- Αναζήτηση δασκάλου μαγείας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
thelw na brw enan daskalo gia na mporesw na kanw practising panw sth magikh texnh, mhpws gnwrizete pws mpwrw na brw kapoion?
thanks
- Σχετικά με τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη λειτουργία της Αναζήτησης (επάνω δεξιά στη σελίδα των forums). Πιθανότατα μέσα στους χιλιάδες τίτλους θεμάτων που υπάρχουν, θα βρεις κάποια στοιχεία που να σχετίζονται με τη φύση του ερωτήματος που έθεσες.
Ενδεικτικά σε παραπέμπω σε δύο σχετικά θέματα, αν και είμαι σίγουρη πως με μία αναζήτηση, μπορείς να βρεις πολλά περισσότερα που θίγουν το θέμα αμέσως ή εμμέσως (κάνε κλικ επάνω στους τίτλους):Να διευκρυνίσω εδώ, πως πιθανότατα (και αν δεν έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία με ζητήματα που σχετίζονται με αυτό που ψάχνεις) θα ήταν μια καλή αρχή να ξεκινήσεις διαβάζοντας κάποια σχετικά θέματα, ώστε να αποφασίσεις αν αυτό που αναζητάς είναι πράγματι αυτό για το οποίο ρωτάς στο παρόν θέμα.
Κάποια πράγματα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και το να απαντήσει κάποιος στην ερώτησή σου δίνοντάς σου απλά μία σύσταση (για κάποιον), μπορεί να είναι ακόμα και αρκετά επικίνδυνο για σένα... - Υπάρχει ένα προβληματάκι με το username που επέλεξες για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις. Ένα ενεργό μέλος των forums χρησιμοποιεί εδώ και 5 χρόνια το username 'XD'. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύγχυση με το δικό σου username, μιας και είναι σχεδόν τα ίδια.
Μπορείς λοιπόν μέσα από το παρόν θέμα, ή μέσω email επικοινωνίας μαζί μας (μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσα από τη λειτουργία αποστολής email των forums) να μας προτείνεις ένα άλλο username που να σε εκφράζει επίσης, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα αυτό.
Ως προς το τελευταίο, περιμένουμε την απάντησή σου για να προβούμε στην απαιτούμενη αλλαγή, πριν υπάρξει κάποια σύγχυση.
![]()
Ο τίτλος του θέματος θα αλλάξει σύντομα ώστε να είναι στα ελληνικά και να είναι περισσότερο διαφωτιστικός σχετικά με το θέμα.

=======================================================
Αγαπητή X.D, καλώς ήλθες κοντά μας!
Σου εύχομαι καλές αναζητήσεις.
Πιστεύω ότι στο ερώτημα που θέτεις για την αναζήτηση δασκάλου, θα μπορούσαν να δοθούν πάρα πολλές απαντήσεις από αρκετούς συνανθρώπους μας οι οποίοι ακολουθούν κάποιο μονοπάτι δράσης.
Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να συστήσει τον Α, τον Β, τον Γ, τον Ω κλπ.
Όμως αυτή η απάντηση κι η σύσταση ενός ανθρώπου ως δασκάλου μαγείας θα ήταν αρκετή;
Θα μπορούσε να σε καλύψει;
Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η σχέση δασκάλου - μαθητή είναι από τις σημαντικότερες σχέσεις που μπορούν να υπάρξουν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη και πολύ εποικοδομητική τόσο για τον δάσκαλο όσο και για τον μαθητή.
Στην ουσία όμως κι οι δύο τους διδάσκουν και διδάσκονται.
Κι οι δύο είναι ταυτόχρονα μαθητές και δάσκαλοι, ο ρόλος του ενός ορίζεται από το ρόλο του άλλου και μαθαίνει μέσα από τον άλλον.
Ο μεν δάσκαλος στέκεται δίπλα στο μαθητή για να τον βοηθήσει στον δρόμο που εκείνος επιλέγει να ακολουθήσει, εμψυχώνοντας τον κι ατσαλώνοντας την δύναμη του - στο μέτρο που πρέπει - ώστε να συνεχίσει κι επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα λάθη του που πιθανόν ανακύπτουν.
