε εντολή να δείρουν τη θάλασσα...
Ο Ζήνων ήταν φιλόσοφος. Οι φιλόσοφοι είχαν ασχοληθεί με τη Φύση. Όσοι ασχολήθηκαν με τη Φύση και τους Νόμους της, ξέρουν οτι η φύση του λύκου είναι να τρώει (και) πρόβατα.
Παραφύση βιασμός της Φύσης προέρχεται από τη νοοτοροπία μερικών μερικών, που νομίζουν οτι η Φύση πρέπει να εναρμονιστεί με τις ανάγκες τους.
Να χρησιμοποιεί ένας ανεγκέφαλος το όνομα "Ζήνων" για να υπογράψει τις αμπελοφιλοσουφίες του, είναι ανάλογο του επίπέδου του.
Και επιπλέον προσβάλλει και τα παιδάκια της Α' Δημοτικού, που αν μη τι άλλο ξέρουν τι τρώει ο λύκος και γιατί.
* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
Η 1η΄δημοτικου ειναι απαντηση στην zadok, σε ενα ειρωνικο σχολιο του υφους "τι ταξη πας" .
Εγω ομως ο ανεγκεφαλος ρωταω ειναι στην φυση του λυκου να τρωει το προβατο ; ναι
Εγω ο ανεγκεφαλος ξαναρωταω ειναι στην φυση του ανθρωπου να βασανιζει τον λυκο ;
αν πεις ναι .....τοτε γιατι ειμαι ανεγκεφαλος αφου το ιδιο πραμα λεμε
αν πεις οχι .....τοτε γιατι τον βασανισε ,γιατι εκανε κατι που δεν ειναι στην φυση του,που το σκεφτηκε πως του "βγηκε".
Μαλλον δεν καταλαβες τιποτε .
λυπαμαι οι αμπελοφιλοσοφιες μου εχουν περισσοτερη σχεση με την "πραγματικοτητα" απο τις ουτοπικες φαντασιωσεις σας.
zinon
Ξέρεις, αν συνεχίσω την "ειρωνία" (όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι), μπορούμε κάλλιστα να γεμίσουμε πολλές σελίδες και επί της ουσίας να μη λέμε κάτι.
Όταν γράφεις και σκέπτεσαι σαν παιδάκι, εγώ σε ειρωνεύομαι άμα σε ρωτάω τί τάξη πας;
Αν εσύ συντάσσεσαι με τους ανεγκέφαλους, μη ζητάς και τα ρέστα από πάνω.
Αν άνοιξες λοιπόν, το θέμα για να διαπληκτιστείς και να δέχεσαι μόνο ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αλήθεια, πες το μας να το ξέρουμε.
quote:
Εγω ο ανεγκεφαλος ξαναρωταω ειναι στην φυση του ανθρωπου να βασανιζει τον λυκο ;
αν πεις ναι .....τοτε γιατι ειμαι ανεγκεφαλος αφου το ιδιο πραμα λεμε
αν πεις οχι .....τοτε γιατι τον βασανισε ,γιατι εκανε κατι που δεν ειναι στην φυση του,που το σκεφτηκε πως του "βγηκε".
Μαλλον δεν καταλαβες τιποτε .
Όταν τελειώσεις το σχολείο λοιπόν, ελπίζουμε ότι θα έχεις μάθει ότι κάποτε στην αρχαία Αθήνα διέπρεψαν και οι Σοφιστές φιλόσοφοι, οι οποίοι είχαν το ταλέντο να εκφέρουν λόγους ολόκληρους επί αληθοφανών (δηλ. ουσιαστικά ψευδών) συλλογισμών.
Πρώτη φορά ακούς ή διαβάζεις ότι ο άνθρωπος λειτουργεί μεν όπως όλα τα έμβια όντα του πλανήτη με τα ένστικτά του, διαθέτει όμως και την ικανότητα της σκέψης που του επιτρέπει να επιλέγει την καλύτερη μέθοδο για να επιλύει τα προβλήματά του;
Όσοι συμμετείχαν στο θέμα σου και πρώτος και καλύτερος (αν δεν κάνω λάθος) ο "λύκος" των Φόρουμς κ. Ramoglou ανέλυσαν ότι το ζήτημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι ο βοσκός προστάτεψε τα ζωντανά του, αλλά ότι διανοήθηκε (και το έπραξε τελικώς) να διαπομπεύσει με βάναυσο τρόπο το θήραμά του καλώντας και δημοσιογράφους.
