ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ε - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

epta77 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
satyrosΜέλος
21/12/2006, 12:12:51
Φίλε μου, κατ αρχας λογικά θα έχεις προσέξει οτι το όλο τοπικ μου γράφεται σε μορφή ημερολογίου, και μπορείς να φανταστείς ότι αν αυτό το τόπικ είναι ο δικός μου πομπός.. ε κάποιος είναι και ο δέκτης (δέκτες σίγουρα είναι και οι αναγνώστες του τόπικ, κ ο καθένας ίσως έχει τα δικά του οφέλη από αυτό - είτε αυτό είναι για κάποιον μια όμορφη ιστοριούλα, ή μια κατάσταση που κι ο ίδιος έχει ζήσει..) Χωρίς να θέλω να θίξω τις εμπειρίες σου, μάλλον δεν έχεις ζήσει μια ακριβώς τέτοιου είδους,γιατί θα καταλάβαινες για τι αναφέρομαι.. ΚΑι προς θεού δεν λέω οτι εγώ είμαι ο μύσητς η κάτι τέτοιο, εγώ μπορώ να πω οτι δεν είμαι τίποτα παραπάνω από έναν απλό ένθρωπο που απλά εχει τυχει να ζήσω μερικές εμπειρίες.. Γιατί μοναδικά περίεργη η στροφή του δρόμου, και τι πρείεργο συνέβη; Δεν θ΄ρλω να αναφερθώ τώρα παρα πολύ σ αυτό, είναι σχετικά προσωπική εμπειρία. Αλλά θα μπορούσα να πω ότι το σημείο εκείνο ειναι ένα hot spot και οτι η εμπειρία είχε να κάνει με αποκάλυψη τοτεμικού εαυτού.. Και ουτε καν του δικού μου, εγώ ημουν απλά αυτόπτηε μάρτυρας του φαινομένου και συμμετείχα σε ενα 30%... αυτα προς το παρόν

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

UndergroundΜέλος
21/12/2006, 17:44:30
Επειδή παλιότερα με έναν φίλο μου κάναμε τέτοιες βόλτες δεν καταφέραμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Πάντως μια αλλαγή στα συναισθήματα λόγω του περιβάλλοντος που βρίσκεσαι πάντα υπάρχει, αλλά μπορείς να μου πεις τι το διαφορετικό καταλαβαίνεις με όλα αυτά τα graffiti και τα μέρη που επισκέπτεσαι ;

Prison Break !
The new internet world !

www.ggbet.gr !!!

satyrosΜέλος
23/12/2006, 12:48:56
Φίλε μου, δεν μιλάω απλά για μια αλλαγή συναισθημάτων, μιλάω για φάσεις που έχω μείνει "μαλάκας"(με το συμπάθειο κύριοι διαχειριστάδες). Μιλάω για συγκεκριμένες νύχτες (ή και μέρες πιο σπάνια) που καταλαβαίνεις απο πριν ξεκινήσουν τα περίεργα οτι είναι μια ιδιαίτερη νύχτα... Τα γκραφίτι; Μερικά είναι πολύ αξιοπερίεργα.. Αλλά εκείνες τις νύχτες, όλα, μα όλα, μεχρι και προεκλογικές διαφημίσεις και τα συνθήματά τους, δίνουν μυνήματα αποκλειστικά για σένα.. Γιατί όλα τα βλέπεις με άλλα μάτια...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

Jo LoucoumisΜέλος
24/12/2006, 07:54:58
Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά..

Ως ειδικός ξερόλας που είμαι έχω να δηλώσω ότι τα graffiti σους Τοίχους δεν είναι τυχαία, γιατί όλα αντιπρωσοπεύουν κάτι. Απο τον ανύσηχο καλιτέχνη που ψάχνει τρόπους να εκφραστεί μέχρι τον τύπο που του αρέσει να βάζει γρίφους που εμείς πρέπει να λύσουμε (και αυτός γελάει στην γωνία μαζίμας).

Συνοπτικά τα έχω κατατάξει σε 2 κατηγορίες
1) τα εικαστικά - καλλιτεχνικά.
2) Τις υπογραφές (Tags)που ορισμένα απο αυτά παραπέμπουν σε υπαρκτές και μή συντεταγμένες του ευρύτερου χώρου - περιοχής που είναι.

