- Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix? - - Κινηματογράφος -
quote:
Θα ήθελα πρώτα από όλα να σας χαιρετίσω όλους, καθώς είμαι φρέσκος χρήστης...Στο θέμα μας τώρα, δεν πιστεύω να ζούμε σε ένα Matrix, όπως είναι ο ορισμός του όρου. Στην πραγατικότητα όμως ζούμε σε έναν κόσμο που τα πάντα εξαγοράζονται και πωλούνται, έναν κόσμο που διαμορφώνεται και μετατρέπεται συνέχεια ανάλογα με τις διαθέσεις αυτών που έχουν το χρήμα.
Καλώστον!
καλοσήρθες βρε!
<<..τα παντα εξαγοράζονται και πωλουνται..>>χμμ...δεν συμφωνώ.
Παίζεται (ή τελείωσε?) από το Εθνικό Θέατρο στο "ΡΕΞ-Κοτοπούλη"...
Με μια καταπληκτική Βαλάκου να λέει:
"Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ"...

Σε λίγες ημέρες έρχεται η συνέχεια του MATRIX στους κινηματογράφους. Σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε πολλές συζητήσεις για αυτήν την δεύτερη ταινία όπως κάναμε και για την πρώτη.
Εγώ θέλω να προλάβω να σας... ετοιμάσω και να σας φρεσκάρω τους προβληματισμούς σας και να ξεκινήσουμε να σχολιάζουμε για την δεύτερη ταινία.
Υπενθυμίζω κάποια παλιότερα topics που άνοιξαν για αυτό το θέμα. Αν θέλετε ρίξτε τα μια ματιά. Έχουν πολύ ενδιαφέρον και... χιούμορ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=510
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=447
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=129
Επίσης (οι Αγγλομαθείς) διαβάστε δύο άρθρα με φιλοσοφικό και μεταφυσικό ενδιαφέρον που γράφτηκαν για το Matrix.
Ο μύθος της Σπηλιάς του Πλάτωνα και το MATRIX
http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/new_phil_partridge.html
To MATRIX ως Μεταφυσική
http://whatisthematrix.warnerbros.com/rl_cmp/new_phil_fr_chalmers.html
Και ένα νέο: Συντελεστές του Esoterica θα συμμετάσχουν σε συζήτηση για το Matrix στην Κυριακή 25 Μαίου με τον δημοσιογράφο κο Άκη Ρούσο και την εκπομπή του "ΑΘΕΑΤΟΝ" που προβάλλεται κάθε Κυριακή από το Τηλεοπτικό Κανάλι "TV ΠΕΙΡΑΙΑΣ".
Αν θέλετε να συμμετάσχετε με ερωτήσεις ή και σχόλια μπορείτε να το κάνετε σε αυτό το topic ή και να στείλετε email στην διεύθυνση atheaton@esoterica.gr που έχει δημιουργηθεί για τον σχολιασμό των εκπομπων. Διαβάστε και τα σημερινά μας σχόλια στην πρώτη σελίδα μας καθώς και την ενημέρωση για την σημερινή εκπομπή http://www.esoterica.gr/main.htm

quote:
Πιστεύετε οτι ζούμε σε έναν ψεύτικο κόσμο?Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι <<φτιαχτός>>?(όχι απ'Τον Θεό αλλά από ποίον..?)
Πολλά τα πάραδείγματα τον τελευταίο καιρό τα οποία δείχνουν πως δυστυχός το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπον ζουν σαν υπνοτισμένοι(πχ.όλοι ακούσαμε τη λογοκρισία που υπάρχει στην Αμερική τη στιγμή αυτήν(ακόμη και στην τέχνη!),πολλόι αμερικάνοι πιστεύουν πως ο Bush ειναι δίκαιος υπερασπιστής της ειρήνης!)
Αλλά έχουν φροντίσει να μας κρατούν έτσι με ψεύτικα όνειρα(και τι!ονειρα!ο καθένας σκέφτεται την <<τσέπη>> του και την καλοπέραση!μια από τις κύριες ανυσηχία του νεοέλληνα είναι αν θα καταφέρει να αγοράσει home cinema!
