- ΑΓΑΠΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ...! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Η δική μου άποψη για τον έρωτα και την αγάπη:
Πρώτον πιστεύω ότι η ερωτική αγάπη διαχωρίζεται πλήρως από όλες τις άλλες μορφές αγάπης και ποτέ δε μου άρεσε να συγχέονται αυτά. Η φράση ας πούμε "είμαι ερωτευμένος με τη δουλειά μου" μου φαίνεται εντελώς άστοχη.
Ο έρωτας είναι κάτι το διαφορετικό. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αφοσίωση ενός άλλου ανθρώπου σε εμάς, να είμαστε το σημαντικότερο για αυτόν ή αυτήν. Η ερωτική αγάπη λοιπόν είναι μια εγωιστική συμπεριφορά εξ' ορισμού. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά τότε θα χαιρόμασταν αν π.χ. η σύντροφός μας έβρισκε κάποιον που της άρεσε και έκανε έρωτα μαζί του. Αφού αυτό είναι που ήθελε και που εκείνη τη στιγμή την έκανε ευτυχισμένη, τότε θα έπρεπε να χαροποιεί και εμάς. Όμως συμβαίνει το αντίθετο, δε θέλουμε να μοιραζόμαστε την αγάπη, θέλουμε αποκλειστικότητα.

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
quote:
Όσο η γυναίκα θα έχει κατώτερη θέση από τον άνδρα στην κοινωνία,η ανθρωπότητα θα φωτίζεται απ'τον μισό της ήλιο.
Όμως αγαπητή semina, όταν πάτε εσείς οι γυναίκες να παντρευτείτε στην εκκλησία ακούτε του κόσμου τις εντολές, τις απαγορεύσεις από τον κύριο Ιερέα, ο οποίος κάνει ότι μπορεί εκείνη την ώρα για να σας δείξει ότι είστε κατώτερα πλάσματα από τους άντρες, ότι πρέπει να υποτάσσεστε κλπ. Δε βλέπω καμία να αντιδράει... Ή μάλλον μόνο μία που τόλμησε να διεκδικήσει στην Ευρωβουλή το συνταγματικό δικαίωμά της να επισκεφθεί ένα μέρος της Ελληνικής Επικράτειας που είναι μόνο για άντρες.
Ακόμα και όταν σας απαγορεύουν την είσοδο στο ιερό της Εκκλησίας επειδή είστε βρώμικες (και εννοούν ότι έχετε περίοδο) το αποδέχεστε πλήρως. Και σκεφθείτε γιατί σας κατηγορούν.. επειδή υποβάλλεστε κάθε μήνα σε μια βαριά οργανική διαδικασία, προκειμένου να συντηρηθεί η ανθρώπινη ζωή πάνω στη Γη.
Πώς λοιπόν περιμένετε εμείς οι άντρες να αποδεχθούμε ότι δεν είστε
κατώτερες;; Όταν αυτά τα διδασκόμαστε από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στην κοινωνία μας;; Αλλωστε το είπε και ο Θεός καθαρά: "Και είπε Κύριος ο Θεός· ου καλόν είναι τον άνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αυτού βοηθόν κατά αυτόν" Όχι ότι χρειαζόσασταν εσείς οι γυναίκες αλλά καλό ήταν μωρέ να υπάρχετε και σεις, σα βοηθοί μας όμως ε! Μην ξεχνιόμαστε...
Δε λέω άλλα γιατί θα κατηγορηθώ ως φεμινιστής... ![]()

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΣΟΥ.
ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΠΙΣΩ.. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..
Η ΑΓΑΠΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ".. Η ΑΓΑΠΑΣ Η ΟΧΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ!
ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕΜΙΝΑ, ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ? ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
Έχεις δίκιο ότι η αγάπη είναι των άκρων!!Μου αρέσει που αγαπάς τόσο πολύ αυτόν τον άνθρωπο και το θεωρώ σπάνιο...πολύ σπάνιο!!!
Λοιπόν,όσον αφορά την ερώτηση σου,όχι δεν έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση με τη δική σου αλλά πέρασα μία κατάσταση που ξέρω πως αν συνεχιζόταν θα ήταν κατακριτέα από πολλούς,κανείς δεν θα καταλάβαινε και θα πλήγωνε πολλούς ανθρώπους...
Έχω μάθει στη ζωή μου να δέχομαι πράγματα,οποιασδήποτε φύσεως...και όταν παρατηρώ ότι υπάρχει τόση πολύ αγάπη αυτό μου δίνει φως για να ζήσω...μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω ένα ακόμα βήμα μπροστά με σιγουριά!!!
