ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ananasss31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ananasssΜέλος
26/11/2002, 10:54:17
* Ε, σαν νεο "φρούτο" κι εγώ, ας θέσω ένα θέμα που κάθε χρόνο περιορίζεται μόνο στην ημέρα του Μ. Σαββάτου και μετά ξεχνιέται... Ομολογώ πως γνωρίζω μόνο όσα μας προσφέρουν για το συγκεκριμένο θέμα. Θά 'θελα όμως και κάτι περισσότερο. Ελπίζω όσοι έχουν ασχοληθεί να με διαΦΩΤΙΣΟΥΝ επ' αυτού!

* Διευκρινίζω πως δεν έχω τη δυνατότητα (λόγω χρόνου) να διαβάσω όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και επομένως δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα και πιθανόν τώρα να ...ψιλογελοιοποιούμαι!

* Για μία ακόμη φορά (όποτε βρίσκω την ευκαιρία θα το κάνω, και εκτός διαδικτύου) να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δημιουργούς του esoterica.gr για την έμπνευση και την εφαρμογή του συγκεκριμένου χώρου!

ananasssΜέλος
26/11/2002, 13:26:29
Συγγνώμη που το θέμα τοποθετήθηκε στην κατηγορία --ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ--...! Κακή χρήση των εφαρμογών που δεν έμαθα (ακόμα!) να χειρίζομαι σωστά!

Αν είναι δυνατόν κάποιος από τους Διαχειριστές να το μεταφέρει στα σχετικά με την Θρησκεία θέματα (δεν ξέρω καν αν είναι δυνατόν αυτό!)

...

thothΙδρυτικό Μέλος
26/11/2002, 13:40:51

ΕΓΙΝΕ

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ananasssΜέλος
26/11/2002, 13:56:54
Πραγματικά φίλε thoth εντυπωσιάστηκα!!!

Περιμένω στο εξής τις απόψεις των υπόλοιπων μελών επί του θέματος!

...και καταθέτω επίσης: Αν το Άγιο Φως είναι όντως το μεγαλύτερο θαύμα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας γιατί δεν του δίδεται η αρμόζουσα προσοχή και προβολή σε όλον τον κόσμο ως απόδειξη Αλήθειας της Ορθοδοξίας; (Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!)

RedivivusΝέο Μέλος
26/11/2002, 15:06:23
Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..

ananasssΜέλος
26/11/2002, 20:13:44
quote:

Redivivus: Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..

Αν έτσι απαντούν οι "πλούσιοι τω πνεύματι", καλύτερα πτωχός...

ananasssΜέλος
27/11/2002, 09:56:42
Επί του θέματος όμως έχει κανείς κάτι να προσθέσει; Βλέπω γύρω στις 50 επισκέψεις, αλλά δυστυχώς μόνο "ήλθον, είδον κι απήλθον" όλοι...

Χμμμ... μπας βρε και είναι τελείως αφελές το θέμα, θεωρείται κάτι "δεδομένο" και τσάμπα περιμένω;;;

(ή δεν υπάρχει άποψη σχετική;)

τεσπα...

geo1980Νέο Μέλος
27/11/2002, 09:57:19
ΓΙΑΤΙ 'ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ' ΑΡΑΓΕ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ?ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ.ΑΣ ΔΟΞΑΣΤΟΥΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΡΟΙ!ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ?Ε ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 'ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ' ΚΑΙ 'ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ'!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ...
'ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ'

Darkangel_78Μέλος
27/11/2002, 11:02:55
Καλημέρα φίλοι μου!
Απολογούμαι για την απουσία μου τόσες μέρες...Ας όψεται η δουλειά!!
(Ή αλλιώς: ΚΕΛΣΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ!!! )
Για να βάλουμε μια τάξη στη συζήτηση (αφού μάλιστα αναμένεται και θερμή!) ας οριοθετήσουμε τη λέξη "ΘΑΥΜΑ"...τί είναι θαύμα και τί όχι? Προσωπική μου άποψη είναι ότι θαύμα λέμε αυτό που δε μπορούμε ακόμα να εξηγήσουμε και είτε το θεοποιούμε είτε το απορρίπτουμε...
Περιμένω τα σχόλιά σας!!!!
Χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

geo1980Νέο Μέλος
27/11/2002, 11:25:30
Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.

ananasssΜέλος
27/11/2002, 11:25:39
quote:

Προσωπική μου άποψη είναι ότι θαύμα λέμε αυτό που δε μπορούμε ακόμα να εξηγήσουμε και είτε το θεοποιούμε είτε το απορρίπτουμε...