Τουλάχιστον είδαμε στον μαραθώνιο του ALPHA πως ο Ελληνας είναι απ'τους(λίγους?)λαους που ευαισθητοποιοιται εύκολα.Μην κοιμάστε ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
Κάτσε μπροστά στο καθρέφτη σε κοντινή απόσταση, τόσο ώστε να βλέπεις μέσα στην κόρη του ματιού σου το πρόσωπό σου. Αφήσου και νοιώσε την αιχμαλωσία μέσα στο μυαλό σου. Το μυαλό είναι το ΜΑTRIX Βρίσκεσε παγιδευμένος εκεί μέσα κάθε φορά που φτάνεις κοντά στον θάνατο ή που έχεις εξωσωματικές εμπειρίες καταφέρνεις την απελευθέρωση. Και μετά πάλι πίσω για τους περισσότερους... Και ύστερα έρχεται ο θάνατος... Τότε είσαι ελεύθερος... Όσο είμαστε εδώ, εγκλωβισμένοι στις αισθήσεις μας, ζούμε στο MATRIX...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...
quote:
Και μετά πάλι πίσω για τους περισσότερους... Και ύστερα έρχεται ο θάνατος... Τότε είσαι ελεύθερος... Όσο είμαστε εδώ, εγκλωβισμένοι στις αισθήσεις μας, ζούμε στο MATRIX...
Τέτοιες θέσεις χρειάζονται, κατά την γνώμη μου, μία μεγαλύτερη ανάπτυξη/επεξήγηση/αποσυμβολισμό έτσι ώστε να αποφευχθούν παρανοήσεις και πιθανές πιο... επικίνδυνες "νοητικές" διαδρομές.
Μία προσωπική τοποθέτηση στο παραπάνω! Ο Θάνατος δεν απελευθερώνει το Πνεύμα (ή την πραγματική υπόσταση του ανθρώπου), απλά απαλάσσει τον άνθρωπο από τις Αισθήσεις του καθαρά Υλικού Φορέα του. Παρόλα αυτά οι φορείς που ο Άνθρωπος χρησιμοποιεί στην "εκσαρκωμένη" του κατάσταση υπόκεινται και αυτοί σαφώς στους νόμους του MATRIX.
Γιατί το MATRIX είναι κάτι που στηρίζεται στον Νου και τα Νοητικά Κατασκευάσματα που κτίζονται κατά τη διάρκεια του τμήματος της Ζωής που συνήθως εννοούμε ως... Ζωή.
Με τον Θάνατο δεν εξελίσσεται o άνθρωπος! Ζει σε άλλους κόσμους (για να το θέσουμε κάπως απλοϊκά) σύμφωνα με τη συνειδησιακή ανάπτυξη που πέτυχε στη Ζωή του. Αυτό είναι και ένας σημαντικός αποσυμβολισμός(σε κάποιο επίπεδο) των Μύθων περί Κόλασης και Παραδείσου. Ο καθένας λαμβάνει αυτό για το οποίο έχει κατά κάποιο τρόπο συντονίσει την προσωπικότητά του (με πρωτεργάτη/αρχιτέκτονα της εικόνας του κόσμου τον νου) κατά τη διάρκεια της ζωής του. Καταπληκτικά ανεπτυγμένες(αν και αλληγορικές) βρίσκουμε τις πανάρχαιες γνώσεις περί μεταθανάτιας ζωής στο Αριστούργημα του Δάντη "Θεία Κωμωδία" (Κόλαση-Καθαρτήριο-Παράδεισος με τα διάφορα υποεπίπεδά τους).
Μία ενδιαφέρουσα σύνδεση με την Τριλογία "The Matrix": Ο Neo βγαίνει εκτός του Νοητικού κατασκευάσματος Matrix μέσα στο ίδιο το Matrix! Εκεί ακριβώς (στην κόλαση) βίωσε και χρησιμοποίησε τη δυνατοτήτα (που είχε αλλά την οποία δεν γνώριζε συνειδητά) να ελέγχει το Matrix, ή καλύτερα να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτό σύμφωνα με την βούλησή του, να κατανοεί τους Νόμους του και ακόμη να γίνεται ο ίδιος ο Νόμος του Matrix, ένας Δημιουργός Πραγματικοτήτων.