Μπορείς να μας εξηγήσεις σε τί αποσκοπούσε αυτή η πράξη και ποία ήταν η αναγκαιότητά της;
Έχεις δει κανένα ζώο ΣΤΗ ΦΥΣΗ (την οποία με τόσο θράσος επικαλείσαι) να διαπομπεύει το θήραμά του απλά για να χαρεί δημοσιότητας;
Τα ζώα σκωτώνουν ή για να αμυνθούν ή για να τραφούν. Έχεις δει ζώο να βασανίζει άλλο ζώο για χαβαλέ;
ΕΛΕΟΣ, ΖΗΝΩΝ!!!!!!!!!!!!!!
Αν δεν μπορείς να εννοήσεις αυτά, τότε σίγουρα τα όσα ανέφερε ο Vril, θα σου φαίνονται τελείως ακατάληπτα: τροφικές αλυσίδες και παραβίαση των οικοσυστημάτων... Καλά...
Τί λες; Είσαι να επαναφέρουμε το έθιμο της Ρωμαϊκής αρένας; Γιατί άραγε καταργήθηκε; ![]()
.
.

Edited by - Zadok on 28/01/2005 00:49:57
Edited by - Zadok on 28/01/2005 00:52:36
quote:
Τί λες; Είσαι να επαναφέρουμε το έθιμο της Ρωμαϊκής αρένας; Γιατί άραγε καταργήθηκε;
Διότι απαγορεύτηκε από την Καθολική Εκκλησία σαν αντίπραξη στα Μεσαιωνικά βασανιστήρια.
Όταν βέβαια έγινε σκέψη επαναφοράς τους αυτό κατέστη αδύνατο διατί απαγόρευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση την βρώσιν των εντέρων και των κεφαλών , δια να μην δηλητηριάζονται τα λιοντάρια από τα ανθρώπινα περιττώματα, τα ως άνω και κάτω.
O νομος του ισχυρου.
....Έχεις δει κανένα ζώο ΣΤΗ ΦΥΣΗ (την οποία με τόσο θράσος επικαλείσαι) να διαπομπεύει το θήραμά του απλά για να χαρεί δημοσιότητας;........
Η μαχη για την ηγεσια της αγελης.
...Τα ζώα σκωτώνουν ή για να αμυνθούν ή για να τραφούν. Έχεις δει ζώο να βασανίζει άλλο ζώο για χαβαλέ;..............................
απαντηθηκε παραπανω.
.......Αν δεν μπορείς να εννοήσεις αυτά, τότε σίγουρα τα όσα ανέφερε ο Vril, θα σου φαίνονται τελείως ακατάληπτα: τροφικές αλυσίδες και παραβίαση των οικοσυστημάτων... Καλά...
Η μια οψη του νομισματος , αγνοητε επιδεικτικα την αλλη.
Τί λες; Είσαι να επαναφέρουμε το έθιμο της Ρωμαϊκής αρένας;....
καποτε υπηρχε , ισως καποτε ξαναυπαρχει γιατι αραγε; (εγω διαφωνω)
και τελος σε παρακαλω ασε τους σοφιστες ησυχους , οποιαδηποτε προταση ειναι αληθοφανης μπορει να ειναι και αληθινη .
Φιλικα Ζηνων
και τελος για σκεψου γιατι θυμωσες ; αφου εχεις το προνομοιο να επιλεξεις να μην θυμωσεις.
Οτι καταλαβες καταλαβες ,τελος.
zinon
Πάντως, σίγουρα οι νόμοι, με τις όποιες ατέλειές τους, υφίστανται για να τιμωρούν τις συμπεριφορές τέτοιων ανθρώπων, όπως ο βοσκός και για να παραδειγματίσουν μελλοντικούς επίδοξους βοσκούς.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με Zadok, amalia και Vril.
Ζήσε τη στιγμή!

quote:
O νομος του ισχυρου.
