ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Τροίας.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί Τροίας.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Κεφτές8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΚεφτέςΝέο Μέλος
19/11/2003, 02:23:29
Kalispera.
Apla ithela na pw ayto:Otan o Sliman anakalypse tin "Troia" ypotithetai oti eprepe na brei seires apo teixh,opla ktl.Omws den brike tipota,mono ereipia.Kai kapoies glwsses lene oti o Sliman eixe apogoiteythei kai eixe xasei tin psyxraimia(den thymamai gia poion logo) tou kai molis anakalypse ena arxeio xwrio to onomase troia kai ayto oitan.Egine Hrwas.
Poia stoixeia apodeiknyoun oti ekei brisketai h Troia?Sigoura einai ekei h apou allou(Giati sigoura yparxei).Kapoioi syndeoun tin troia me tin arxaia Atlantida!!Ayt einai kapws akraio.
Gi'ayto an ginetai epalitheyste me h probalete apopseis me epixeirhmata pou na stirizoun tin apopsi oti i troia einai ekei.

PS Oxi pws den tha koimithw to brady an apodeixthei oti einai allou h oti brisketai ekei pou eskapse to alani o Sliman!

Don't worry be happy!

AnounakisΜέλος
19/11/2003, 02:49:51
Κύριε κεφτέ

Καταρχήν , καλώς όρισες στο esoterica.

Όμως θα ήθελα να σου κάνω κάποιες παρατηρήσεις με την καλή έννοια των συμβουλών.

1ον. Μέσα στα λίγα λεπτά που είσαι μέλος ήδη δημιούργησες topic.
αναρωτήθηκες αν υπάρχει ήδη κάποιο παρόμοιο θέμα;
διότι αν υπάρχει το συγκεκριμένο θα κλειδωθεί
Πάνω δεξιά υπάρχει η επιλογή Αναζήτηση που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις διάφορες θεματολογίες.

2ον. Ενώ έχεις ελληνικούς χαρακτήρες αναμφισβήτητα στο pc σου , αφού με αυτούς σχημάτισες το nick name σου , γράφεις στα μηνύματα σου με greeklish κάτι που είναι εκνευριστικό και πραγματικά θέλω να μου πεις το γιατί;
Εκτός του ότι, τα μηνύματά σου γίνονται πιο δυσκολοδιάβαστα και έτσι έχουν λιγότερη αναγνωσιμότητα είναι και πολιτική του site εκτός εξαιρέσεων που αποδεδειγμένα δεν έχουν ελληνικούς χαρακτήρες στον υπολογιστή τους λόγω του ότι μένουν στο εξωτερικό ή για κάποιον άλλο λόγω να μην χρησιμοποιούν τα μέλη Greeklish.

3ον. Στον χώρο αυτό θα ανακαλύψεις ότι ζητητιούνται σοβαρά θέματα , και για να γίνει αυτό σοβαρή συζήτηση γίνεται από σοβαρά άτομα. Εσένα αλήθεια με αυτό το ψευδώνυμο "Κεφτές"μπορεί να σε πάρει κανείς στα σοβαρά;

Υ.Γ. Την υπόδειξη 3 , μπορείς να μην την λάβεις υπόψη σου διότι είναι μια καθαρά προσωπική μου άποψη. Καλό είναι όμως τις 2 προηγούμενες να τις σεβαστείς , εναρμονιζόμενος στους άτυπους ή μη κανόνες λειτουργίας του χώρου.

Edited by - Anounakis on 19/11/2003 02:53:16

RathamanthesΜέλος
19/11/2003, 08:36:23
Φίλε κεφτέ δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό αλλά πριν κανά μήνα έπεσε στα χέρια μου ένα dvd με θέμα τους αρχαίους πολιτισμούς του Αγαίου. Περιείχε και ένα κομμάτι για τις ανακαλύψεις του Σλίμαν και απ' ότι αναφέρεται όταν ξεκίνησε να σκάβει για την Τροία είχε υπολογίσει ότι βρισκόταν σε ένα Α βάθος. Όμωσ τελικά τα ερείπια της Τροίας βρίσκονταν πολύ πιο κοντά στην επιφάνεια απ' ότι υπολόγισε με αποτέλεσμα να κατστραφούν από του εκσκαφείς πάρα πολλά ευρήματα.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια απλά το αναφέρω επειδή κατά κάποιο τρόπο απαντά στην ερώτησή σου.

ΚεφτέςΝέο Μέλος
20/11/2003, 03:26:25
Αγαπητε κ Ανουνακι.
Καλως σας βρηκα.
Ευχαριστω για τις υποδειξεις ηταν πολυ κατατοπιστικες.
1ον)Το να κανω αναζητηση ηταν κατι το οποιο δεν μου ηρθε στο μυαλο εκεινη την στιγμη.