Σκοτεινέ Άγγελε , (καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση!) συμφωνώ ως προς το πρώτο σκέλος της ερμηνείας σου στην έννοια "θαύμα". Ως προς το δεύτερο όμως, αναρωτιέμαι, πώς μπορούμε να απορρίψουμε κάτι που είναι ορατό, υπαρκτό, χειροπιαστό; Κάτι που είναι πλέον γεγονός (γέγονε, έχει γίνει); Αν το απορρίπταμε θα εθελοτυφλούσαμε νομίζω... Θα πρόσθετα λοιπόν πως θαύμα είναι αυτό που δεν μπορούμε ακόμα να εξηγήσουμε και είτε το θεοποιούμε είτε το δεχόμαστε ως ανεξήγητο -στα πλαίσια της λογικής- γεγονός.

Σχετικά όμως με το Άγιο Φως (γεγονός που δεχόμαστε ότι συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή), τι είναι; άπό πού έρχεται; γιατί "καταδέχεται" να φανερωθεί και ν' ανάψει μόνο στον Ιεροσολύμων και σε κανέναν άλλον; όντως δεν "καίει" τα πρώτα λεπτά; Πιθανόν κάποιος που παραβρέθηκε στην τελετή να έχει να προσθέσει κάτιτις...

ananasssΜέλος
27/11/2002, 11:29:51
φίλε geo1980,
συντονιζόμαστε απόλυτα στο χρόνο! Δες τις ώρες που έχεις γράψει και έχω γράψει! Με το που πατάω "Αποστολή νέας απάντησης" και δημοσιεύω τη δική μου, βλέπω ταυτόχρονα και τη δική σου!!!
τσ τσ τσ...!
xxexexexe...

RedivivusΝέο Μέλος
27/11/2002, 17:23:29
ΑΓΑΠΗΤΟΙ,ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!
ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΤΗΚΑΤΕ;;
ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ...
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΗ ΣΟΦΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΑ;;;.............

ananasssΜέλος
27/11/2002, 20:41:35
Τελοσπάντων φίλτατε Redivivus, δεν έχει (πλέον) σημασία για ποιον το έιπες, εσύ ξέρεις κι εσύ μπορείς να έχεις την άποψή σου φυσικά και για τον ίδιο τον εαυτό σου και για τους άλλους.
Φτάνει μόνο να μην εκφέρεται προσβλητικά προς τους άλλους.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα όμως του Θαύματος δεν έχεις πάρει θέση... Καλό θα ήταν να ακούσουμε και τη γνώμη σου (γιατί πραγματικά και φιλικά στο λέω, απ'όσο έχω παρακολουθήσει και στα άλλα forum φέρεσαι ως επικριτής ή κατέχων την μόνη αλήθεια και δείχνεις να απαξιείς να πάρεις θέση με απόψεις και πιθανά επιχειρήματα. Ελπίζω να μην είναι έτσι... Θα ήταν πάντως πιο χρήσιμη η συμμετοχή σου καταθέτοντας την άποψή σου για το εκάστοτε θέμα και όχι σχολιάζοντας με τον -επέτρεψέ μου- απόλυτο τρόπο σου τα γραμμένα).

Υ.Γ. Τα περί "ΣΟΦΙΑΣ" ας μείνουν καλύτερα ασχολίαστα...

beyondΜέλος
28/11/2002, 07:32:57
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΑΣ ΤΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ,ΕΑΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΟΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΤΣΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ,ΕΝΩ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ
ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΘΑΥΜΑ ΕΚΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ)..
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΟΝΤΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΚ ΜΙΑΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ),ΤΟΤΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ !
ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ..) ΟΠΟΥ ΥΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ π.χ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ Η ΧΕΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΤΡΩΣΕΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ .

Edited by - beyond on 28/11/2002 07:34:11

ananasssΜέλος
28/11/2002, 09:39:18
Καλημέρα καταρχήν!

quote:

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ..) ΟΠΟΥ ΥΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..

Συμφωνώ κι εγώ bayond ότι μ' αυτό τον τρόπο έχουμε τα διάφορα "προσωπικά" θαύματα του καθένα. Η έντονη πίστη ότι θα γίνει το "θαύμα", η αυθυποβολή μπορούν -όπως αποδέχεται κι η επιστήμη- να γιατρέψει ακόμα και τον καρκίνο. Η δύναμη της Πίστης είναι αυτή που κάνει το θαύμα, της Πίστης σε οτιδήποτε, αρκεί να είναι απολύτως έντονη... Σε ό,τι αφορά όμως τα... "μαζικά θαύματα" όπως αυτό του Αγίου Φωτός, πώς άραγε θα μπορούσε να εξηγηθεί (ή έστω να προσεγγιστεί ελάχιστα λογικά)
Γι' αυτό και έθεσα το συγκεκριμένο ερώτημα του Θέματος, γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια ερμηνεία με το σχετικό "θαύμα" ή απλά όλοι το έχουν αποδεχτεί ως τέτοιο.

Καλό θα ήταν να ακούσουμε κι άλλες απόψεις, παρατηρήσεις, σχόλια, ερμηνείες, προσεγγίσεις...

