ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

zagreas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
x-filesΜέλος
31/05/2004, 15:18:16
Εκτος απο τα links που παρεθεσα για πληροφοριες θα αναφερω και καποια βιβλια που με βοηθησαν να συγκεντρωσω σημαντικα στοιχεια απο πολυ γνωστους στο ειδος τους ερευνητες και παλι για οσους δεν τα γνωριζουν ακομα.
~RAYMOND MOODY---THE LIGHT BEYOND(στα ελληνικα <ΤΟ ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ> εκδοσεις <διοπτρα>)

~Το πρωτο βιβλιο που καθιερωσε το MOODY σαν τον πρωτο επιστημονα που δημοσιευσε το φαινομενο με τον ορο<μεταθανατιες εμπειριες>
RAYMOND MOODY---LIFE AFTER LIFE(<Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ> εκδοσεις <ΜΠΟΥΚΟΥΜΑΝΗΣ>)
`~MIGENE GONZALEZ-WIPPLER--"WHAT HAPPENS AFTER DEATH">(<ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ> εκδοσεις <ΑΛΚΥΩΝ>)
~JESS WEISS-"THE VESTIBULE"(«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»
εκδοσεις <διοπτρα>)
~ELIZABETH KUBLER-ROSS----“ON LIFE AFTER DEATH”>(<ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ> εκδοσεις<ΔΙΟΔΟΣ>)
~ELIZABETH KUBLER -ROSS---<ΘΑΝΑΤΟΣ ,ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ>εκδοσεις <Εσοπτρον>
~GLENN WILLISON&JUDITHN JOHNSTONE--"DISCOVERING YOUR PAST LIVES"((<ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ> εκδοσεις <ΔΙΟΠΤΡΑ>
~DION FORTUNE --"THROUGH THE GATES OF DEATH"(<ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ>εκδοσεις<ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ>

LOVE IS THE ONLY TRUTH

x-filesΜέλος
31/05/2004, 15:32:10
Και για να μη λενε καποιοι εδω πως δε συμφωνω με τιποτα απο ο,τι ειπε ο Γιουνγκ να σας πληροφορησω οτι και ο ιδιος βιωσε μια μεταθανατια εμπειρια μετα απο καρδιακη προσβολη που υπεστη γυρω στο 1944 και σε ενα γραμμα του λιγο μετα απο αυτη φαινεται εντονα η συναισθηματικη ενταση αλλα και η κατανοηση ενος βαθυτερου νοηματος που αντιλαμβανεται και ο ιδιος ως την μονη αληθεια.
Για μενα ολες τις ερμηνειες και τις αναλυσεις που προσπαθησε επι χρονια να διατυπωσει με τις τοσες θεωριες του σχετικα με ορισμενα φαινομενα τις βρισκω πολυ <λιγες >και <ασημαντες>μπροστα στην ΑΛΗΘΕΙΑ που καταφερνει να μεταδωσει με ελαχιστες λεξεις μετα την εμπειρια του που προφανως ηταν συγκλονιστικη και τον οδηγησε σε επαναπροσδιορισμο των αντιληψεων του.
Θεωρω αυτα τα λιγα λογια πιο σημαντικα και <γεματα>ερμηνειες και νοηματα, απο ολες τις θεωριες που αγωνιστηκε να αποδειξει σε ολη του τη ζωη.
Iσως απο τοτε,ισως τοτε ,ισως μετα απο τοτε ,κατι να αλλαξε....περα απο οτι ελεγε <εξω> ...μεσα του.Τοτε σιγουρα<γνωριζε>πια....
Αποσπασμα απο την επιστολη αυτη του ΓΙΟΥΝΓΚ(οπως το δινει ο R.Moody στο βιβλιο του The light beyond)

<<..Αυτο που συμβαινει μετα το θανατο ειναι τοσο ανειπωτα περιλαμπρο ωστε η φαντασια και τα συναισθηματα μας δεν ειναι αρκετα για να σχηματισουν εστω και μια κατα προσεγγιση αντιληψη της καταστασης.....
Αργα ή γρηγορα ,ολοι οι νεκροι γινονται αυτο που ειμαστε κι εμεις.Στην πραγματικοτητα ομως ,γνωριζουμε ελαχιστα΄η και τιποτα γι'αυτη τη μορφη υπαρξης.Και τι θα γνωριζουμε γι'αυτη τη γη μετα το θανατο;Η διαλυση της υλικης μορφης μας στην αιωνιοτητα δε φερνει καμια απωλεια νοηματος.Αντιθετα, τοτε το μικρο δαχτυλο αντιλαμβανεται πως ειναι μερος του χεριου......>>>