Το παράξενο είναι ότι
1)ποτέ δεν έχω δεί (με τα ίδια μου τα μάτια) αυτούς που τα φτιάχνουν (εκτός απο κάποιους που βάζουν συνθήματα ομαδών ποδσφαίρου).
2) Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται ένας τύπος (εννοώ σχεδιαστή tags) να κυκλοφορεί σε όλη την Αττική με ένα Σπρέιστην τσέπη και να "υπογράφει" τοίχους.
3) ποτέ δεν κατάλαβα εάν εξυπηρετεί ανάγκη για δημιουργία - υποχρεωτική δουλειά (κάποιος πρέπει να το κάνει). Γενικά δεν κατάλαβαίνω που εξυπηρετεί (ευχαρίστηση - γόητρο κλπ.).
4)Πιός τα σβήνει και εδώ εννοώ ποιός βάφει τους τοίχους ξανά όταν δεν υπάρχει κάτοικος στο σημείο αυτό (επειδή έχω ρωτήσει ο δήμος ασχολείται μόνο με αποκαταστάσεις δημόσιων κτηρίων που είναι στην ευθύνη του).
5) Γιατί οι "graffitaδες" έχουν πόλεμο μεταξύ τους (σβήνουν ή απαντούν στα προηγούμενα Tags).

Αυτά για αρχή εύχομαι και αυτό το Topic να ανθήσει.
Τέλος θα ήθελα να δώσω μιά συμβουλή - παρόρμηση βγείτε έξω δείτε τα πράγματα με τα μάτια σας, μην αφήνετε τους άλλους να σας λένε ποιά είναι η πραγματικότητα, είμαστε μεγάλα παιδιά πιά για να αποφασίζουμε μόνοι μας τί είναι πραγματικό και τί όχι.

Ξανά Καλά Χριστούγεννα ...

Η Γνώση δίδεται δωρεάν σε αυτούς που την αναζητούν.

FRODOΜέλος
24/12/2006, 13:25:41
quote:

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά..

Ως ειδικός ξερόλας που είμαι έχω να δηλώσω ότι τα graffiti σους Τοίχους δεν είναι τυχαία, γιατί όλα αντιπρωσοπεύουν κάτι. Απο τον ανύσηχο καλιτέχνη που ψάχνει τρόπους να εκφραστεί μέχρι τον τύπο που του αρέσει να βάζει γρίφους που εμείς πρέπει να λύσουμε (και αυτός γελάει στην γωνία μαζίμας).

Συνοπτικά τα έχω κατατάξει σε 2 κατηγορίες
1) τα εικαστικά - καλλιτεχνικά.
2) Τις υπογραφές (Tags)που ορισμένα απο αυτά παραπέμπουν σε υπαρκτές και μή συντεταγμένες του ευρύτερου χώρου - περιοχής που είναι.

Το παράξενο είναι ότι
1)ποτέ δεν έχω δεί (με τα ίδια μου τα μάτια) αυτούς που τα φτιάχνουν (εκτός απο κάποιους που βάζουν συνθήματα ομαδών ποδσφαίρου).
2) Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται ένας τύπος (εννοώ σχεδιαστή tags) να κυκλοφορεί σε όλη την Αττική με ένα Σπρέιστην τσέπη και να "υπογράφει" τοίχους.
3) ποτέ δεν κατάλαβα εάν εξυπηρετεί ανάγκη για δημιουργία - υποχρεωτική δουλειά (κάποιος πρέπει να το κάνει). Γενικά δεν κατάλαβαίνω που εξυπηρετεί (ευχαρίστηση - γόητρο κλπ.).
4)Πιός τα σβήνει και εδώ εννοώ ποιός βάφει τους τοίχους ξανά όταν δεν υπάρχει κάτοικος στο σημείο αυτό (επειδή έχω ρωτήσει ο δήμος ασχολείται μόνο με αποκαταστάσεις δημόσιων κτηρίων που είναι στην ευθύνη του).
5) Γιατί οι "graffitaδες" έχουν πόλεμο μεταξύ τους (σβήνουν ή απαντούν στα προηγούμενα Tags).