Συμπέρασμα: το μεγάλο καμίνι της εξέλιξης είναι ακριβώς αυτή η ζωή που ζούμε. Εδώ βρίσκεται η μεγάλη μας πρόκληση! Να κατανοήσουμε ότι μπορούμε κι εμείς να είμαστε οι συν-κατασκευαστές του - υλικά, νοητικά και πνευματικά. Έτσι η "ζωή" έρχεται πιο κοντά στην Μία-Ζωή που διαποτίζει τα Πάντα. Για τον κόσμο του Πνεύματος δεν υπάρχει διαχωρισμός(δυαδισμός και πολυπλοκότητα ως περαιτέρω ανάπτυξή του), όλα είναι Ζωή! ... φτάνει να το καταλάβει αυτό και ο Νους μας.
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Ε.Τ.Α. HOFFMAN
Να που έφτασε η ώρα να δούμε στη ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ το 2ο μέρος απο την ΤΡΙΛΟΓΙΑ του "The Matrix"
To ευχάριστο όμως είναι η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που μας έγινε ως Μεγαλύτερος και Εγκυρότερος Διαδυκτιακός τόπος στην Ελλάδα, που ασχολήται με το Ανεξήγητο, τη Μεταφυσική και το Παράξενο, να παρεβρεθούμε σε μιά ζωντανή εκπομπή με αφορμή τη ταινία!!!!
Λοιπόν, είναι πολλές οι απόψεις και μάλιστα πολλές φορές είναι αντικρουόμενες...
Αυτό φανερώνει ΥΓΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑ...
Θα ήταν όμως περισότερο υγειές (υπερβολή δε λέω), όταν οι απόψεις έχουν μαζί τους και τα ανάλογα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ...
Λοιπόν, παραθέτω μια παλαιά μου άποψη για το θέμα την οποία και θα προεκτείνω στη παρούσα συζήτηση...
Το "Μπλέ & Κόκκινο" χάπι, πού έπρεπε να πάρει ο ΜΥΟΥΜΕΝΟΣ (ούπς, συγγνώμη, ο πρωταγωνιστής ήθελα να πώ, χεχεχε) εάν ήθελε να προχωρίσει!!!
Σε άλλο άρθρο έχω πεί ότι σε κάποιο άντρο μυήσεων, τον υποψήφιο για μύηση τον κατέβαζαν μέσα σε μια σπηλιά (ΜΗΤΡΑ) όπου τον τοποθετούσαν με το πρόσωπο στα τοιχόματα της σπηλιάς, άναβαν απο πίσω του μια φωτιά, του έδειχναν τις σκιές που σχηματίζονταν και του φανέρωναν ότι αυτό που έβλεπε με τα "φυσικά του ματάκια", ΟΙ ΣΚΙΕΣ ήταν ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ και πώς όλα αυτά που έβλεπε δε ήταν παρα μια ΠΛΑΝΗ, ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ... ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
'Αλλωστε στην Ινδία τον κόσμο τον αποκαλούν στα Σανσκρητικά: ΜΑΓΙΑ που στο ερμηνευτικο λεξικό θα δούμε ότι σημένει ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!!! Δε μπορεί, κάτι θα ξέρουν και αυτοί... μόνο εμεις τα ξέρουμε όλα;;;
Στη σπηλιά, ο υποψήφιος για μύηση έκανε αυτό που δίδαξε ο Χριστός στον Νικόδημο, περί της "ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ" που ο καλός μας Νικόδημος (ανθρωποψυχή) αναρωτιέται "...πώς είναι δυνατόν να "μπεί" για δεύτερη φορά ο άνθρωπος στη μήτρα της μητρός του..."
Να η αλληγορία... ο ΚΑΘΕ ΜΥΟΥΜΕΝΟΣ οποιασδήποτε θρησκείας κλπ γεννιέται για δεύτερη φορά "ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ" και παύει να ανήκει στο ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ αλλά μετέχει στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ...