Κι ο δάσκαλος όμως μέσω του μαθητή του αποκτάει περισσότερες γνώσεις κι εμπειρία, μαθαίνει τα όρια που θα πρέπει να έχει αυτή η σχέση αλλά και που τελειώνει η δική του δράση και που ξεκινάει η δράση του μαθητή.
Ο μαθητής χρειάζεται τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων και των πληροφοριών από έναν άνθρωπο που έχει βαδίσει μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού κι ο οποίος θα είναι ο αρωγός του στην δύσκολη δοκιμασία του.
Παρόλα αυτά, γίνεται κι εκείνος η ευκαιρία να διδάξει τον δάσκαλο του.
Επειδή η σχέση αυτή είναι πολύ σημαντική και ξεχωριστή, θα πρέπει να αναπτυχθούν μέσα σ' αυτήν - μεταξύ άλλων - κάποια χαρακτηριστικά όπως η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η αγνή αγάπη και να υπάρχει μια βαθιά ψυχική σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο ανθρώπων.
Για το λόγο αυτό λοιπόν, η άποψη μου είναι ότι δεν θα ήταν φρόνιμο να ζητήσεις να σου συστήσει κάποιος έναν δάσκαλο.
Τον δάσκαλο σου θα τον βρεις όταν έρθει η ώρα κι όταν έχουν εκπληρωθεί εκείνες οι συνθήκες ώστε να ευοδωθεί αυτή η σχέση.
Όταν συμβεί αυτό, θα το αισθανθείς εσωτερικά περισσότερο, γνωρίζοντας ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι ο δάσκαλος σου. ![]()
Ειδάλλως φοβάμαι ότι η σχέση αυτή δεν θα μπορέσει να υπάρξει κι ίσως να ενέχει και ένα βαθμό επικινδυνότητας τόσο για σένα όσο και για τον άνθρωπο εκείνον.
Όσον αφορά τη μαγεία, θεωρώ ότι αυτή η έννοια έχει ένα πολύ πιο πλατύ περιεχόμενο από αυτόν που είθισται να της δίνεται.
Κατά μια έννοια μαγεία είναι να βαδίζεις το μονοπάτι σου κατανοώντας περισσότερο την θέση που έχεις σ' αυτόν τον κόσμο και το έργο που καλείσαι να επιτελέσεις.
Να συγκεντρώνεις τα χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα τα οποία σου έχουν δοθεί απλόχερα - είτε έχεις συνείδηση τους είτε όχι - και να τα μετουσιώνεις σε ιδέες αγνότερες, πιο καθάριες κι ανώτερες.
Να μαθαίνεις καθημερινά κάτι το καινούριο το οποίο θα γίνει ένα εργαλείο στα χέρια σου που θα χρησιμεύσει για να πας παρακάτω.
Να κατανοείς την αλληλεξάρτηση και την συνθετική τάση των πάντων μέσα σου, γύρω σου κι άνωθεν σου, αντικρύζοντας την χαμένη ουσία που βρίσκεται εμπρός στα μάτια μας αλλά που για να την δούμε θα πρέπει να καταφέρουμε να την εξάγουμε από την επιφάνεια που αντικρύζουμε, εξασκώντας τα μάτια μας και τη νόηση μας.
Μαγεία πάλι μπορεί να λεχθεί ότι είναι να ταυτίζεις την ύπαρξη σου με τον Ανώτερο Σκοπό, τον οποίον θα προσπαθήσεις να κατανοήσεις.
Θα πρότεινα λοιπόν να μην βιαστείς, άλλωστε πολλές φορές όταν βιαζόμαστε λόγω ενθουσιασμού, ανυπομονησίας κλπ τείνουμε να κάνουμε τα πράγματα περισσότερο τεχνητά κι όχι φυσικά, με αποτέλεσμα η αρχική μας ώθηση να μην αποκτά μια υψηλότερη μορφή αλλά να εξανεμίζεται... ![]()

In anticipation of my resurrection...
