- Ο ομορφότερος αριθμός στο σύμπαν (φ=1,618) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ελπίζω ότι αρκετοί από εσάς θα έχετε ακούσει για τον αριθμό φ=1,618 τον τελειότερο και ομορφότερο αριθμό του σύμπαντος.
ο αριθμός αυτός εμφανίζεται παντού: στα φυτά στα ζώα στον ίδιο τον άνθρωπο.
π.χ αν σε μια κυψέλη με μέλισσες διαιρέσουμε τον αριθμό των θηλυκών μελισσών(που είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των αρσενικών)με τα αρσενικά θα καταλήξουμε στον αριθμό 1.618 δηλαδή το φ. κι αυτό συμβαίνει σε όλες τις κυψέλες του κόσμου.
επίσης εάν διαιρέσουμε την απόσταση του κεφαλιού μας μέχρι το πάτωμα με την απόσταση του αφαλού ΄μέχρι το πάτωμα θα βγει ο αριθμός φ και πάλι. Το ίδιο εάν διαιρέσουμε την απόσταση του ώμου μέχρι τις άκρες των δαχτύλων με την απόσταση του αγκώνα μέχρι τις άκρες των δαχτύλων.
Ο αριθμός φ ή η δομική λίθος του σύμπαντος εμφανίζεται ακόμα και στην τέχνη: υπάρχει σε έργα του Ντα Βίντσι,του Μιχαήλ Αγγέλου, στις πυραμίδες της Αιγύπτου, στην πέμπτη συμφωνία του Μπετόβεν ακόμα και στον δικό μας Παρθενώνα.
Ο αριθμός αυτός φ ή αλλιώς η θεία αναλογία που μας δείχνει οτί στο σύμπαν όλα είναι τοποθετημένα με μια τελειότητα και μια υποκειμενική τάξη που προέρχονται από τον ίδιο το Θεό γιατί ο φ αποτελεί την δομική λίθο του Θεού.
Αυτός ο αριθμός φ προέρχεται από μια από τις διασημότερες και ξεχωριστές ακολουθίες στον κόσμο, την ακολουθία Φιμπονάτσι. Σε αυτή την ακολουθία το άθροισμα δυο διαδοχικών αριθμών ισούται με τον αμέσως επόμενο αλλά επίσης τα πηλίκα των γειτονικών αριθμών προσεγγίζουν το 1,618 δηλαδή το φ!!!!
Άκουω τις απόψεις σας!!
"Ματαιότις,ματαιοτήτων,τα πάντα ματαιότης"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
παντως αν προλαβαινεις πηγαινε στο κοντινοτερο περιπτερο και παρε το σημερινο βημα.στο ενθετο science,υπαρχει ολοκληρη σελιδα αφιερωμενη στον φ.
η αποψη μου ειναι οτι τιποτα δεν ειναι συμπτωση...
Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Φίλε Zadok πράγματι πήρα στοιχεία από τον κώδικα!
"Ματαιότης,ματαιοτήτων,τα πάντα ματαιότις"
ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Όπως ακριβώς όταν θέλεις να βρεις πόσα προβατα έχει ένα κοπάδι,μετράς τα πόδια και διαιρείς διά τέσσερα...
quote:
Σε αυτή την ακολουθία το άθροισμα δυο διαδοχικών αριθμών ισούται με τον αμέσως επόμενο
Δεν μας δίνεις κανένα παράδειγμα αγαπητή γιατί εμένα δε μου βγαίνει...

quote:
Όπως ακριβώς όταν θέλεις να βρεις πόσα προβατα έχει ένα κοπάδι,μετράς τα πόδια και διαιρείς διά τέσσερα...
καλά...!
και αυτό τώρα σε γλυτώνει από κόπο υποτίθεται?
και με τα κουτσά πρόβατα τι γίνεται?
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
quote:
και με τα κουτσά πρόβατα τι γίνεται?
Εκεί εφαρμόζουμαι στρογγυλοποίηση...προς τα κάτω αν είναι αλλουνού...προς τα πάνω αν είναι δικά μας...![]()

δεν γνωρίζω αν τα πρόβατα έχουν τα ίδια ανατομικά προσόντα με τα γαϊδούρια, αλλά αν ναι...
και στρογγυλοποιήσουμε προς τα πάνω...
@@@@... πρόβατα έχουμε...
οπότε?
Galadriel

![]()
Galadriel

quote:
χε χε... αυτό εγώ το ήξερα με επικοινωνιολόγο στη θέση της ξανθιάς...
Και 'γω το ίδιο... ![]()

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
quote:quote:
χε χε... αυτό εγώ το ήξερα με επικοινωνιολόγο στη θέση της ξανθιάς...Για πές ... !
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1151&whichpage=16&ARCHIVE=
![]()
Galadriel

1618=16-Π=3,14=8-Θ=κατι το θειο/θεικο...?
χριτσ χριτσ μεταφραση...:)
Φώς Πάν(ω) Θεός?
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Edited by - manos on 20/04/2005 13:19:01