Βλεπεις φιλε zagreas πως ο ΓΙΟΥΝΓΚ μαλλον γνωριζε κατι παραπανω απο ....τις θεωριες του! κι εγω γνωριζα εκτος απο τις θεωριες του κατι παραπανω για τον Γιουνγκ.Περιμενα μηπως μου απαντησεις και το ηξερες αλλα περασε αρκετος καιρος και καλο ειναι να το μαθουν οσοι δεν το ηξεραν.
Απο μενα χωρις σχολια,βλεπετε πως εχω ενα ακομα κοινο <μυστικο> του υπ'οψην μου, και αυτη την αληθινη πλευρα του εκτιμω βαθια εστω και αν δεν ασπαζομαι τα περισσοτερα σημεια των θεωριων του .
Περιμενω τις αποψεις σας

LOVE IS THE ONLY TRUTH

CYBERMASTERΜέλος
31/05/2004, 15:47:24
ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ(ΟΧΙ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ)
ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΟΝΗΣΩ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ WHO KNOWS KAI ME ΕΣΕΝΑ X-FILES!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

x-filesΜέλος
31/05/2004, 15:59:13
Οι αποψεις και οι αντιληψεις για τις μεταθανατιες εμπειριες απο τα βαθη των αιωνων εως σημερα , απο την οπτικη του <ορθολογισμου>αλλα και του <μυστικισμου>παντα να συμπιπτουν στην ουσια περα απο τις φαινομενικες διαφοροποιησεις διαισθανομενοι ή εχοντας εμπειρια της μιας και μονης κοινης αληθειας.Ασχετα αλλα τοσο ..σχετικα...

---Ευρυπιδης:
<<Πως ξερουμε οτι οι ζωντανοι δεν ειναι νεκροι ,και νεκροι Ζωντανοι;>>(Το κεφαλαιο Ζ δικο μου)

---Δρ Κενεθ Ρινγκ(ψυχολογος,γνωστος ερευνητης των μεταθανατιων εμπειριων)
:<<Ποιο ειναι το βασικο μυνημα μιας μεταθανατιας εμπειριας;;-Οτι η αγαπη και η γνωση ειναι τα σημαντικοτερα πραγματα στον κοσμο.....Οι θρησκειες προσθεσαν στη συνεχεια το δογμα.>>
<<Οι μεταθανατιες εμπειριες με εχουν βοηθησει να καταλαβω πώς θα ειναι ο διαχωρισμος του σωματος και του πνευματος.Με εχουν πεισει οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΖΩΗ και πως ο θανατος ειναι κατι που βλεπουμε οταν κοιταζουμε απ'εξω.>>
<<Οι μελετες μου με διδαξαν επισης να μη φοβαμαι αυτο που θεωρουμε Τελος.Περιμενω με ενδιαφερον να δω ποια θα ειναι η περι πετεια που μας περιμενει στην αλλη ζωη.>>

---Και μια αποψη απο μια δυτικη θρησκεια ,το δογμα των Μορμονων,απο το <Μορμονικο περιοδικο των Διαλογων><<Το δογμα αυτο δεχεται οτι το πνευμα μπαινει στο σωμα με τη γεννηση και φευγει με το θανατο.Οριζει το θανατο σαν μια απλη αλλαγη απο μια κατασταση ή μια σφαιρα υπαρξης σε μια αλλη.>>
(Το αποσπασμα το επελεξα για τη γλαφηροτητα της περιγραφης απο μια θρησκευτικη σκοπια και για να μην παρεξηγηθω παλι ,να τονισω οτι δεν εχω καμια σχεση και δεν<ανηκω>σε κανενα θρησκευτικο δογμα,επομενως δεν υποστηριζω καμια θρησκεια στην πραξη , αλλα συμφωνω με την ουσια των ιδεων ολων των θρησκειων)
Το αποσπασμα εχει ως εξης :<<Θ α γυρισουμε και θα την κοιταξουμε(την κοιλαδα του θανατου)και θα σκεφτουμε οταν τη διασχισουμε:αυτο ειναι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα ολης μου της υπαρξης,γιατι περασα απο μια κατασταση λυπης ,θλιψης , πενθους ,συμφορας ,μιζεριας , πονου ,αγωνιας και απογοητευσης σε μια καταασταση υπαρξης οπου μπορω να απολαυσω τη ζωη στη μεγαλυτερη δυνατη εκταση που μπορει να γινει αυτο χωρις σωμα>> και......
...<<Εχουμε περισσοτερους φιλους πισω απο το πεπλο απ'οτι εδω, και αυτοι θα μας υποδεχτουν πιο χαρουμενα απ'οτι σας ειχαν υποδεχτει ποτε οι γονεις και οι φιλοι σας σε αυτον τον κοσμο ,και θα χαρειταε οταν τους σηναντησετε περισσοτερο απ'οτι χαρηκατε ποτέ βλεποντας ενα φιλο σε αυτη τη ζωη.>>..
Εδωσα τρια αποσπασματα προερχομενα απο τρεις διαφορετικες σκοπιες τη φιλοσοφικη,την επιστημονικη και τη θρησκευτικη που αλληλοσυμπληρωνουν το ενα το αλλο και δειχνουν στο βαθος τους το ενα κοινο συμπερασμα για το ιδιο θεμα.
Πιο κατανοητα τα συμπερασματα :

«ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.
ΑΝ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ,ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ»
-JOEL.GOLDSMITH
και γενικοτερα:
“ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ,ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΥ ΤΟΥ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»
-AMERICAN MEDICΑL JOURNAL

ΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ(ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ)ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ?