και γιατί ένας μάγος να μοιραστεί ή να βοηθήσει κάποιον να αποκτήσει Δύναμη / Γνώση ή να τον βοηθήσει στο δρόμο.. ή κλπ..κλπ... (ειδικά …ή δύναμη είναι δύσκολη ερωμένη και δεν της αρέσει να την μοιράζονται … λέει ένα ρητό..![]()
αλλά νομίζω αγαπητέ DI ότι κάνουμε μια μεγάλη υπόθεση ...
έχει η μαγική γνώση ή δύναμη … ..(και πρόσβαση σε αυτές)… ιεραρχική δομή ή μήπως έχουμε μπερδέψει το "μήνυμα" με το "μέσο μάθησης" που ...συνήθως το μεταφράζουμε … με την τάξη (order - τάγμα) την παράδοση... τον Δάσκαλο ... κλπ..
είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος..?
Γιώργος![]()
Θεωρία - του Γιώργου - νούμερο Ένα : “You cant beat Mercury “
Υ.Γ Ο Ερμής έιναι ο θεός της Μαγείας… και ο αγγελιοφόρος των θεών .. δηλ. αυτός που μετέφερε μηνύματα …Εκφράζει με ένα αρχετυπικό σχεδόν τρόπο την ταχύτητα, την ευλυγισία, τη μεταβλητότητα, μα και τους απατηλούς δρόμους που κάποιες φορές ακολουθεί ο νους, καθώς εύκολα απατάται και κάνει λάθη. Διαθέτει, επιπλέον, μια σκιώδη και περισσότερο ανθρώπινη όψη, καθώς είναι πρώτος στην απατεωνιά, το ψέμα και την κλεψιά. Ο βρετανός ακαδημαϊκός Ρ. Φ. Γουΐλετς γράφει τα εξής:
«…ο Ερμής είναι ο πλέον συμπαθής, ο πλέον ασταθής, ο πλέον συγκεχυμένος, ο πιο πολυσύνθετος και επομένως ο πιο Έλληνας από όλους τους ολύμπιους θεούς».![]()
( από την wikipedia.)
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ
ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ.
16/1/2008
Καταρχάς πιστεύω ότι αφενός η Γνώση από την φύση της δε μπορεί να μεταδοθεί στο σύνολο της - καθώς κι η ίδια διευρύνεται διαρκώς - σε έναν άνθρωπο, όσο φωτισμένος κι αν είναι κι αφετέρου ότι δεν γίνεται να μην μεταδίδεται από αυτόν που κατέκτησε ένα μεγαλύτερο τμήμα της σε κάποιον που κατέχει κάποιο ελάχιστο τμήμα της.
Για να διαφυλαχθεί, θα πρέπει να μεταδίδεται στα σωστά χέρια όταν αυτά είναι πλέον έτοιμα να διαχειρίζονται όλο και κάποιο μεγαλύτερο μέρος της.
Όχι όμως να μην μεταδίδεται ποτέ κι επ' ουδενί λόγο.
Αν συνέβαινε αυτό, τότε πως κατέκτησαν ένα μεγαλύτερο μέρος της αυτοί οι οποίοι το κατέχουν; ![]()
Αυτή νομίζω πως - πιθανότατα - είναι και μια πεποίθηση του ανθρώπου αυτού ο οποίος γίνεται Δάσκαλος κάποιου άλλου ανθρώπου.
Όχι ότι καλείται να γίνει μοναδικός κάτοχος αυτού του τμήματος που έχει αλλά ότι καλείται να το διαφυλάξει και να προσπαθήσει να το μεταδώσει με σύνεση και σεβασμό προς αυτό.
quote:
έχει η μαγική γνώση ή δύναμη … ..(και πρόσβαση σε αυτές)… ιεραρχική δομή ή μήπως έχουμε μπερδέψει το "μήνυμα" με το "μέσο μάθησης" που ...συνήθως το μεταφράζουμε … με την τάξη (order - τάγμα) την παράδοση... τον Δάσκαλο ... κλπ..είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος..?
Αγαπητέ, μπορεί να υπάρχει κι άλλος τρόπος αλλά μπορεί και να μην υπάρχει.
Για να πραγματωθεί κάτι συνήθως δεν υπάρχει μία και μόνο οδός αλλά έχουμε μια σύνθεση περισότερων.
