- Νέο βιβλίο για τον Ηράκλειτο - Περιοδικά - Βιβλία
Σας συνιστώ να διαβάσετε ένα νέο βιβλίο που βγήκε για τον Ηράκλειτο με συγγραφέα έναν Ινδό σοφό, τον Aurobindo, από τις Εκδόσεις Ιάμβλιχος. Είναι μια μικρή μελέτη που συσχετίζει τις διδασκαλίες του Ηράκλειτου με την Ινδική μεταφυσική.
Εγώ το έχω από πολύ παλιές εκδόσεις (Βιβλιοθήκη Νέας Εποχής, 1969) και για καιρό ήμουν απογοητευμένος πώς τόσοι εκδοτικοί οίκοι δεν το έχουν εκδώσει ξανά. Ήταν μεγάλη μου η χαρά όταν είδα επιτέλους ότι οι Εκδόσεις Ιάμβλιχος, το έχουν επανεκδώσει.
Όποιος θέλει να μπει στα βαθιά, θέλει να μάθει για τον Ηράκλειτο, και να δει ένα αξιόλογο δείγμα συγκρητισμού Ινδίας και Ελλάδας, θα πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσει.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Αν εννοείς το βιβλίο "Χριστιανοί και Εθνικοί σε μια εποχή αγωνίας", νομίζω ότι ακόμα κυκλοφορεί, αν και τόσες φορές που επισκέπτομαι τα μεγάλα βιβλιοπωλεία δεν θυμάμαι να το έχουν εκτεθειμένο σε κάποιο ράφι, αλλά ίσως απλώς προβάλλουν περισσότερο τις νεότερες εκδόσεις.
Πλωτίνε, επειδή ξέρω τα γούστα σου
, σου προτείνω να αγοράσεις και το βιβλίο "Η γενεαλογία του ανθρώπου" της Α. Μπέζαντ, από τις Εκδόσεις ΔΙΟΝ (ΨΑΡΑΣ). Είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο αλλά να είσαι έτοιμος να έχεις ένα πακέτο ασπιρίνες δίπλα σου γιατί θα σε... πονοκεφαλιάσει.
Είναι μια απόκρυφη Ανθρωπογένεση σύμφωνα με την Θεοσοφία, αλλά πολύύύ... συμπυκνωμένη. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις όλο το νοητικό δυναμικό για να... ξε-zip-άρεις το βιβλίο.
Και ένα καλό νέο. Ο Ψαράς (ο Εκδότης) μου είπε ότι έχει σκοπό να εκδώσει όλα τα παλιά βιβλία της Μπέζαντ και εν γένει της Θεοσοφίας. Το ελπίζω γιατί υπάρχουν σημαντικά βιβλία που είτε δεν μεταφράστηκαν καθόλου στα Ελληνικά είτε , όπως αυτά που έχω ήδη μεταφρασμένα, είναι εκδόσεις προπολεμικές... εξαντλημένες και σε βαριά καθαρεύουσα ![]()

quote:
Χριστιανοί και Εθνικοί σε μια εποχή αγωνίας",
Βεβαίως αυτό εννοώ…, το ψάχνω Εναγωνίως.Ενημέρωνε μας…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
quote:
και άρχισε ο κατήφορος. .
Σε νιώθω φίλε μου. Αχχχ αυτός ο κατήφορος.
Μας σκλάβωσε ο Μεγάλος Φιλόσοφος Αγαθό-Δαίμων ΕΡΩΣ 
Σα να κοιλοπονάς επειδή νιώθεις να κουβαλάς έναν μικρό Θεό μέσα σου που αγωνίζεται να γεννηθεί 
Λες για εμάς να βγήκε το παρακάτω κομμάτι από το τραγούδι της Χάρις Αλεξίου;
φόρα, κατηφόρα,
και ο Θεός ο ίδιος
δεν με σταματά

![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

"Ηράκλειτος ο Εφέσιος"
Του Γιάννη Φ. Γεωργακόπουλου
Εκδόσεις Δίον, Ψαρά
Μία ενδιαφέρουσα μελέτη για τον Σκοτεινό και για την Ελληνική ΦΙλοσοφία, βαθειά με ωραία λογική και ταπεινοφροσύνη.
Το συστήνω απερίφραστα.
''η αρχη του τελους''
quote:
Και ένα καλό νέο. Ο Ψαράς (ο Εκδότης) μου είπε ότι έχει σκοπό να εκδώσει όλα τα παλιά βιβλία της Μπέζαντ και εν γένει της Θεοσοφίας. Το ελπίζω γιατί υπάρχουν σημαντικά βιβλία που είτε δεν μεταφράστηκαν καθόλου στα Ελληνικά είτε , όπως αυτά που έχω ήδη μεταφρασμένα, είναι εκδόσεις προπολεμικές... εξαντλημένες και σε βαριά καθαρεύουσα
Μηπως γνωρίζει κάποιος αν έχει εκδοθεί κάποιο βιβλίο της Μπέζαντ στην δημοτική ή σε όχι βαριά καθαρεύουσα!![]()
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