Αυτά για αρχή εύχομαι και αυτό το Topic να ανθήσει.
Τέλος θα ήθελα να δώσω μιά συμβουλή - παρόρμηση βγείτε έξω δείτε τα πράγματα με τα μάτια σας, μην αφήνετε τους άλλους να σας λένε ποιά είναι η πραγματικότητα, είμαστε μεγάλα παιδιά πιά για να αποφασίζουμε μόνοι μας τί είναι πραγματικό και τί όχι.

Ξανά Καλά Χριστούγεννα ...

Επετρεψεμου να σε διορθωσω κι να σου απαντησω σε καποιες ανισηχειες σου...

Τα εικαστικα γραφιτι τις περισσοτερες φορες γινονται με την αδεια του δημου.Ετσι για καθε τους ενεργεια πρεπει να λογοδωτουν και στον δημο...Βεβαια υπαρχουν και μερικα αλλα που γινονται χωρις την αδεια του δημου.
Ομως συνηθως τα γκραφιτι ειναι εμπνευσμενα απο την ζωη ή υπαρχει περιπτωση ο καλητεχνης να εχει αντιγραψει το εργο του απο καποιο εργο ενως ζωγραφου.

1) Ειναι πολυ ευκολο να τους δεις εαν βγεις μια βολτα στην πολη σου το βραδυ ή νωρις το πρωι.
2)Το ατομο αυτο κερδιζει δοξα στους σχολικους κυκλους.
3)Ο καθενας κανει το δικο του tag για δικια του ευχαριστηση...
4-5)Οντως υπαρχει πολεμος αναμεσα στους γκραφιστες,ομως υπαρχουν και καποιες <<συμαχείες>>.
Αυτος ο πολεμος ξεκιναει συνηθως μεσα απο το σχολειο.Με το σβησημο της υπογραφης του καλητεχνη(πατημα οπως συνηθιζεται να λεγεται απο τους καλητεχνες αυτου του ειδους),ξεκιναει μια διαμαχη αναμεσα στους δυο καλητεχνες...

Μερικα tag δεν φτιαχνονται απο ενα μονο ατομα,αλλα μπορει να υπαρχει μια ομαδα που αποτελειτε απο 5 π.χ ατομα και να εχει αυτου του ειδους της υπογραφης.
Ευχαριστω
Καλα Χριστουγεννα...

www.meokorpopi.forumup.gr
γνωθι σ΄αυτον Ε μηδεν αγαν

Jo LoucoumisΜέλος
25/12/2006, 19:18:56
Χρόνια πολλά σε όλους..

Frodo καλησπέρα, όλες οι απαντήσεις που έδωσες είναι λογικές και κατα συνέπεια τις αποδέχομαι..
Προβληματίζομαι μόνο στο εξής:
τα tags συνήθως είναι ακρωνύμια λέξεων ή δηλώνουν κάποιο όνομα ή ομάδα και συνήθως γράφονται στα Αγγλικά.
Προσπαθώντας μιά μέρα να καταλάβω τί σημαινει το Tag ΖΟΜΛ σκέφτηκα το εξής:
1) Να δώ τον τοίχο που είναι γραμένος ποιο σημείο όπως το κοιτάς αντιστοιχεί στα 4 σημεία του ορίζοντα

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

2)εάν τα 2 πρώτα γράμματα αντί για λέξεις ήταν αριθμοί

20

3) πάντα σε επίπεδο συντεταγμένων το Μ είναι

ΜΟΙΡΕΣ

δηλαδή μέχρι στιγμής το διάβαζα ώς 20 ΜΟΙΡΕΣ .. αλλά το Λ δεν μου κολλούσε έτσι λοιπόν το ονόμασα

ΛΟΞΑ

Δηλαδή 20 ΜΟΙΡΕΣ ΛΟΞΑ

Το λοξά (κοιτάω λοξά) σκέφτηκα ότι ισούται με 45 μοίρες μπρός δεξιά ή αριστερά και πίσω δεξιά ή αριστερά

Τέλος το Λ είχε μιά γραμμή (συνεχόμενη απο την άκρη του γράμματος) από δεξιά πρός τα αριστερά.

Έτσι λοιπόν και με αυτόν τον τρελό συλογισμό έψαξα για οτιδήποτε περίεργο σε 20 μοίρες διαγώνια δεξια μπρός και πίσω σε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Αποτέλεσμα 1 πλατεία (μπρός) και ένα εγκαταλελειμένο σπίτι (πίσω) με διάφορα σύμβολα επάνω με πιό χαρακτηριστικό μιά ανοικτή κόκκινη πεντάλφα.