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις,αλλά εγώ θα δεχόμουν την δική σου σχέση..γιατί υπάρχει κάτι που με συγγινεί!!!
Φιλικά,
Σεμινάκι
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΜΑΙΛ....
Υπάρχει κάτι στην Αγία Γραφή που μας φαίνεται παράδοξο.Το ρήμα που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στην ψυχοσωματική ένωση του άντρα και της γυναίκας είναι το «γιγνώσκω». Η Παλαιά Διαθήκη πχ μιλώντας για το ζευγάρωμα των πρωτοπλάστων λέει «Αδάμ έγνων Εύαν την γυναικα αυτου»
Με αυτή τη γλωσσική επιλογή εκφράζεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίληψη:ότι με τη συνάντηση των δύο φύλων ο άνθρωπος οδηγείται σε βαθιά γνώση του άλλου-μια γνώση διαφορετική από αυτό που συνήθως εννοούμε ως ατομική συσσώρευση πληροφοριών. Πρόκειται για μια «γνώση» που προκύπτει από το ξεπέρασμα της ατομικότητας και από το άνοιγμα της στον άλλον.
Ο άνθρωπος είναι ένα ον με δύο διαφορετικά φύλα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, σωματικά και ψυχικά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου γένους δε βρίσκονται στον άντρα από μόνο του, ούτε στη γυναίκα από μόνη της. Από μόνοι τους, είναι «μισά» όντα,που αποζητούν την ολοκλήρωση. Η συμπλήρωση του καθενός επιτυγχάνεται με τη συνάντηση με το αντίθετο φύλο, δηλαδή με το άνοιγμα σε έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό, που έχει να προσφέρει διαστάσεις άγνωστες στην ατομικότητα του δικού του φύλου. Υπ’αυτήν την έννοια, πλήρης άνθρωπος δεν είναι ο άντρας από μόνος του, ούτε η γυναίκα από μόνη της, αλλά το ζευγάρι. «Και έσονται οι δυο εις σαρκαν μια», λέει η Αγία Γραφή.
Για να πραγματοποιηθεί όντως αλληλοσυμπλήρωση, πρέπει να πρόκειται για μία ένωση με αγάπη,ειλικ΄ρινεια και αμοιβαίο σεβασμό, αλλιώς δεν έχουμε να κάνουμε με συνάντηση προσώπων, αλλά με υστερόβουλη και εγωκεντρική χρήση του άλλου φύλου. Είναι ανεπίτρεπτο να πέσουμε σε περιπτωσιολογία και να προσπαθήσουμε να δικάσουμε ποιος άνθρωπος είναι ολοκληρωμένος και ποιος όχι.Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε κατά νου είναι ότι ανολοκλήρωτος είναι ο άνθρωπος που απορρίπτει την αγάπη και θεμελιώνει τη ζωή του στον εγωκεντρισμό. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να μείνει ανολοκλήρωτος ακόμη κι αν είναι έγγαμος, αντίθετα προς κάποιον που διαπνέεται από αγάπη, αλλά για διαφόρους λόγους έμεινε άγαμος. Το ίδιο ισχύει και για τους μοναχούς..
Η Εκκλησία εξ αρχής τόνισε ότι τα δύο φύλα είναι ισότιμα. Ο Παύλος είχε επισημαίνει ότι με το έργο του Χριστού που προσέφερε σωτηρία σε όλο το ανθρώπινο γένος, και με τη δυνατότητα όλων να γίνουν μέλη του Σώματος του Χριστού, καταργήθηκε η ανισότητα άντρα και γυναίκας: «ουκ ενι Ιουδαιος ουδε Ελλην,ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος, ουκ ενι αρσεν και θηλι παντες γαρ υμεις εις εστε εν Χριστω Ιησου».