Κάτι μου λέει όμως ότι υπάρχει μια ιεραρχική δομή... ![]()
Υ.Γ. Πολύ σωστές οι αναφορές σου για τον Ερμή αλλά θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι ήταν επίσης ένας θεός ειδικευμένος στην εξαπάτηση και στην πονηριά. ![]()

Ενδιαφέρουσες εκφράσεις χρησιμοποιείς … έχει ανάγκη η Γνώση από τέτοια?
Ή είμαστε εμείς που πρέπει να διευρυνθούμε , να διαφυλαχθούμε , να…. ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτή …
quote:
Αν συνέβαινε αυτό, τότε πως κατέκτησαν ένα μεγαλύτερο μέρος της αυτοί οι οποίοι το κατέχουν;
Γιατι έχω την εντύπωση ότι αυτοί μάλλον αυτοί δεν χρησιμοποιούν «το κατέχω» .. αλλά το «Είμαι»…!!! (βλέπε Jesus) …είμαι ο Ερμής… ή «ο Λόγος» …
Εξακολουθώ όμως να μην έχω απάντηση στο ερώτημα μου γιατί ο μάγος να το κάνει ![]()
Γιώργος![]()
Στο εντωμεταξύ όμως … κάπου στην Αθήνα , και στην ζωηρή φαντασία ενός νεαρού μάγου .....
Κύριε Mathers συλλαμβάνεστε …για απάτη κατ' εξακολούθηση.
"η ελληνική Αστυνομία έκανε το καθήκον της ".. είπε με ικανοποίηση ο Αστυνόμος Μπέκας…![]()
![]()
Υ.Γ. θα μπορούσες σε παρακαλώ να σβήσεις το δεύτερο duplicate μήνυμα .. …- ευχαριστώ
Το περιεχόμενο του διπλού μηνύματος σβήστηκε.
quote:
Ενδιαφέρουσες εκφράσεις χρησιμοποιείς … έχει ανάγκη η Γνώση από τέτοια?Ή είμαστε εμείς που πρέπει να διευρυνθούμε , να διαφυλαχθούμε , να…. ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτή …
Αγαπητέ, για να εκφραστώ και για να προσπαθήσω να περιγράψω κάτι το ανώτερο λεκτικά - δεν ξέρω πως αλλιώς μπορώ στην παρούσα φάση
- θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κατά σύμβαση και κάποιες λέξεις.
Παρόλα αυτά, πιστεύω πως κι η Γνώση ενδεχομένως να συγκεντρώνει την ουσία των λέξεων που χρησιμοποίησα, όσο εμείς ως ανθρωπότητα δεν είμαστε ακόμη σ' αυτό το συνειδησιακό επίπεδο ώστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες ώστε να μην υπάρχουν όροι.
Πιστεύω ότι κι η ίδια διευρύνεται κι εμπλουτίζεται διότι δεν γίνεται να είναι στατική κι αμετάβλητη.
Τίποτα στον κόσμο μας δεν παραμένει στατικό, τα πάντα μεταβάλλονται κι εξελίσσονται.
Πιστεύω ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να χρησιμοποιηθεί όσο πιο ορθά γίνεται διότι διαφορετικά όλοι θα γνωρίζαμε και θα είχαμε φτάσει στην φώτιση.
Φυσικά, το επίρρημα "ορθά" που χρησιμοποίησα πριν είναι πολύ σχετικό.
Ίσως να αρχίσει να γίνεται πιο συγκεκριμένο και πιο ξεκάθαρο όταν οι "οδηγοί" για τον αναζητητή είναι η Αγάπη, η Διάνοια κι η Βούληση.
Έχω γράψει αρκετές φορές σε μηνύματα μου - στο προηγούμενο δεν το έγραψα ξεκάθαρα και σωστά το επισημαίνεις - ότι κι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα διευρυνθούμε για να μπορέσουν να χωρέσουν περισσότερα πράγματα μέσα μας και να γίνουμε ένα μ' αυτά.
Να ελέγξουμε τις αρνητικές μας όψεις, τα πάθη κι ειδικά τις φοβίες και τις εμμονές μας.
