ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απροσμενα κερια στην εξωπορτα ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Απροσμενα κερια στην εξωπορτα ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Nick713 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Nick7Νέο Μέλος
15/11/2010, 00:21:17
Μιας και εχω διαβασει εδω οτι να ναι και επειδη βλεπω οτι υπαρχουν και ατομα ενδιαφεροντα εστω και αν διαφωνω μαζι τους και βλεπω πολλα πραγματα με αλλη οπτικη γωνια θα ηθελα να πω μια ιστορια ενος φιλου μου να ακουσω γνωμες και να γινει και χαβαλες απο διαφορες αποψες χωρις ξυλο ελπιζω
Λοιπον πριν καμια 8αρια χρονια ειχα εναν κολητο ο οποιος ειναι αρκετα σοβαρο ατομο χωρις να ασχολειται με παραφυσικα θεματα κτλ.
Αλλα...ενα βραδυ που ηθελε να μεινει στο εξοχικο τους αντι με την υπολοιπη οικογενεια και πηγε εκει (το εξοχικο ειναι σε πυκνοκατοικημενη περιοχη και υπαρχουν και γειτονικα σπιτια χωρις να ειναι σε καμια ζουγκλα βλαστησης. Ξενοδοχειακες μοναδες κοντα κτλ) ειχε μια περιεργη εκπληξη.
Ειδε στο πεζουλη που ηταν η εξωπορτα πολλα πολλα κερια τοποθετημενα αλλα πεσμενα και κατω και σβησμενα. Παραξενευτηκε αλλα δεν εδωσε σημασια. Ολα αυτα κατα τις 11++ το βραδυ. Κατα τις 2 αφου ειχε κατσει στον υπολογιστη του εκει μεσα στο σπιτι ηθελε να ξαπλωσει και πραγματι σβηνει φωτα να ξαπλωσει και δεν περναει λιγη ωρα και ακουει λεει στο αυτι του πολυ πολυ καθαρα και δυνατα το γελιο ενος μικρου κοριτσιου

Με την μια πετακτηκε απο το κρεβατι και μου ορκιζοταν την αλλη μερα ποσο ζωντανο ηταν αυτο που ακουσε και δεν μπορεσε να κλεισει ματι ολη την νυκτα. Και πραγματι φαινοταν αυπνος οταν τον ειδα και οταν πηγα την αλλη μερα σπιτι του στο εξοχικο του επισης μου εδειξε και τα κερια που ειχε δει το προηγουμενο βραδυ και ηταν ακομα εκει.

Ομολογω οτι μου εκανε εντυπωση αν και δεν το ξανασυζητησαμε ουτε το σπουδαιολογησαμε...
Υποθετω οτι ισως να τον πηρε ο υπνος για λιγο και επειδη ειχε τρομοκρατηθει ισως στο υποσεινηδητο του (ηταν και καμια 16αρια χρονων τοτε) απο τα κερια που μπορει να ειδε στην εισοδο να ηταν στον υπνο του.
Απο την αλλη τα κερια δεν βγαζει νοημα τι ρολο βαραγανε εκει και ποιος τα ειχε βαλει...
Νομιζω ηταν γκρι η ασπρα...

Edited by - Nick7 on 15/11/2010 00:34:05

15/11/2010, 00:27:30
Τι εποχή έγινε το συμβάν, αν επιτρέπεται;

Nick7Νέο Μέλος
15/11/2010, 00:32:56
θα σε γελασω...Ηταν σιγουρα ανοιξη παντως αλλα δεν θυμαμαι μηνα ακριβως.
Νομιζω ηταν προς τα τελη του μαιου..

15/11/2010, 00:42:43
Τα κεριά, βράδυ, η φωνή... Θα έλεγε κανείς πως κάλεσαν κάποια ψυχή. Αλλά πως είναι σίγουρος πως άκουσε τη φωνή ενός μικρού κοριτσιού; Σε κατάσταση σοκ μπορεί να παρερμηνεύσουμε τις πληροφορίες τις οποίες λαμβάνουμε.