LOVE IS THE ONLY TRUTH

who knowsΜέλος
01/06/2004, 02:35:36
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!
ΗΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ...ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ (ΨΥΧΙΚΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ Η ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ Ή ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΟΤΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ..ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ,ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ!!!
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ..ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ????x-files ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ...!ΧΜ....ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΠΩΣ...

never say never **

x-filesΜέλος
01/06/2004, 20:02:26
Φιλη "who knows,"
Εχω γραψει τη γνωμη μου για τις<ασχημες> εμπειριες σε προηγουμενο post απαντωντας στη "simori".

[SIMORI,
ΚΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ <ΑΣΧΗΜΕΣ>ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.
ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΠΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ (ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ<ΑΣΧΗΜΕΣ>ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ(ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ),ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ]......

LOVE IS THE ONLY TRUTH

who knowsΜέλος
02/06/2004, 02:24:51
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ?
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ...

never say never **

zagreasΜέλος
02/06/2004, 11:23:07
Πεθανα σαν ΠΕΤΡΑ και εγινα φυτο
πεθανα σαν φυτο και προβαλα σαν ζωο
πεθανα σαν ζωο και εγινα ανθρωπος.
γιατι θα πρεπει να φοβαμαι?
Ποτε εχασα με το θανατο?
Ομως και παλι θα πεθανω σαν ανθρωπος
για να πεταξω με τα φτερα των αγγελων.
Αλλα και τον κοσμο των αγγελων πρεπει να υπερβω,
ολα θα χαθουν εκτος απο το Θεο.
Οταν θα εχω θυσιασει την αγγελικη ψυχη μου
θα γινω κατι που ο νους
δεν μπορει ποτε να το συλλαβει.
Ω ας παψω να υπαρχω
Γιατι η Μη υπαρξη
τραγουδαει με τις χορδες του λαουτο
< Σ'' ΑΥΤΟΝ θα επιστεψουμε σ΄ΑΥΤΟΝ >

Ρουμι

ΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
< Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ > ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ, ΒΡΙΚΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΗΔΗ ΕΚΕΙ,
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΩΤΕΡΑ.

999

x-filesΜέλος
03/06/2004, 01:01:11
Φιλε,"zagreas""

quote[ Πεθανα σαν ΠΕΤΡΑ και εγινα φυτο
πεθανα σαν φυτο και προβαλα σαν ζωο
πεθανα σαν ζωο και εγινα ανθρωπος.
γιατι θα πρεπει να φοβαμαι?
Ποτε εχασα με το θανατο?
Ομως και παλι θα πεθανω σαν ανθρωπος
για να πεταξω με τα φτερα των αγγελων.
Αλλα και τον κοσμο των αγγελων πρεπει να υπερβω,
ολα θα χαθουν εκτος απο το Θεο.
Οταν θα εχω θυσιασει την αγγελικη ψυχη μου
θα γινω κατι που ο νους
δεν μπορει ποτε να το συλλαβει.
Ω ας παψω να υπαρχω
Γιατι η Μη υπαρξη
τραγουδαει με τις χορδες του λαουτο
< Σ'' ΑΥΤΟΝ θα επιστεψουμε σ΄ΑΥΤΟΝ >

Ρουμι

ΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
< Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ > ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ, ΒΡΙΚΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ ΗΔΗ ΕΚΕΙ,
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΩΤΕΡΑ]

Αυτη τη φορα ό,τι γραφεις
με εκφραζει απολυτα.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ Η ΥΠΑΡΞΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝ-ΥΠΑΡΞΙΑ.

LOVE IS THE ONLY TRUTH

x-filesΜέλος
03/06/2004, 01:24:22
Φιλη WHO KNOWS,
η αποψη μου ειναι πως εφοσον σε εκεινο το επιπεδο η υπαρξη ταυτιζεται με τη σκεψη και επομενως και η επιθυμια με την εκπληρωση της , ειναι ατοπο η υπαρξη να μην ταυτιζεται με τις σκεψεις και τις επιθυμιες εφοσον η ιδια ειναι, αυτες .Πιο απλα δεν προκειται να βρεθεις σε ενα <λαθος>επιπεδο υπαρξης αν οι σκεψεις και οι επιθυμιες σου εχουν διαφορετικη δονητικη συχνοτητα απο αυτο γιατι η απενσαρκωμενη οντοτητα ειναι ηλεκτρομαγνητικες δονησεις που συντονιζονται στο <κοντινοτερο>επιπεδο δονησεων ως προς το πλατος και την ενταση ,αναλογα με την πνευματικη εξελιξη.
Μηπως τωρα σε μπερδεψα περισσοτερο;

LOVE IS THE ONLY TRUTH