Αν κάτι τέτοιο δεν γίνεται παράλληλα με την αναζήτηση, τότε σύντομα η όλη υπόθεση αρχίζει να "σκαλώνει".
quote:
Γιατι έχω την εντύπωση ότι αυτοί μάλλον αυτοί δεν χρησιμοποιούν «το κατέχω» .. αλλά το «Είμαι»…!!! (βλέπε Jesus) …είμαι ο Ερμής… ή «ο Λόγος» …
Είμαι ο Dying_Incubus! ![]()
quote:
Εξακολουθώ όμως να μην έχω απάντηση στο ερώτημα μου γιατί ο μάγος να το κάνει
Για διάβασε ξανά το μήνυμα μου... ![]()

210 3820412- 3824338 ειναι τα τηλέφωνα...Καλη αναζήτηση!
Θυμάμαι σε ένα βιβλίο της, μου διαφεύγει ο τίτλος, η Fortune έγραφε
«όποιος πληρώνει χ ποσό για την μύησή του είναι άξιος της μύησης που θα λάβει».
Θα μου πεις, ίσως, άλλο η μύηση άλλο τα μαθήματα και θα έχεις δίκιο, αλλά δεν χάνω και τίποτα να το αναφέρω.
Βεβαίως η X.D. όπως και εσύ θα κάνετε αυτό που θεωρείτε καλύτερο για εσάς κι εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας γιατί κάνω ακριβώς το ίδιο.![]()
quote:
Θυμάμαι σε ένα βιβλίο της, μου διαφεύγει ο τίτλος, η Fortune έγραφε
«όποιος πληρώνει χ ποσό για την μύησή του είναι άξιος της μύησης που θα λάβει».
Μηπως εννοούσε οτι οσο ακρηβά πληρώνεις τοσο περησσότερα μαθαίνεις?Αστειακι!!!με την εννοια οτι δεν σε υποχρεώνει κανεις να τα παρεις όλα τα σεμηνάρια, απλα αν τα πάρεις όλα σου δήνουν και καποιο πηστοποιητηκό οτι τα παρακολούθησες, ή οσα παρακολούθησες, δεν θημάμαι και ακρηβώς. Βλεπεις καποτε υπήρχε επήσημη σχολή αποκρυφησμού...τώρα μονο απο προτοβουλία των ιδιωτών.
Απλά εδω δεν μιλάμε οπως ειπες για μύηση αλλα για μαθηματα, θεωρητηκα, ισως και με καποια εφαρμογη την ωρα του μαθηματος αναλογα και με το θεμα...Δεν ξερω πως θα μπορουσε να μυηθεί πραγματηκά καποιος...και τι εννοουμε με αυτο...δηλαδη τι...να σου διαβασουν μερικα λογια, να σε ευλογήσουν...ισως αυτα τα θελει μονο το κομμάτι της αφθηποβολης...να ξερεις δλδ οτι εχεις μυηθεί. Δεν κατεχω και πολλά πανω στο θεμα.Απλά ξέρω οτι αν καποιος παρει καποια μαθήματα μετα μπορει να σηνεχίσει και μόνος του.
Ευχαρηστώ για την παρατηρησή σου, γηνεται και μια ωραια συζητηση ετσι.Ελπίζω να τα διαβάσει και η/ο ενδιαφερόμενη/νος, εχει να γράψει αρκετο καιρο απο οτι ειδα!
Μου αρέσει η ερμηνεία σου «όσο πιο ακριβά πληρώνεις κάτι τόσο πιο καλά το μαθαίνεις και έτσι μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και να μάθεις περισσότερα»![]()
Ωραίο αυτό με το πιστοποιητικό!
Πραγματικά καλή μου μπορεί να μυηθεί κάποιος μόνο εάν δουλέψει. Όσα λόγια και να σου διαβάσουν όσο και να σε υποβάλουν ή να αυθυποβληθείς το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εις το πηλίκον εάν δεν έχεις δουλέψει.
Ας μην δίνουμε όμως και τόση σημασία στη μύηση, είναι καλό που είσαι ικανοποιημένη με τη κυρία που βρήκες για τα μαθήματά σου, σου εύχομαι καλή επιτυχία.![]()