Το χρώμα των κεριών δε ξέρω αν βοηθάει, καθώς λείπουν πολλά στοιχεία από την ιστορία. Θυμάσαι μήπως αν είχαν κάποια διάταξη;

Υπήρχαν μετέπειτα περίεργες συμπεριφορές απ' την πλευρά του φίλου σου; Υπήρχε κάτι περίεργο στο εξοχικό του; οι δικοί του παραπονέθηκαν για κρύο; Θορύβους;

Nick7Νέο Μέλος
15/11/2010, 01:01:00
Οχι δεν μου ξαναειπε τουλαχιστον εμενα κατι τετοιο. Για αλλα περιεργα φαινομενα.
Και εγω σκεφτηκα το καλεσμα καποιας ψυχης αλλα μου φαινεται και ακυρο.Εξω απο το σπιτι του?Ενα πεζουλακι μικρο μονο ηταν με ενα κηπο μικροσκοπικο πριν το κατωφλι.
Η διαταξη απο οσο μου ειχε πει και απο οσο θυμαμαι ο ιδιος ηταν απλα αρκετα κερια σε μια σειρα ομοιομορφα απο την μια μερια του πεζουλιου μεχρι την εξωπορτα και αλλα τοσα ομοιομορφα απο την αλλη μερια επισης.

Για την φωνη μικρου κοριτσιου επεμενε και πολυ μαλιστα.
Και οχι φωνη ακριβως.
Παιδικο γελιο αλλα κοριτσιστικο.
Και αυτο εγινε αφου ειχε ξαπλωσει με σβηστα φωτα.
Δηλαδη πριν που ειχε κατσει χαλαρος με μουσικουλα στο σπιτι του δεν ειχε ουτε πανικο λογω των κεριων ουτε κατι περιεργο για να τρομοκρατηθει.

15/11/2010, 01:17:29
Δημιουργούσε ένα δρομάκο απ' την αρχή του πεζοδρομίου ως την είσοδο ε;

Μπορεί να ήταν κάλλιστα μια ωραία φάρσα.. τι να πω.. Μπορεί να ήταν και της φαντασίας του. Μήπως έβλεπε κάνα θρίλερ την προηγούμενη μέρα; και εκεί απ' όσο κατάλαβα πήγε μόνος... Μπορεί κάποιος συνδυασμός τέτοιων στοιχείων να τον αναστάτωσε και να έγινε ότι έγινε..

Αφού δεν υπήρξε συνέχεια όλα καλά.

Nick7Νέο Μέλος
15/11/2010, 01:21:37
ναι ενα μικρο δρομακι μεσα στην αυλη μεχρι την εισοδο του σπιτιου.
Και εγω πιστευω οτι ειχε να κανει μαλλον με το υποσεινηδητο του και οτι ηταν ενας συνδυασμος των δεδομενων δηλαδη μονος του λιγο ψαρωμενος με τα κερια που ειδε εξω απο το σπιτι (δεν ειναι εδω που τα λεμε και λιγο να δεις ετσι κερια στην αυλοπορτα σου) απλα επειδη μου ειχε κανει τοτε εντυπωση το αναφερω και εδω.
Μονος πηγε ναι τωρα για το αν εβλεπε θριλερ και μαλιστα την προηγουμενη δεν το γνωριζω αλλα σπανια εβλεπε γενικα ταινιες και δεν τρομαζε ευκολα...
Μου ορκιζοτανε παντως με σταυρους για το γελιο που ακουσε δυνατα στο αυτι του μεσα...

ΑΑ και μια λεπτομερεια που ξεχασα ειναι οτι το εξοχικο του ειναι σχεδον διπλα σε νεκροταφειο.Οχι ακριβως διπλα αλλα σε εναν παραδρομο πιο περα...οπως βεβαια και ολα τα αλλα εξοχικα που γειτονευουν.

Edited by - Nick7 on 15/11/2010 01:22:55

Edited by - Nick7 on 15/11/2010 01:24:17

Edited by - Nick7 on 15/11/2010 01:29:27

15/11/2010, 01:43:08
Μπορεί να κάνει ο καθένας όσες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ θέλει, πραγματικά. Μπορούμε να πούμε πως κάλεσαν κάποιον νεκρό, πως ο δρόμος με τα κεριά έγινε έτσι ώστε ο νεκρός να βρει το δρόμο του, ή ότι ήταν μία κακόγουστη (αλλά οργανωμένη) φάρσα, κτλ κτλ κτλ. Ότι θέλει ο καθένας

Αν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία δε μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά, εκτός κι αν κάποιο μέλος γνωρίζει περισσότερα και μας πει.

Πάντως η αλήθεια είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις πάει με τη μία ο νους μας σε μαγείες και τελετές κτλ. Υπάρχουν τόσοι τσαρλατάνοι και φαρσέρς όμως που πρέπει να κρατάμε μια πισινή....

Nick7Νέο Μέλος
15/11/2010, 01:47:46
Ναι πολυ σωστος εισαι.
Αν καποιος θελει να ρωτησει καποια λεπτομερεια που ισως εμενα μου διεφυγε αλλα την γνωριζω...