Αυτό το κήρυγμα ισονομίας υπήρξε επαναστατικό. Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος καυτηριάζοντας αντιλήψεις που παραχωρούσαν στον άντρα το δικαίωμα να μοιχεύει, ενώ τιμωρούσαν αυστηρά τη γυναίκα για την ίδια πράξη, κάνει μία εντυπωσιακή κριτική στο κοινωνικό και νομικό κατεστημένο : «Δεν δέχομαι αυτή τη νομοθεσία, κι ούτε επαινώ αυτή τη συνήθεια. Άντρες έφτιαξαν τους νόμους και γι αυτό στρέφεται εναντίον των γυναικών η νομοθεσία»
Όσο για όσα λες να αναφέρω πως δεν έχεις πιάσει το λόγο που είχα βάλει την συγκεκριμένη υπογραφή.. Επίσης όταν ο Θεός έφτιαξε την Εύα για βοηθό του Αδάμ θεώρησε πως αυτόν δεν μπορούσε να ζήσει μόνος… και την έφτιαξε από τα πλευρά του, ούτε από το μυαλό, ούτε από τα πόδια… συνεπώς άντρες και γυναίκες είναι ισότιμοι, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα και ποτέ δεν θα θεωρήσω ότι ένας άντρας έχει περισσότερη ή λιγότερη αξία σαν ψυχή και γενικά σαν άνθρωπος από μένα..
Φιλικά πάντα
quote:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕΜΙΝΑ ΜΟΥ....ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΜΑΙΛ....
Καλά έκανες...και θα το δω καλή μου
Να έχεις μια όμορφη μέρα σου εύχομαι..![]()
![]()
Φιλικά
quote:
Γειά σας και από μένα.Η δική μου άποψη για τον έρωτα και την αγάπη:
Πρώτον πιστεύω ότι η ερωτική αγάπη διαχωρίζεται πλήρως από όλες τις άλλες μορφές αγάπης και ποτέ δε μου άρεσε να συγχέονται αυτά. Η φράση ας πούμε "είμαι ερωτευμένος με τη δουλειά μου" μου φαίνεται εντελώς άστοχη.
Ο έρωτας είναι κάτι το διαφορετικό. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε την ΑΠΟΛΥΤΗ αφοσίωση ενός άλλου ανθρώπου σε εμάς, να είμαστε το σημαντικότερο για αυτόν ή αυτήν. Η ερωτική αγάπη λοιπόν είναι μια εγωιστική συμπεριφορά εξ' ορισμού. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά τότε θα χαιρόμασταν αν π.χ. η σύντροφός μας έβρισκε κάποιον που της άρεσε και έκανε έρωτα μαζί του. Αφού αυτό είναι που ήθελε και που εκείνη τη στιγμή την έκανε ευτυχισμένη, τότε θα έπρεπε να χαροποιεί και εμάς. Όμως συμβαίνει το αντίθετο, δε θέλουμε να μοιραζόμαστε την αγάπη, θέλουμε αποκλειστικότητα.
Δεν θεωρώ πως θέλουμε αποκλειστικότητα όνταν αγαπάμε γιατί συνήθως την έχουμε..εγωιστικη συμπεριφορά???και γιατι παρακαλώ???συνήθως όταν χαίρεται ο αυντροφός μας χαιρόμαστε και εμείς...ειδάλως δεν νομίζω πως υφίσταται να λέμε αγαπώ τον άνθρωπο που είμαι μαζί..
Φιλικά και πάλι
quote:
Ο άνθρωπος είναι ένα ον με δύο διαφορετικά φύλα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, σωματικά και ψυχικά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου γένους δε βρίσκονται στον άντρα από μόνο του, ούτε στη γυναίκα από μόνη της. Από μόνοι τους, είναι «μισά» όντα,που αποζητούν την ολοκλήρωση. Η συμπλήρωση του καθενός επιτυγχάνεται με τη συνάντηση με το αντίθετο φύλο, δηλαδή με το άνοιγμα σε έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό, που έχει να προσφέρει διαστάσεις άγνωστες στην ατομικότητα του δικού του φύλου. Υπ’αυτήν την έννοια, πλήρης άνθρωπος δεν είναι ο άντρας από μόνος του, ούτε η γυναίκα από μόνη της, αλλά το ζευγάρι. «Και έσονται οι δυο εις σαρκαν μια», λέει η Αγία Γραφή.
Αγαπητή semina συμφωνώ με όσα λες και μάλιστα εκτός από φιλοσοφική σκοπιά, το ίδιο ακριβώς ισχύει και από βιολογική - γενετική άποψη. Στο DNA του κάθε φύλου υπάρχουν τα μισά γενετικά στοιχεία ενός ανθρωπίνου όντος, και τα άλλα μισά στο άλλο φύλο. Επομένως μόνο με την ένωση μπορεί να επιτευχθεί η δημιουργία ενός νέου ανθρώπου. Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος της κλωνοποίησης αλλά φαίνεται ότι εξελικτικά δεν ήταν και ότι καλύτερο. Αν ήταν τότε οι γυναίκες ας πούμε θα μπορούσαν να γεννούν παιδιά από μόνες τους, χωρίς να χρειάζονται οι άντρες. Όμως η φύση βρήκε καλύτερη την ιδέα να χωρίσει σε 2 ρόλους το ανθρώπινο είδος.
