- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Λοιπόν,διαπίστωσα ότι όλα τα μηνύματα του κόντι σκοπό είχαν να μας προετοιμάσουν για να δεχτούμε κατήχηση από κάποιον άλλο και όχι για να συζητήσει μαζί μας το θέμα της Α.Π., όπως φάνηκε εκ των υστέρων και απ'την τελευταία του απάντηση.
Οπότε φίλε μου, θα μου επιτρέψεις να απαντήσω για μια τελευταία φορά στον κόντι.
Κόντι, πές στον ΤΙΜΟΘΕΟ Κ. ΚΙΛΙΦΗ ότι μπορεί όποτε θελήσει να συμμετάσχει στο παρόν θέμα αλλά να γνωρίζει ότι επειδή η Α.Π. είναι υπεράνω θρησκειών, για να μην πώ και ότι δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε απ'αυτές, θα αντιμετωπιστεί τουλάχιστον απο μένα, ως άλλος ένας συνομιλητής.
Θα προτιμούσα να τον δώ να συμμετάσχει στο θέμα "Μύθος και Θρησκεία" και ιδιαίτερα σε θέματα όπως "Ο θεός έχει πεθάνει" ή "Υβρεις κατα των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία" κ.τ.λ. επώνυμα και ως επίσημος εκπρόσωπος της Χ.Ο. εκκλησίας και ν'απαντήσει επιτέλους σε τόσο "καυτά" θέματα που ταλανίζουν τόσους συνανθρώπους μας και σκορπούν τόσες έριδες μεταξύ μας.
Τον Τιμόθεο δεν τον γνωρίζω.Αν συμμετάσχει στο παρόν θέμα με σκοπό την κατήχηση τότε θα με βρεί απέναντί του καθώς λέξεις όπως "πνευματικός πατέρας" και "αρχιμανδρίτης" δεν μου λένε τίποτα.
Άντε να δούμε...
(εκ των υστέρων αντιλαμβάνομαι ότι έκανα μία τρύπα στο νερό, μπορεί να δει κανείς καθαρά πως μπορεί κανείς να αφήσει το εγώ του να του επιβληθεί έστω και ηθελημένα για ένα χρονικό διάστημα )
Τέλος πάντων όντως η ιστορία αυτή έχει τραβήξει πολύ και ίσως θα ήταν καλύτερο να συνεχίσουμε χωρίς να νοιαζόμαστε ιδιαίτερα
Γι αυτό και επιστρέφω στο άθλημα που γνωρίζω καλύτερα !![]()
Τι είναι επιτέλους η πράνα και ποια η σχέση της με την Κουνταλίνι??
Και τι είδους δασκάλους(λευκούς) και που μπορεί να βρει κανείς στο αστρικό ??
Αυτές είναι οι μόνες ερωτήσεις που μπόρεσα να σκεφτώ , όμως αν κανείς θέλει να μου απαντήσει και σε άλλες θα τις διαβάσω με ευχαρίστηση ![]()
Φιλε κενο μου κανει εντυπωση που ρωτας εδω για κατι τοσο απλο.
Πατα στο google τις λεξεις και θα σου βγαλει τα γνωστα.
Αποψη μου ειναι οτι καποιος στον εσωτερισμο πρεπει να μαθει
οσα περισσοτερα μπορει για να σχηματησει σφαιρικη αποψη.
Δεν μπορεις απλα να μαθεις για την πρανα η την κουνταλινη
αν δεν εχεις καποιες βασικες γωσεις πρωτα.Δηλαδη μπορεις αλλα ειναι ατελες.
Ο εσωτερισμος ειναι η επιστημη των επιστημων και μονο με μελετη
και προσπαθεια καταληγεις σε συμπερασματα.
Σου συνιστω να μελετησεις τον εσωτερισμο ωστε να ξερεις (χοντρικα)
πως ειναι οι νομοι.
οι fan του χριστιανισμου μπορουν να βρουν ενδιαφεροντες τεχνικες και αποτελεσματα στην ορθοδοξη γιογκα (νοερα προσευχη, φιλοκαλια, κ.λπ.)
![]()
οι αθεοι fan της επιστημης ας ριξουν μια ματια στα isolation tank (http://en.wikipedia.org/wiki/Isolation_tank)
![]()
βασικη αρχη που αφορα οσους αυτοπειραματιζονται με το μυαλο και την ψυχολογια τους:
διπλοτσεκαρετε τα παντα
μην εμπιστευεστε τιποτα και κανεναν (βασικη επιστημονικη αρχη - η οποια διεπει και την φιλοκαλια!)
μην τα παιρνετε δα και τοις μετρητοις! και οχι και τοσο στα σοβαρα!
καλη διασκεδαση!