(Και κάτι άσχετο!: τι σημαίνει αυτό το σύμβολο??? ---> )

Και πάλι Καλημέρα σας!

beyondΜέλος
28/11/2002, 12:54:59
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΓΡΑΨΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ..
ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΟΙΚΕΣ,π.χ ΜΙΑ ΚΡΥΠΤΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΑΕΡΙΟ,Η ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ,κ.λ.π..

ananasssΜέλος
28/11/2002, 22:24:45
Κάτι που μου κάνει εντύπωση... Κανείς απ' όσους βρίσκονται εδώ δεν έχει επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ, τους Άγιους Τόπους, να έχει δει από κοντά το "θαύμα" και να καταθέσει την άποψή του? Όταν πρωτοέγραψα το θέμα, πίστευα πως σ' ένα χώρο εσωτερισμού θα υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν εμπειρία σχετικά με το Αγιο Φως... Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητή η ..."εμμονή"(!) μου στο θέμα. Αν όχι να αντιγράψω απλά αυτό:
quote:

Αν το Άγιο Φως είναι όντως το μεγαλύτερο θαύμα της σύγχρονης παγκόσμιας πραγματικότητας γιατί δεν του δίδεται η αρμόζουσα προσοχή και προβολή σε όλον τον κόσμο ως απόδειξη Αλήθειας της Ορθοδοξίας;

teleonΝέο Μέλος
29/11/2002, 02:10:42
[quote]
Καλησπερα κατ'αρχας.
Φαναταζομαι οτι για τους επιδιωκοντες την παση θυσια,και οσον το δυνατον πιο γρηγορα παγκοσμιοποιηση,αρα ενοποιηση των θρησκειων,η αποσιωπησις,και γιατι οχι η γελοιοποιηση του πραγματος ειναι κατι παραπανω απο θεμιτο.
Οσον αφορα την θεση της επισημης Ορθοδοξιας,οπως και απο οποιον αυτη εκφραζεται,παρ/οτι μου ειναι αγνωστη,φανταζομαι οτι θ'ακολουθει την γνωστη Ελληνικη θεση,σε ολα τα ζητηματα. "Θα λετε οτι σας λεμε να πειτε".
Επισης,ποιος ειναι αυτος που θα υποστηριζε χωρις να τρεμει τις επιπτωσεις,την αληθεια,αρα την υπεροχη της ορθοδοξιας,απεναντι στις αλλες θρησκειες.Φανταζομαι απο τωρα τις "αντιδρασεις" του τυπου δηλ., μονον εσας αγαπαει ο Θεος,κ.τ.λ.
Παντως για να κλεισω, η περσινη εμπλοκη του αν δεν κανω λαθος,Αρμενιου Πατριαρχη στην τελετη, εμενα τουλαχιστον μου αφηνει πολλα ερωτηματικα..

ananasssΜέλος
29/11/2002, 09:54:25
Φίλε teleon, καταρχήν καλωσήλθες στην παρέα μας και καλή συνέχεια...
Είπες:
quote:

Παντως για να κλεισω, η περσινη εμπλοκη του αν δεν κανω λαθος,Αρμενιου Πατριαρχη στην τελετη, εμενα τουλαχιστον μου αφηνει πολλα ερωτηματικα..

Ποια ερωτηματικά σου αφήνει?
Σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν αντιδράσεις και τσαλαπατιούνται έξω από τον Αγιο Τάφο...
Πιστεύεις ότι αν έμπαινε ο Αρμένιος θα "ερχόταν" ή όχι το Άγιο Φως? Λένε πως σε μια παλαιότερη παρόμοια περίπτωση το Άγιο Φως δεν εμφανιζόταν παρά μόνο όταν μπήκε μέσα ο Ιεροσολύμων...

Αλλά και ο Αρμένος Πατριάρχης Χριστιανός Ορθόδοξος δεν είναι??? Γιατί όχι σ' αυτόν?
Φαντάζομαι δηλαδή την "ήττα" που θα πάθει ο "δικός μας" αν πήγαινε και έβλεπε πως δεν του γίνεται η χάρη...

Για να σοβαρευτώ όμως, είπες ακόμα

quote:

Οσον αφορα την θεση της επισημης Ορθοδοξιας,οπως και απο οποιον αυτη εκφραζεται,παρ/οτι μου ειναι αγνωστη,φανταζομαι οτι θ'ακολουθει την γνωστη Ελληνικη θεση,σε ολα τα ζητηματα. "Θα λετε οτι σας λεμε να πειτε".

Μα δεν θα συνέφερε την επίσημη Ορθοδοξία να υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το "Θαύμα" και να το διαδόσει παντού? Γιατί το αφήνει έτσι απλά να έρχεται και παρέρχεται κάθε χρόνο, με μόνη επισημότητα την υποδοχή του στο Αεροδρόμιο?

Υ.Γ. Και για να μην παρεξηγηθώ: Δεν παίρνω θέση αν είναι ή όχι Θαύμα. Δεν γνωρίζω. Αναρωτιέμαι απλώς...