![]()
![]()
Παλινδρομική κίνηση ισχύος επί καθέτου άξονος
βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως
και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου.
quote:
Η μαχη για την ηγεσια της αγελης.
Βοσκός = λύκος = πρόβατα = αγέλη. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
απαντηθηκε παραπανω.
Οπωσδήποτε!
quote:
Η μια οψη του νομισματος , αγνοητε επιδεικτικα την αλλη.
Απαντήθηκε πιο πάνω: "Παλινδρομική κίνηση..."
quote:
οποιαδηποτε προταση ειναι αληθοφανης μπορει να ειναι και αληθινη .
Έτσι εξηγούνται όλα!!!!
.
.

quote:quote:
οποιαδηποτε προταση ειναι αληθοφανης μπορει να ειναι και αληθινη .Έτσι εξηγούνται όλα!!!!
Αυτό φαινόταν απ την αρχή ....
1. ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ
2. ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
3. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ
4. ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ "ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Οπως όλα τα άλλα φθίνει κι αυτή.
"Κανείς δεν κάθεται πια στο χωριό να γίνει τσοπάνης, παρ’ όλο που οι επιδοτήσεις είναι σεβαστές και δεν έχει και άδικο.
Μείναμε εμείς να παιδευόμαστε με τα ζωντανά και να κρατάμε και το χωριό μη ρημάξει τελείως."
Λόγια ενός κτηνοτρόφου από τα Τζουμέρκα, πέρυσι σε μια εκδρομή.
Λοιπόν, δε θα το πίστευα άμα δε μου το έλεγε ο ίδιος οτι το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι οι λύκοι.
Κατεβαίνουν πιά και μέσα στα χωριά για αναζήτηση τροφής αφού το ανεξέλγκτο κυνήγι δεν έχει αφήσει τίποτε ζωντανό, ιπτάμενο και μη, χώρια που από είδος προς εξαφάνιση που ήταν μέχρι πριν δυό δεκαετίες, χάρη σε κάποιες οικολογικές (ο θεός να τις κάνει) οργανώσεις, έχουν πια πρόβλημα υπερπληθυσμού.
Δεν είναι πλάκα, αλλά άμα είσαι άσχετος με το αντικείμενο μπορεί αντί για καλό να κάνεις ζημιά.
Αμολάνε λοιπόν λύκους από μια ηλικία και μετά στα βουνά κι όποιον πάρει ο χάρος.
Κι ο χάρος συνήθως παίρνει τα πρόβατα δια στόματος λύκου ή τους λύκους δια κάννης τσοπάνη.
Λοιπόν, το οτι είναι όντως υπαρκτό το πρόβλημα αποδεικνύεται κι από τις αλλεπάλληλες μαζώξεις στα χωριά (της Πίνδου κυρίως) ανάμεσα σε κτηνοτρόφους, οικολόγους και υπαλλήλους του Υπ. Γεωργίας και η λύση που δίνεται σήμερα είναι η επιδότηση (με 20.000 δρχ νομίζω το κεφάλι) για κάθε ζώο που τρώγεται από λύκο.
Ομως, η διαδικασία του να αποδείξεις οτι πράγματι το έφαγε λύκος κι όχι εσύ σε κάποιο τσιμπούσι είναι τόσο δύσκολη που γίνεται μπάχαλο.
Ετσι, κτηνοτρόφοι, είτε χάσαν ζώα είτε όχι, δηλώνουν σα λυκοφαγωμένα καμμιά 50ριά ετησίως έτσι για το καλό και όσα αποδείξουν απέδειξαν.
Πέρα απ’ αυτά όμως, αν έρθει κανείς στη θέση ενός μικροκτηνοτρόφου που παλεύει με καιρικές συνθήκες κλπ και χωρίς υποδομές να διατηρήσει ένα μικρό κοπάδι (για να βγάλει τί;) και βλέπει κάθε μέρα ή βδομάδα να χάνει κι από ένα λόγω λύκων, μάλλον θα αντιδράσει περίεργα.
Αφού δεν υπάρχει τρόπος να προστατέψει το προϊστάμενο υπουργείο την περιουσία του, θα το κάνει ο ίδιος με κάθε τρόπο.