![]()
Μετά από μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο όμως μπερδευτηκα ακόμα περισσότερο γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω αν η κουνταλίνι είναι η πράνα ή παίρνει την θέση της πράνα , καθώς ανεβαίνει στο σώμα ...
Έχω ακούσει ακόμα ότι μία λανθασμένη αφύπνιση της κουνταλίνι καίει τον άνθρωπο από μέσα .Γιατί γίνεται αυτό ?
Και μία προηγούμενη ερώτηση που είχα για όποιον έχει την διάθεση να την απαντήσει :
Είναι αλήθεια ότι τα στάδια αφύπνισης της Κουνταλίνι είναι 4 ?
Αυτά για σήμερα
Ευχαριστώ για το χρόνο σας προκαταβολικά
Η πρωιμη αφυπνηση της εντυνει ολες τις πτυχες της συμπεριφορας μας.
Δηλ. αν εχουμε επιθυμιες αυτες θα αυξηθουν κατα πολλυ,
σε σημειο που να μην ελεγχουμε τον εαυτο μας.
Οποτε χρειαζεται η καθαρση των κακων συνηθειων,με αλλα λογια
καποιος για να ειναι ετοιμος να αφυπνισει την κουνταλινη πληρως
πρεπει να τεινει στην αγιοτητα.
Ανθρωποι σαν εσενα και εμενα δεν προκειται να το πετυχουν αυτο,τουλαχιστον σε αυτην τη ζωη.Πραγματικα θελει απιστευτη προσπαθεια για να φτασεις στο σημειο να εισαι ετοιμος, διαφορετικα οτι και να κανεις δεν ανεβαινει πληρως.
Ειμαι περιεργος να μαθω εδω και τοσο και που συζηταμε το θεμα,
εχει καταφερει κανεις να βγαινει συνειδητα απο το σωμα του?(εκτος απο τον υπηρετη).
Προσωπικα αμα προσπαθησω πολυ μια μερα το βραδυ εχω εμπειριες.
Αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχω βγει επωφελιμενος απο αυτο.
Ενας λογος ειναι οτι διαρκει λιγο,και ενας αλλος ειναι οτι δεν
ξερω τι να κανω οταν βρισκομαι εκει.
Δεν προκυπτει γνωση. Δεν προκυπτει τιποτα. Για την ακριβια μερικες φορες προκυπτει λαγνεια.
Οποτε, θελουμε δεν θελουμε πρεπει να κανουμε τα σωστα βηματα.
Και με αυτο ενννοω οτι πρεπει να ακολουθησουμε πνευματικη καθοδηγηση,
με σκοπο να ανακαλυψουμε τον εαυτο μας.
Ομως σε ολες τις αναφορες που εχω δει ειναι αδυνατον καποιος να ανακαλυψει τον εαυτο του χωρις Δασκαλο.
Δηλαδη πρεπει να παμε ολλοι στην Ινδια?
Στην Ελλαδα που να βρεις Δασκαλο?Ασε που μπορει να ζηταει υπερογκα ποσα.(δηλ.ψευτικος γκουρου.)
Προσωπικα πλεον πιστευω δεν αξιζει να σπαταλαμε τον χρονο μας
προσπαθωντας για Α.Π. μοιαζει να μην οδηγει καπου.
Αν ανακαλυψουμε τον αληθινο εαυτο μας(Αυτον που βρισκεται στο ατιατο σωμα και ειναι παντογνωστης)τοτε θα βγαινουμε κατα βουληση οποτε θελουμε, οχι μονο στο αστρικο αλλα και στο νοητικο και αιτιατο.
Κάνε εξερευνήσεις! Δες τι είδους όντα κυκλοφορούνε εκει έξω. Αν είσαι τυχερός βρες και κάνα φωτεινό όν να σου μάθει τπτ... Δε μπορεί, δεν υπάρχει κάτι που να θέλεις να κάνεις? Και πρακτικά δλδ θα μπορούσε να σου χρησιμεύσει αν όπως λένε μπορείς να δεις τις "σκεπτομορφές" των άλλων ατόμων.
Απο το "θέλω" βέβαια μέχρι τη πνευματική ανάπτυξη μεγ'αλη απόσταση βέβαια.. τεράστια..
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Εχει μεγαλη διαφορα.
Κι οσο για την πνευματικη αναπτυξη κανεις δεν ειπε οτι ειναι ευκολο.
Ειναι ισως το δυσκολοτερο πραγμα στον κοσμο.
Αλλα αυτος ειναι ο μονος δρομος.
Αντι να προσπαθει καποιος για Α.Π. θα επρεπε να προσπαθει να ερθε σε
επαφη με το πνευμα του.Αυτο εχει νοημα.