ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεκτονισμός - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Τεκτονισμός - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Zinox32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
dim.karΜέλος
12/10/2005, 11:59:38
Kαλημέρα σε όλες και όλους!

quote:
Αν και δεν ειναι δικιά μου θα ήθελα να προσθέσω μία φωτογραφία από τοποθεσία στον Όλυμπο.

Φαράγγι του Ενιπέα. Επτά ώρες από μια ΠΟΛΥ γρήγορη ομάδα, δέκα ώρες από μια μέτρια.

quote:
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!

Σωστός και ασχολίαστος!

Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

orfeas7Μέλος
12/10/2005, 16:05:19
Εγώ μάλον θα ερθω με την μετρια ομάδα!!!

πάνειοςΜέλος
13/10/2005, 19:13:23
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Σωστός και ασχολίαστος!

Θα συμφωνησω και εγω....
Ορφεα γνωριζεις που βρισκονται τα αρχαια ορυχεια στο Παγγαιο και οι βραχογραφιες; εχεις επισκεφθει κατι απο αυτα;
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

πάνειοςΜέλος
13/10/2005, 19:20:47
Μια νεα τεχνητη λιμνη αποκτησε η πολυπαθη ΠΕΝΤΕΛΗ μας

Η οποια βεβαια προερχεται απο το φραγμα που φτιαχτηκε μεταξυ ΑΓΡΙΛΙΚΙΟΥ ΣΚΑΡΠΑΣ

ωστε αυτο να συγκρατει τα νερα των ρεματων της ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ ΝΤΑΡΔΙΖΑΣ ΚΑΙ ΚΙΜΠΕΤΟΥΗ πριν αυτα καταληξουν στο ρεμα ΒΡΑΝΑ

Απο οτι φαινεται το τοπιο σε λιγα χρονια θα αλλαξει μαλλον προς το καλυτερο ελπιζω, αν και καλο θα ηταν να μην ειχαμε φτασει ως εδω ωστε να χρειαστουν ολοι αυτοι οι χιλιαδες τονοι τσιμεντου μεσα στο βουνο για να συγκρατουν τα νερα πραγμα που αλλοτε γινοταν μεσω του δασους που τωρα πια δεν υπαρχει....
ΠΑΝΕΙΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ

orfeas7Μέλος
13/10/2005, 20:20:08
Όπως είχα πει και σε προηγούμενο post κάναμε 2 αποτυχημένες προσπάθειες για τις βραχογραφίες. Μόνος οδηγός ήταν το βιβλίο του Γεωργίου Βογιατζή, Οι βραχογραφίες του Παγγαίου.

Δεν ξέρω για τα ορυχία αλλά έχω μία υποψία ότι βρίσκονται στην νότια πλευρά του βουνού γιατί όταν δοκιμάσαμε να περπατήσουμε το μονοπάτι πάνω από το χωριό Μεσορώπη κάποιοι γέροι του χωριού μας είπαν να μην ψάχνουμε για χρυσάφι γιατί δεν έχει πια!!!

Η αλλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για την ακριβή θέση των ορυχείων από κάποια υπηρεσία.

Και μερικά λινκ
http://www.oreivatein.com/page/mountains/p/paggaio/paggaio_f.htm
http://www.myserres.gr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=46

Βραχογραφίες
http://www.oreivatein.com/page/mountains/p/paggaio/rocks.htm

orfeas7Μέλος
13/10/2005, 20:37:03
Μέσα από την σελίδα του ορειβαικού συλόγου Καβάλας είναι οι παρακάτω φωτογραφίες. Απεικονίζουν μερικές από τις βραχογραφίες. Δεν δείχνουν αυτές με τα αεροπλάνα!

Εδώ επίσεις αναφέρουν ότι οι βραχογραφίες του παγγαίου βρίσκονται γύρο από το παλιό Χορτοκόπι. Επιπλέον υπάρχουν βραχογραφίες στο γειτονικό όρος Λεκάνη έξω από το Κρυονέρι. Όταν πήγαμε στο Κρυονέρι και ρωτήσαμε μερικούς κατοίκους δεν είχαν ιδέα. Ένας μόνο μας είπε ότι οι τσοπάνηδες θα ξέρουν αλλά δεν θα τους βρούμε εύκολα.

Το λινκ
http://www.eoskavalas.com/paggaio/braxograf/braxo.htm

Και οι φωτογραφίες

orfeas7Μέλος
13/10/2005, 20:56:00
Θα προσπαθήσω να μην ξαναγράσω τίποτα άλλο σήμερα για να μην σας κουράσω αλλά αυτό φίλε μου πάνειε πρέπει να το δείς.

http://www.eoskavalas.com/paggaio/path/paths.htm

Είναι ολα τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Παγγαίου. Συγκεκριμένα αν κοιτάξεις στο μονοπάτι της Νικήσιανης θα δείς σε μία φωτογραφία και ένα από τα ορυχεία.

πάνειοςΜέλος
14/10/2005, 11:10:30
Ορφεα καλημερα
Τι να πω ευχαριστω κατ αρχην για τις πληροφοριες σου και τις παραπομπες που εβαλες οι φωτογραφιες με τα σχεδια ,,,ειναι κατι παραπανω απο καταπληκτικες φιλε να σαι καλα...
Θα σου στειλω εμαιλ ...ριξε μια ματια
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

orfeas7Μέλος
14/10/2005, 11:41:39
Μακαρι να είχα βρεί τις πληροφορίες αυτές το καλοκαίρι. Σίγουρα θα πήγαινα μία βόλτα από εκεί!

MonkeysleeperΝέο Μέλος
16/10/2005, 19:42:59
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΣΧΟΛΙΑ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΟΖΙΑΚΑ (ΜΕ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ)???
ΕΧΩ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...

Čómplexíkos êimæi leó êgó... Mónkeyslëepé_r

πάνειοςΜέλος
18/10/2005, 10:24:45
quote:

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΣΧΟΛΙΑ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΟΖΙΑΚΑ (ΜΕ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ)???
ΕΧΩ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...

Čómplexíkos êimæi leó êgó... Mónkeyslëepé_r

Καλημερα Monkeysleeper και σε ολους τους φιλους
Δεν εχω παει στον Κοζιακα φιλε θα ηθελα να μας πεις λιγα για το βουνο και αν εχεις και φωτογραφιες απο κει ακομα καλυτερα
Περιμενω με ενδιαφερον!!
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ

ΧείρωνΜέλος
18/10/2005, 18:14:59
Χαιρετώ όλους τους φίλους,

orfeas7: Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που παραθέτεις
Monkeysleeper: Καλώς ώρισες.

Φίλε πάνειε, μακάρι το βιβλίο σου να γίνει οδηγός αναφοράς για την υγιή αναζήτηση στις άγνωστες γωνιές του τόπου που ζούμε!

Μακάρι επίσης να αξιοποίσεις με τον ίδιο τρόπο και επιπλέον αντίστοιχο υλικό που είμαι σίγουρος πως διαθέτεις!

"...το γαρ αυτό νοείν έστιν τε και είναι..."