Κι αν το πρόβλημά του είναι μεγάλο και επαναλαμβανόμενο, θα αντιδράζει ζωωδώς, αγράμματος κι αμόρφωτος γαρ.
Τελικά, σε μια πολιτισμένη και οργανωμένη πολιτεία, θα όφειλε το ίδιο το κράτος να προστατέψει τους λύκους σαν σπάνια κι όμορφα ζώα, είτε οργανώνοντας πιό πολλούς εθνικούς δρυμούς ή χώρους προστασίας στο φυσικό περιβάλλον, είτε απαγορεύοντας ή περιορίζοντας αισθητά το κυνήγι (πάψαμε να είμαστε κυνηγοί εδώ και χιλιάδες χρόνια), αφού όλα μια αλυσίδα είναι.
-Παλιά πως ζούσατε ρε μπάρμπα κι εσείς και οι λύκοι που ήταν πιό πολλοί μάλιστα;
-Παλιά ήταν και τα κοπάδια μεγάλα και δε φαινόταν η ζημιά, παλιά οι λύκοι βρίσκαν να φάνε και σπάνια να κατέβουν στο χωριό η το μαντρί να μας φάνε τα ζωντανά.
Καλή λοιπόν και η οικολογία (πρώτος εγώ), καλοί και οι λύκοι και οι αρκούδες, καλοί και οι βοσκοί, καλά και τα πρόβατα.
Αμα τα αφήνεις όλα στην τύχη όμως ή άμα δεν ξέρεις πού πάνε τα 4 σαν υπουργείο ή σαν οικολόγος, θα τα βρεις μπροστά σου.
Μια και είπα για αρκούδες, λαμπρό παράδειγμα η δουλειά του «Αρκτούρου», που πέτυχε να αυξήσει τον πληθυσμό της καφετιάς αρκούδας στην Ελλάδα και να μην έχει κανείς παράπονο, γιατί έκανε τη δουλειά σωστά.
Αντε να πεις τώρα εσύ στο μπάρμπα για οικολογίες και λύκους τη στιγμή που από τα 50 πρόβατά του ζει. Αμα δε σε πάρει με τις πέτρες τυχερός θα ‘σαι.
Το λάθος του συγκεκριμένου ήταν που (απ' την αμορφωσιά και την αγανάκτηση) έβγαλε το θέμα σε κοινή θέα.
Το τί γίνεται στην ορεινή επαρχία, το πώς εξολοθρεύουν δλδ ο,τι περπατάει κι ο,τι κινείται είναι μεγάλη ιστορία.
και άλλο να τον δένει πίσω από ο αυτοκίνητο και να τον βασανίζει για "παραδειγματισμό"
Ποιανού "παραδειγματισμό" ?
Τών άλλων λύκων ???
Μιλάμε για την πνευματική ανωμαλία του "βοσκού".
Όχι για το αναφαίρετο δικαίωμά του να αμυνθεί.
Άλλο η (αυτό)-άμυνα και άλλο η αισχρότητα και βαναυσότητα απέναντι στο αιχμαλωτισμένο ζώο που πεινάει.
Γκε γκε ???
quote:
Γκε γκε ???
Μπε μπεεε...
Διαφωνούμε κάπου Vril;
quote:quote:
Γκε γκε ???
Μπε μπεεε...Διαφωνούμε κάπου Vril;
Ναι.
Το Γκε γκε είναι αρβανίτικα, δηλ. η επόμενη πολιτιστική βαθμίδα μετά τον Όμηρο.
Το μπε μπέ, τι να σου πώ βρε παιδάκι μου, εγώ βοσκός είμαι, δεν ξέρω...
Αν διαφωνούμε ?
Τι να σου πώ τι να σου πώ βρε παιδάκι μου, εγώ βοσκός είμαι, δεν ξέρω...
quote:
Τι να σου πώ τι να σου πώ βρε παιδάκι μου, εγώ βοσκός είμαι, δεν ξέρω...
Εγώ βλάχος είμαι αλλά δεν πάει καλά η δουλειά (οι λύκοι βλέπεις...)![]()
Αμα πήξεις το τυρί κράτα μου έναν πάφλα![]()