2ον)Οσο για τα Greeklish τα χρησιμοποιω διοτι με βολευουν,δεν χρειαζονται τονους,το πληκτρολογιο μου εχει μονο τους λατινικους χαραχτηρες και δυσκολευομαι να βρω ορισμενα γραμματα.Αλλα αν ειναι ετσι η πολιτικη της ιστοσελιδας θα την ακολουθησω.Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο εκνευριστικο και νομιζα οτι σχεδον ολοι εχουν συνηθισει να τα διαβαζουν.Αν ειναι ετσι sorry

3ον)Οσον αφορα το nick μου δεν ξερω τι να πω.Πηγα να βαλω το κανονικο μου αλλα ηταν πιασμενο.Μετα σκεφτηκα να βαλω ενα μεγα-ονομα που να κανει εντυπωση αλλα δεν ειμαι και κανα ψωνιο,αλλα τελικα σκεφτηκα επειδη πηρα καποια κιλα τωρα τελευταια και εγινα μισος κεφτες να βαλω το συγκεκριμενο.
Τωρα την σοβαροτητα του θεματος η των αποψεων μου δεν εχουν να κανουν με τον nick΄.Ή αναποδα αν εβαζα ενα ονομα τυπου μμμ...(Διας,Apollo κτλ) τοτε αυτοματα θα γινομουν σοβαρος?Kαι απ'οτι καταλαβαινω εσεις με παιρνετε στα αστεια?
Αν και παρατηρησα οτι δεν ειναι ολα και ολοι σοβαροι εδωμεσα.

ΥΓ Θα σεβαστω τις υποδειξεις αλλα μην περιμενετε να βαζω τονους.
ΥΓ2 Μην νομιζετε οτι παρεξηγηθηκα απλα απαντησα.
ΥΓ3 Καλο θα ηταν εδω καποιοι να μην ηταν και τοσο απολυτοι.

Τις καλημερες μου !!

Don't worry be happy!

_Μέλος
20/11/2003, 04:34:13
Ρε κεφτέ με τέτοιο Nick πεινάω πρωινιάτικα.

quote:

αν εβαζα ενα ονομα τυπου μμμ...(Διας,Apollo κτλ) τοτε αυτοματα θα γινομουν σοβαρος?

Όλα τα είπες αλλά ξέχασες τα ανώτερα και τα καλύτερα,

Alien, η UFO θα ήταν πιο συνετά, εκτός αν χρησιμοποιείς Q telecom, τότε εσύ δεν έχεις σχέση με UFO χΑχαΧαχαχαχΑχαχαΧΑΧαχΑχαΧαΧαχαΧαχ

(αστειάκι, εγώ πάντως γέλασα :P)

Τι να σου πω ρε κεφτέ, εγώ πάντως δεν κρίνω από τα ονοματάκια.

20/11/2003, 15:19:16
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΚΕΦΤΕ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΧΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Apla ithela na pw ayto:Otan o Sliman anakalypse tin "Troia" ypotithetai oti eprepe na brei seires apo teixh,opla ktl.Omws den brike tipota,mono ereipia.Kai kapoies glwsses lene oti o Sliman eixe apogoiteythei kai eixe xasei tin psyxraimia(den thymamai gia poion logo) tou kai molis anakalypse ena arxeio xwrio to onomase troia kai ayto oitan.Egine Hrwas.
Poia stoixeia apodeiknyoun oti ekei brisketai h Troia?Sigoura einai ekei h apou allou(Giati sigoura yparxei).Kapoioi syndeoun tin troia me tin arxaia Atlantida!!Ayt einai kapws akraio.
Gi'ayto an ginetai epalitheyste me h probalete apopseis me epixeirhmata pou na stirizoun tin apopsi oti i troia einai ekei.

ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΨΑΞΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ????
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ **ΚΑΚΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ** ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ????? ΣΤΟΙΧΕΙΟ ?????

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ,ΑΓΓΕΙΑ, NAOI.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 Η 7 ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ/ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η ΜΙΑ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ) ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ.

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Η ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΛΗΜΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

20/11/2003, 16:08:34
Αγαπητέ "κεφτέ", εμένα μου αρέσει το παρατσούκλι σου διότι αν μη τι άλλο υποδηλώνει αυτοσαρκασμό, και όχι σοβαροφάνεια. Είναι πολύ καλύτερα που γράφεις στα Ελληνικά, οι τόνοι αφού σε δυσκολεύουν δεν είναι τόσο σημαντικό..
Όσον αναφορά την Τροία και τον Σλήμαν το ντοκιμαντέρ που αναφέρει ο φίλος Ραδάμανθης είναι από το natιonal geographic και μπορείς να το προμηθευτής μαζί με γνωστό περιοδικό για υπολογιστές. Για την Τροία απλώς θα αναφέρω ότι όχι μόνο υπήρξε η πόλη του Ομήρου αλλά σήμερα η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ανακαλύψει 10 πόλεις την μία κάτω από την άλλη. (Η αρχαιότερη από αυτές είχε κτιστεί περίπου το 2.920 π.χ και η νεώτερη το 500-85 π.χ)
Πολλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η Τροία υπήρξε αποικία Λήμνιων κατοίκων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή την 3η χιλιετία π.χ.
Σύμφωνα δε με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη ο Δάρδανος ο οποίος καταγόταν από την Σαμοθράκη, πέρασε στην μικρά Ασία όπου και ίδρυσε την πόλη που ονομάστηκε Τροία από τον εγγονό του Τρώα όταν η Σαμοθράκη υπέστη καταστροφές από τις πλημμύρες.
Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι άποικοι ήταν "κάβιροι" οι οποίοι απο πολλούς μελετητές έχουν άμμεση σχέση με τους Ατλαντες.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

EnasΜέλος
21/11/2003, 00:59:37
Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΣΛΙΜΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΤΙΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥΣΑ! Η ΙΛΙΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΙΛΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΕΞΑΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΩΝ! ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ.

Υ.Γ. ΤΙ NICK ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΚΕΦΤΕ, ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΑ!

I am no human now
because I choose to know..