Μια ερώτηση πάντως που δημιουργήται εύλογα, είναι το ΤΕΛΙΚΑ, η μύηση της ανθρωποψυχής, είναι μια ΝΕΑ ΓΕΝΝΗΣΗ;;;
Δηλαδή ο ήρωας της ταινίας, ο Neo (αναγραμματισμός της λέξεως One = ο ΕΝΑΣ, αλλά και παραφθορά της λέξεως New = NEOΣ) όταν λαμβάνει τη ΜΥΗΣΗ, που ζεί;;;
Ζεί στον "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ" ή ζεί στην "ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" αλλά
ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για το ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται;;;;
Περιμένουμε την ΕΝΕΡΓΗ συμμετοχή σας για να διαμορφώσουμε μαζί, την ροή της συζήτησης που θα παρακολουθήσουμε ΖΩΝΤΑΝΑ την ερχόμενη Κυριακή απο το T.V Πειραιάς και την εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΝ...
Φιλικά,
Κέλσος

Είναι τόσο μπερδεμένα όλα αυτά στο μυαλό μου που μάλλον θα περιμένω να δω την εκπομπή την επόμενη Κυριακή για να τα ξεδιαλύνω.
Ελπίζω αυτές οι εκπομπές να είναι μόνο η αρχή μιας λαμπρής πορείας στην ελληνική τηλεόραση.
Εύχομαι να με πείσετε να ανοίγω τελικά την τηλεορασή μου μιας και έχει περίπου 2.5 χρόνια να ανοίξει...
"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ.
*
ΒΑΘΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥΣ
**
ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ Ο, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΌΠΩΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ"
Λόγια του Ηράκλειτου για το... Matrix ![]()

Φίλε μου, δεν έχω σκοπό να θέσω "δύσκολα" ερωτήματα...
Απλά παραθέτω τις ενδόμυχες σκέψεις μου και θα ήθελα σε αυτό και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ...
Θέλω να ακούσω (διαβάσω) την προσωπική σου άποψη για το περίφημο αυτό θέμα...
Και θα συνεχίσω με μερικές σκόρπιες σκέψεις στην οθόνη των υπολογιστών μας...
Και ΜΟΝΟ ο τίτλος της περίφημης τριλογίας, MATRIX κρύβει μέσα του ένα μεγάλο συμβολισμό....
Η λέξη MATRIX μας δίνει ένα "παράξενο" ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ...
Κρύβει τη λέξη XIRAM!!!!!
Ποιός είναι λοιπόν ο Χιράμ και τι είναι το Μatrix;;;
Υπάρχει σχέση μεταξύ τους;;;;
Κοινό σημείο....
Μα η πόλη ΣΙΩΝ, που κρύβει μέσα της το τελευταίο ανθρώπινο ΕΛΕΥΘΕΡΟ κύτταρο...
Αλήθεια...
Που έχτισε ο Χιράμ τον Ναό του θεού με εντολή του Σολωμόντος;;;;
Τι είναι ο ΝΑΟΣ που έχτισε;;;;
Και ο περίφημος ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ του Χιράμ;;;;
Τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα της ταινίας;;;;
Είπα να κάνω ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν ΟΛΟΥΣ να αντιληφθούμε με ένα ακόμα διαφορετικό πρίσμα τη ταινία...
Ελπίζω να καταφέρουμε να αντιληφθούμε τις ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ αυτές οπτικές του θέματος : Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix?
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Edited by - Kelsos on 19/05/2003 17:12:14
ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
"Μέσα από κύκλους πολλών γεννήσεων περιπλανήθηκα
χωρίς ανταμοιβή,
χωρίς ανάπαυση.
αναζητώντας τον Κτίστη αυτού του Σπιτιού.
Επίπονη η γέννηση
ξανά και ξανά.
Κτίστη του Σπιτιού, έχεις φανερωθεί!
Δεν θα ξαναχτίσεις ξανά Σπίτι.