?????

FRODOΜέλος
25/12/2006, 19:36:21
Με βαζει σε σκεψεις το αποτελεσμα σου.
Αλλα μηπως το ΖΟΜΛ δεν ειχε καμια σχεση με την 5Αλφα?
Σκεφτηκες ποτε μηπως το ΖΟΜΛ ειναι αρχικα?
Π.χ

Ζητω Ο Μεγας Λαβκραφτ

Jo LoucoumisΜέλος
25/12/2006, 19:51:40
quote:

Με βαζει σε σκεψεις το αποτελεσμα σου.
Αλλα μηπως το ΖΟΜΛ δεν ειχε καμια σχεση με την 5Αλφα?
Σκεφτηκες ποτε μηπως το ΖΟΜΛ ειναι αρχικα?
Π.χ

Ζητω Ο Μεγας Λαβκραφτ

Και αυτή η απάντηση ακόμα θα ήταν αρκετά παράξενη....

Για να το κάνω λίγο πιό ενδιαφέρον
1) στην εν λόγω πλατεία όλοι οι κάδοι είχαν πέσει πρός τα αριστερά (σε κύκλο ή σπείρα).. Ενοχοποιώ και τον συνομώτη Αέρα (μάλλον έχω σαλτάρει)...
2) Εάν επιβεβαιώναμε και την ύπαρξη περίεργων καπακιών (θα ξέρω αύριο).
3) εάν υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό ή ιστορικό κτήριο το οποίο γκρεμίστηκε πρόσφατα.

ΚΑι μην τολμήσεις να με ρωτήσεις τί συμπέρασμα βγάζω

FRODOΜέλος
25/12/2006, 20:22:04
Μετα και απο την παρατηρηση με τους καδους,μαλλον το πραγμα μπλεκεται...

Παμε απο την αρχη για την λυση του μυστηριο(εαν βεβαια θελεις την βοηθεια μου)

Εαν πουμε οτι εχουμε μπροστα μας ενα αινιγμα.
Εχουμε <<κωδικοποιημενες τις οδηγειες στο εξεις μυνημα:
ΖΟΜΛ

Εαν το Μ= μυστηριο και το Λ=λυση
Ζ=ζηταει Ο=ολοκληρωμενη

Επετρεψε μου να τολμησω να πω οτι ΖΟΜΛ=ΜΖΟΛ=μυστηριο-ζηταει-Ολοκληρομενη-Λυση

Ισως να σε βοηθησαν ή ισως να σε μπερδεψα περισοτερο...

spider-manΝέο Μέλος
30/12/2006, 04:40:29
................
satyrosΜέλος
30/12/2006, 12:49:34
Τι φανταστικο μυνημα φιλε spiderman, προαγεις την συζήτηση... Περα απο το ευχαριστο διαλειμμα του φίλου μας που μας είπε όλες τις απόψεις του περί του θέματος, χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά. Φίλε Jo Loukoumi ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, αν και η εξήγηση του ΖΟΜΛ μου φαινεται λίγο τραβηγμένο, γιατί τέτοια "περίεργα" ονοματα που δεν παραπέμπουν σε καποια λέξη είναι συνηθισμένα για tags... και δυσκολα θα υποννοούν κατι τόσο εξειδικευμένο για μοίρες και τέτοια...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

pan_thsΜέλος
19/01/2007, 22:45:07
Μόλις σήμερα " ανακάλυψα " το όμορφο αυτό θέμα και διάβασα όλα τα μηνύματα.Αυτοί που γράφουν τα γκράφιτι είναι συνήθως ομάδες ατόμων ( συνήθεις ηλικίες 14 - 17 ) και έχουν και τσιλιαδόρους... Συνήθως αυτά τα γκράφιτι έχουν υπογραφή του καλλιτέχνη και της ομάδας. Τα απλά έχουν μόνο του καλλιτέχνη. Μερικά δε τα φτιάχνουν συμμορίες και βάζουν την υπογραφή της συμμορίας... Είναι συνήθως τα πιο φρικιαστικά......
mikeclioΝέο Μέλος
28/01/2007, 08:13:22
Νομιζω οτι ξεφυγε λιγακι η συζητηση απο το θεμα...
Και κατι ακομα.Φιλε σατυρε μπορει τα περισσοτερα που λεει ο γιαννοπουλος να ειναι μπουρδες αλλα οχι ολα.
Οσο για τα μερη της πολης που προκαλουν διαφορα συναισθηματα,σιγουρα εχετε περασει απο την πλατεια καραισκακη ετσι?Δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει τι απεικονιζει το αγαλμα που κοσμει την πλατεια?