Τώρα μπορείς να μου εξηγήσεις πώς ο Θεός είπε ότι δεν είναι καλό να είναι ο Αδαμ μόνος; Και δεν είπε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ πολύ απλά επειδή δε θα μπορούσε να αναπαραχθεί! ![]()
quote:
Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε κατά νου είναι ότι ανολοκλήρωτος είναι ο άνθρωπος που απορρίπτει την αγάπη και θεμελιώνει τη ζωή του στον εγωκεντρισμό. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να μείνει ανολοκλήρωτος ακόμη κι αν είναι έγγαμος, αντίθετα προς κάποιον που διαπνέεται από αγάπη, αλλά για διαφόρους λόγους έμεινε άγαμος. Το ίδιο ισχύει και για τους μοναχούς..
Και πάλι συμφωνώ... αλλά ο Μοναχός δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία... παρά μόνο στον εαυτό του. Απομονώνεται από την κοινωνία και τα προβλήματα της, από τις δυσκολίες της ζωής, και κάνει θα λέγαμε μια επένδυση για τον εαυτό του αποκλειστικά. Άλλωστε ο Χριστός δεν έγινε μοναχός αλλά έδρασε μέσα στην κοινωνία με λόγια και έργα.

quote:
Η Εκκλησία εξ αρχής τόνισε ότι τα δύο φύλα είναι ισότιμα. Ο Παύλος είχε επισημαίνει ότι με το έργο του Χριστού που προσέφερε σωτηρία σε όλο το ανθρώπινο γένος, και με τη δυνατότητα όλων να γίνουν μέλη του Σώματος του Χριστού, καταργήθηκε η ανισότητα άντρα και γυναίκας: «ουκ ενι Ιουδαιος ουδε Ελλην,ουκ ενι δουλος ουδε ελευθερος, ουκ ενι αρσεν και θηλι παντες γαρ υμεις εις εστε εν Χριστω Ιησου».
Αυτό το κήρυγμα ισονομίας υπήρξε επαναστατικό. Ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος καυτηριάζοντας αντιλήψεις που παραχωρούσαν στον άντρα το δικαίωμα να μοιχεύει, ενώ τιμωρούσαν αυστηρά τη γυναίκα για την ίδια πράξη, κάνει μία εντυπωσιακή κριτική στο κοινωνικό και νομικό κατεστημένο : «Δεν δέχομαι αυτή τη νομοθεσία, κι ούτε επαινώ αυτή τη συνήθεια. Άντρες έφτιαξαν τους νόμους και γι αυτό στρέφεται εναντίον των γυναικών η νομοθεσία»
Όσο για όσα λες να αναφέρω πως δεν έχεις πιάσει το λόγο που είχα βάλει την συγκεκριμένη υπογραφή.. Επίσης όταν ο Θεός έφτιαξε την Εύα για βοηθό του Αδάμ θεώρησε πως αυτόν δεν μπορούσε να ζήσει μόνος… και την έφτιαξε από τα πλευρά του, ούτε από το μυαλό, ούτε από τα πόδια… συνεπώς άντρες και γυναίκες είναι ισότιμοι, τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα και ποτέ δεν θα θεωρήσω ότι ένας άντρας έχει περισσότερη ή λιγότερη αξία σαν ψυχή και γενικά σαν άνθρωπος από μένα..
Μήπως όμως τα κείμενα αυτά πρέπει να αναθεωρηθούν; Εγώ τι να πιστέψω τώρα; Τον Παύλο ή την Βίβλο;;; Και όταν λέει ο Παπάς στο γάμο μου "η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" θα έχω άδικο μετά να απαιτώ να με φοβάται η γυναίκα μου;
Εσείς οι γυναίκες θέλετε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Όμως αν επιτρέπεις στο σκύλο να πλησιάζει την πίτα και να τρώει, είναι λίγο δύσκολο να σκεφτεί να σου αφήσει κανένα κομμάτι.
Εννοώ ότι πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια σε αυτό το θέμα της ισότητας και να μην είναι φλου, έτσι ώστε η κοινωνία να το ξεκαθαρίσει ιδεολογικά, πολιτικά, θρησκευτικά.