Όλες οι κολώνες σου έχουν σπάσει,
η οροφή σου έχει καταστραφεί,
στραμμένος, προς το Άμορφο, ο νους
έχει φτάσει στο τέλος της επιθυμίας"
Νταμμαπάντα, ΧΙ
Τα λόγια του Βούδδα στην στιγμή της Φώτισής του
Φέρτε την εικόνα του Neo στην στιγμή της "Ανάστασής" του, μετά τον "θάνατό" του από τους Πράκτορες. Θυμηθείτε την δύναμή του και τις αφυπνισμένες ικανότητές του και ξαναδιαβάστε υπό αυτό το πνεύμα το παραπάνω κλασικό κείμενο του Βουδδισμού"

Στο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ απόσπασμα που μας παρέθεσε ο Τρισμέγιστος Ερμής και που ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ μας παροτρύνει να το δούμε απο τη "σκοπιά" της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (νέα γέννηση στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, η γέννηση ενός ΜΥΣΤΗ) του ήρωά του MATRIX, Neo...
Να προσθέσω, ότι το απόσπασμα του Βούδδα, του ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ, που εκστόμισε ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΗΣ ΤΟΥ, είναι ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένο με την ΜΥΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που βιώνει ο καθένας μυηούμενος, καθώς και με τον μύθο του ΧΙΡΑΜ που προανέφερα...
Και λόγο του ότι (προσωπκά ΠΑΝΤΑ), θεωρώ τους ΜΥΘΟΥΣ ως μια ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ εκείνου που καταπιάνεται μαζί τους, νομίζω πώς βρίσκουμε έναν ακόμη "μήτο" που θα μας βοηθήσει να δούμε την ταινία με μιά ΑΚΟΜΑ πιό "βαθειά" οπτική και με διαφορετική ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...
Λέει λοιπόν ο Βούδδας: "...αναζητώντας τον Κτίστη αυτού του Σπιτιού..."
Μα ο ΟΙΚΟΣ είναι το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ, αλλά αυτό το ΣΩΜΑ είναι και ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (τον οποίο σε 3 ημέρες ΞΑΝΑΕΧΤΙΣΕ ο Μεγάλος Ραβί)...
Και τον "πραγματικό" οίκο του Θεού, τον έχτισε ο "Υιός της Χήρας", ο ΧΙΡΑΜ τον οποίο και εκάλεσε απο την Τύρο ο Σολομώντας για να τον ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ...
Και λέει στη συνέχεια πάλι ο Βούδδας: Κτίστη του Σπιτιού, έχεις φανερωθεί!
Δεν θα ξαναχτίσεις ξανά Σπίτι.
Ο Λίθος Κυβίστηκε...
Ο Οίκος, απο τη ΣΤΙΓΜΗ που ο Μυημένος ΕΠΙΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ, δεν έχει πιά ανάγκη να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να υπάρχει...
Πότε όμως ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ αυτό το γεγονός;;;
Ο Διδάσκαλος Σιντάρτα λέει, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ...
ΟΤΑΝ Ο ΚΤΙΣΤΗΣ (ΜΥΣΤΗΣ), ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ...
Πότε έχουμε την ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ;;;
Κατα την μυητική διαδικασία του Ιησού, ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετα απο το "θάνατό του"...
Κατα τη μυητική διαδικασία στο MATRIX, ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ μετά απο το "θάνατο" του Νeo...
Ο συμβολισμός... ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ...
Το ΣΩΜΑ μαζί με τα ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ και άρα και με τις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (αυτές που ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΣΕ ΨΕΥΔΕΣΘΗΣΕΙΣ) και που στην αφήγηση του Βούδδα, είναι "...οι κολώνες σου που έχουν σπάσει...", γιατί αυτές οι ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ είναι που δημιουργούν την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤA που αποκαλούμε MATRIX και που οι Ινδοί, την αποκαλούν Maya - Πλάνη - Αυταπάτη - ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...
Πραγματικά, το θέμα όσο πιό πολύ προχωρά πρός το βάθος και την ουσία του, ΤΟΣΟ πιό ενδιαφέρον γίνεται....
Αύριο που θα δώ τη ταινία, θα έχω ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ να σας παραθέσω...
Θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Τρισμέγιστο Ερμή, για το καταπληκτικό κείμενο που μας παρέθσε...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Και ποιος ήταν ο αριθμός στην πόρτα του διαμερίσματος μέσα στο οποίο "σκοτώθηκε" και "αναστήθηκε" ο Neo; 'Ηταν το 303
Έίπε ο "Κέλσος"
quote:
Κατα την μυητική διαδικασία του Ιησού, ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μετα απο το "θάνατό του"...
Κατα τη μυητική διαδικασία στο MATRIX, ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ μετά απο το "θάνατο" του Νeo...
Δεν είναι φοβερό; Τέτοια σημασία στην λεπτομέρεια;;; Κι όμως !!!

Θα μας πουν τι ξέρουν για το μύθο του Χιράμ και πως αυτός αποσυμβολίζεται ;
Χμμμ δύσκολο το βλέπω .
Πρώτον γιατί θα πρέπει να δηλώσουν ποιοι είναι τέκτονες και δεύτερον γιατί θα πρέπει να εξωτερικεύσουν κάτι που μόνο εντός στοάς θα μπορούν να αναλύσουν .
Εξ άλλου από τα λίγα που ξέρω ο μύθος του Χιράμ είναι σε πάνω βαθμούς οπότε και πάλι πρόβλημα διότι ίσως να μην πρέπει να ξέρουν άλλοι που είναι ποιο κάτω .
Ας δούμε αγαπητέ φίλε Κέλσο τι θα γίνει μακάρι να μιλήσουν .
O αναζητών
Apostolos
ΝΑΙ, ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Σ'ΕΝΑ ΜΑΤΡΙΞ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟΙ...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΥΧΑΙΑ...
ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΤΑΙΝΙΑ + ΕΓΙΝΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΙΡΑΜ....ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ...
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΙΤΛΟ ΤΕΚΤΟΝΑ;
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΕΙΝΑΙ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ" ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΜΥΗΜΕΝΟΣ
ΜΕ "ΤΑΜΠΕΛΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ!
Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΕΛΣΟΣ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ"(![]()
)
...ΤΡΙΝΙΤ-ΑΤΜΑ

Let there be Light!
Όχι καλή μου Ατμα δεν χρειάζεται να έχεις ...ταμπελίτσα
για να γνωρίζεις κάποιους μύθους η να κάνεις αποσυμβολισμούς
Απ' όσο θυμάμαι ο μύθος του Χιράμ αναφέρεται
...στον απωλεσθέντα ΛΟΓΟ !!! άποψή μου φυσικά ![]()
Γιατί οι συν-εταίροι του προσπάθησαν βιαίως να του
αποσπάσουν την Ιερή Λέξη- κλειδί για την ανοικοδόμηση
του ναού του Σολομώντα και έτσι να πάρουν αυτοί την δόξα,
αλλά σκοτώνοντάς τον ...ατύχησαν και ο ναός έμεινε ημιτελής
Ο συμβολισμός βρίσκεται πάλι ...μέσα μας
καθημερινά με την βιασύνη και τα πάθη μας σκοτώνουμε
τον διδάσκαλο που είναι μέσα μας και έτσι ...χάνουμε
την μέθοδο της λείανσης του λίθου και της ανοικοδόμησης
του ...δικού μας ναού
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,ΕΠΤΑΨΥΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ..-
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΥΘΟ.
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΟΣΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..+ ΑΜΥΗΤΟΙ(ΣΤΗ ΖΩΗ).

Let there be Light!
quote:
Και ο περίφημος ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ του Χιράμ;;;;
Πάνω σε αυτό απάντησα αγαπητή μου ΑΤΜΑ
quote:
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΕΙΝΑΙ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ" ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑΣ ΜΥΗΜΕΝΟΣ
ΜΕ "ΤΑΜΠΕΛΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ!
Και λές καλή μου ψυχή μετά
quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ..+ ΑΜΥΗΤΟΙ(ΣΤΗ ΖΩΗ).
Ε αυτό είπα κι εγώ πως δε νομίζω να πούν γιατί έχουν και αυτοί μια άποψη περί αμυήτων .
Φιλιά
O αναζητών
Apostolos
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you