no

STERMΜέλος
28/01/2007, 16:55:37
mikeclio υποθέτω πως λες για την πυραμίδα που παραθέτω....

Μπροστά ακριβώς από την πυραμίδα έχει μια πλακέτα που λέει πως όλο αυτό είναι ένα μνημείο προς τους πιλότους και τους αλεξιπτωτιστές (αν θυμάμαι καλά) που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Εγώ πιστεύω πως ίσως να συμβολίζει και κάτι άλλο, δεν ξέρω τι ακριβώς όμως, έτσι μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.

Η ιστορία με τον Ίκαρο δεν είναι κυριολεκτική (δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος), κατά την γνώμη μου συμβολίζει πως αν κάποιος(ο Ίκαρος) λάβει γνώση(ο ήλιος) που δεν είναι έτοιμος να δεχτεί τότε έχει κάποιες επιπτώσεις (η πτώση) στην ζωή του.

Όμως στο μνημείο έχει μια πυραμίδα,τον Ίκαρο(;) ή έναν εκπέσων άγγελο(;), αριστερά μια σφαίρα (η σελήνη, ο ήλιος, κάτι άλλο;) και ακριβώς από πίσω ένα γλυπτό με ένα ανδρόγυνο πτηνό (νομίζω, γιατί έχω και καιρό να περάσω από εκεί) συνδυασμένα έτσι που ταιριάζουν και σε συνομωσιολογική θεωρεία.

Όμως για να ταιριάξει καλύτερα στο ύφος που έχει ο δώσει ο satyros στο topic θα έλεγα πως......

......Εκεί στο κέντρο της πλατείας Καραϊσκάκη που ενώνει το κέντρο αυτής της μεγαλούπολης με τον σιδηρόδρομο αλλά και τις εθνικές οδούς που οδηγούν μακριά και πέρα από αυτή, ένας άγγελος πέφτει στην αιωνιότητα για να μας θυμήζει ότι η ανθρώπινη πλεονεξία και η αλαζονεία ήταν και θα είναι οδηγός προς την καταστροφή μας.

satyrosΜέλος
16/05/2007, 23:50:01
Μετά από πολύ καιρό απουσίας επανέρχομαι στο θέμα που είχα ανοίξει.. Και επανέρχομαι με ένα ερώτημα πιο πολύ στατιστικού χαρακτήρα.. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας περιοχές για να κάνετε βόλτα; Και ποιες περιοχές δεν σας "εκφράζουν" καθόλου;

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

Jo LoucoumisΜέλος
17/05/2007, 23:45:37
Κατα σειρά προταιρεότητας:
1. Πλάκα και ευρύτερη περιοχή Ακροπόλεως
2. Πειραιάς (πασαλιμάνι)
3. Ελευσίνα
4. Σαλαμίνα
5. Δραπετσώνα

Χειρότερες
1. Ταύρος
2. κέντρο Αθήνας - Ομόνοια
3. Εκάλη (σκοτεινή)
4. Ρέντης (εκτός Village)
5. Παλιά Κοκκινιά

satyrosΜέλος
18/05/2007, 14:27:53
Για μένα οι αντιστοιχίες είναι κάπως έτσι..

Καλύτερες:
Πλάκα-Μοναστηράκι
Μετς- Παγκρατι
Νεα Σμύρνη
Γαλάτσι

Χειρότερες:
Χαυτεία
Ταυρος
Γλυφάδα
Πατήσια

Ακόμα είμαι αναποφαστιστος σχετικά με το που να καταταξω τον Βύρωνα, γιατι ανα και μου φερνει πολλες φορες ανρητικά συναισθηματα και ρίγη ενω κανω βόλτα, κατα τα άλλα μου αρεσει πολύ η ατμόσφαιρά του..

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/