ZephyrΜέλος
15/11/2010, 11:57:17
Τα κεριά στην εξώπορτα αποδίδουν 2 συμπεράσματα: είτε έγινε εκεί κάποιου είδους τελετουργικό είτε κάποιοι ήθελαν να κάνουν πλάκα για να τρομάξουν τους ενοίκους!
Και στις δυο περιπτώσεις πέτυχαν τον σκοπό τους! Επειδή προσωπικά δεν είμαι οπαδός του πνευματισμού, καταλήγω στο δεύτερο, ότι δηλαδή στην ουσία ο φίλος σου βλέποντας τα κεριά άρχισε (έστω και υποσυνείδητα)να υποβάλλεται σε μια κατάσταση "μεταφυσικού" θρίλερ. Σαν αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε ασυνήθιστος ήχος (π.χ. ουρλιαχτά από σκυλιά, γατιά, κρωξίματα πουλιών) παίρνει άλλες διαστάσεις στο μυαλό κάποιου που έχει υποβληθεί σε μια τέτοια ψυχολογική κατάσταση.

νηριήδαΝέο Μέλος
17/11/2010, 13:36:55
Θα μπορούσε όμως να είναι κάποιο είδος τελετουργικό όπως προαναφέρθηκε.Εφόσον το σπίτι είναι εξοχικό και γνωρίζουν οτι δεν μένει κάποιος μέσα όλο τον χρόνο τότε ποιος ο λόγος να γίνει η φάρσα,την οποία δεν μπορούμε να αποκλείσουμε γιατί δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα.
Τέλος πάντων,ότι και να ήταν και εφόσον εδω και 8 χρόνια δεν του έχει ξανα συμβεί τότε ίσως και να μην ήταν άξιο φόβου.
Πες στο φίλο σου να μην αγχώνεται..το πολύ πολύ να ήταν κανένα πνευματάκι που ήθελε να κάνει αισθητή την παρουσία του!

"Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.."

Nick7Νέο Μέλος
17/11/2010, 20:45:45
και εγω αυτο σκεφτηκα για αυτο δεν με ικανοποιει τοσο η εξηγηση της φαρσας.
Στην περιπτωση που υπαρχει το μεταφυσικο λες οτι καπιοι καλεσανε το πνευμα εξω απο το σπιτι?Με ποιο σκοπο ομως?Ο φιλος μου αλλα και η οικογενεια του απο οσο ξερω δεν ειχαν τσακωμους με αλλους ποσο μαλλον με ατομα που να ασχολουνταν με τετοια.
Παιζει το πνευμα να ηταν κακο?Αν και δεν τον πειραξε βεβαια περα απο το να γελασει στο αυτι του...
Σιγουρα αφου δεν εγινε κατι χειροτερο δεν τρεχει τιποτα απλα και μονο αυτο ειναι αρκετα ανατριχιαστικο.

νηριήδαΝέο Μέλος
18/11/2010, 16:06:51
Nick7 δεν είναι απαραίτητο να καλέσανε το πνεύμα για έχοντας στο μυαλό τους τον φίλο σου ή την οικογένεια του.Μπορεί ο τόπος εκείνος έξω απο το σπίτι του να είναι τόπος συνάντησης τους και να μην έχει καμιά απολύτως σχέση με τον φίλο σου.
Από την άλλη το ότι βρήκε τα κεριά εκεί δε σημαίνει κιόλας οτι καλέσανε κάποιο πνεύμα.Μπορεί όντως να κάνανε κάποιο τελετουργικό αλλά ωρίς πνεύματα.
Το κοριτσίστικο γέλιο μπορεί να ήταν φαντασία λόγω του φόβου που είχε για τα κεριά,μπορεί να ήταν όπως προαναφέρθηκε παιχνίδι του μυαλού του σε κάποιον άλλο ήχο που πιθανόν να άκουσε..
Δεν αποκλείουμε φυσικά να ήταν όντως κάποιο πνεύμα που ακόμη και αν δεν καλέστηκε,μπορεί να έχασε το δρόμο του..
Ας μην απομυθοποιούμε τις καταστάσεις..
Το ότι δεν του έχει συμβεί ποτέ ξανά σημαίνει πως ήταν κάτι που δεν είχε να κάνει με εκείνον..
Έχει πάει ξανά εκεί να μείνει?Αν ναι και δεν του συνέβη κάτι παραπλήσιο τότε ας μην σκαλίζει το θέμα..
Ότι θέλει ας ήταν..
Άλλωστε είναι πολλά χρόνια πίσω..

"Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια.."